Ministrul agriculturii Florin Barbu spune că ar dori să urmeze exemplul Italiei și să extindă legea cărnii la toate produsele alimentare. Șeful de la Agricultură s-a întâlnit ieri cu ambasadorul Italiei.
"Mă bucur că am avut ocazia să discut, astăzi, cu ambasadorul Italiei, E.S. Alfredo Maria Durante Mango, despre subiectul etichetarii nutriționale.
În urma recentelor discuții care au avut loc la nivelul Uniunii Europene privind Front of Package Nutrition Labelling, documentul propus de Italia pune accent pe educarea consumatorilor pentru a face alegeri în cunoștință de cauză, încurajarea varietății, a moderației în consum și respectarea culturii gastronomice și a dietelor tipice anumitor zone, nediscriminarea produselor tradiționale.
Odată cu adoptarea Legii Cărnii, proiect de lege pe care l-am depus în Parlamentul României, și produsele din carne vor avea etichete explicite despre proveniența produselor.
Îmi doresc să extindem la toate produsele, urmând exemplul Italiei.
Este necesar ca această reglementare să fie unitară la nivelul Statelor Membre, obiectivă, nediscriminatorie și să contribuie la adoptarea și promovarea unei diete echilibrate și diverse.
Italia este unul dintre principalii parteneri economici ai României!" A postat miercuri ministrul agriculturii pe Facebook.