Adama
Agreena
AGRICOVER

Termen 7 iunie subvenții APIA crescători animale!

Publicat: 02 mai 2024 - 10:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Crescătorii de animale trebuie să știe că atât cererea pentru plata subvențiilor APIA pe cap animal și hectar, cât și modificările la această cerere se depun la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la data de 7 iunie 2024. Prin excepție, anul acesta nu există o perioadă de prelungire cu penaltăți. Agroinfo a obținut informații de la APIA privind modificarea cererilor.

Modificarea cererii de plată - declarația privind sectorul zootehnic

Modificările la cererile de plată se depun până la data de limită de depunere a cererilor de plată a anului de cerere 2024, 07.06.2024. Modificările cererilor de plată sunt inadmisibile după data de 07.06.2024.

capra-oaie-vaca_b

Pentru anul 2024, data-limită de depunere a modificărilor la cerere coincide cu data limită de depunere a cererilor de plată, 07.06.2024.

Conform Ordinului MADR nr. 106/2024: fermierii pot aduce modificări cererii de plată sau pot retrage în totalitate cererea de plată sau părţi ale acesteia, numai dacă:
a) APIA nu a informat deja beneficiarul cu privire la eventualele neconformităţi din cererea de plată;
b) APIA/ANZ nu a notificat fermierului intenţia sa de a efectua un control la faţa locului;
c) nu au solicitat plăţi pentru animale care au perioadă de reţinere, caz în care se poate retrage în totalitate cererea de plată cu declaraţie sector zootehnic/intervenție sau una din exploataţii cu cod ANSVSA.

În cazul în care în cadrul unui control la faţa locului, a fost constatată o neconformitate, modificările sau retragerile nu sunt autorizate pentru animalele la care se referă neconformitatea.

În cazul în care modificările aduse cererii de plată au incidenţă asupra documentelor justificative sau asupra contractelor care trebuie prezentate, respectivele documente sau contracte se vor actualiza în consecinţă, cu respectarea termenelor de depunere.

Formularele de modificare a cererii de plată se pot descărca de pe site-ul APIA www.apia.org.ro, secțiunea Materiale de informare 2024. Formularele de modificare a cererii completate de către fermieri sunt depuse de solicitanți, fizic sau în format electronic, prin toate mijloacele de comunicații existente, la registratura CJ/CL APIA după care vor urma fluxul de înregistrare în Registratura IACS. Formularele – tip sunt postate pe site-ul APIA.

Data depunerii este data înregistrării în Registrul electronic al sistemului informatic IACS.

Vizualizat: 3913 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ministrul Barbu: Subvenții APIA și ajutoare de stat fermieri, 4 miliarde euro!

Ministrul Barbu: Subvenții APIA și ajutoare de stat fermieri, 4 miliarde euro!

20 mai 2024 - 20:22

Florin Barbu, ministrul agriculturii, a declarat că pentru prima oară în istoria României, Guvernul a alocat 2% din PIB-ul țării pentru agricultură, iar aceasta decizie este un pas important în sprijinirea fermierilor români și în dezvoltarea sectorului agricol național. 

Ce au făcut ASTĂZI doi crescători de vaci care nu au primit pășune!

Ce au făcut ASTĂZI doi crescători de vaci care nu au primit pășune!

20 mai 2024 - 17:56

Doi crescători de vaci din comuna Miroslava, județul Iași, disperați că nu au unde să-și pășuneze animalele, și-au dus vacile în fața primăriei comunei.

La mulți ani albinelor!

La mulți ani albinelor!

20 mai 2024 - 10:31

Ziua mondială a albinelor este marcată la 20 mai, în fiecare an, pentru a evidenţia importanţa albinelor pentru umanitate şi pentru a atrage atenţia asupra necesităţii protejării acestora dar şi a altor polenizatoare. Data aleasă reprezintă ziua de naştere a lui Anton Jana (20 mai 1734 - 13 septembrie 1773), considerat un pionier şi un expert important al apiculturii moderne.

Cu doar 3 vaci luați subvenția APIA de 230 euro/ha! Anunț făcut de un șef APIA!

Cu doar 3 vaci luați subvenția APIA de 230 euro/ha! Anunț făcut de un șef APIA!

20 mai 2024 - 09:43

Crescătorii de vaci beneficiază începând cu acest an de o nouă schemă de ajutor, este vorba de sprijinul pentru porumbul de siloz. Cei care cresc minim 3 vaci și fac o producție de 18 tone porumb la hectar pot încasa de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) noua subvenție de 230 euro/ha, a anunțat directorul executiv APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

Șef APIA: Subvenții APIA la plată la început de iunie!

Șef APIA: Subvenții APIA la plată la început de iunie!

20 mai 2024 - 07:12

Fermierii așteaptă aceste plăți aferente anului de cerere 2023! La începutul lunii iunie intră la plată sprijinul cuplat vegetal, a anunțat directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

Mesaj șef APIA pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

Mesaj șef APIA pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

19 mai 2024 - 06:20

Foarte important pentru toți fermierii, crescătorii de animale care vor să beneficieze anul acesta de subvențiile APIA pe hectar și cap animal. Mesajul este transmis de directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

Șef APIA: Plata ANT cap animal, banii efectiv în conturile crescătorilor!

Șef APIA: Plata ANT cap animal, banii efectiv în conturile crescătorilor!

19 mai 2024 - 05:45

Crescătorii de vaci, oi/capre care încă așteaptă ajutoarele naționale tranzitorii aferente anului de cerere 2023 sunt anunțați că banii vor intra efectiv în conturi în zilele următoare. Anunțul a fost făcut de directorul executiv Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

În atenția crescătorilor de vaci! Cum recunoașteți semnele bolii care face ravagii în ferme!

În atenția crescătorilor de vaci! Cum recunoașteți semnele bolii care face ravagii în ferme!

17 mai 2024 - 11:56

Antraxul este o boală bacteriană contagioasă, cu potențial letal atât pentru animalele domestice, cât și pentru oamen, și reprezintă o amenințare serioasă în cadrul fermelor de creștere a bovinelor. Recunoașterea rapidă a simptomelor este esențială pentru intervenție și prevenirea răspândirii bolii.

Veste bună pentru micii fermieri, crescători de animale!

Veste bună pentru micii fermieri, crescători de animale!

16 mai 2024 - 18:41

Micii fermieri, crescători de animale au o soluție bună la îndemână pentru a-și vinde produsele din ferme, automatele. Cu această idee vine un fermier din județul Bihor, Jaroslav Zetocha.

Urgent! Se dau 200 euro/ha, termen limită 20 mai!

Urgent! Se dau 200 euro/ha, termen limită 20 mai!

16 mai 2024 - 16:08

Depuneți urgent cererile! Ajutorul de minimis pentru cartofi, în cuantum de 200 euro/ha, are termen limită 20 mai 2024, anunță Direcția pentru Agricultură Caraș Severin.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Despre producții, prețuri și cum se prezintă culturile la final de iunie cu Alex Degianski

Despre producții, prețuri și cum se prezintă culturile la final de iunie cu Alex Degianski

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La doctor

La doctor
Bulă merge la medic şi este luat în primire: Detalii