Adama
Agreena
AGRICOVER

USDA: Cât vor fi producția mondială și stocurile de grâu în acest sezon!

Publicat: 16 noiembrie 2022 - 11:34
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5 6   | Print | Trimite unui prieten

Care sunt cele mai recente estimări ale Departamentului american al Agriculturii (USDA) privind producția mondială și stocurile de grâu la finalul acestui sezon. 

Cel mai recent raport al Departamentului american al Agriculturii (USDA) menţine estimarea privind producţia de grâu a Statelor Unite la 45 milioane de tone și exporturile la 21 milioane de tone.

Chiar dacă se aşteaptă o reducere a producţiei de grâu din Argentina, acesta este compensată de creşterile producţiei din Australia, Kazahstan şi Marea Britanie, în timp ce producţia rusă se menţine la 91 de milioane de tone.

De asemenea, stocurile globale de la începutul sezonul 2022/2023 au fost majorate cu 300 de mii de tone, iar producția mondială este estimată de USDA la 782,7 milioane de tone, în creştere cu aproape un milion de tone faţă de raportul anterior, iar stocurile de la finalul sezonului se aşteaptă să fie de 267,8 milioane de tone.

Scade producţia în Argentina şi creşte în Australia şi Kazahstan

Estimarea USDA privind producţia de grâu a Argentinei a fost redusă cu 2 milioane de tone, până la 15,5 milioane de tone, în continuare mult peste estimările locale, dar în scădere dramatică față de prognoza de 20 milioane de tone făcută în luna mai şi raportat la producţia din sezonul trecut de 22,15 milioane de tone. Ca urmare, disponibilitatea pentru export a Argentinei s-a redus până la 10 milioane de tone, cu 2 milioane de tone mai puţin decât s-a apreciat în raportul anterior.

Producţia de grâu a Australiei este estimată de USDA la 34,5 milioane de tone, cu 1,5 milioane de tone în plus faţă de raportul anterior, ceea ce a dus la creșterea exporturilor cu 1 milion de tone, până la 26 milioane de tone.

Port export grau_b

Producţia din UE, Rusia şi Ucraina se menţine

Cifrele privind producţia de grâu a Rusiei și Ucrainei au rămas neschimbate, la 91 de milioane de tone și, respectiv, 20,5 milioane de tone, în timp ce estimările privind exporturile se menținut, de asemenea, la 42 de milioane de tone și 11 milioane de tone.

Producţia viitoare de grâu a statelor europene a fost ușor redusă, cu 450 mi de tone, până la 134,30 milioane de tone. Singura modificare notabilă faţă de raportul anterior al USDA se referă la producţia de grâu din Marea Britanie, în creştere cu 800 mii de tone, până la un total de 15,4 milioane de tone.

O creștere notabilă a producţie de grâu se aşteaptă în Kazahstan, de un milion de tone, până la un total de 14 milioane de tone și exporturi de 9 milioane de tone.

Vizualizat: 3252 | Video Video 1 2 3 4 5 6 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Guvernul decide AZI despăgubirile de secetă pentru fermieri!

Guvernul decide AZI despăgubirile de secetă pentru fermieri!

Două ordonanțe de urgență importante pentru fermieri vor fi supuse la vot în ședința Guvernului din 16 noiembrie.

Plăți APIA AZI: Bani pe 2022 în conturile fermierilor!

Plăți APIA AZI: Bani pe 2022 în conturile fermierilor!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) plătește 248,7 milioane de lei către fermieri din sectorul vegetal și crescători de animale. 

Raport USDA: Peste 90% din suprafeţele de soia, bumbac şi porumb sunt modificate genetic

Raport USDA: Peste 90% din suprafeţele de soia, bumbac şi porumb sunt modificate genetic

Seminţele modificate genetic au fost introduse comercial în Statele Unite pentru culturile majore de câmp în 1996, ratele de adoptare crescând rapid în anii care au urmat.

Ucraina va recolta mai puţin porumb

Ucraina va recolta mai puţin porumb

În plin război, fermierii ucrainieni au recoltat în acest sezon 36,1 milioane de tone de cereale, cu un randament mediu de 4,24 t/ha. Ca urmare a invaziei ruse și a ocupării temporare a unor teritorii care, de obicei, prezentau randamente ridicate, producţia medie de porumb estimată a se obţine în Ucraina în acest sezon este de 5,83 tone/ha, cu cca. 17% mai mică față de sezonul precedent. Prin urmare, cu 66% mai puțin porumb a fost recoltat și se află în silozuri, comparativ cu aceeași dată a anului trecut (9,6 milioane de tone, față de 28 milioane de tone la aceeaşi dată a anului trecut).

Rusia a suspendat acordul privind exportul maritim de cereale din Ucraina

Rusia a suspendat acordul privind exportul maritim de cereale din Ucraina

Rusia și-a suspendat participarea la "Inițiativa pentru cereale la Marea Neagră", acordul prin care începând din iulie s-au deschis porturile ucrainene pentru exportul de produse agricole. Ministerul rus al Apărării a declarat sâmbătă (29.10.2022) că va opri participarea în cadrul acordului, invocând represalii pentru "actul de terorism" al Kievului împotriva navelor de război rusești. De asemenea, Rusia a transmis că suspendă acordul pentru un "termen nedeterminat", deoarece nu poate "garanta siguranța navelor civile" care călătoresc în cadrul pactului.

Rusia ar putea reintroduce cota de export la cereale

Rusia ar putea reintroduce cota de export la cereale

Deşi au existat discuții anterioare privind anularea cotelor de export pentru cereale, Rusia ia din nou în considerare stabilirea unei cote de export de 25,5 milioane de tone începând din februarie și până la sfârșitul sezonului acutual, conform declaraţiilor ministrului agriculturii Dmitriy Patrushev, apărute în presa rusă. Decizia finală urmează să fie aprobată de guvernul rus.

Franţa va exporta mai mult grâu şi mai puţin porumb

Franţa va exporta mai mult grâu şi mai puţin porumb

Agenția agricolă FranceAgriMer a majorat prognoza pentru exporturile de grâu moale francez în afara UE, în timp ce exporturile către statele UE au fost revizuite ușor în scădere. Exporturile franceze de grâu către țările din afara UE sunt estimate la 10,1 milioane de tone, cu 100 mii tone mai mult decât în raportul precedent şi cu 15,1% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. În acelaşi timp, exporturile către statele membre ale UE au fost revizuite în creștere cu 60 mii de tone, până la 7,07 milioane de tone, cu 11,9% mai puţin față de aceeași perioadă a anului trecut. Datele au fost publicate în raportul lunar FranceAgriMer, din 12 octombrie.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Ultimul cuvânt în casă

Ultimul cuvânt în casă
Doi prieteni stăteau de vorbă, la o bere: Detalii