Adama
Vinasa Rompak

Achim Irimescu: Fiecare camion cu legume şi fructe din Turcia va fi monitorizat prin GPS

Publicat: 16 iunie 2013 - 18:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fiecare camion care va veni din Turcia încărcat cu legume şi fructe va fi monitorizat prin GPS pe teritoriul României, pentru a putea controla evaziunea fiscală, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu.

„Pentru a ne asigura că sunt bine intenţionaţi, vom monitoriza prin GPS toate camioanele turceşti care intră pe teritoriul României. Aceasta este propunerea noastră, pe care am înaintat-o deja la ministerele de profil şi la poliţia de frontieră, să ne sprijine în instalarea GPS-urilor pe camioanele turceşti care intră în România, pentru o monitorizare cât mai exactă. Acestea se vor instala la Giurgiu şi vor fi lăsate când ies din ţară pe la Nădlac. Astfel, vom şti unde se opreşte, dacă a lăsat marfa în România sau dacă au făcut doar tranzit. Avem informaţii că ei declară că sunt în tranzit şi varsă toată marfa în România”, a declarat Achim Irimescu, citat de Agerpres.

Evaziunea fiscală la legume şi fructe ajunge la 62%

Acesta a subliniat că România produce suficient pentru acoperirea consumului intern de legume, deşi produsele româneşti nu ajung la piaţă din cauza importurilor care vin din Turcia.

„Aceste importuri îmi omoară producătorul, pentru că multe vin cu preţuri foarte joase sau ajung de pe piaţa neagră. Acum este plin sezon şi deşi noi producem legume suficiente peste consumul naţional, produsele noastre nu au loc din cauza mărfii care intră pe alte canale. Deşi nu avem cifre exacte, se vorbeşte că evaziunea la legume şi fructe ajunge la 62%. Sper să avem cât mai rapid un răspuns favorabil de la ministere, pentru că ministrul Agriculturii a prezentat deja o notă în sensul acesta în Guvern şi sper să se aprobe cât mai rapid”, a mai spus Irimescu.

Fructe ÅŸi legume_b

Din cele aproape 25.000 de TIR-uri care au intrat prin vămile româneşti în 2011, doar 48 au fost confiscate

Potrivit datelor citate de Agerpres, în 2012, până la finele lunii august, au fost importante produse alimentare de 72 milioane euro.

Potrivit informaţiilor furnizate în piaţă, evaziunea din sectorul agro-alimentar ajunge la 2 miliarde euro.

În 2011, în România, au fost importate oficial 200.000 tone de legume si 350.000 tone de fructe. Tot în 2011, din cele aproape 25.000 de TIR-uri care au intrat prin vămile româneşti, doar 48 au fost confiscate, potrivit datelor citate de Agerpres.

Vizualizat: 1946 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Constantin: În 2013 vor fi create 35 de centre de colectare pentru legume-fructe

Constantin: În 2013 vor fi create 35 de centre de colectare pentru legume-fructe

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat că în acest an se vor crea, la nivel naţional, 35 de centre moderne de colectare, care vor furniza legume şi fructe pentru marile pieţe de desfacere din România.

Turcia, motorul de creştere a agriculturii europene

Turcia, motorul de creştere a agriculturii europene

Deşi nu face parte din Uniunea Europeană, Turcia are un uriaş potenţial de dezvoltare agricolă, ocupând prima poziţie în Europa şi locul 7 în lume din punct de vedere al creşterii acestui sector.

Turcia solicită României soluţii pentru controalele amănunţite la transporturile de produse vegetale

Turcia solicită României soluţii pentru controalele amănunţite la transporturile de produse vegetale

Oficialii turci au solicitat autorităţilor din România rezolvarea problemei controalelor amănunţite la care sunt supuse toate transporturile provenind din Turcia la produsele de origine vegetală, mai exact fructe şi legume, care sunt produse perisabile.

ANSVSA a confiscat 10 tone de legume şi fructe turceşti pentru surplus de pesticide

ANSVSA a confiscat 10 tone de legume şi fructe turceşti pentru surplus de pesticide

Aproape 10 tone de legume şi fructe provenite din Turcia, la care s-au constatat depăşiri ale valorilor de pesticide, au fost confiscate şi distruse în mare parte, iar reprezentanţii autorităţii de profil au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru o cantitate trimisă spre comercializare, se arată într-un comunicat de presă al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

ANSVSA intensifică verificările legumelor şi fructelor importate din Turcia

ANSVSA intensifică verificările legumelor şi fructelor importate din Turcia

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) intensifică verificările, la nivel naţional, pentru legumele şi fructele importate din Turcia. Acţiunea vine după ce au fost depistate 120 de tone de grapefruit cu un conţinut ridicat de reziduuri de pesticide.

Şeful MADR: Jumătate din legumele şi fructele vândute în hypermarketuri sunt româneşti

Şeful MADR: Jumătate din legumele şi fructele vândute în hypermarketuri sunt româneşti

Jumătate din cantitatea de fructe şi legume comercializată în hypermarketurile din România provine de la producători locali, iar ponderea produselor româneşti ar putea ajunge la 90%, nivel similar cu cel al pieţei din Polonia, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

Alte articole in aceasta categorie

Exporturile de miere, mai mici cu peste 50%!

Exporturile de miere, mai mici cu peste 50%!

19 noiembrie 2024 - 18:49

Exporturile de miere ale României au scăzut anul acesta cu peste 50% față de perioada similară a anului trecut.

Producția de cereale a UE, cea mai mică din ultimii 10 ani!

Producția de cereale a UE, cea mai mică din ultimii 10 ani!

18 noiembrie 2024 - 23:45

Producția de cereale din UE pentru 2024/25 este estimată la 260,9 milioane tone, cu aproximativ 7% sub media pe 5 ani, potrivit celor mai recente date publicate de Comisia Europeană.

Ministrul agriculturii din Ucraina, la Consiliul AgriFish!

Ministrul agriculturii din Ucraina, la Consiliul AgriFish!

17 noiembrie 2024 - 22:02

Ministrul ucrainean al politicii agrare și alimentației, Vitalii Koval, urmează să se alăture miniștrilor Agriculturii din statele UE și să se adreseze acestora la Consiliul AgriFish din 18 noiembrie.

Mai mult lapte din import!

Mai mult lapte din import!

17 noiembrie 2024 - 21:19

Fabricile de lactate din România au procesat mai mult lapte de vacă în primele nouă luni din 2024, față de aceeași perioadă din 2023. Mai mult de jumătate din acest surplus a fost lapte din import.

Noi reguli pentru țăranii care vând în piață! Analize medicale la zi și marfa în vitrină!

Noi reguli pentru țăranii care vând în piață! Analize medicale la zi și marfa în vitrină!

05 noiembrie 2024 - 07:09

Țăranii care-și vând produsele în piețe sunt obligați să notifice direcțiile județene sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor, DSVSA, și să dea informații legate de activitățile desfășurate și locurile unde vând marfa. În plus, sunt obligați să respecte anumite condiții de igienă atunci când produc și vând și pot merge cu marfa doar în județele unde se află gospodăria sau în județele limitrofe. Verificările, amenzile și interzicerea vânzării în piețe intră în atribuțiile ANSVSA.

Brânză românească din lapte de import!

Brânză românească din lapte de import!

23 octombrie 2024 - 06:29

Mai e brânza românească dacă e făcută din lapte de import?  Cine sunt cei mai mari importatori de lapte de la noi din țară. 

Anunț APIA!

Anunț APIA!

27 septembrie 2024 - 09:42

Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare (ONU) se sărbătoreşte la 29 septembrie. Marcarea acestei zile trage un semnal de alarmă la nivel global asupra necesităţii de a transforma şi reechilibra modul în care sunt produse şi consumate alimentele.

Cantitatea de lapte adusă din import a crescut cu peste 49%!

Cantitatea de lapte adusă din import a crescut cu peste 49%!

02 septembrie 2024 - 20:25

În prima jumătate a acestui an, fabricile de lactate din România au produs mai multă marfă decât anul trecut, dar materia primă de la fermierii locali, deși în cantități mai mari, nu a fost suficientă, arată datele statistice. Cantitatea de lapte brut adusă din import a crescut cu peste 49%, în timp ce importurile de lapte și smântână s-au majorat, în primele cinci luni, cu 27%. Cantități neobișnuit de mari au intrat în țară din Spania și Italia, iar deficitul a crescut cu peste 47%.

Ciprian Palmeș: Ce se întâmplă ACUM cu exportul de miei vii în țările arabe!

Ciprian Palmeș: Ce se întâmplă ACUM cu exportul de miei vii în țările arabe!

26 august 2024 - 09:31

Trebuie refăcute urgent relațiile comerciale cu țările arabe, spune Ciprian Palmeș, cunoscut exportator de ovine vii și susținător al oieritului, într-o postare Facebook. România a pierdut relația cu cele mai importante 4 țări care ne-au consacrat mielul românesc, a adăugat acesta.

Micii fermieri, în pierdere!

Micii fermieri, în pierdere!

18 august 2024 - 08:20

Lipsa ploilor din ultimele săptămâni a distrus sute de mii de hectare de culturi, ceea ce se traduce în pagube uriașe pentru agricultorii români. În aceste condiții, cu o producție în scădere, prețurile legumelor dar și a materiilor prime au început să crească chiar în mijlocul verii, atunci când ele ar fi trebuit să fie la cel mai mic nivel.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii