Adama
Agreena
AGRICOVER

Rusia - Taxa de EXPORT pentru grâu şi porumb a crescut

Publicat: 30 decembrie 2021 - 12:45
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Guvernul Rusiei a majorat taxele de export pentru cereale, pentru ultima dată în acest an, noile valori acoperind perioada 29 decembrie-11 ianuarie. Taxa de export pentru grâu şi porumb a crescut până la 94,90 dolari/tonă, respectiv 69,0 dolari/tonă, în timp ce taxa pentru orz a scăzut. Urmează şi impunerea unei cote de export pentru perioada 15 februarie-30 iunie 2022.

Taxa pentru grâu a fost majorată cu doar 0,90 dolari/tonă, la 94,90 dolari/mp, în condițiile în care indicele de bază al Bursei de la Moscova (MOEX) a urcat cu 1,30 dolari/tonă, la 335,60 dolari/mp.

Taxa de export pentru porumb a fost revizuită semnificativ, fiind stabilită la 69 dolari/tonă, cu 14 dolari/tonă mai mult decât săptămâna trecută, în timp ce preţul de referinţă (indice mediu) a crescut cu 20 dolari/tonă, până la 283,60 dolari/tonă.

Taxa de export pentru orz a fost redusă cu 1,30 dolari/tonă, până la 83,50 dolari/tonă, în condițiile în care prețul de referinţă a fost stabilit la 304,40 dolari/tonă, în scădere cu 1,80 dolari/tonă faţă de săptămâna trecută.

Oficial, taxa suplimentară de export este calculată după o formulă prin care exportatorii vor trebui să plătească 70% din diferența dintre un preț minim și un preț - indice variabil calculat de un grup de experți din industrie și publicat de MOEX. Taxa este actualizată în ultima zi lucrătoare a săptămânii și intră în vigoare în săptămâna următoare. Există şi posibilitatea ca guvernul să decidă modificarea formulei de calcul al taxei, pentru a stabiliza piața internă a grâului.

grau boabe_b

Rusia intensifică restricțiile la exportul de grâu

Rusia a anunțat restricții suplimentare pentru exporturile de grâu, chiar dacă livrările externe de grâu au scăzut în actualul an de comercializare. Cel mai mare exportator de grâu din lume va impune o cotă de export de grâu de 8 milioane de tone pentru perioada cuprinsă între 15 februarie și sfârșitul lunii iunie. Această cotă se adaugă la taxa de export de grâu cu rată variabilă a Rusiei, adoptată în iunie anul trecut, care a redus exporturile de grâu cu aproximativ 30% de la începutul lunii iulie a acestui an de comercializare, față de anul precedent.

Cota de export este menită să reducă inflația prețurilor la alimente pe piața internă a Rusiei şi ar putea forța statele importatoare de grâu să caute alte surse de aprovizionare, inclusiv din SUA și Australia.

Din 1 iulie, prețurile FOB la export au crescut cu 38% pentru grâul de morărit din regiunea Mării Negre. Prin comparație, prețurile FOB la export au crescut cu 30% pentru grâul expediat din porturile americane.

Vizualizat: 2503 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Subvenția APIA de 159 euro/animal încasată în 2022 pentru un singur animal!

Subvenția APIA de 159 euro/animal încasată în 2022 pentru un singur animal!

Un singur animal în fermă este de ajuns pentru încasarea unei subvenții APIA de cca 159 euro/cap de animal. Este vorba despre bivolițele de lapte, pentru care crescătorii din România beneficiază și-n anul 2022 de sprijinul cuplat zootehnic, SCZ, subvenție europeană. Numărul minim de animale care trebuie deținut este unul, subvenția fiind plătită până la maxim 100 de capete bivolițe de lapte. 

ACUM! Ministrul Chesnoiu anunță creșterea AJUTORULUI pentru fermierii, crescătorii afectați de pandemie!

ACUM! Ministrul Chesnoiu anunță creșterea AJUTORULUI pentru fermierii, crescătorii afectați de pandemie!

Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, anunță acum că s-a decis în ședința de Guvern din această săptămână creșterea la 290.000 euro/fermă a ajutorului Covid pentru fermierii, crescătorii de animale afectați de pandemie.

Subvenții zootehnie! Numărul minim de capre cu care luați subvenția APIA în 2022!

Subvenții zootehnie! Numărul minim de capre cu care luați subvenția APIA în 2022!

Crescătorii de capre din România beneficiază de două subvenții pentru animale, ajutorul național tranzitoriu, ANTZ 9, și sprijinul cuplat zootehnic, SCZ. În anul 2022, an de tranziție spre noua Politică Agricolă Comună, regulile pentru obținerea subvențiilor de la APIA rămân aceleași ca-n anul 2021.

Ordonanță MADR: Amenzi la vânzarea îngrășămintelor!

Ordonanță MADR: Amenzi la vânzarea îngrășămintelor!

Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul oficial proiectul Ordonanței privind stabilirea unor măsuri aplicabile managementului produselor fertilizante, precum și pentru modificarea Legii nr. 232/2010 privind regimul de import al mostrelor de îngrășăminte și al îngrășămintelor. Actul normativ stabilește regimul juridic al produselor fertilizante, contravențiile și amenzile pentru comercializarea acestora fără respectarea regulilor.

Franţa exportă mai mult grâu şi orz către China

Franţa exportă mai mult grâu şi orz către China

Pe parcursul săptămâni care s-a încheiat la 15 decembrie, Franţa a exportat 142 mii tone grâu, cel mai mare volum de la jumătatea lunii octombrie. China a fost din nou principalul destinatar (în săptămâna de raportare) cu 96,1 mii tone, urmată de Maroc (32,9 mii tone) și Gabon (13,4 mii tone).

Fermierii brazilieni nu se grăbesc să vândă soia

Fermierii brazilieni nu se grăbesc să vândă soia

Cultivatorii brazilieni de soia întârzie încheierea de contracte la termen pentru viitoarea producție de soia. Potrivit analiştilor DataAgro, până în 10 decembrie, fermierii brazilieni au contractat la termen doar 30,4% din producția de soia de anul viitor, comparativ cu 56,3% volumul contractat în aceeaşi perioadă a anului trecut și 36,1% cât a fost media în ultimilor ani.

UE - consumul de biocombustibili scade până în 2031

UE - consumul de biocombustibili scade până în 2031

Consumul de biocombustibili în Uniunea Europeană va scădea până în 2031, pe măsură ce transportul rutier va utiliza mai puţin combustibilul fosil iar importurile de ulei de palmier vor scădea vertiginos ca urmare a reglementărilor mai stricte în materie de mediu, anunță Comisia Europeană. În raportul privind perspectivele agricole 2021-2031, Comisia a estimat că utilizarea de biodiesel în UE va scădea cu 24%, ajungând la 14,3 miliarde de litri în 2031, după un vârf de 18,9 miliarde de litri în 2023.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

Neîntelegere

Neîntelegere
Aseara, nevasta-mea a lasat un biletel pe frigider: Detalii