Adama
Vinasa Rompak

Minea: Impozitarea persoanele fizice din agricultură va aduce mai mulţi bani la buget

Publicat: 22 ianuarie 2013 - 13:14
5 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Noua modalitate de impozitare din agricultură, aplicată persoanelor fizice, va aduce mai mulţi bani la buget prin creşterea bazei de impozitare, în condiţiile în care, în prezent, doar 10% din agricultorii care primesc subvenţii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură plătesc impozite, susţine preşedintele Romalimenta, Sorin Minea.

"Cifrele care ni s-au dat în cadrul discuţiilor arată numărul de persoane fizice care deţin teren agricol, iar cei care sunt plătitori de impozite reprezintă doar 10% din cei 670.000 care primesc subvenţii şi sunt înregistraţi la APIA. Restul nu sunt plătitori, dar participă la piaţă şi fac bani. Consider că, dacă acestea primesc bani de la stat, este normal să plătească şi impozite. Mi se pare un lucru de bun simţ că o parte din acest impozit va fi virat către Sănătate”, a declarat Sorin Minea, la finalul unei întâlniri cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi cu cel al Finanţelor, Daniel Chiţoiu.

Sorin Minea afirmă că 80% din terenurile agricole sunt în proprietatea persoanelor fizice, iar până acum impozitele erau plătite de cei care declarau că au vândut.
“Ideea noului sistem este un impozit mai mic de la toată lumea decât impozit doar pentru o parte dintre oameni. Cine are mai mult de două hectare de teren arabil, de şase porci şi trei vaci va plăti un impozit mic pe an, după încasare. Pe toate calculele prezentate de MFP se poate creşte contribuţia şi putem avea o relaxare fiscală. Este un fel de impozit forfetar şi se adresează tuturor celor care trăiesc din agricultură”, a şeful Romalimenta.
Minea a adăugat că, deşi este susţinătorul unei TVA reduse la alimente, este convins că aceasta va veni numai după ce va exista ordine pe piaţă.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 3778 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   
5.
CUBIN IOAN
|
02. 02, 2013. Saturday 11:57

In lege nu apare specificata categoria de virsta la animale si durata detineri lor.Ovina este si oaia adulta si mielul .exemplu 100 ovine matca nasc 100 miei .total 200. Dar mielul la virsta de 2 luni il vind. Cum platesc si cit pe miel?Normal ar fi ca mielul sa fie incadrat ca si venit al oi adulte .Ce facem cu berbeci care nu produc nici brinza nici miei iar lina nu o cumpara nimeni.Alta nelamurire ar fi daca eu vind 100 miei la virsta de 2 luni la alt proprietar care le tine de prasila care platim impozit avind in vedere ca el nu produce nimic in primul an doar lina care repet nu o cumpara nimeni.Exemple se pot da si cu purcei care se vind pentru ingrasat daca plateste si cel care vinde purcelul si cel care il ingrasa si il vinde nu se impoziteaza de doua ori?

4.
giculete
|
01. 28, 2013. Monday 11:05

Agricultorii vor primii 35 euro/ha - subvenţia pe suprafaţă de la statul român ca sa ni ia inapoi la ce nil mai dati frate ca sa va aflati in treaba -

3.
al
|
01. 23, 2013. Wednesday 15:15

asa este dl gicu are dreptate,si sa ne uitam si catre cei cu virsta de 45-50 de ani care lucreaza 2-3ha si se vrea ca ei sa vinda ori sa comaseze terenul....dar cu ei ce facem caci e o virsta care nu are dreptul nici la fonduri nerambursabile (agricole) si nici nu-i mai angajeaza nimeni. multumesc

2.
lulu
|
01. 23, 2013. Wednesday 15:00

de ce vorbeste acest Minea in numele taranilor si vrea impozitarea terenurilor acestora? A fost in casa unui taran sa vada cit si ce are din 2-3 ha de teren.Trebuie sa se gindeasca bine cei ce propun acest bir ,pentru ca este inca un pas facut inspre infometarea taranului .

1.
gicu
|
01. 23, 2013. Wednesday 06:00

pentru sorin minea - comunucatii d-lui ministru ce afaceri aveti d-vs si familia si ce datorii aveti la stat domnule- cu ce va confruntati si ce necazuri aveti pe parcursul unui an agricol ,=se pare ca d-vs nu ati esit din zona comunistilor aveti aceleasi metehne de a va uita in gradina altora ,- veniti cu ceva constructiv - de genu ,- reinfiintarea scolilor de mecanizatori agricol obligarea tinerilor din aceasta tara sa lucreze in agricultura romaneasca , creati un lant intre ministerul invatamintului si ministerul agriculturi ,- industriei si dupa ce aveti bine inchegat acestea atunci cereti inpozite si taxe fratilor ,- cu gindiri de genul asta nu mai ne vedem noi calzi . eu propun sa analizati o strategie de genul
1 scoli profesionale
contracte ferme si cu clauze intre invatamint si elevi- elevi si angajator angajator si stat iar statul sa fie cel care achizitioneaza produsul finit dintr-o afacere sau sa intervina pe piata sa stabileasca pretrul de cost de la exemplu agricultura - 1 ha de teren infiintat cu cultura de floarea soarelui se cheltuie de la infiintat si pina la recoltat 2200 ron si de aici necazurile cu vinzarea pretul pe kg de produs il fac speculanti nu cei care il produc si cind tragi linie vezi ca esi in rosu te ei cu miinile de par caci de aici incep alte probleme ca
1-arenda
2 taxe si inpozite
3 reinceperea anului agricol
eliberat teren
arat etc siiiiiiiii d-le sorin mina cam ce a-ti mai spune daca v-ati afla intro situatie de genul ca va mai loveste si d-zeu natura cu o seceta e mai te angajezi la anul urmator ?
- da sunt intrutotul de acord cu acest inpozit dar sa fie egal pentu toata lumea nu mai faceti diferente stiu ca avem datorii externe facute de fosti guvernanti dar spuneti unde sunt acei bani ca la noi nu a ajuns un sfant - cine a facut datorii sa si le plateasca vedeti ca exista legea 215/2001 fosta lg. 18 - de ce nu o aplicati , -
- U E si statul prin programele FADR -SAPARD , au dat bani sa facem agricultura de acord foarte bine au facut dar a uitat ceva domni consilieri ai ministrului ca acesti tineri au demarat afacerea dar sint descurajati de insasi el statul - produce ,- legume fructe , cereale la costuri si necazuri mari si cind s a se bucure de rezultate vin speculantii sii il descurazeaza asa ca faceti ceva bun pentru acesti copii de genul contracte ferme cu statul de a le prelua productia si atunci tota lumea va fi multumita si i-si va da silinta sa prospere si el si statul dand inpozite chiar mai mari ca sume .

va multumesc .

Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii