Adama
Vinasa Rompak

Camere Agricole: Cei 21 de reprezentanţi ai formelor asociative din CNI nu au fost încă decişi

Publicat: 01 august 2012 - 21:55
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Şedinţa de constituire a Comitetului Naţional de Iniţiativă (CNI) pentru camerele agricole, care a avut loc în data de 1 august 2012, la Ministerul Agriculturii, s-a încheiat fără să îşi atingă scopul, din cauză că nu a putut fi stabilită lista cu cei 21 de reprezentanţi ai formelor asociative.

Potrivit legii camerelor agricole 122/ 6 iulie 2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 283/2010 privind camerele pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, promulgată şi publicată în Monitorul Oficial 472/11 iulie 2012, Comitetul Naţional de Iniţiativă se înfiinţează în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a legii şi va fi format din:
• 21 reprezentanţi ai formelor asociative din agricultură, industrie alimentară, silvicultură, piscicultură şi conexe, cu reprezentare naţională;
 2 reprezentanţi propuşi de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale;
• 1 reprezentant propus de Ministerul Administraţiei şi Internelor;
• 1 reprezentant propus de Ministerul Mediului şi Pădurilor.

La şedinţa de constituire a CNI, care a fost condusă de secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Gheorghe Albu, au participat câte un reprezentant din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor - Secretar de Stat Constantin Cătălin Chiper, Ministerului Mediului şi Pădurilor - Director Dan Achim şi Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Director General Elena Tatomir, dar nu suficienţi reprezentanţi ai formelor asociative din agricultură cu reprezentare naţională.

De ce nu a putut fi stabilită lista cu cei 21 de reprezentanţi ai formelor asociative?

Mai exact, potrivit comunicatului Ministerului Agriculturii, supunerea la vot şi stabilirea listei cu cei 21 de reprezentanţi ai formelor asociative nu a putut fi făcută deoarece nu au fost convocate toate organizaţiile cu reprezentare naţională.

În plus, o parte dintre organizaţiile care şi-au nominalizat reprezentanţi nu au fost prezente la şedinţă şi nici nu şi-au mandat alt reprezentant.

Nu în ultimul rând, cei prezenţi nu au putut demonstra reprezentativitatea organizaţiilor lor la nivel naţional (conform prevederilor art.6, alin. 1, lit.a din lege).

În aceste condiţii, s-a cerut ca în decurs de o săptămână fiecare organizaţie să prezinte documente din care să reiasă nivelul de reprezentativitate, iar validarea componenţei listei să se facă la o dată ulterioară, mai informează Ministerul Agriculturii.

Vizualizat: 2375 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Camerele agricole: primele alegeri, în maxim 90 de zile

Camerele agricole: primele alegeri, în maxim 90 de zile

Legea camerelor agricole 122/ 6 iulie 2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 283/2010 privind camerele pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală a fost promulgată şi publicată în Monitorul Oficial 472/11 iulie 2012. Potrivit noii legi, în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a legii se înfiinţează Comitetul Naţional de Iniţiativă (CNI), iar primele alegeri, pentru constituirea camerelor agricole, trebuie organizate în maxim 90 de zile de la intrarea în vigoare a actului.

Camere agricole: 42 judeţene şi una naţională, din septembrie

Camere agricole: 42 judeţene şi una naţională, din septembrie

Camerele agricole vor fi doar 42 judeţene şi una naţională şi ar putea funcţiona de la începutul lunii septembrie, după ce proiectul de lege pentru modificarea Legii 283/2010 privind înfiinţarea şi funcţionarea camerelor agricole a fost adoptat în 14 iunie 2012 de plenul Camerei Deputaţilor (for decizional), urmând a fi trimis Preşedintelui spre promulgare în 5 zile de la adoptare, ne-a spus deputatul Adrian Rădulescu, preşedintele Comisiei de Agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii