ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Tânără fermieră s-a întors acasă să preia ferma părinților după ce a muncit într-un abator din Olanda!

Publicat: 18 august 2021 - 06:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Frumoasa fermieră Delia Meșteru din județul Iași este unul dintre tinerii români din diaspora care beneficiază de ajutorul european de 40.000 de euro acordat pe submăsura 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri componenta diaspora. Tânăra, în vârstă de 20 de ani, a muncit 6 luni într-un abator din Olanda pentru a aduna bani, apoi a accesat ajutorul european prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Proiectul ei a fost acceptat, tânăra va primi 30.000 de euro pentru a dezvolta ferma părinților.

Delia Meșteru (în foto) este o tânără fermieră din Iași care face parte din noua generație de agricultori, cu spirit antreprenorial, ce vor să dezvolte afaceri de succes cu fonduri europene. Ieșeanca în vârstă de 20 de ani, din comuna Andrieșeni, s-a întors din străinătate pentru a demonstra că și în România tinerii pot avea afaceri de succes în domeniul agricol. A depus proiect pentru  submăsura 6.1 – Sprijin instalare tineri fermieri, componenta diaspora, în acest an.

delia-mesteru_b

sursa foto: bzi.ro

A reușit să acceseze fondurile europene acordate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), astfel că în curând va primi prima tranșă de plată. Valoarea proiectului este de 40.000 de euro, iar suma ce o va primi este de 30.000 de euro, după ce va semna contractul de finanțare.
Delia Meșteru a muncit în Olanda timp de 6 luni, într-un abator, scrie bzi.ro

„Eu am preluat pământul de la părinții mei, vreo 2,5 hectare. Am accesat fondurile europene pentru a mări exploatația și pentru a achiziționa utilajele agricole cu care să lucrez terenul. Am pus pepeni, fasole, lucernă. Practic, am diversificat pentru a avea mai multe tipuri de culturi și pentru a fi mai ușor să le vindem. Nu ne facem probleme cu desfacerea, cu vânzarea, pentru că avem mai multe locuri unde să dăm produsele. Avem contracte cu diverse firme care preiau ce producem, deci asta nu este o problemă pentru noi”, susține tânăra fermier, care spune că nu s-ar mai întoarce niciodată în Olanda și nici nu vrea să mai lucreze în străinătate.

Chiar dacă Delia câștiga bani frumoși în Olanda și reușea să pună deoparte 1.000 de euro, lunar, aceasta nu s-ar mai întoarce acolo.

„Am lucrat în Olanda, la un abator. Am vrut un loc de muncă în alimentație, de aceea am plecat din țară să lucrez în acest domeniu, iar un loc potrivit de muncă, unde puteam să câștig ceva bănuți să pot economisi, a fost la un abator. Am reușit să strâng niște bani, pentru că de asta plecasem în străinătate. Lucram la recepție. Practic, eu recepționam marfa, făceam documente, nu mă ocupam de tranșarea cărnii. Toată lumea pleacă pentru bani în străinătate și erau mulți români care munceau acolo. Dar e foarte greu. Pentru mine a fost foarte greu, de aceea nu vreau să mă mai întorc sau să lucrez în altă țară. Acolo se muncește. Nu poți să nu muncești, pentru că de asta ai venit, să strângi niște bani”, susține Delia Meșteru, citată de bzi.ro

Vizualizat: 9019 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APIA ACUM: Control pentru subvențiile APIA!

APIA ACUM: Control pentru subvențiile APIA!

24 mai 2022 - 18:29

Pentru subvențiile APIA, aferente acestui an, în intervalul 17 mai - 8 iulie 2022, se derulează controlul administrativ al cererilor unice, controale preliminare și eșantionarea pentru controlul pe teren, a anunțat astăzi conducerea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), la Târgu Mureș unde s-a întâlnit cu fermieri, crescători de animale. Întâlnirea face parte din campania APIA de informare în cadrul căreia este organizat un turneu prin mai multe județe.

MADR: Prima ediție POLI BioFest!

MADR: Prima ediție POLI BioFest!

24 mai 2022 - 17:38

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) se alătură demersului Universității „Politehnica din București” (UPB) de a organiza prima ediție a evenimentului POLI BioFEST, ce se va desfășura în perioada 26-29 mai 2022 în campusul UPB, Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice București.

Ordonanță de Urgență: Fermierii obligați să raporteze stocurile!

Ordonanță de Urgență: Fermierii obligați să raporteze stocurile!

24 mai 2022 - 11:21

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va implementa o platformă de baze de date, actualizată periodic, dedicată centralizării stocurilor de produse agroalimentare deținute de producători, depozitari, procesatori și comercianți, pentru a avea o imagine completă și complexă asupra cantităților de produse agroalimentare disponibile la nivel național. În acest sens, a fost elaborat un proiect de ordonanță de urgență, act normativ aflat pe circuitul de avizare interministerială.

Plata ajutorului acordat crescătorilor pentru minim 3 vaci! Cine este exclus de la acest ajutor!

Plata ajutorului acordat crescătorilor pentru minim 3 vaci! Cine este exclus de la acest ajutor!

24 mai 2022 - 09:05

Plata ajutorului de stat, aferent acestui an, pentru susținerea activității crescătorilor de bovine, în contextul crizei economice generată de pandemia Covid-19, se face până la data de 30 iunie 2022, conform prevederilor legislative. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) acordă acest ajutor crescătorilor de bovine care dețin minim 3 vaci. Cuantumul pe cap de animal nu a fost încă stabilit. Care sunt motivele care duc la respingerea cererii de plată și cum pot crescătorii să-și salveze acești bani?

Crescător de capre: De ani, câinii mei iarna mănâncă brânză de capră! Ce ziceți, domnule ministru?!

Crescător de capre: De ani, câinii mei iarna mănâncă brânză de capră! Ce ziceți, domnule ministru?!

24 mai 2022 - 08:07

NU avem motive de panică! A scris ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, pe Facebook, în încercarea de a liniști apele agitate de o iminentă criză alimentară. La mesajul ministrului, replici amare de la fermieri, crescători de animale care-i spun care e, de fapt, viața din ferme.

ANSVSA: Control pesta porcină africană!

ANSVSA: Control pesta porcină africană!

23 mai 2022 - 15:49

Îmbunătăţirea anchetelor epidemiologice şi a procedurii de acordare a despăgubirilor în cazul pestei porcine africane (PPA) au fost printre temele principale de discuţie abordate în cadrul misiunii de asistenţă tehnică a Comisiei Europene pentru PPA, desfăşurată în România în perioada 16 - 20 mai 2022.

Fermele mici, gunoiul de grajd și legea proastă!

Fermele mici, gunoiul de grajd și legea proastă!

23 mai 2022 - 08:52

Fermele mici sunt coloana vertebrală a agriculturii. Fără aceste mici ferme, satul ar dispărea, spune europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte al Comisiei AGRI, Parlament European. În același timp, există legi proaste care lovesc în această coloană vertebrală a agriculturii și satului, iar exemplul dat de eurodeputat este legislația privind gunoiul de grajd. 

Deputat: Ajutor fermieri de la 15.000 euro/fermier la 100.000 euro/fermier!

Deputat: Ajutor fermieri de la 15.000 euro/fermier la 100.000 euro/fermier!

23 mai 2022 - 08:01

Comisia Europeană a propus o schemă de sprijin pentru fermierii afectați de creșterile de prețuri din ultima perioadă. CE vine cu o măsură excepțională, finanțată prin FEADR, care permite statelor membre să plătească o sumă forfetară unică pentru fermierii și firmele din domeniul agricol afectate de aceste creșteri. Anunțul a fost făcut de deputatul Adrian Alda. 

Mesaj șeful APIA!

Mesaj șeful APIA!

23 mai 2022 - 07:11

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, obișnuiește să scrie la finalul fiecărei săptămâni un jurnal al activităților APIA pentru ca fermierii, crescătorii de animale să știe ce se întâmplă în fiecare săptămână la APIA.

AFIR: Fermă mică apicolă ajutor 15.000 euro/fermă!

AFIR: Fermă mică apicolă ajutor 15.000 euro/fermă!

20 mai 2022 - 10:25

Fermele mici apicole beneficiază de un ajutor de 15.000 euro/fermă, informează Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), care ne-a trimis poveștile a doi apicultori, unul cu o fermă mică, iar altul cu o afacere mare în apicultură. Primul a beneficiat de un ajutor de 15.000 euro, iar cel de-al doilea de o sumă mult mai mare, 189.895 euro.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Alexandru Baciu, un strateg al economiei circulare

Alexandru Baciu, un strateg al economiei circulare

Ferma Baciu este astăzi exemplul perfect pentru a înţelege ce înseamnă de fapt ideea de economie circulară. Alexandru Baciu îşi produce singur furajele, energia și fertilizanții! 

Atât adăposturile, cinci la număr, cât şi abatorul, precum şi instalaţia de Biogaz cu o capacitate de 635 kWh au fost construite de ROTA GUIDO după proiectele și îndrumările acestora.

Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica!

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii