Adama
Agreena
AGRICOVER

VIDEO! Prăpăd alb peste România! Ninsori, furtuni, drumuri și porturi blocate!

Publicat: 19 noiembrie 2023 - 07:33
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Prăpăd la acest sfârșit de săptămână în mai multe zone din țară! Primul episod de iarnă aspră, violentă, cu zăpadă viscolită, a cuprins la acest sfârșit de săptămână o parte mare din ţară. Drumuri închise, accidente în lanţ din cauza viscolului și zăpezii care a acoperit carosabilul., copaci smulși din rădăcină și azvârliți pe șosea.

Regiunile asaltate de iarnă Dobrogea, Moldova și Muntenia. Cele mai afectate sunt Dobrogea și Moldova. Potrivit ISU Dobrogea, la nivelul întregului județ, pompierii militari constănțeni au intervenit cu scopul de a înlătura efectele negative ale codului de furtună.

„Pompierii militari constănțeni au intervenit la nivelul întregului județ pentru înlăturarea efectelor negative în urma codului de furtună.

Până acum au fost degajați 20 de copaci, trei acoperișuri smulse, am intervenit la un balcon în pericol de cădere, la un panou publicitar căzut în mijlocul unei intersecții, la un stâlp electric și la două izolații desprinse de mansardele blocurilor”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea.

drdp iasi_b

Reactorul 1 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă a fost decuplat din cauza vijeliei, a mai anunțat ISU Dobrogea, sâmbătă seara.

Furtuna Frederico, una dintre cele mai puternice care ajunge în bazinul Mării Negre, vine din nordul Franţei. A făcut deja ravagii în Elveţia, iar în următoarele ore va afecta serios transportul naval și aerian din Bulgaria și Turcia.

“Toate aceste fenomene sunt parte dintr-un ciclon care se formează în vestul Mării Negre. Este vorba de un ciclon extra tropical care, pe măsură ce traversează marea, o parte din masa încărcată cu vapori de apă aduce în jumătatea de est şi intensificări ale vântului”,  a explicat Meda Andrei, meteorolog ANM, pentru Ziarul de Muscel. Din cauza furtunii portul Constanța a fost blocat. 

Imagini de pe DN 11, Măgura, județul Bacău. DRDP Iași. 

"Peste 50 de situații au necesitat sâmbătă intervenția echipajelor Secției Drumuri Naționale Iași, pentru tractarea sau scoaterea din decor a unor autovehicule echipate cu anvelope de vară sau extrem de uzate, pe fondul Codului de ninsori abundente.

Din fericire, aceste incidente nu s-au soldat cu urmări grave, ci doar cu pagube materiale și blocaje inerente în trafic. Acestea au fost însă de scurtă durată, traficul fiind restabilit prin intervenția echipajelor DRDP Iași, cu sprijinul Poliției și al Prefecturii Iași, cărora le mulțumim pe această cale," spune DRDP Iași.

accid iasi_baccid iasi doi_b          foto DRDP Iași

Până astăzi la ora 10.00 dimineaţa este în vigoare un cod portocaliu de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului. Zone vizate sunt sudul Moldovei, estul Munteniei şi Dobrogea. În Bucureşti, noaptea aduce lapoviță și posibil ninsoare. Pe șoselele din centrul țării aflate la mare altitudine se circulă în condiții de iarnă. Utilajele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov sunt la datorie.

Imagini de azi-noapte de pe DN 28, Cozia Răducăneni, județul Iași. 

Duminică dimineața, Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare: 

avrt anm_b

Șoferii sunt avertizați să își echipeze corespunzător mașinile. Se acționează pe drumul național 73 pe traseul Câmpulung – Brașov – culoarul Rucăr Bran. DRDP Brașov îi sfătuiește pe șoferi să nu plece la drum înainte de a avea mașinile pregătite pentru circulația în condiții de iarnă.

Vizualizat: 1211 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Crescătorii de animale cer URGENT ajutor de secetă!

Crescătorii de animale cer URGENT ajutor de secetă!

14 octombrie 2024 - 15:15

Trei sute de fermieri, crescători de animale, mobilizați de organizațiile crescătorilor de animale din sudul Spaniei, au cerut, la finalul săptămânii trecute, ajutoare directe urgente din cauza crizei grave cu care se confruntă agricultura din cauza secetei.

Ajutor 1.000 de lei pentru oierii care au rămas cu mieii nevânduți!

Ajutor 1.000 de lei pentru oierii care au rămas cu mieii nevânduți!

14 octombrie 2024 - 15:02

Prețul la kilogramul de miel în viu a scăzut din pricina restricțiilor impuse de pesta micilor rumegătoare. Intermediarii la export iau marfa, dar le dau oierilor banii cu o întârziere și de 90 de zile. Oierii solicită Ministerului Agriculturii un ajutor de 1.000 de lei/UVM pentru crescătorii care ar fi trebuit să trimită mieii la export, dar din pricina restricțiilor au rămas cu ei pe cap, spune Constanța Ștefan, președinta Asociației Agricole Țara Loviștei.

Suspendarea datoriilor fermierilor, în Monitorul Oficial

Suspendarea datoriilor fermierilor, în Monitorul Oficial

14 octombrie 2024 - 14:24

Ordonanța care suspendă datoriile fermierilor datornici a fost publicată în Monitorul Oficial, scrie G4Food. Conform acesteia, băncile amână datoriile și nu execută silit, furnizorii de semințe și fertilizanți nu execută silit. În plus, va exista un bonus pentru fermierii care își achită datoriile până la sfârșitul anului: nu plătesc penalități.

Lista oficială sume APIA în lei pe cap animal la plată de miercuri!

Lista oficială sume APIA în lei pe cap animal la plată de miercuri!

14 octombrie 2024 - 07:35

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le plătește și anul acesta crescătorilor de animale avansul la subvențiile aferente acestui an. Avansul este în procent de 70% din cuantumul stabilit pentru acest an pentru sprijinul cuplat zootehnic, subvenție achitată din fonduri europene.

Oficial! Sumele APIA pe hectar la plată de miercuri!

Oficial! Sumele APIA pe hectar la plată de miercuri!

14 octombrie 2024 - 07:01

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează săptămâna aceasta, miercuri, 16 octombrie 2024, plata avansului la subvențiile agricole aferente acestui an. Un proiect de Ordin MADR, publicat pe site-ul oficial al ministerului, anunță cuantumurile pe hectar și cap animal ale subvențiilor aferente acestui an.

Ministrul Barbu ASTĂZI: Micii fermieri, subvenție de 4.000 euro/fermier!

Ministrul Barbu ASTĂZI: Micii fermieri, subvenție de 4.000 euro/fermier!

13 octombrie 2024 - 15:48

Micii fermieri, cultivatori de legume, vor beneficia de anul viitor de un ajutor de 4.000 euro/1.000 mp cultivați cu tomate și alte legume, a anunțat ministrul agriculturii Florin Barbu, astăzi, 13 octombrie 2024, la Slatina, unde a participat la Ziua Recoltei.

Avans APIA! Suma pe cap oaie pe care o primesc oierii de la APIA săptămâna viitoare!

Avans APIA! Suma pe cap oaie pe care o primesc oierii de la APIA săptămâna viitoare!

11 octombrie 2024 - 16:20

Crescătorii de ovine încasează avansul APIA săptămâna viitoare. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le achită un avans de 70% din sprijinul cuplat la ovine, subvenție europeană cu cel mai mare cuantum pe cap de oaie.

Decizie MADR ACUM: Subvenția APIA cu un cuantum de 69 euro/ha, după un transfer de sume!

Decizie MADR ACUM: Subvenția APIA cu un cuantum de 69 euro/ha, după un transfer de sume!

11 octombrie 2024 - 09:16

Ministerul Agriculturii a decis să transfere bani de la două dintre eco-scheme către plata pe înverzire, PD 04 Practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil. Proiectul de Ordin MADR care stabilește acest transfer și cuantumurile pentru plata avansului APIA e publicat, în dezbatere, pe site-ul MADR. 

Sumele APIA pe hectar și cap animal, la plată de săptămână viitoare! Lista ANUNȚATĂ ACUM!

Sumele APIA pe hectar și cap animal, la plată de săptămână viitoare! Lista ANUNȚATĂ ACUM!

10 octombrie 2024 - 18:51

MADR este pregătit să demareze plata avansului pentru plățile directe începând cu data de 16 octombrie, în acest sens fiind publicat în transparență decizională pe site-ul instituției proiectul de Ordin pentru aprobarea în anul 2024 a realocării sumelor și stabilirea condițiilor de acordare a avansului pentru plățile directe finanțate din FEGA, din cadrul Planului strategic PAC 2023-2027.

Oficial! Raport plăți directe APIA și AFIR hectar, cap animal!

Oficial! Raport plăți directe APIA și AFIR hectar, cap animal!

10 octombrie 2024 - 08:25

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a prezentat miercuri, 9 octombrie, în fața Guvernului, un raport al plăților directe APIA pe hectar și cap animal, plăți compensatorii agro-mediu și climă, plăți AFIR și scheme de ajutor Ucraina acordate fermierilor și crescătorilor de animale în acest an.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ionuț Georgescu: Cu Massey Ferguson tehnologia este la ea acasă!

Ionuț Georgescu: Cu Massey Ferguson tehnologia este la ea acasă!

În ferma lui Ionuț Georgescu fiecare tractor are rolul lui, iar dacă la muncile grele folosește modelul 8735S, pentru activitățile cotidiene sau în „operațiunile de finețe” apelează la un 7714S de 140 CP, respectiv la un M5713 de 135 CP.

„Alături de mine, în fermă mai lucrează doi băieți, ambii cu vârsta de până în 30 de ani, iar la noi tehnologia este la ea acasă. Pentru unii fermieri pare contra-intuitiv să ai toate aceste dotări pe un tractor mic precum M5713. Însă, dacă te gândești la lucrările de finețe, cum este cazul semănatului, erbicidatului sau fertilizatului, un sistem GPS de precizie ajută foarte mult, mai ales că în viitorul apropiat intenționez să fac o cartare pentru a administra îngrășăminte cu rată variabilă”, ne-a explicat Ionuț

Contact SIGMA România

B-dul Ficusului, nr. 8, apt. 2, Sector 1 Bucuresti Romania

T: + 40 21 233 10 64;

office@saracakis.ro; www.saracakis.ro

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La stomatolog

La stomatolog
- Doctore, cum sunt dinţii mei? Detalii