Adama
Agreena
AGRICOVER

VIDEO! Poliția din Olanda a deschis focul asupra fermierilor care protestează!

Publicat: 06 iulie 2022 - 21:05
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Poliția olandeză a deschis focul, marți seara, la un protest al fermierilor din Heernenveen. Fermierii sunt revoltați de planul guvernului, care vrea să elimine o treime din fermele de animale, pe motiv că produc gaze.

Reprezentanții forțelor de ordine spun că protestatarii au creat "o situație periculoasă" atunci când au încercat să lovească mașinile de poliție cu tractoarele. Un tractor a fost lovit de gloanțe însă nu au fost semnalate persoane rănite. Trei persoane au fost arestate. Incidentul s-a petrecut la o rampă de acces spre autostrada A32, menționează presa locală.

Imaginile distribuite pe rețelele sociale arată cum un tractor cu remorcă se îndreaptă spre un blocaj al poliției, după care se aude zgomotul unor împușcături.

Poliția a menționat că incidentul va face obiectul unei anchete interne, ceea ce reprezintă procedura standard atunci când un polițist face uz de armă.

La începutul acestei săptămâni, fermierii olandezi au declanșat proteste ample, blocând centrele de distribuție pentru supermarketuri în mai multe orașe.

Protestatarii sunt revoltați de planurile guvernului, care le impun să utilizeze mai puține îngrășăminte și să își reducă șeptelul, transmite presa internațională.

Reprezentanții aeroportului Schiphol din Amsterdam și compania KLM i-au avertizat pe clienții liniilor aeriene să folosească transportul public, deoarece grupurile de activiști ale participanților la proteste și-au anunțat intenția de a bloca drumurile cu tractoare.

Mai multe ambuteiaje au fost semnalate pe autostrăzile din estul țării și pe traseele cu feribotul din nord, fără ca problemele să se propage, momentan, în zona aeroportului din capitală, în timpul navetei de dimineață.

protest impuscaturi doi_b

Guvernul olandez vrea să înjumătățească, până în 2030, nivelul compușilor dăunători de azot eliberați în atmosferă, însă felul în care urmează să fie atins acest obiectiv afectează activitatea fermierilor.

Potrivit executivului de la Haga, emisiile de oxid de azot și amoniac produse de cirezile agricultorilor trebuie reduse drastic, pentru a proteja rețeaua de habitate pentru speciile pe cale de dispariție, rețea care se întinde de-a lungul Europei.

Între măsurile care ar urma să fie adoptate de guvern, se numără reducerea șeptelului și achiziționarea pe scară largă a fermelor unde animalele produc cantități mari de amoniac.

Ar fi nevoie, potrivit oficialilor, de reducerea cu 30% a efectivelor de animale.

La rândul lor, fermierii se plâng că sunt tratați "inechitabil" și că planurile guvernului lasă puține speranțe de viitor pentru profesia lor.
Activitatea intensă de creștere a vacilor, porcilor și a altor animale a făcut ca Olanda să devină campioană la emisii poluante iar industrii precum construcțiile și transporturile contribuie, la rândul lor, la agravarea situației.

protest impuscaturi_b

Instanțele naționale și europene au cerut guvernului de la Haga să ia măsuri pentru rezolvarea problemei, în timp ce fermierii locali s-au declarat discriminați.

Pescarii olandezi s-au alăturat fermierilor la protestele față de obiectivele guvernamentale privind emisiile de azot.

În Harlingen, protestatarii au blocat portul cu traulere, făcând imposibilă plecarea feriboturilor către insulele Terschelling și Vlieland timp de mai multe ore. Pescuitorii de creveți se tem, la rândul lor, că vor fi afectați de obiectivele guvernamentale privind emisiile.

De anul viitor, aceștia trebuie să solicite noi permise de pescuit iar în lipsa ajustărilor necesare la vasele lor cu năvod, documentele ar putea fi blocate, împiedicându-i să-și desfășoare activitatea.

surse: presa Olanda, Antena 3

Vizualizat: 2225 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Nou ajutor pentru fermieri lansat ACUM!

Nou ajutor pentru fermieri lansat ACUM!

18 iunie 2024 - 12:01

Agențiile Judeţene pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță că fermierii care angajează în perioada vacanței elevi sau studenți pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă, valoarea ISR, actualizată în 2024 este de 660 lei, astfel fermierii angajatori beneficiază de jumătate din această sumă pentru fiecare angajat elev sau student.

Lege plată subvenție micii fermieri!

Lege plată subvenție micii fermieri!

18 iunie 2024 - 09:13

Pe masa președintelui Klaus Iohannis se află pentru promulgare Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de tomate în spații protejate și cultura de usturoi, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Ordinul vine direct de la Guvern! Banii intră în conturile fermierilor în doar câteva zile

Ordinul vine direct de la Guvern! Banii intră în conturile fermierilor în doar câteva zile

17 iunie 2024 - 20:49

Vin vești bune direct de la Guvern! Banii vor intra în conturi în doar câteva zile. Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) a anunțat că, la data de 30 iunie, se va încheia oficial plata subvențiilor.

Lista completă cuantum subvenții APIA hectar și cap animal!

Lista completă cuantum subvenții APIA hectar și cap animal!

17 iunie 2024 - 16:49

După ultimele transferuri de sume între subvențiile APIA, concret, s-a luat din bugetul unor scheme de plată neaccesate și s-au transferat sumele către alte scheme, pentru a mări cuantumul, s-a stabilit prin Ordin MADR, publicat în Monitorul Oficial pe data de 5 iunie 2024, lista cuantumurilor finale ale subvențiilor APIA acordate în vegetal și zootehnie. În listă, veți găsi cuantumul stabilit și pentru noile subvenții APIA, eco-scheme.

Ferme de vaci cu un plus la subvenții APIA! Cum se va plăti ANT ajutor național tranzitoriu!

Ferme de vaci cu un plus la subvenții APIA! Cum se va plăti ANT ajutor național tranzitoriu!

17 iunie 2024 - 13:38

Subvențiile APIA pentru vaci trebuie direcționate către fermele care fac performanță sau măcar un plus la subvenții ar trebui acordat acestor ferme. Ajutorul național tranzitoriu trebuie împărțit doar celor care cresc cu adevărat vaci, regândit modul de acordare pentru ca banii să ajungă la crescători, este convins Ionuț Costin Lupu, director Asociația Holstein.RO

Ajutor plătit de APIA fermierilor, crescătorilor! Start de ASTĂZI!

Ajutor plătit de APIA fermierilor, crescătorilor! Start de ASTĂZI!

17 iunie 2024 - 09:00

Agenţia de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunţă lansarea sesiunii 1 de depunere a Cererilor de finanțare pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, aferentă Intervenției DR-07„Silvo-mediu și climă” din cadrul PS PAC 2023-2027. Cererile de finanțare pentru schema de ajutor de stat pot fi depuse în intervalul 17 iunie 2024 ora 9,00 – 13 septembrie 2024, ora 14,30.

Mari fermieri pe terenul statului! Câți bani fac?

Mari fermieri pe terenul statului! Câți bani fac?

17 iunie 2024 - 08:15

Primii zece arendași pe terenul statului exploatează aproximativ 50% din cele 254,5 mii de hectare pe care le are în concesiune sau arendă Agenția Domeniilor Statului, potrivit unei analize Economica pe baza informațiilor furnizate de ADS.

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

07 iunie 2024 - 21:19

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. prin care se finanțează achiziții simple de utilaje agricole.

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

07 iunie 2024 - 16:17

În ședința de Guvern din 6 iunie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

07 iunie 2024 - 16:10

2,29 miliarde euro au intrat în conturile fermierilor români de la începutul acestui an și până în prezent, bani europeni rambursați de către Comisia Europeană pentru finanțarea măsurilor de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Originar din orașul Tecuci, jud. Galați, tânărul Ștefan Slavu a lucrat și a locuit aproximativ 15 ani în Vestul Europei. Acolo a dezvoltat două businessuri, însă a visat mereu să facă ceva acasă. Cu banii și experiența acumulată s-a întors în România și s-a apucat de agricultură. Din 2018 până în prezent a crescut de la 38 ha la aproximativ 200 ha, iar anul trecut și-a modernizat parcul de utilaje cu ajutorul fondurilor europene. Cum a decurs achiziția și de ce a ales modelul 5713M de la Massey Ferguson.

SIGMA România

contact: Strada Biharia, Nr. 26, Etaj 4, 013981,

București, Romania

T: + 40 21 233 10 64; office@saracakis.ro; www.saracakis.ro

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Vaca... vitezomană

Vaca... vitezomană
Merge un taran cu o vaca la abator si pe drum se intalneste cu un prieten, care avea BMW. Detalii