Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Fermierii din Timiş şi-au ales conducătorii în Camera Agricolă. Preşedinte a fost ales Viorel Matei

Publicat: 20 noiembrie 2013 - 09:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

După ce, în septembrie, fermierii timişeni şi-au ales reprezentanţii în Camera Agricolă, pe 19 noiembrie a.c. aceştia s-au reunit şi au desemnat membrii biroului de conducere.

Preşedintele Camerei Agricole va fi Viorel Matei - preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Timiş, secretar a fost ales Nicolae Oprea, vicepreşedinţi: Laura Corpaş, Tiberiu Lelescu, Viorel Hapenciuc şi Ioan Bratu, iar membrii au fost aleşi Paul Pârşan, Stelică Mălăeşteanu şi Gheorghe Dioane.

Viorel_Matei_b

La şefia biroului permanent al camerei alături de Viorel Matei a mai candidat şi Laura Corpaş, fermiera fiind şi singura femeie din colegiul de conducere.
„A fost o muncă de aproape un an de zile, meritele fiind ale agricultorilor din judeţ şi l-aş menţiona în primul rând pe Nicolae Oprea, omul care s-a zbătut cel mai mult pentru ca această structură să prindă viaţă. E o organizaţie pe care guvernul o desconsideră, căreia i-a luat toate atribuţiile, considerând-o un simplu ONG. Deşi nu am primit absolut niciun sprijin de la instituţia care ar fi trebuit să ne ajute, Ministerul Agriculturii, suntem încrezători că vom promova bine interesele oamenilor din sectoarele vegetal şi zootehnic în judeţul Timiş. Astăzi a fost o întâlnire în care am discutat extrem de corect şi mă bucur că în urma votului avem, alături de agricultori cu multă experienţă, doi vicepreşedinţi din rândul fermierilor tineri: Laura Corpaş şi Ioan Bratu. Trebuie să ne consolidăm financiar. Împreună cu toţi colegii vom merge din comună în comună, din localitate, în localitate şi vom încerca să informăm şi să implicăm toţi fermierii, de la cel cu 1 ha până la cel cu 1.000 de hectare în deciziile ce urmează să fie luate”, a spus Viorel Matei, preşedintele Camerei Agricole Timiş.

viorel-hapenciuc_b

În acelaşi timp, Viorel Hapenciuc a subliniat importanţa înfiinţări acestei structuri şi intenţia de a stabili Camera Agricolă Centrală în vestul ţării. „Camera Agricolă este vitală, mai eles pentru că am înţeles că vechile camere vor fi desfiinţate, iar Direcţiile Agricole vor rămâne ca inspecţii, aşa că toate atribuţiile vor parveni Camerelor Agricole. Suntem singura Cameră Agricolă înfiinţată şi necontestată la nivel naţional şi sperăm să atragem Camera Agricolă Centrală la Timişoara, pentru că am fost primii”, a spus Viorel Hapenciuc, vicepreşedinte al Camerei Agricole Timiş.

Şefia biroului de conducere a fost alesă pentru un mandat de un an de zile, iar principalul obiectiv vizează extinderea teritorială a structurilor camerale. Pentru finanţarea Camerei agricolă judeţene, componenţii săi au decis ca fiecare să contribuie, din propriul buzunar, cu suma de 2.000 de lei. „Toate asociaţiile, cooperativele agricole şi fermierii din Camera Agricolă vor contribui cu o sponsorizare, ca să putem începe activitatea. Noi vrem ca fermierii să fie cei care scriu politica agrară de acum încolo”, a adăugat Viorel Hapenciuc.

Vizualizat: 2064 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

Ion şi Marin

Ion şi Marin
Ion şi Marin discută. Detalii