Adama
Agreena
AGRICOVER

Vocea fermierului: Să nu se mai acorde subvenție pentru crescătorii de oi, oricui și oricum!

Publicat: 11 aprilie 2023 - 06:58
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Mesaje primite la redacție de la fermieri! Cornel Păduraru ne-a transmis un mesaj la redacție în care ne spune că este de profesie inginer horticol și dorește să-și expună opinia despre creșterea oilor în România și acordarea subvențiilor pentru ovine.

"De profesie sunt inginer horticultor, vreau să-mi expun părerea despre creșterea oilor în România. 

În România nu este o strategie concretă privind creșterea oilor și unde ajung acestea în final.

Se oferă subvenție crescătorilor de oi din fonduri europene și o parte suportate de Statul Român. Aspect frumos.
Fondurile Europene trebuiesc returnate de România deoarece cotizăm la acest sistem de finanțare, concluzia: subvenția este suportată de fiecare cetățean român prin taxele achitate către Statul Român.

Oile crescute în România care primesc un stimulent financiar, adică bani din subvenție, se vând la țările arabe în viu, că au ei nu știu ce tradiție, pe un preț, care să recunoșstem, de nimic. Cumpăratul în stare vie este o vrăjeală comerciala ca arabii să cumpere oi la preț mic, iar oierii noștri ca să nu se mai murdărească pe mâini, să mai sacrifice oile, deoarece necesită abatoare, muncitori, preferă să vândă așa.

România vinde oi pe preț mic și banii plătiți din subvenție se duc de râpă.

Acest mod nu duce la o evoluție a creșterii oilor și construirea unor ferme durabile, iar un aspect important: cetățenii români mănâncă carne din import de porc, pui și vită crescută în sistem intensiv cu tot felul de stimulenți și antibiotice, de calitate proastă.

colaj-scz-berbeci_b

Sugestia mea este să nu se mai acorde subvenție pentru crescătorii de oi, oricui și oricum.
Trebuie acordată crescătorilor care fac parte dintr-o asociație, care să dețină un abator, o făbricuță de procesarea a laptelui, a lânii și altor derivate rezultate din sacrificare. Asociația să fie obligată să asigure către piață o anumită cantitate de carne, brânză, lână și alte produse care rezultă din creșterea oilor.
Nu cum este acum ciobanul Petrică, Dorel cresc ei oi, fac brânză după ureche cu tot felul de substanțe de închegare a laptelui, brânza e vândută, fiecare cum poate, și în final în supermarket găsești să cumperi produse din carne și lapte aduse din afară.
Petrică și Dorel au și ei acuma un jeep-an, merg în plimbări nu știu pe unde și mâine dacă nu mai încasează subvenții, moare afacerea.

Cine să facă această strategie?
Politicienii lui pește, astăzi este Daea, peste 2 luni e Petrică și într-un mandat de 4 ani sunt 7 miniștri la Agricultură.
Carnea de oaie și brânza, în loc să fie consumate de români sunt vândute la arabi de pomană. Arabii au nevoie de carne sănătoasă de oaie să trăiască bine și românii înfundă spitatele cu cancere, boli de inimă.
Românul a ajuns să mănânce carne de oaie numai de Paști, micii sunt făcuți din carne de porc și arome.
Micul trebuie declarat produs național care să conțină carne de oaie în procent de 50 %, dacă nu conține această rețetă, să aibă o altă denumire," ne-a scris Cornel Păduraru. 

Vizualizat: 1487 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Control și supracontrol APIA plata ANT și SCZ cap animal!

Control și supracontrol APIA plata ANT și SCZ cap animal!

17 iulie 2024 - 12:39

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultura (APIA) a anunțat marți, 16 iulie 2024, că a extras eșantionul de control pentru acest an. Pentru controlul pe teren aferent schemelor de ajutor din sectorul zootehnic sunt verificați 5.356 crescători de animale dintre cei care au solicitat subvențiile APIA pe cap animal, cuvenite pentru anul 2024. 

Anunț făcut ASTĂZI de APIA! Plata subvenției APIA pășuni pentru anul ăsta!

Anunț făcut ASTĂZI de APIA! Plata subvenției APIA pășuni pentru anul ăsta!

16 iulie 2024 - 20:31

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu anul de cerere 2024 pe lângă standardul GAEC 3 - Interdicția de a incendia miriștile se pune în aplicare și standardul GAEC 10 - Interdicţia de a incendia vegetaţia pajiştilor permanente, ca parte a normelor de condiţionalitate ce trebuie respectate de către fermieri în vederea accesării intervențiilor sub formă de plăți directe și a unor intervenții și măsuri pentru dezvoltare rurală.

APIA OFICIAL! Cine e pe lista APIA pentru control subvenții APIA pentru acest an!

APIA OFICIAL! Cine e pe lista APIA pentru control subvenții APIA pentru acest an!

16 iulie 2024 - 19:54

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a fost extras eșantionul de control pentru Campania 2024, aferent schemelor de plată pe suprafață, măsurilor de dezvoltare rurală, schemelor de ajutor din sectorul zootehnic și condiționalitate din cererea de plată.

Crotaliile la control! Fermele de oi, vaci, verificate!

Crotaliile la control! Fermele de oi, vaci, verificate!

16 iulie 2024 - 17:42

Medicii veterinari oficiali, din cadrul Direcțiilor Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor – Serviciului Control Oficial Sănătate și Bunăstare Animală au efectuat un număr de 83 controale în exploatații profesionale și non profesionale din județul Satu Mare. Acțiunea de control se desfășoară în mai multe județe din țară. 

Vin banii pentru micii fermieri! Anunț OFICIAL ASTĂZI!

Vin banii pentru micii fermieri! Anunț OFICIAL ASTĂZI!

16 iulie 2024 - 14:54

Ministerul Agriculturii anunță astăzi că peste 180 milioane lei au fost virate către Direcțiile Agricole Județene pentru plata micilor fermieri cultivatori de tomate în spații protejate.

Cine sunt fermierii care iau un ajutor între 200 euro/ha și 250 euro/ha!

Cine sunt fermierii care iau un ajutor între 200 euro/ha și 250 euro/ha!

16 iulie 2024 - 06:53

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a anunțat luni, în emisiunea Agrostrategia de la TVR1 că fermierii care au culturile agricole afectate de secetă vor primi despăbugiri între 200 euro/ha și 250 euro/ha.

Anunț MADR ACUM: 550 de milioane de euro împărțite fermierilor!

Anunț MADR ACUM: 550 de milioane de euro împărțite fermierilor!

15 iulie 2024 - 17:43

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, anunță închiderea azi, 15 iulie 2024, a sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații și pentru DR-26 Înființarea sistemelor de irigații, intervenții finanțate cu fonduri nerambursabule din Planul Strategic 2023 – 2027.

Secretarul de stat Adrian Pintea, la Consiliul AgriFish ASTĂZI!

Secretarul de stat Adrian Pintea, la Consiliul AgriFish ASTĂZI!

15 iulie 2024 - 16:44

Secretarul de stat Adrian Pintea participă astăzi, 15 iulie 2024, la Consiliul Agricultură și Pescuit, care se desfășoară la Bruxelles.

Șef APIA: Subvenții APIA plătite mai repede crescătorilor de animale!

Șef APIA: Subvenții APIA plătite mai repede crescătorilor de animale!

15 iulie 2024 - 15:13

Fermierii pot să-și încaseze pe timpul verii subvențiile APIA pe hectar care li se cuvin pentru acest an plățile compesatorii pe măsurile de agro-mediu în cazul în care au și angajamente pe măsurile de dezvoltare rurală. Crescătorii de animale care vor să ia avans din subvențiile APIA pe cap animal mai trebuie să aștepte, a anunțat directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă. 

Video! Oierul Ionică Sterp dă pe față ce i s-a întâmplat când a fost la ministrul Mediului!

Video! Oierul Ionică Sterp dă pe față ce i s-a întâmplat când a fost la ministrul Mediului!

15 iulie 2024 - 09:33

A crescut furia în rândul crescătorilor de ovine după tragedia de pe Jepii Mici unde o tânără a fost sfârtecată de urs. Oierul Ionică Sterp, vicepreședinte Asociația Ciobanilor Profesioniști din România, spune într-un video postat pe rețeaua de socializare Facebook că miniștrii responsabili ar trebui arestați. Nu demisia, că niciunul nu demisionează.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Maschio Gaspardo - la 20 de ani, acasă - în România!

Maschio Gaspardo - la 20 de ani, acasă - în România!

Au început cu scarificatoare şi grape cu discuri - câteva sute de utilaje pe an şi au ajuns acum să producă o gamă largă de utilaje pentru prelucrarea solului, inclusiv pluguri şi prese de balotat, peste 5000 de utilaje pe an şi o cifră de afaceri de aproape 100 de milioane de euro. Pentru anul acesta, Maschio Gaspardo România are noi planuri de extindere a unităţii de producţie de la Chişineu-Criş şi promovarea printr-un utilajele sale în cadrul unui demo-tour în fermele din România.

Un interviu cu Paolo Rocchi, director general Maschio Gaspardo România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Fidelitate

Fidelitate
Există unele femei care, în loc să-i facă să sufere pe mai mulţi bărbaţi, aşa cum e firesc, se concentrează asupra unuia până îl extermină. Detalii