Adama
Agreena
AGRICOVER

Continuă să scadă producţia de carne de porc din statele UE

Publicat: 05 aprilie 2023 - 09:42
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Prognozele UE pe termen scurt estimează o scădere cu încă 5% a producției de carne de porc în 2023, după ce în 2022 s-a înregistrat o scădere de 5,6% şi cea mai mică producție din ultimul deceniu. Acesta este, în principal, rezultatul scăderii efectivului de scroafe de reproducție. De asemenea, se presupune că situația PPA pe continent nu va cunoaşte o schimbare dramatică în 2023, dar va continua să declanșeze reacţii puternice din partea țărilor afectate și a partenerilor comerciali.

Oferta redusă va continua să susțină prețurile mari pentru carnea de porc, care se află în prezent la niveluri record. Ca urmare, carnea de porc din UE va fi mai puțin competitivă pe piața globală. Astfel, se estimează că exporturile din UE vor scădea cu încă 3% în 2023. Reamintim că reducerea cu 16% a exporturilor UE de carne de porc în 2022 a fost determinată în principal de o reducere cu 50% a volumelor expediate către China, chiar dacă volumul exportul a crescut către alte regiuni.

În UE, consumul intern de carne de porc a scăzut la 31,8 kg pe cap de locuitor în 2022 și se estimează că va continua să scadă până la aproximativ 30 kg pe cap de locuitor în 2023. Această scădere a consumului, împreună cu producția redusă din Regatul Unit (sursa a aproape 85% din importurile de carne de porc din UE), conduce la o creștere estimată de numai 2% a importurilor de carne de porc din UE în 2023.

jambon_carne de porc_b

Industria cărnii de porc în Marea Britanie

Pentru industria cărnii de porc din Marea Britanie, situaţia din UE poate oferi oportunități atât pieței interne, cât și pieței de export. Pe măsură ce prețurile la carnea de porc din UE își pierd competitivitatea faţă de cele din Regatului Unit, aceasta poate duce la o creştere a cotei de piață a producţiei interne. De asemenea, alte state care se aprovizionează cu carne de porc din UE ar putea lua în considerare și Marea Britanie, deși acest lucru poate fi limitat de creșterile prognozate ale producției altor exportatori majori, cum ar fi SUA.

Producția de carne de porc din Marea Britanie a scăzut semnificativ şi în februarie. Astfel, potrivit raportului AHDB, în februarie 2023 au fost sacrificaţi numai 762 mii de porci. Este pentru prima dată, din mai 2020, când cifrele lunare au scăzut sub 800 mii de capete când Marea Britanie era încă în prima blocadă pentru COVID-19, și cea mai scăzută cifră lunară înregistrată din mai 2014.

Volumele producției de carne de porc au fost cu 13% sub media pe 5 ani. De la an la an, producția de carne de porc a înregistrat o scădere mai mare decât numărul de sacrificări, cu 21%, din cauza greutății medii a carcaselor fiind cu 5 kg mai ușoare (88,9 kg) în 2023 decât în 2022.

Vizualizat: 1607 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

ANSVSA: Document obligatoriu pentru cei care transportă oi, vaci, capre, porci și păsări!

ANSVSA: Document obligatoriu pentru cei care transportă oi, vaci, capre, porci și păsări!

Conform regulamentelor europene, cu privire la transportul animalelor, o persoană poate conduce sau acţiona în calitate de însoţitor pe un vehicul rutier, care transportă animale domestice din speciile ecvine, bovine, ovine, caprine, porcine sau păsări de curte, numai în cazul în care deţine un certificat de competenţă profesională, avertizează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Șeful AFIR: Ajutor 200.000 euro/fermier pentru fermierii peste 40 de ani!

Șeful AFIR: Ajutor 200.000 euro/fermier pentru fermierii peste 40 de ani!

Fermierii care au depășit vârsta de 40 de ani pot beneficia de un ajutor acordat în cadrul intervenției DR-12 investiții în consolidarea exploatațiilor tinerilor fermieri instalați și a fermierilor recent instalați din Planul Național Strategic 2023-2027, spune directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), George Chiriță. Ce condiție trebuie să îndeplinească aceștia?

MADR: Târg „Bunătăți de soi din România”

MADR: Târg „Bunătăți de soi din România”

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în parteneriat cu Carrefour România, va organiza, în perioada 6-9 aprilie 2023, între orele 09:00-19:00, Târgul de produse românești „Bunătăți de soi din România”, în incinta Prahova Value Centre Ploiești.

2 milioane de tractoare John Deere produse la Mannheim!

2 milioane de tractoare John Deere produse la Mannheim!

Uzina John Deere din Mannheim (Germania) sărbătorește producția a 2 milioane de tractoare. Acoperit cu fotografiile portret a peste 300 de angajați, tractorul "milionar" John Deere 6250R este cel mai puternic model produs în prezent în fabrica din Germania şi se va alătura tractorului cu numărul un milion, un model 6400 produs în 1993, în muzeul fabricii.

Producția germană de bioetanol crește

Producția germană de bioetanol crește

În ciuda prețurilor volatile la energie și la materiile prime, producătorii germani de bioetanol au crescut ușor producția (+2,0%) anul trecut, la peste 715.000 de tone (2021: 701.000 de tone), se arată în raportul Asociației Germane a Industriei Bioetanolului (BDBe). De asemenea, consumul de bioetanol sustenabil certificat şi în special vânzările de combustibil Super E10 au crescut abrupt, se subliniază în raportul BDBe.

Grim are un nou proprietar

Grim are un nou proprietar

Producătorul italian de maşini autopropulsate pentru erbicidat - Grim a fost cumpărat de fondul de investiții Hyle Capital Partners din Milano. Aceasta este a patra investiţie pentru fondul „Finance for Food One” al Hyle, care își propune să creeze un grup agricol italian cu o cifră anuală de afaceri de 50 de milioane de euro în următorii cinci ani, inclusiv prin achiziții sinergice care vizează extinderea portofoliului de produse.

Porumbul american câștigă competiția de preț cu porumbul din Ucraina

Porumbul american câștigă competiția de preț cu porumbul din Ucraina

Din cauza conflictului din regiune, porumbul ucrainean a fost cea mai ieftină opțiune la nivel internațional timp de câteva luni. Dar ritmul lent de export și stocurile globale în creștere au făcut ca porumbul din SUA să fie din ce în ce mai competitiv - până la punctul în care, acum, este la egalitate cu oferta ucraineană. În aceste condiţii şi sub presiunea ucraineană, porumbul din SUA "injectează" riscuri negative suplimentare pe piața internaţională și ar putea avea drept consecințe împingerea şi mai jos a prețului porumbului ucrainean.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată! Un interviu cu Daniel Grosz, director tehnic Bayer Crop Science România pe zona de vest.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

În autobuz

În autobuz
O taxatoare se apropie într-un autobuz de un tip: Detalii