Adama
Agreena
AGRICOVER

Târgul Național AgriCultura - 30 septembrie 2021!

Publicat: 22 septembrie 2021 - 18:35
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Eveniment! A XXIV-a ediție a Târgului Național AgriCultura își va deschide porțile pe 30 septembrie.

"Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Brăila va reuni și în acest an producătorii agricoli, dealerii de utilaje și echipamente agricole, fermierii, asociațiilor agricole, reprezentanții stațiunilor și institutelor de cercetare-dezvoltare din domeniul agriculturii reuniți sub egida  Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”, alți specialiști din domeniul agricol, ai industriei alimentare și horeca,  ai calității și nu numai, în cadrul ediției de anul acesta a Târgului Național AgriCultura.

Evenimentul, ajuns la cea de a XXIV ediție, se va desfășura în perioada 30 septembrie – 3 octombrie a.c., pe platforma Brăila Mall, și se bucură și anul acesta de sprijinul Consiliului Județean Brăila, Primăriei Municipiului Brăila, Direcției pentru Agricultură a Județului Brăila, Agricost S.A. – Al Dahra, LAPAR și Asociația Producătorilor Brăila, în calitate de parteneri.

targ-braila_b

Și-au anunțat participarea dealeri utilaje agricole (Serv Class, Apan Agriculture Equipments, Etufarm, Iuriaghi, Diagar, Tomit Agri Macchine, Zamtudo Consulting, Lumea fermierilor, Fabioservice) și autoturisme și mașini de teren (grupul Apan Auto, Estmotors); instalații pentru irigat (Inoveco, Tehno World); producători de substanțe pentru fertilizarea și protecția plantelor; horticultori; institute de cercetare-dezvoltare agricolă; stațiuni de cercetare-dezvoltare agricolă, pentru pomicultură, legumicultură, viticultură și vinificație; asociații de producători agricoli; procesatori de produse agricole; procesatori industria alimentară; instituții finanțatoare; mici producători și meșteri populari, atât din județul Brăila cât și din restul țării.

Deschiderea oficială va avea loc joi, 30 septembrie, ora 12:00, când și-au anunțat prezența reprezentanți din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ai membrilor comisiilor de specialitate din Parlamentul României, reprezentanți ai administrației locale, asociațiilor profesionale, instituțiilor de profil,  Camerelor de Comerț, Industrie și Agricultură, reprezentanți din cadrul Facultății de Inginerie și Agronomie din Brăila etc.

Pe durata celor patru zile, se va desfășura un program de evenimente conexe la care sunt invitați să participe fermieri si alți specialiști din domeniu, interesați de tematicile prezentate. Dintre acestea menționăm:

•             Conferința „Cercetarea agricolă românească, promotorul industrializării și dezvoltării economice naționale”, sub egida Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti“, susținută de Prof. univ. dr. ing. agronom Valeriu Tabără, președinte;

•             Conferința „Antreprenorești - Mentalitate antreprenorială pentru dezvoltarea mediului rural“;

•             Conferința „Clusterele inovative: o soluţie pentru dezvoltarea economică locală“, în parteneriat cu AGROSMART CLUSTER;

•             Conferințe și seminarii organizate în parteneriat cu LAPAR și APA Brăila pe teme de maxim interes - Investitii prin PNDR, SubM 17.1 Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor și seminar Măsuri de agromediu, invitați APIA, AFIR, SNIF.

De asemenea, cu ocazia deschiderii oficiale, cei prezenți se vor putea bucura de degustări de produse tradiționale în cadrul evenimentului „Ceaunul cu bunătăți“, precum și de vinuri, la standurile expozanților din domeniul viticol.

În zilele de 1, 2 și 3 octombrie se vor organiza extrageri cu premii la care vor putea participa fermierii și vizitatorii târgului. În ultima zi a târgului va avea loc premierea câștigătorilor - Liga Fermierilor BKT.

Programul de vizitare a târgului, împreună cu programul detaliat și actualizat al evenimentelor conexe este disponibil pe pagina de facebook a evenimentului, la office@cciabr.ro și WhatsApp 0729.66.33.99.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Brăila invită și pe această cale toți primarii din județul Brăila, fermierii, alți specialiști din domeniul agriculturii să participe la deschiderea oficială, să viziteze târgul, să participe la evenimentele conexe, să beneficieze de oportunitatea de a găsi reunită pe aceeași platformă o oferta largă de mașini, utilaje, produse agricole și produse alimentare. De asemenea, invită publicul larg să se bucure de expoziția auto precum și de o gamă largă de produse tradiționale românești, produse apicole, produse din lavandă, articole artizanale etc.

PREȘEDINTE,

Ștefan Fusea"

Vizualizat: 1784 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

07 iunie 2024 - 21:19

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. prin care se finanțează achiziții simple de utilaje agricole.

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

07 iunie 2024 - 16:17

În ședința de Guvern din 6 iunie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

07 iunie 2024 - 16:10

2,29 miliarde euro au intrat în conturile fermierilor români de la începutul acestui an și până în prezent, bani europeni rambursați de către Comisia Europeană pentru finanțarea măsurilor de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

07 iunie 2024 - 14:47

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1, din cadrul PNDR 2020. Ghidul este postat spre informarea publicului larg pe o perioadă de 7 zile calendaristice, urmând ca după această să poată fi lansată sesiunea pentru depunerea proiectelor.

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

07 iunie 2024 - 14:25

Ordinul prin care se dispune realocarea de sume disponibile și se stabilește cuantumul unitar al plății către beneficiarii intervențiilor aferente sprijinului cuplat în sectorul vegetal/zootehnic și ecoscheme a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 523/2024.

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

06 iunie 2024 - 15:25

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că s-a luat decizia prelungirii campaniei de primire a cererilor pentru plata subvențiilor agricole până la data de 12 iunie 2024.

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

06 iunie 2024 - 09:05

Au crescut subvențiile APIA pentru 2023! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le va plăti fermierilor, crescătorilor de animale o sumă suplimentară pentru anumite subvenții APIA aferente anului 2023. Sunt scheme de plată la care li s-au transferat sume rămase neutilizate pentru alte subvenții. Agroinfo vă pune la dispoziție lista oficială a subvențiilor APIA pentru care veți primi diferența dintre cuantumul inițial și cel final.

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

06 iunie 2024 - 07:31

A crescut subvenția APIA la oi și capre! Ministerul Agriculturii a anunțat miercuri, 5 iunie 2024, că a transferat suma de un milion de euro către PD 24 – Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine, pentru asigurarea unui cuantum cât mai apropiat de cel unitar planificat în Planul Național Strategic 2023-2027 pentru anul 2023. 

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

05 iunie 2024 - 18:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că un număr de 484 de proiecte eligibile fără finanțare ale tinerilor fermieri din zona montană și non montană vor beneficia de finanțare în urma suplimentării bugetului aferent sub-măsurii 6.1 cu valoarea de 20,84 milioane EURO.

APIA ACUM: Banii de subvenții în conturi!

APIA ACUM: Banii de subvenții în conturi!

05 iunie 2024 - 17:39

Peste 44 milioane de euro au fost rambursate de către Comisia Europeană, anunță acum Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Suma reprezintă plățile directe pe hectar și cap animal achitate fermierilor, crescătorilor de animale pentru anul 2023.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată! Un interviu cu Daniel Grosz, director tehnic Bayer Crop Science România pe zona de vest.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

În autobuz

În autobuz
O taxatoare se apropie într-un autobuz de un tip: Detalii