Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Târgul Național AgriCultura - 30 septembrie 2021!

Publicat: 22 septembrie 2021 - 18:35
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Eveniment! A XXIV-a ediție a Târgului Național AgriCultura își va deschide porțile pe 30 septembrie.

"Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Brăila va reuni și în acest an producătorii agricoli, dealerii de utilaje și echipamente agricole, fermierii, asociațiilor agricole, reprezentanții stațiunilor și institutelor de cercetare-dezvoltare din domeniul agriculturii reuniți sub egida  Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”, alți specialiști din domeniul agricol, ai industriei alimentare și horeca,  ai calității și nu numai, în cadrul ediției de anul acesta a Târgului Național AgriCultura.

Evenimentul, ajuns la cea de a XXIV ediție, se va desfășura în perioada 30 septembrie – 3 octombrie a.c., pe platforma Brăila Mall, și se bucură și anul acesta de sprijinul Consiliului Județean Brăila, Primăriei Municipiului Brăila, Direcției pentru Agricultură a Județului Brăila, Agricost S.A. – Al Dahra, LAPAR și Asociația Producătorilor Brăila, în calitate de parteneri.

targ-braila_b

Și-au anunțat participarea dealeri utilaje agricole (Serv Class, Apan Agriculture Equipments, Etufarm, Iuriaghi, Diagar, Tomit Agri Macchine, Zamtudo Consulting, Lumea fermierilor, Fabioservice) și autoturisme și mașini de teren (grupul Apan Auto, Estmotors); instalații pentru irigat (Inoveco, Tehno World); producători de substanțe pentru fertilizarea și protecția plantelor; horticultori; institute de cercetare-dezvoltare agricolă; stațiuni de cercetare-dezvoltare agricolă, pentru pomicultură, legumicultură, viticultură și vinificație; asociații de producători agricoli; procesatori de produse agricole; procesatori industria alimentară; instituții finanțatoare; mici producători și meșteri populari, atât din județul Brăila cât și din restul țării.

Deschiderea oficială va avea loc joi, 30 septembrie, ora 12:00, când și-au anunțat prezența reprezentanți din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ai membrilor comisiilor de specialitate din Parlamentul României, reprezentanți ai administrației locale, asociațiilor profesionale, instituțiilor de profil,  Camerelor de Comerț, Industrie și Agricultură, reprezentanți din cadrul Facultății de Inginerie și Agronomie din Brăila etc.

Pe durata celor patru zile, se va desfășura un program de evenimente conexe la care sunt invitați să participe fermieri si alți specialiști din domeniu, interesați de tematicile prezentate. Dintre acestea menționăm:

•             Conferința „Cercetarea agricolă românească, promotorul industrializării și dezvoltării economice naționale”, sub egida Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti“, susținută de Prof. univ. dr. ing. agronom Valeriu Tabără, președinte;

•             Conferința „Antreprenorești - Mentalitate antreprenorială pentru dezvoltarea mediului rural“;

•             Conferința „Clusterele inovative: o soluţie pentru dezvoltarea economică locală“, în parteneriat cu AGROSMART CLUSTER;

•             Conferințe și seminarii organizate în parteneriat cu LAPAR și APA Brăila pe teme de maxim interes - Investitii prin PNDR, SubM 17.1 Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor și seminar Măsuri de agromediu, invitați APIA, AFIR, SNIF.

De asemenea, cu ocazia deschiderii oficiale, cei prezenți se vor putea bucura de degustări de produse tradiționale în cadrul evenimentului „Ceaunul cu bunătăți“, precum și de vinuri, la standurile expozanților din domeniul viticol.

În zilele de 1, 2 și 3 octombrie se vor organiza extrageri cu premii la care vor putea participa fermierii și vizitatorii târgului. În ultima zi a târgului va avea loc premierea câștigătorilor - Liga Fermierilor BKT.

Programul de vizitare a târgului, împreună cu programul detaliat și actualizat al evenimentelor conexe este disponibil pe pagina de facebook a evenimentului, la office@cciabr.ro și WhatsApp 0729.66.33.99.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Brăila invită și pe această cale toți primarii din județul Brăila, fermierii, alți specialiști din domeniul agriculturii să participe la deschiderea oficială, să viziteze târgul, să participe la evenimentele conexe, să beneficieze de oportunitatea de a găsi reunită pe aceeași platformă o oferta largă de mașini, utilaje, produse agricole și produse alimentare. De asemenea, invită publicul larg să se bucure de expoziția auto precum și de o gamă largă de produse tradiționale românești, produse apicole, produse din lavandă, articole artizanale etc.

PREȘEDINTE,

Ștefan Fusea"

Vizualizat: 1587 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plăți agro-mediu și climă făcute de AFIR în contul fermierilor!

Plăți agro-mediu și climă făcute de AFIR în contul fermierilor!

02 octombrie 2023 - 15:56

Valoarea plăților efectuate de AFIR se ridică la 20,1 miliarde de euro, fonduri nerambursabile pentru finanțarea proiectelor de investiții, precum și pentru plățile compensatorii aferente măsurilor de mediu și climă, precizează un comunicat al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale transmis Agroinfo.

AFIR ASTĂZI: Prime pentru fermieri, crescători de animale!

AFIR ASTĂZI: Prime pentru fermieri, crescători de animale!

02 octombrie 2023 - 15:36

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru decontarea primelor de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor prin submăsura 17.1 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Ministrul Barbu: Adio subvenții pentru ovinele cu crotalii mai vechi de 7 ani!

Ministrul Barbu: Adio subvenții pentru ovinele cu crotalii mai vechi de 7 ani!

02 octombrie 2023 - 08:20

Ministrul agriculturii Florin Barbu a anunțat, săptămâna trecută, la Agro TV, că va face o analiză în sectorul ovin și va exclude de la plata subvențiilor pe cap animal toate ovinele care au depășit 7 ani, dacă ASAS stabilește că aceste ovine nu mai sunt în perioada optimă.

Votat! Subvenții egale pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

Votat! Subvenții egale pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

02 octombrie 2023 - 07:30

"În Croația, la Split, după câteva săptămâni de dezbateri purtate la Strasbourg și Bruxelles, a fost finalizat și adoptat documentul care reflectă viziunea Partidului Popular European cu privire la sectorul agricol," a anunțat europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședinte Comisia AGRI. Odată cu votarea documentului s-a votat și egalizarea subvențiilor între fermierii din estul și vestul Europei.

Eurodeputat Buda: Cooperativele agricole sunt pietrele prețioase ale comunităților noastre rurale!

Eurodeputat Buda: Cooperativele agricole sunt pietrele prețioase ale comunităților noastre rurale!

02 octombrie 2023 - 07:11

"Cooperativele agricole sunt pietrele prețioase ale comunităților noastre rurale. Ele facilitează schimbul de cunoștințe, resurse și experiență între fermieri," spune eurodeputatul Daniel Buda, vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

Scrisoarea Ciobănașului de la oi pentru specialistul în oierit dr.ing. Gheorghe Neață!

Scrisoarea Ciobănașului de la oi pentru specialistul în oierit dr.ing. Gheorghe Neață!

01 octombrie 2023 - 19:11

Ciobănașul de la oi, pe numele lui adevărat Ioan Andrei Toderescu, de pe Dealurile Cugirului, județul Alba, are un mesaj pentru dr.ing. Gheorghe Neață, director Registrul Genealogic Țurcană, Asociația Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara. Scrisoarea Ciobănașului a fost trimisă redacției Agroinfo. Ciobănașul de la oi spune că este unul dintre puținii păstori montani. 

Ministrul agriculturii, anunț IMPORTANT ACUM ajutoare europene fermieri!

Ministrul agriculturii, anunț IMPORTANT ACUM ajutoare europene fermieri!

01 octombrie 2023 - 07:40

"Atât pentru beneficiari publici, cât și privați, va fi prelungită perioada de finalizare a investiției până în 31 decembrie 2025, pentru a evita dezangajarea fondurilor europene," a anunțat ministrul agriculturii, la acest sfârșit de săptămână, în cadrul vizitei făcută în județul Timiș.

APIA a început plata subvenției la animale!

APIA a început plata subvenției la animale!

01 octombrie 2023 - 07:20

Sprijin financiar în valoare de peste 2,42 milioane lei pentru crescătorii de animale, anunță acum Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), într-un comunicat transmis Agroinfo.

Ministrul Barbu ASTĂZI: Subvenționez doar vacile care sunt performante!

Ministrul Barbu ASTĂZI: Subvenționez doar vacile care sunt performante!

29 septembrie 2023 - 15:56

Ministrul agriculturii Florin Barbu a declarat astăzi, în județul Timiș, unde se află în vizită, că vor fi subvenționate doar vacile care sunt performante, banii alocați până acum ajutorului național tranzitoriu bovine fiind transferați, din 2024, către o nouă subvenție.

Oierul Dumitru Andreșoi: Țurcana poate să ajungă la 130 kg!

Oierul Dumitru Andreșoi: Țurcana poate să ajungă la 130 kg!

28 septembrie 2023 - 15:55

„Am demonstrat că Țurcana poate să ajungă la exemplare de 128 kg şi peste 130 de kg la adulţi, iar mieii de anul acesta m-au surprins chiar şi pe mine. Cel mai greu l-am avut la 87 de kg!” Spune preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, Dumitru Andreşoi, considerat oierul cu cea mai mare turmă din România.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Pe bicicletă...

Pe bicicletă...
Un preot mergea pe bicicletă, un poliţai îl vede şi îl întreabă: Detalii