După ce, în septembrie, fermierii timişeni şi-au ales reprezentanţii în Camera Agricolă, pe 19 noiembrie a.c. aceştia s-au reunit şi au desemnat membrii biroului de conducere.
Preşedintele Camerei Agricole va fi Viorel Matei - preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Timiş, secretar a fost ales Nicolae Oprea, vicepreşedinţi: Laura Corpaş, Tiberiu Lelescu, Viorel Hapenciuc şi Ioan Bratu, iar membrii au fost aleşi Paul Pârşan, Stelică Mălăeşteanu şi Gheorghe Dioane.
La şefia biroului permanent al camerei alături de Viorel Matei a mai candidat şi Laura Corpaş, fermiera fiind şi singura femeie din colegiul de conducere.
„A fost o muncă de aproape un an de zile, meritele fiind ale agricultorilor din judeţ şi l-aş menţiona în primul rând pe Nicolae Oprea, omul care s-a zbătut cel mai mult pentru ca această structură să prindă viaţă. E o organizaţie pe care guvernul o desconsideră, căreia i-a luat toate atribuţiile, considerând-o un simplu ONG. Deşi nu am primit absolut niciun sprijin de la instituţia care ar fi trebuit să ne ajute, Ministerul Agriculturii, suntem încrezători că vom promova bine interesele oamenilor din sectoarele vegetal şi zootehnic în judeţul Timiş. Astăzi a fost o întâlnire în care am discutat extrem de corect şi mă bucur că în urma votului avem, alături de agricultori cu multă experienţă, doi vicepreşedinţi din rândul fermierilor tineri: Laura Corpaş şi Ioan Bratu. Trebuie să ne consolidăm financiar. Împreună cu toţi colegii vom merge din comună în comună, din localitate, în localitate şi vom încerca să informăm şi să implicăm toţi fermierii, de la cel cu 1 ha până la cel cu 1.000 de hectare în deciziile ce urmează să fie luate”, a spus Viorel Matei, preşedintele Camerei Agricole Timiş.
În acelaşi timp, Viorel Hapenciuc a subliniat importanţa înfiinţări acestei structuri şi intenţia de a stabili Camera Agricolă Centrală în vestul ţării. „Camera Agricolă este vitală, mai eles pentru că am înţeles că vechile camere vor fi desfiinţate, iar Direcţiile Agricole vor rămâne ca inspecţii, aşa că toate atribuţiile vor parveni Camerelor Agricole. Suntem singura Cameră Agricolă înfiinţată şi necontestată la nivel naţional şi sperăm să atragem Camera Agricolă Centrală la Timişoara, pentru că am fost primii”, a spus Viorel Hapenciuc, vicepreşedinte al Camerei Agricole Timiş.
Şefia biroului de conducere a fost alesă pentru un mandat de un an de zile, iar principalul obiectiv vizează extinderea teritorială a structurilor camerale. Pentru finanţarea Camerei agricolă judeţene, componenţii săi au decis ca fiecare să contribuie, din propriul buzunar, cu suma de 2.000 de lei. „Toate asociaţiile, cooperativele agricole şi fermierii din Camera Agricolă vor contribui cu o sponsorizare, ca să putem începe activitatea. Noi vrem ca fermierii să fie cei care scriu politica agrară de acum încolo”, a adăugat Viorel Hapenciuc.