Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

Uniunea Salvăm Țăranul Român: Ajutoare de stat pentru micii fermieri!

Publicat: 12 decembrie 2022 - 17:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Uniunea Salvăm Țăranul Român (USTR) solicită premierului României, Guvernului și ministrului agriculturii, Petre Daea, o întâlnire de urgență pentru a discuta ajutoarele de stat de care vor beneficia anul viitor micii fermieri, cultivatori de legume. USTR a transmis astăzi un comunicat pentru Agroinfo.

"ASTĂZI, Uniunea SALVAM TARANUL ROMAN,solicita Guvernului Romaniei,domnului Prim-Ministru Nicolae Ciuca, MADR si Ministrului Agriculturii domnului Petre Daea,o intalnire de urgenta la sediul Guvernului si al Ministerului Agriculturii pentru a dezbate cateva subiecte care nu mai suporta amanare vizavi de soarta Horticulturii Romanesti si a Legumiculturii in mod special.

Subiecte propuse spre dezbatere:
1.Ce scheme de sprijin financiar (Ajutoare de Stat, Ajutoare de Minimis,etc.) are pregatite MADR pentru sectorul Horticol in 2022?
Vor continua programele TOMATA, USTUROIUL, LEGUME CULTIVATE IN SPATII PROTEJATE, CARTOFI si VITA DE VIE?
Ce buget si ce conditii de accesare a gandit MADR?
2.Care sunt finantarile si orientarile MADR privind sustinerea sectorului Horticol aflat la grea incercare dupa perioada de Pandemie,de crestere galopanta a pretului la energie,gaze natural,combustibili solizi sau lichizi,de cresterea importurilor si a costurilor de productie,de criza provocata de razboiul din Ucraina si de scaderea puterii de cumparare a romanilor ?
3.Care este suma totala notificata de Romania pentru fiecare schema in parte de Sprijin Cuplat Vegetal in sectorul legume cultivate in spatii protejate,Tomate pentru Industrializare,Cartofi de Samanta si Cartofi Destinati Procesarii ?
Care sunt suprafetele totale eligibile pentru sprijinul cuplat vegetal in anul 2022?
4.Reducerea pretului la carburant si energie cu 50% fata de pretul de la pompa,iar in cazul energiei tot cu 50% fata de pretul de facturare.
5.Infiintarea unei Directii Horticole in cadrul MADR.
6.Care este abordarea si viziunea Ministerului Agriculturii fata de “Cadrul temporal de criza pentru masuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei ca urmare a agresiunii Rusiei impotriva Ucrainiei.Mecanism adoptat de Comisia Europeana inca din data de 28.10.2022 ?
7.Realocarea sumei pe 100.000.000 Euro prevazute pentru finantarea Casei de Comert Unirea catre infiintarea a cel putin 100 de centre logistice de Colectare,Ambalare,Sortare,Conditionare,Etichetare si mica Procesare la nivel de UAT,a produselor Horticole prin cooptarea formelor associative a UAT-eurilor etc.
8.Finantarea infiintarii a cel putin 3000 de hectare spatii protejate in perioada 2023-2027.
9.Care sunt consecintele aplicarii E-FACTURA, E-TRANSPORT,scaderii plafonului de impozitare a PFA,II,IF,care activeaza sectorul producerii de legume si fructe si care incepand cu anul 2014 se raporteaza la norma de venit ?
10. De asemenea mentionam ca la adresa/solicitare din 26.07.2022 a USTR nici MADR, nici Guvernul Romaniei nu a transmis un raspuns

Avand in vedere situatia dezastruoasa si fara precedent in care ne aflam va solicitam in mod imperios sa tineti cont de solicitarea noastra si sa acceptati propunerea noastra de a organiza o intalnire cu caracter urgent.
Va multumim,asteptam raspunsul dumneavoastra.
Membrii ”Uniunea Salvăm Țăranul Român” :
Federația Sindicatelor Democratice din Agricultură (afiliat CSDR) ‐ Tudor Dorobanțu, Președinte
Federația Națională a Lucrătorilor (afiliat BNS) ‐ Horațiu Raicu,
PreședinteSindicatul Producătorilor Agricoli Olt ‐ Ion Păunel,
PreședinteAsociația Legum‐Ro‐Fruct Sud‐Vest Oltenia ‐ Gogu Lucian, secretar General
Asociația Femeilor din Mediul Rural Olt ‐ Popa Simona, Președinte
Asociația Producătorilor de legume ECOLEG – Fedorov Eusehnie
Asociația Națională a Tinerilor Producători de Legume și Alte Produse Zeotehnice Matca –Ciocan Florinel, Președinte
Cooperativa FERMA ARDELEANA Anca Marcu, Director Executiv
Cooperativa Agricolă Legume de Vidra Lăcătuș Victor, Director Executiv
Cooperativa Agricolă Legume de Glodeanu Sărat ‐ Claudiu Breazu , Președinte
Cooperativa Agricolă Roșiori de Ialomița ‐ Valentin Cristea, Președinte
Cooperativa Agricolă Ialomițeana Line ‐ Roxana Roșculeț, Președinte
Organizatie de producători TOMATE COM, Mircea Bujor, Președinte
Federația Uniunea Producătorilor Agricoli și Organizațiilor Interprofesionale". 

Comunicat USTR

Vizualizat: 2422 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

23 septembrie 2023 - 06:06

O turmă de oi a mâncat 300 de kilograme de canabis în Grecia. Oile au intrat într-o seră din cea mai mare plantație de canabis medical din Grecia, iar proprietarul fermei a povestit pentru publicația hellas.postsen.com care a fost efectul asupra lor. 

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

22 septembrie 2023 - 06:58

Întrebarea a fost adresată pe un grup de oierit Facebook ciobanilor adevărați de către Paul Miron. "Cer un sfat ciobanilor adevărați. Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?"

MADR: Ziua satului românesc!

MADR: Ziua satului românesc!

21 septembrie 2023 - 20:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 22 -24 septembrie 2023, interval orar 9:00-19:00, la cea de-a treia ediție a „Târgului pâinii”, în cadrul căruia se va marca „Ziua Satului Românesc”. Evenimentul va avea loc în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, București.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

21 septembrie 2023 - 15:41

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM, pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, la secțiunea Comunicare/ Dezbatere publică.

Bani în plus pentru vaca de lapte!

Bani în plus pentru vaca de lapte!

21 septembrie 2023 - 15:15

"Îmbunătățim formele de sprijin pentru crescătorii de bovine prin acordarea subvenției la trei capete încărcătură pe hectar, pentru porumb siloz, ceea ce înseamnă că fermierii vor primi încă 260 de euro peste cei 200 de euro încasați," a anunțat ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu Asociaţia Crescătorilor de Taurine din România.

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

21 septembrie 2023 - 09:02

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a participat miercuri, 20 septembrie 2023, la ședința Asociației Crescătorilor de Taurine din România, la sediul IBNA Balotești.

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

21 septembrie 2023 - 08:38

Povestea unei văcuțe dintr-un sat din România a înduioșat membrii unui grup al crescătorilor de vaci Facebook. S-a pierdut pe 6 septembrie și-n zadar proprietarii de 80 de ani au fost ajutați să o caute cu o dronă, s-au rugat și au implorat, nici urmă de văcuță. Supărați și cu lacrimi în ochi au hotărât să cumpere o altă vacă. Ce s-a întâmplat atunci?

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

21 septembrie 2023 - 07:57

"În perioada 18 - 19 septembrie 2023, am reprezentat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la lucrările Consiliului de Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles," informează secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, pe Facebook. 

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

20 septembrie 2023 - 18:48

Cornel Constantin Turcescu, directorul general al APIA, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Băncii Transilvania, în contextul parteneriatelor solide pe care agenția le are cu mediul bancar pentru facilitarea accesului fermierilor la creditare în condiții avantajoase.

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

20 septembrie 2023 - 18:18

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că astăzi a făcut plățile pentru cei care beneficiază de renta agricolă viageră. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile reprezintă o alternativă modernă și eficientă pentru depozitarea cerealelor, dar și a nutrețurilor. Versatilitatea lor, împreună cu costurile scăzute asociate, le fac un instrument deosebit de util pentru toți cei care doresc să își depoziteze produsele, fără să investească în construcția unor silozuri clasice sau magazii. Cum funcționează, puteți vedea în materialul următor.

Ești interesat de depozitare cereale în saci tip siloz?

0739 682 107

info@grainbags.ro

http://grainbags.ro/utilaje/

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Adevăr...

Adevăr...
Deoarece Dumnezeu nu reuşeşte să urmărească chiar totul, a creat bătrânele şi băncile din curte. Detalii