Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

VIDEO! Prăpăd alb peste România! Ninsori, furtuni, drumuri și porturi blocate!

Publicat: 19 noiembrie 2023 - 07:33
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Prăpăd la acest sfârșit de săptămână în mai multe zone din țară! Primul episod de iarnă aspră, violentă, cu zăpadă viscolită, a cuprins la acest sfârșit de săptămână o parte mare din ţară. Drumuri închise, accidente în lanţ din cauza viscolului și zăpezii care a acoperit carosabilul., copaci smulși din rădăcină și azvârliți pe șosea.

Regiunile asaltate de iarnă Dobrogea, Moldova și Muntenia. Cele mai afectate sunt Dobrogea și Moldova. Potrivit ISU Dobrogea, la nivelul întregului județ, pompierii militari constănțeni au intervenit cu scopul de a înlătura efectele negative ale codului de furtună.

„Pompierii militari constănțeni au intervenit la nivelul întregului județ pentru înlăturarea efectelor negative în urma codului de furtună.

Până acum au fost degajați 20 de copaci, trei acoperișuri smulse, am intervenit la un balcon în pericol de cădere, la un panou publicitar căzut în mijlocul unei intersecții, la un stâlp electric și la două izolații desprinse de mansardele blocurilor”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea.

drdp iasi_b

Reactorul 1 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă a fost decuplat din cauza vijeliei, a mai anunțat ISU Dobrogea, sâmbătă seara.

Furtuna Frederico, una dintre cele mai puternice care ajunge în bazinul Mării Negre, vine din nordul Franţei. A făcut deja ravagii în Elveţia, iar în următoarele ore va afecta serios transportul naval și aerian din Bulgaria și Turcia.

“Toate aceste fenomene sunt parte dintr-un ciclon care se formează în vestul Mării Negre. Este vorba de un ciclon extra tropical care, pe măsură ce traversează marea, o parte din masa încărcată cu vapori de apă aduce în jumătatea de est şi intensificări ale vântului”,  a explicat Meda Andrei, meteorolog ANM, pentru Ziarul de Muscel. Din cauza furtunii portul Constanța a fost blocat. 

Imagini de pe DN 11, Măgura, județul Bacău. DRDP Iași. 

"Peste 50 de situații au necesitat sâmbătă intervenția echipajelor Secției Drumuri Naționale Iași, pentru tractarea sau scoaterea din decor a unor autovehicule echipate cu anvelope de vară sau extrem de uzate, pe fondul Codului de ninsori abundente.

Din fericire, aceste incidente nu s-au soldat cu urmări grave, ci doar cu pagube materiale și blocaje inerente în trafic. Acestea au fost însă de scurtă durată, traficul fiind restabilit prin intervenția echipajelor DRDP Iași, cu sprijinul Poliției și al Prefecturii Iași, cărora le mulțumim pe această cale," spune DRDP Iași.

accid iasi_baccid iasi doi_b          foto DRDP Iași

Până astăzi la ora 10.00 dimineaţa este în vigoare un cod portocaliu de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului. Zone vizate sunt sudul Moldovei, estul Munteniei şi Dobrogea. În Bucureşti, noaptea aduce lapoviță și posibil ninsoare. Pe șoselele din centrul țării aflate la mare altitudine se circulă în condiții de iarnă. Utilajele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov sunt la datorie.

Imagini de azi-noapte de pe DN 28, Cozia Răducăneni, județul Iași. 

Duminică dimineața, Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare: 

avrt anm_b

Șoferii sunt avertizați să își echipeze corespunzător mașinile. Se acționează pe drumul național 73 pe traseul Câmpulung – Brașov – culoarul Rucăr Bran. DRDP Brașov îi sfătuiește pe șoferi să nu plece la drum înainte de a avea mașinile pregătite pentru circulația în condiții de iarnă.

Vizualizat: 801 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Nu mai are cine mulge o oaie!

Nu mai are cine mulge o oaie!

29 noiembrie 2023 - 18:44

Fermierii, crescătorii de animale încep să apeleze din ce în ce mai mult la tehnologie de ultimă generație, pentru că nu mai găsesc lucrători care să fie dispuși să muncească în ferme. 

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

29 noiembrie 2023 - 18:36

Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de fermieri la începutul campaniei de semănat. Cu toate acestea, compania Corteva Agriscience, prin hibrizii Pioneer®, a contribuit la ridicarea productivității pe hectar și a lansat campania Fermieri campioni la floarea-soarelui.

Poftim, din România!

Poftim, din România!

29 noiembrie 2023 - 17:29

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 și cu Cooperativa Agricolă Caprirom Sud Muntenia, organizează, în perioada 1 – 3 decembrie 2023, târgul „Poftim, din România!”, în Parcul Tudor Arghezi din sectorul 4, București.

Șef APIA, calcul ACUM suma APIA pe hectarul de pășune pentru acest an!

Șef APIA, calcul ACUM suma APIA pe hectarul de pășune pentru acest an!

29 noiembrie 2023 - 14:55

Pășunile sunt foarte râvnite pentru sumele mari pe hectar care se pot încasa, în fiecare an, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Scandalul în jurul acestor suprafețe este departe de a se stinge atât timp cât tentantele subvenții APIA îi lasă pe crescătorii de animale fără pășuni.

Prezentați-vă la APIA în termen de 10 zile pentru subvenții! Anunț făcut de un șef APIA!

Prezentați-vă la APIA în termen de 10 zile pentru subvenții! Anunț făcut de un șef APIA!

29 noiembrie 2023 - 13:58

Fermierii, crescătorii de animale trebuie să anunțe la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) orice schimbare produsă în fermă, în termen de 10 zile. Respectarea acestui termen le garantează fermierilor că vor primi subvențiile agricole la care au dreptul. Explică directorul executiv APIA Hunedoara, Veronica Topor.

Fermierul Muscă: Am ajuns să importăm 60% din lapte și 80% din carnea de porc!

Fermierul Muscă: Am ajuns să importăm 60% din lapte și 80% din carnea de porc!

29 noiembrie 2023 - 07:06

În timp ce crescătorii de vaci abia își vând la prețuri de nimic laptele produs în ferme, România importă 60% din laptele de consum, spune fermierul Dimitrie Muscă, Combinatul Agroindustrial Curtici, Arad. Situație e și mai dramatică la producția de carne de porc unde importurile urcă la 80%.

Decizie ASTĂZI ferme de vaci!

Decizie ASTĂZI ferme de vaci!

28 noiembrie 2023 - 18:40

S-a discutat astăzi la Bruxelles. Directiva DEI (Directiva Emisii Industriale) ar putea pune în pericol fermele de vaci care nu vor avea mijloacele necesare de a investi. Potrivit Euractiv, trei europarlamentari solicită Comisiei să se excludă vacile de la aplicarea acestei directive.

Cu cât se mai vinde o Bălțată Românească cu origine, dar fără origine!

Cu cât se mai vinde o Bălțată Românească cu origine, dar fără origine!

28 noiembrie 2023 - 14:09

Care este prețul cu care se vinde, în această perioadă, o vacă din rasa Bălțată Românească, neînscrisă în registrul genealogic al rasei, și cu cât se vinde un exemplar înscris în secțiunea principală a registrului genealogic?

Procurorii DNA, percheziții ASTĂZI la cei care au obținut ilegal terenuri!

Procurorii DNA, percheziții ASTĂZI la cei care au obținut ilegal terenuri!

28 noiembrie 2023 - 12:53

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014-2023, în legătură cu obținerea pe nedrept a unor imobile (24 de terenuri) aflate în proprietatea statului, situate pe raza municipiului București.

Subvenție specială pentru fermele mici care cresc animale, dar cultivă și pământ!

Subvenție specială pentru fermele mici care cresc animale, dar cultivă și pământ!

28 noiembrie 2023 - 12:12

O nouă plată directă se pregătește pentru fermele mixte, mai ales pentru cele mici sau de familie, a anunțat comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Horațiu Buzgău: ”Ca să ai succes trebuie să știi unde vrei să ajungi!” | podcast agroSTORY #18

Horațiu Buzgău: ”Ca să ai succes trebuie să știi unde vrei să ajungi!” | podcast agroSTORY #18

Grupul AGRIND din Tășnad, jud. Satu Mare are la bază o mică activitate agricolă de familie, dezvoltată după anii ’90, cu multă muncă, provocări și implicare. Investițiile și fructificarea la maxim a fondurilor europene au adus societatea la ceea ce este astăzi: peste 3.000 de hectare exploatate în cultura mare, procesare (morărit și panificație), zootehnie (bovine de lapte și de carne) și pomicultură, toate sectoarele fiind dezvoltate pentru a ajunge cât mai aproape de consumatorul final.

Toate acestea au fost clădite cu viziune, perseverență, curaj, dar și prudență de un adevărat trio tehnico-economico-financiar: bunicul și tatăl, absolvenți de studii agricole și fiul, Horațiu Buzgău, absolvent de Științe economice. Alături de ei, o întreagă echipă de prieteni, colaboratori, angajați, parteneri, clienți. ”O întreagă familie!”, spune Horațiu cu mândrie.

Horațiu a făcut primii pași în viață direct... în câmp! A fost implicat de mic în toate activitățile agricole ale familiei, învățarea practică ajutându-l să înțeleagă foarte bine cât este de importantă agricultura și industria alimentară, inclusiv din punct de vedere economic. A decis încă din clasele primare că aceasta va fi calea de urmat și că relevanța cifrelor în agribusiness se transpune, până la urmă, în succesul care determină acțiunile și investițiile viitoare.

Deși are doar 25 de ani, tânărul antreprenor mi-a oferit o adevărată lecție de economie agrară aplicată, teoria fiind transpusă în practică și, evident, în cifrele pe care le obține afacerea agricolă a familiei sale. Cea mai recentă investiție a grupului, în cultura de alun certificată ecologică pe 50 de hectare, suprafață integral irigată, a dat naștere brandului ALLU, Horațiu fiind managerul Holiv Ecoplant, firma care are ca obiect de activitate producția și procesarea alunelor, investiție de asemenea realizată cu fonduri europene.

Horațiu Buzgău a venit la agroSTORY cu o poveste pe cât de frumoasă, pe atât de plină de învățăminte pentru orice tânăr aflat la început de drum în agricultură.


Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii