KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Olt: Un singur producător de legume a cerut despăgubiri pentru doar 3 tone de castraveţi

Publicat: 08 august 2011 - 22:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Un singur producător de legume din judeţul Olt a solicitat despăgubiri în urma epidemiei cauzate de bacteria E.coli, pentru o cantitate de legume de numai trei tone, potrivit şefului Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Olt, Dan Bărăgan.

Acesta a explicat că a fost depusă doar o singură cerere din cauză că legumicultorii din judeţ nu au putut dovedi cu documente ce cantităţi de produse au rămas nevândute şi s-au deteriorat din cauza epidemiei cauzate de E.coli, în condiţiile în care majoritatea legumicultorilor din judeţ lucrează terenurile individual şi nu au contracte ferme pentru distribuirea şi vânzarea producţiei de legume.

Legumicultorii din Olt produc mult şi bun, dar vând prea ieftin pentru a fi rentabil

Şeful Direcţiei Agricole Olt a precizat că legumicultorii din judeţ sunt în dificultate mai ales din cauza preţurilor scăzute, care nu acoperă nici costurile de producere şi de desfacere a legumelor.

“În judeţ se produce mult, de calitate, dar se vinde la preţuri atât de mici anul acesta încât legumicultorii riscă să nu acopere costurile de producere şi desfacere a legumelor. Cauzele sunt reducerea puterii de cumpărare şi faptul că generaţia tânără nu mai cumpără legume pentru compoturi, murături şi alte preparate pentru iarnă. Preţul la poarta producătorului este foarte mic şi nici o cultură de legume nu a adus anul acesta profit. S-au ratat producţiile de salată, ceapă verde, ridichi, varză, roşii, vinete, iar cea de castraveţi a fost distrusă de epidemia provocată de E.coli. În judeţ, legumicultura este cel mai avansat sector agricol din punct de vedere al tehnologiei folosite, calităţii produselor, cantităţii, evident raportate la suprafaţa cultivată. Profit s-a obţinut doar de către producătorii de fructe şi flori”, a spus directorul DADR Olt, citat de Agerpres.

În localităţile preponderent legumicole din lunca Oltului un kilogram de vinete este vândut cu 0,5 lei, roşiile cu cel mult 1 leu/kilogram, iar varza, chiar şi cu 0,15 lei/kilogram.

Vizualizat: 2208 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Agrostar: Producţia mare de legume falimentează producătorii agricoli şi îmbogăţeşte intermediarii

Agrostar: Producţia mare de legume falimentează producătorii agricoli şi îmbogăţeşte intermediarii

Federaţia Agrostar acuză Ministerul Agriculturii că „îşi demonstrează încă o dată incompetenţa şi lipsa de voinţă de a face ceva pentru agricultori” şi îi solicită ministrului Agriculturii, Valeriu Tabără, „să renunţe la postura de spectator care nu poate să facă niciodată nimic sau să-şi prezinte demisia”, în condiţiile în care, din cauza intermediarilor, producătorii agricoli riscă falimentul, iar preţurile legumelor în pieţe nu scad, deşi anul acesta s-au obţinut producţii mari.

CE suplimentează fondurile pentru despăgubirea producătorilor de legume

CE suplimentează fondurile pentru despăgubirea producătorilor de legume

Uniunea Europeană a decis suplimentarea cu 17 milioane de euro a fondurilor de 210 milioane de euro alocat pentru despăgubirea producătorilor europeni de legume în urma epidemiei cauzate de bacteria E.coli, România urmând să primească peste 3,74 milioane de euro.

Despăgubiri de 1,46 milioane euro de la CE pentru producţia de castraveţi şi roşii

Despăgubiri de 1,46 milioane euro de la CE pentru producţia de castraveţi şi roşii

Cultivatorii români de castraveţi şi tomate au solicitat Comisiei Europene (CE) despăgubiri de 1,46 milioane euro pentru pierderile suferite în urma cazurilor de îmbolnăvire cu E.coli semnalate în mai multe ţări europene, a declarat, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

Fermierii

Fermierii "păgubiţi" de E.coli vor primi compensaţii de până la 70% din pierderi

În prima jumătate din iulie se vor examina cererile agricultorilor privind pierderile cauzate de bacteria enterohemoragică E.coli (ECEH). Se vor acorda compensaţii de cel mult 50 la sută din preţul de producător, iar pentru producătorii organizaţi, despăgubiri de până 70 la sută

Dacian Ciolos: Distribuirea fondurilor pentru despăgubirile legumicultorilor – din iulie!

Dacian Ciolos: Distribuirea fondurilor pentru despăgubirile legumicultorilor – din iulie!

Într-un interviu acordat ziarului german Stuttgarter Zeitung, comisarul European pentru Agricultură, Dacian Ciolos, a declarat că distribuirea fondurilor stabilite de Uniunea Europeană pentru compensarea agricultorilor afectaţi de criza E.coli ar putea începe în luna iulie.

210 milioane de euro, despăgubirile alocate de UE în urma epidemiei ECEH

210 milioane de euro, despăgubirile alocate de UE în urma epidemiei ECEH

Reprezentanţii statelor membre ale UE au aprobat crearea unui fond de urgenţă de 210 milioane de euro pentru compensarea pierderilor uriaşe suferite în urma epidemiei declanşate de bacteria enterohemoragică E.coli (ECEH), a anunţat Comisia Europeană într-un comunicat.

Scrie parerea ta

Pentru a vizualiza pagina dorita, trebuie sa intrati in acontul dumneavoastra!
Utilizator inregistrat

Sunt deja un utilizator inregistrat.

Utilizator nou

Sunt utilizator nou, inregistrez

Doar utilizatorii inregistrati pot vizualiza pagina.

Video

Curtea Brăneană - ferma de vaci ultramoderna (robot de muls DeLaval, robot de remixat furaje)

Curtea Brăneană - ferma de vaci ultramoderna (robot de muls DeLaval, robot de remixat furaje)

La zece minute de mers pe jos de Castelul Bran, am descoprit o fermă ultramodernă, în care aproape toată treaba o fac roboţii DeLaval. Automatizarea a fost singura soluţie ca să nu renunţe la vacile de lapte, ne-a spus tănărul fermier Vlad Enescu.

KRONE BiG Pack – Randament și densitate! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

Chelner...

Chelner...
Chelner ai picioare de broască? Detalii