KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Olt: 2,5 milioane de puieţi vor fi plantaţi în această lună

Publicat: 29 martie 2011 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Şeful Direcţiei Silvice Olt, Cătălin Matei, a declarat vineri că în această primăvară vor fi făcute împăduriri pe circa 500 de hectare de teren şi vor fi plantaţi aproape 2,5 milioane de puieţi din diferite specii de arbori.

Cătălin Matei a precizat că împăduririle au început în această săptămână şi procesul se desfăşoară foarte bine, în sensul că deja au fost făcute plantările de puieţi pe 120 de hectare, ceea ce înseamnă că în acest ritm de plantare, în mai puţin de două săptămâni, va fi atinsă ţinta propusă, respectiv împăduriri pe 500 de hectare.

Împăduririle se fac în zona Corabia, acolo unde inundaţiile provocate de Dunăre în 2006 au distrus plantaţiile pe sute de hectare.

Pe lângă împăduririle planificate pentru refacerea plantaţiilor calamitate de inundaţii vor fi plantaţi puieţi de arbori pentru împăduriri şi pentru a marca Anul Internaţional al Pădurii - 2011.

"Sub egida 2011 - Anul Internaţional al Pădurii, avem un program în cadrul căruia vor fi făcute în judeţul Olt împăduriri pe 6 hectare, câte un hectar în fiecare dintre cele şase ocoale silvice din judeţ. Prima acţiune din acest program se desfăşoară luni, 28 martie, în comuna Vlădila. Acolo, pe o suprafaţă de un hectar de teren agricol degradat, pus la dispoziţie de consiliul local se va planta salcâm. Noi punem la dispoziţie puieţii, consiliul local terenul şi plantarea se face cu voluntari", a spus Cătălin Matei.

El a adăugat că la Vlădila vor fi plantaţi 5.000 de puieţi de salcâm şi Direcţia Silvică Olt se va îngriji de suprafaţa împădurită timp de aproape cinci ani, perioadă în care arborii vor creşte şi vor forma o pădure, după care atât proprietatea cât şi administrarea şi îngrijirea pădurii va reveni exclusiv comunităţii locale.

În cadrul aceleiaşi campanii, săptămâna viitoare se vor planta puieţi şi pe un hectar de teren degradat şi în pericol de alunecare din Scorniceşti, din apropierea drumului naţional.

Potrivit lui Cătălin Matei, în anul 2011 în judeţul Olt se vor face împăduriri pe o suprafaţă mai mare de 1.000 de hectare, în această primăvară şi în toamna viitoare.

Speciile de arbori ce vor fi plantate în judeţul Olt sunt stejar, gârniţa, cerul, salcâmul, plopul, salcia.

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 3983 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii