Adama
Agreena
AGRICOVER

"Foamea" de cereale a Chinei va continua pe seama incertitudinilor

Publicat: 27 octombrie 2020 - 14:50
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Apetitul Chinei pentru importurile de cereale este în continuă creştere, întrucât țara intenționează să-și satisfacă cererea internă și să îşi asigure rezerve interne stabile în contextul unor factori de piață incerţi şi a tensiunilor comerciale internaţionale. În ultimele luni, China a accelerat achiziția de porumb, grâu, soia, sorg și orz, potrivit agențiile de monitorizare a pieței internaţionale. Dependența tot mai mare de importuri, creșterea prețurilor interne și teama de provocările logistice induse de pandemie sunt doar câţiva dintre factorii care au contribuit la această "foame" a Chinei.

Estimările privind importurile de soia ale Chinei în anul de comercializare 2020/2021 (octombrie 2020 - septembrie 2021) ajung la un nou record de 100 de milioane de tone, în creștere cu 3,5% față de anul trecut, potrivit agenţiei Cofeed. În mod similar, proiecțiile privind importul de porumb și grâu în sezonul 2020/2021 au crescut cu 136,1% și, respectiv, cu 51,4%, faţă de sezonul trecut. De asemenea, proiecțiile privind importurile de sorg și orz au crescut.

Reamintim că există posibilitatea ca Rusia, cel mai mare exportator de grâu, să interzică exporturile de cereale pe o perioadă de şase luni, începând din ianuarie 2021, în scopul menținerii echilibrului prețurilor locale. De asemenea, pentru a combate creșterea prețurilor, Brazilia și Turcia au anulat recent taxele de import pentru grâu, soia, porumb și orz.

Portul Anvers_b

Mișcare surprinzătoare pentru porumb

Importurile chineze de soia din SUA au crescut în ultimele luni. Dar o surpriză pentru piețele internaţionale este ritmul mult mai rapid al importurilor chineze de cereale, precum porumbul și grâul. Angajamentele Chinei pentru porumbul american, în sezonul de comercializare 2020/2021 (septembrie 2020 - august 2021) au trecut deja de 10 milioane de tone începând cu 8 octombrie, comparativ cu doar 59 mii tone în același perioadă a anului trecut, potrivit datelor USDA.

Ultima dată când China a achiziționat un volum de porumb mai mare decât se aștepta a fost în sezonul 2014/2015, când au fost importate 5,5 milioane de tone din SUA, Brazilia și Argentina.

China are în vigoare un sistem de cotă tarifară care permite importul a 7,2 milioane de tone de porumb cu o taxă de 1%, în timp ce taxa pentru depăşirile de cotă este de 65%.

Conform analiştilor de la StoneX Group Inc, cererea chineză pentru importul de porumb ar putea să depăşească 27 de milioane de tone în sezonul 2020/2021. În acealşi timp, agenţia Cofeed apreciază că necesarul de porumb al Chinei va fi cu aproximativ 30 de milioane de tone mai mare decât producția internă.

China şi-a redus recent prognoza privind producția internă de porumb pentru sezonul 2020/2021, după ce o serie de taifunuri au distrus culturile și au inundat câmpurile din regiunea de nord-est, cu câteva săptămâni în urmă. Tifunurile au lovit provinciile Heilongjiang, Jilin și Liaoning, care sunt cele mai mari producătoare de porumb, cca. 32% din producția totală a țării.

Şi importurile chineze de grâu au crescut

China nu este în mod tradițional un mare importator de grâu și deține mai mult de 50% din totalul stocurilor globale. Cu toate acestea și-a accelerat achizițiile de grâu, analiștii sugerând că motivul acestei mișcării este creşterea stocurilor interne. Cel mai probabil, China cumpără grâu pentru a se asigura că rezervele sale rămân la maximum.

China a cumpărat 1,15 milioane de tone de grâu din Australia în perioada ianuarie - august, aproape 99% din volumul respectiv a fost importat până în luna iulie, iar relaţiile comerciale ale Chinei cu Australia s-au deteriorat în ultimele luni.

Pentru orz, China și-a diversificat sursele de import, importurile din Ucraina și Kazahstan crescând de câteva ori faţă de anul trecut. De asemenea, China a cumpărat mult grâu din Franța și Canada, în timp ce angajamentele sale pentru grâul din SUA s-au apropiat acum de maximul ultimilor patru ani.

Cererea chineză incredibilă pentru majoritatea produselor agricole este susținută de o economie care se normalizează mult mai repede decât restul lumii, apreciază analiştii pieţei internaţionale. Produsul intern brut al Chinei în al treilea trimestru din 2020 a crescut cu 4,9% de faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, comparativ cu alte economii majore globale care s-au străduit cu greu să reducă pierderile.

Vizualizat: 3366 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

SECRETAR DE STAT MADR: AU VÂNDUT CERTIFICATE ȘI CROTALII PRIN CURIER! COMERȚ CU HÂRTII PENTRU SPRIJINUL CUPLAT!

SECRETAR DE STAT MADR: AU VÂNDUT CERTIFICATE ȘI CROTALII PRIN CURIER! COMERȚ CU HÂRTII PENTRU SPRIJINUL CUPLAT!

COMERȚ CU HÂRTII ȘI CROTALII PRIN CURIER PENTRU SUBVENȚIA APIA MARE! Dezvăluire gravă făcută de secretarul de stat George Scarlat, Ministerul Agriculturii, luni seara, la Agro TV. Certificate de origine și crotalii vândute prin curier pentru a se obține cea mai mare subvenție din zootehnie, sprijinul cuplat. Oficialul MADR s-a referit la sectorul creșterii ovinelor. Avem dovezi, a spus Scarlat. El a adăugat că așa nu se mai poate continua cu sprijinul cuplat.

EURODEPUTAT BUDA: SĂ PLECE DIN INSTITUȚIILE STATULUI CEI CARE DISTRUG FERMIERUL ROMÂN CU CONTROALELE!

EURODEPUTAT BUDA: SĂ PLECE DIN INSTITUȚIILE STATULUI CEI CARE DISTRUG FERMIERUL ROMÂN CU CONTROALELE!

OFICIAL BRUXELLES.  Fermierul român trebuie lăsat să muncească, să producă hrană de calitate, nu trebuie agasat de controale peste controale. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE) avertizează că funcționarii din instituțiile statului care gestionează banii europeni pentru agricultură și care sunt chitiți să distrugă fermierul român cu controalele, vor pleca acasă. Voi avea grijă să se înțeleagă acest lucru, iar cei care nu înțeleg să plece din sistem, a spus tranșant eurodeputatul român.

SCRISOAREA FERMIERILOR CĂTRE PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

SCRISOAREA FERMIERILOR CĂTRE PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

DISPERARE! Grupul de Inițiativă al Producătorilor Agricoli din Dobrogea a transmis o scrisoare deschisă către prim-ministrul României, Ludovic Orban. Fermierii români sunt disperați și au nevoie de susținerea statului.

Viitorul creşterii animalelor în UE

Viitorul creşterii animalelor în UE

Studiu „Viitorul creşterii animalelor în UE: Cum să contribuim la un sector agricol durabil” se concentrează pe viitorul zootehniei în statele UE și „acoperă importanța economică a sectorului zootehnic, provocările de mediu și rolul său în tranziția către o sustenabilitate mai mare”". Raportul subliniază importanța sectorului, acțiunile care se pot întreprinde pentru a reduce emisiile și importanța guvernanței pentru a asigura continuitatea afacerilor agricole.

RABE a fost CUMPĂRAT de compania chineză Zoomlion

RABE a fost CUMPĂRAT de compania chineză Zoomlion

Se pare că Rabe va reintra în afaceri după achiziționarea producătorului german de către compania chineză Zoomlion. Ultimi ani au fost destul de grei pentru Rabe, după achiziţia în 2011 a constructorul german de echipamente pentru prelucrarea solului de către Grupul francez Grégoire-Besson.

TRACTORUL New Holland HIBRID - mai puţine emisii de dioxid de carbon

TRACTORUL New Holland HIBRID - mai puţine emisii de dioxid de carbon

Prezentat oficial în cadrul unui eveniment transmis live şi cunoscut oficial sub denumirea de H2 Dual Power, tractorul New Holland T5.140 AutoCommand foloseşte un amestec de hidrogen și motorină (combustibil dual) şi emite cu cel puţin 40% mai puţin dioxid de carbon. Acest tractor hibrid este rodul colaborării dintre contractorul Jos Scholman din Nieuwegein (Olanda) şi New Holland Agriculture şi este dotat cu un motor diesel FPT care respectă standardul Stage V, relatează Mechaman.nl.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Apel la Poliţie

Apel la Poliţie
O bătrânică sună la Poliţie: Detalii