Adama
Agreena
AGRICOVER

Uniunea Salvăm Țăranul Român: Ajutoare de stat pentru micii fermieri!

Publicat: 12 decembrie 2022 - 17:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Uniunea Salvăm Țăranul Român (USTR) solicită premierului României, Guvernului și ministrului agriculturii, Petre Daea, o întâlnire de urgență pentru a discuta ajutoarele de stat de care vor beneficia anul viitor micii fermieri, cultivatori de legume. USTR a transmis astăzi un comunicat pentru Agroinfo.

"ASTĂZI, Uniunea SALVAM TARANUL ROMAN,solicita Guvernului Romaniei,domnului Prim-Ministru Nicolae Ciuca, MADR si Ministrului Agriculturii domnului Petre Daea,o intalnire de urgenta la sediul Guvernului si al Ministerului Agriculturii pentru a dezbate cateva subiecte care nu mai suporta amanare vizavi de soarta Horticulturii Romanesti si a Legumiculturii in mod special.

Subiecte propuse spre dezbatere:
1.Ce scheme de sprijin financiar (Ajutoare de Stat, Ajutoare de Minimis,etc.) are pregatite MADR pentru sectorul Horticol in 2022?
Vor continua programele TOMATA, USTUROIUL, LEGUME CULTIVATE IN SPATII PROTEJATE, CARTOFI si VITA DE VIE?
Ce buget si ce conditii de accesare a gandit MADR?
2.Care sunt finantarile si orientarile MADR privind sustinerea sectorului Horticol aflat la grea incercare dupa perioada de Pandemie,de crestere galopanta a pretului la energie,gaze natural,combustibili solizi sau lichizi,de cresterea importurilor si a costurilor de productie,de criza provocata de razboiul din Ucraina si de scaderea puterii de cumparare a romanilor ?
3.Care este suma totala notificata de Romania pentru fiecare schema in parte de Sprijin Cuplat Vegetal in sectorul legume cultivate in spatii protejate,Tomate pentru Industrializare,Cartofi de Samanta si Cartofi Destinati Procesarii ?
Care sunt suprafetele totale eligibile pentru sprijinul cuplat vegetal in anul 2022?
4.Reducerea pretului la carburant si energie cu 50% fata de pretul de la pompa,iar in cazul energiei tot cu 50% fata de pretul de facturare.
5.Infiintarea unei Directii Horticole in cadrul MADR.
6.Care este abordarea si viziunea Ministerului Agriculturii fata de “Cadrul temporal de criza pentru masuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei ca urmare a agresiunii Rusiei impotriva Ucrainiei.Mecanism adoptat de Comisia Europeana inca din data de 28.10.2022 ?
7.Realocarea sumei pe 100.000.000 Euro prevazute pentru finantarea Casei de Comert Unirea catre infiintarea a cel putin 100 de centre logistice de Colectare,Ambalare,Sortare,Conditionare,Etichetare si mica Procesare la nivel de UAT,a produselor Horticole prin cooptarea formelor associative a UAT-eurilor etc.
8.Finantarea infiintarii a cel putin 3000 de hectare spatii protejate in perioada 2023-2027.
9.Care sunt consecintele aplicarii E-FACTURA, E-TRANSPORT,scaderii plafonului de impozitare a PFA,II,IF,care activeaza sectorul producerii de legume si fructe si care incepand cu anul 2014 se raporteaza la norma de venit ?
10. De asemenea mentionam ca la adresa/solicitare din 26.07.2022 a USTR nici MADR, nici Guvernul Romaniei nu a transmis un raspuns

Avand in vedere situatia dezastruoasa si fara precedent in care ne aflam va solicitam in mod imperios sa tineti cont de solicitarea noastra si sa acceptati propunerea noastra de a organiza o intalnire cu caracter urgent.
Va multumim,asteptam raspunsul dumneavoastra.
Membrii ”Uniunea Salvăm Țăranul Român” :
Federația Sindicatelor Democratice din Agricultură (afiliat CSDR) ‐ Tudor Dorobanțu, Președinte
Federația Națională a Lucrătorilor (afiliat BNS) ‐ Horațiu Raicu,
PreședinteSindicatul Producătorilor Agricoli Olt ‐ Ion Păunel,
PreședinteAsociația Legum‐Ro‐Fruct Sud‐Vest Oltenia ‐ Gogu Lucian, secretar General
Asociația Femeilor din Mediul Rural Olt ‐ Popa Simona, Președinte
Asociația Producătorilor de legume ECOLEG – Fedorov Eusehnie
Asociația Națională a Tinerilor Producători de Legume și Alte Produse Zeotehnice Matca –Ciocan Florinel, Președinte
Cooperativa FERMA ARDELEANA Anca Marcu, Director Executiv
Cooperativa Agricolă Legume de Vidra Lăcătuș Victor, Director Executiv
Cooperativa Agricolă Legume de Glodeanu Sărat ‐ Claudiu Breazu , Președinte
Cooperativa Agricolă Roșiori de Ialomița ‐ Valentin Cristea, Președinte
Cooperativa Agricolă Ialomițeana Line ‐ Roxana Roșculeț, Președinte
Organizatie de producători TOMATE COM, Mircea Bujor, Președinte
Federația Uniunea Producătorilor Agricoli și Organizațiilor Interprofesionale". 

Comunicat USTR

Vizualizat: 2696 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Video! Oierul Ionică Sterp dă pe față ce i s-a întâmplat când a fost la ministrul Mediului!

Video! Oierul Ionică Sterp dă pe față ce i s-a întâmplat când a fost la ministrul Mediului!

15 iulie 2024 - 09:33

A crescut furia în rândul crescătorilor de ovine după tragedia de pe Jepii Mici unde o tânără a fost sfârtecată de urs. Oierul Ionică Sterp, vicepreședinte Asociația Ciobanilor Profesioniști din România, spune într-un video postat pe rețeaua de socializare Facebook că miniștrii responsabili ar trebui arestați. Nu demisia, că niciunul nu demisionează.

Prezentați aceste acte la APIA până la 31 iulie pentru plată subvenții APIA vegetal și zootehnie!

Prezentați aceste acte la APIA până la 31 iulie pentru plată subvenții APIA vegetal și zootehnie!

15 iulie 2024 - 06:22

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii că până la data de 31 iulie 2024 inclusiv, primește Cereri de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului II 2024 (01.04.2024 – 30.06.2024), în conformitate cu HG nr.1174/2014 și OMADR 1727/2015 cu modificările și completările ulterioare.

România pârjolită!

România pârjolită!

14 iulie 2024 - 05:03

Într-un județ, căldura extremă a distrus 80% din culturile de porumb. Și floarea soarelui este afectată de secetă, producţia urmând să fie diminuată pe întreaga suprafaţă cu până la 70%.

Rezultat teste pesticide, afișat la tarabă!

Rezultat teste pesticide, afișat la tarabă!

12 iulie 2024 - 09:16

Fermierii ale căror produse sunt conforme au posibilitatea de a afișa rezultatele analizelor la punctele de vânzare, dovedind astfel calitatea produselor românești.

Verificați dacă sunteți pe lista de plată APIA!

Verificați dacă sunteți pe lista de plată APIA!

12 iulie 2024 - 06:55

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 03 – 10.07.2024, a efectuat plăți în suma totală de 80.864.046,51 lei (16.302.986,34 euro) din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), cofinanțare de la Bugetul Național (BN1), Buget Național (BN) și Instrumentul de redresare al Uniunii Europene (EURI). 

Raport AFIR ASTĂZI: Listă fermieri ajutor achiziții tractor, utilaje agricole!

Raport AFIR ASTĂZI: Listă fermieri ajutor achiziții tractor, utilaje agricole!

11 iulie 2024 - 17:01

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat astăzi Lista proiectelor depuse aferente submăsurii 4.1 „Investiții în exploatații agricole”, P4.1.1 „Achiziții simple de utilaje agricole la nivelul fermei (vegetal)”, componenta toate culturile exceptând sfecla de zahăr și formele asociative, etapa 1, sesiunea 01/ 2024.

Aprobată ASTĂZI de Guvern: Plata subvenției mici fermieri, sumă majorată!

Aprobată ASTĂZI de Guvern: Plata subvenției mici fermieri, sumă majorată!

11 iulie 2024 - 16:22

În ședința de Guvern din 11 iulie 2024 a fost aprobat Memorandumul cu tema „Suplimentarea limitelor de credite bugetare și credite de angajament aprobate pe luna iulie 2024 pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, în baza prevederilor OUG34/2023.

Ordin în vigoare ACUM! Sancțiuni ANT zootehnie, plăți APIA hectar, cap animal!

Ordin în vigoare ACUM! Sancțiuni ANT zootehnie, plăți APIA hectar, cap animal!

11 iulie 2024 - 15:10

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 660 din 10 iulie 2024 a fost publicat Ordinul nr. 278/2024 pentru aprobarea sistemului de sancțiuni aplicabil intervențiilor și ajutoarelor naționale tranzitorii în sectoarele vegetal și zootehnic, aferente cererilor de plată începând cu anul de cerere 2024.

Ministrul Fechet: Ursul se plimbă în mijlocul orașului!

Ministrul Fechet: Ursul se plimbă în mijlocul orașului!

11 iulie 2024 - 09:06

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că situația în ceea ce privește urșii a fost scăpată de sub control în România, numărul estimativ al animalelor depășind 8.000.

Subvenția APIA garantată timp de 5 ani!

Subvenția APIA garantată timp de 5 ani!

11 iulie 2024 - 08:18

Tinerii fermieri până-n 40 de ani beneficiază de Sprijinul complementar pentru venit (CIS YF), o subvenție pe hectar, în plus față de ceilalți fermieri. Subvenția APIA le este garantată tinerilor fermieri timp de 5 ani. Cum se calculează perioada de plată APIA și ce schimbări au survenit în acest an?

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

În exploatația Agro Roban Roxet Farm SRL din localitatea Fălcoiu, județul Olt, recolta se măsoară nu doar în kilograme, ci și în kilowați. Aici, activitatea agricolă, reprezentată de 800 de hectare cultivate preponderent cu cereale, și un parc de utilaje performante achiziționate de la Sigma România, se îmbină cu producția de combustibili alternativi (brichete și peleți), realizată în două unități de prelucrare a paielor. O afacere agricolă integrată, născută din ambiția a doi tineri, naș și fin, în cadrul căreia își desfășoară activitatea nu mai puțin de 16 angajați.

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii