Adama
Agreena
AGRICOVER

Peste 800 de fermieri din Argeş se declară nemulţumiţi de evaluarea proiectelor depuse pe Măsura 141

Publicat: 07 ianuarie 2012 - 18:28
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Circa 880 de fermieri din judeţul Argeş îşi exprimă nemulţumirea şi indignarea faţă de modul în care au fost evaluate proiectele depuse pe Măsura 141 – Sprijinirea fermelor de semi-subzistenţă (1500 euro/an/ferma) în sesiunea iunie 2011.

Potrivit acestora, proiectele depuse de ei pe Măsura 141, deşi au fost în totalitate eligibile, nu au primit punctajul scontat la Criteriile de selecţie.

“La Cererea de finanţare (aşa cum este elaborată ca formular electronic) a fost depus ca document justificativ “Adeverinţa” prin care se atestă ca este membru al unei forme asociative, pentru care proiectul primeşte 20 puncte. AM –PNDR, nu a ţinut seama de aceasta şi a invocat motivul că acest document trebuia însoţit de hotărârea judecatorească de înfiinţare a formei asociative, ceea ce nu este stipulat în Cererea de finanţare şi Manualele de procedură privind verificarea conformităţii ,eligibilităţii şi selecţiei proiectelor, ci doar în Ghidul solicitantului”, susţin consultanţii fermierilor.

Fermierii consideră că aceaste cerinţe sunt incoerente, iar această “incoerenţă în ce priveşte elaborarea, la nivel naţional a unor reglementări clare în ce priveşte documentele cerute la un dosar-proiect , este caracteristică la Autoritatea de Management a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, mai mult decât atât, ei consideră că este o neglijenţă în serviciu a funcţionarilor din MADR (faptă aflată sub incidenţa Codului penal)”.

De asemenea, agricultorii se văd discriminaţi şi excluşi de la şansa de a primi finanţare pe proiect, pentru o evaluare incorectă şi susţin că nu sunt vinovaţi nici ei şi nici consultanţii care le-au întocmit proiectele, pentru erorile comise de Autoritatea de Management a PNDR., mai ales că la Compartimentul Judeţean al AM –PNDR există un dosar al fiecărei forme asociative, care conţine documentele de înfiinţare legală a acestora.

Potrivit sursei, situaţia este similară în circa 10-12 judeţe din ţară(circa 8000-10000 fermieri) aşa cum rezultă din Raportul de evaluare afişat pe site-ul MADR, iar acest lucru ar trebui să dea de gandit autorităţilor.

Sursa: Comunicat de presă primit la redacţia Ferma Media Grup, semnat de Mihai Herisanu, preşedinte al Consiliului de Administraţie Argeş

Vizualizat: 4696 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

APDRP: Proiectele finanţate prin PNDR au atras fonduri de peste 4 miliarde de euro

APDRP: Proiectele finanţate prin PNDR au atras fonduri de peste 4 miliarde de euro

Proiectele finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 - 2013 (PNDR) au adus în economia României peste 4 miliarde de euro până la finele anului 2011, se arată într-un comunicat al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).

APDRP: Peste 500 de fermieri vor primi fonduri UE pentru modernizarea exploataţiilor agricole

APDRP: Peste 500 de fermieri vor primi fonduri UE pentru modernizarea exploataţiilor agricole

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a finalizat evaluarea celor 572 de proiecte depuse în sesiunea din aprilie 2011 de către cei interesaţi în a obţine finanţare nerambursabilă prin Măsura 121 „Modernizarea exploataţiilor agricole”.

Calendarul estimativ de depunere a proiectelor prin PNDR pentru anul 2012

Calendarul estimativ de depunere a proiectelor prin PNDR pentru anul 2012

Marți, 20 decembrie 2011, a avut loc cea de-a șaptea reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, prezidată de Barna Tanczos, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii