KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Sute de mesaje de la fermieri: E timpul să se audă VOCEA NOASTRĂ! Este MARE nevoie de Partidul Agricultorilor!

Publicat: 25 iunie 2021 - 12:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Declarația fermierului Dimitrie Muscă, Arad, unul dintre marii fermieri români, despre lansarea unui partid al agricultorilor, unde să fie uniți fermieri și țărani, a generat mii de reacții din partea fermierilor, crescătorilor de animale, și sute de mesaje. Declarația publicată AICI de Agroinfo a fost distribuită de zeci de mii de fermieri. Cele mai multe mesaje susțin crearea acestui partid, ceea ce demonstrează că fermierii români vor să-și facă auzită vocea, vor să participe la luarea deciziilor care privesc țara.

În cele mai multe dintre mesaje, fermierii spun simplu și hotărât: susțin! Vom insera doar câteva dintre sutele de mesaje primite de la fermieri și crescători de animale, cu scuzele că nu le putem cuprinde pe toate:

Dorin Cătănaș: Agricultura a hrănit lumea dar a fost subjugată de aceia care nu fac nimic, trebuie să ne trezim măcar in al unsprezecelea ceas, aștept să ne putem înscrie în partidul care va aduce istoria la locul mult așteptat de treizeci de ani.

Dobre Aurelian: Ar fi benefic pentru Romània, dar mare grijă să nu nască ciocoi, precum actuala administrație locală. Totul depinde de calitatea celor ce- l vor conduce. Un astfel de partid ar realiza reprezentarea zonei rurale, reprezentare care în prezent nu există. Aștept să mă înscriu în acest partid.

Nelu Mitu: Este mare nevoie de unitate în rândul țăranilor!

Nicolae Oprea: De când așteaptă unii acest eveniment! Haideți să se pornească odată! S-a mai încercat, dar s-a pierdut pe drum! Cu oameni profesioniști și de valoare,poate se va rezolva ceva!!!

Ion Coman: Este momentul să putem influența politica agricola a guvernelor. În partid se pot lua decizii pentru toate tipurile de fermieri.

Constantin Rusu: Ar cam fi timpul să ne facem auziți.

Cheile Lucavei: Toate au un punct de plecare. PENTRU FERMIERI ACESTA ESTE CEL MAI BUN! CURAJ!

Mașca Aurel: Unirea face puterea.

Vasile Cioranu: Votez acest partid cu speranța că mai sunt patrioți în Romănia.

Emil Ungureanu: Muscă (fermierul Dimitrie Muscă n.r.) trebuia să fie ministrul agriculturii!

Stelică Voinea: Domnule Muscă... Nu-i nici târziu... Dar nici devreme nu este... Cu cât mai repede ne unim... SALVĂM ROMÂNIA... POPORUL ROMÂN...!! UNIREA DĂ RECOLTE BOGATE!!!

Racoviță Vasile: Este nevoie mare-mare de un partid care să aibă obiectivul principal agricultura, dar îmi este frică că fermierii mici o sa fie folosiți doar ptr. voturi și atât.

Vasile Trif: Doamne ajută! Susțin această inițiativă și cred că ea este absolut necesară. Sper ca tot mai mulți români să înțeleagă că e mai bine să ne producem noi alimentele decât sa ni le vândă alții pentru bani deloc, puțini.

Dan Valeriu Gheorghiță: Greu, domnule Muscă, după ce au vândut tot la străini la prețuri de nimic și se vând în continuare, ungurii nu au vândut o brazdă de pământ la străini, noi, la greu, au vândut până la geamul casei.

Carolina și Adrian Corfu: De acord, susțin această idee strălucită si va rog respectuos să o puneti in practica pe teritoriul României. Un om ca dumneavoastră trebuie sa ne reprezinte in Parlament.

Marian Vasile: Ar fi bine să facem un partid.

Costică Geaca: Cu acest partid, condus corect, fermierii ar fi o forță în România !!!

Aurel Călin: Sunt de acord cu domnul Muscă, trebuie dărâmat acest guvern de hoți, trădători, vânzători de țară și șobolani mafioți.

Florin Ciontea: Mare adevăr ați spus, domnule Muscă, trebuie făcut partidul și trebuie să ne unim

Gabriela Dumescu: Acest partid dacă s-ar înființa cu siguranță ar avea de câștigat agricultorii, crescătorii de animale!!! Dar să fie condus de cineva care are habar de agricultură!!!!!

Puiu Roșculeț: Corect. Fermierii sunt multi si puternici. Atrageți și țăranii de la sate, crescătorii de animale, să fții o forță in politică.

unitate-partid_b

Ilie Neacșu: Ideea este excelentă și necesară. Vă sprijin la Constanța și Vâlcea. Toți fermierii și locuitorii satelor, dar și cei care se hrănesc cu produse agricole românești trebuie să fie sub aceeași umbrelă politică.

Toma Nicu: Hai d-le inginer! Lăsați-i pe ăștia spălați pe creier de alde Iohannis! Să trecem la organizare!

Mihai Marian Nica: O idee extraordinara! Poate cea mai buna hotarare din ultimii 30 de ani luata in acest domeniu și ce este cel mai important este ca vine de la un fermier etalon, apreciat de tota breasla. Sper sa se materializeze și odată cu aceasta initiative sa reusim sa scoatem tara din acest impas in care suntem de din 89.

Lazăr Cătălin: Oameni buni, am o parere, o idee pentru partidul fermierilor, sunt un fermier mic si imi doresc sa ajung fermier mijlociu, cum poate acest partid sa ajute fermierii mici? Cum poate sa ne rezolve noua problemele care le intampinam de fiecare data cand primim refuzul primariilor , sau primarilor care spun ca nu au pamant sa dea in arenda?? Cum putem ajunge fermierii mijlocii ? Si fermierii mijloci sa ajunga mari? Atunci se va putea rezolva problemele in agricultura romaneasca.

Traian Balota: Rapid vreau sa ma înscriu în partidul ăsta. Dumnezeu v-o dat gândul asta. Doamne binecuvanteaza ROMÂNIA!

Augustin Ioniță: Sunt de acord cu acest partid și vreau să mă inscriu cât mai repede, să avem tîmp de campanie, să scăpăm odată pentru totdeauna de acești incompetenți.

Sunt și câteva voci sceptice, mult mai puține, ce-i drept, decât vocile celor care susțin formarea partidului agricultorilor:

Ioan Budiu: Niciodată cel mare nu va discuta cu cel mic, nu-i va susține problemele, nu ei sunt cei care sustin ca PPA s-a extins datorita gospodăriei populatiei si au cerut interzicerea creșterii porcului în gospodării, acum nu vor decît voturile noastre pentru ca suntem multi. Am mai trăit personal o astfel de experienta prin 1994 sau 1995 cînd s-a înființat Propact sindicat al tuturor din agricultura, inclusiv al celor care atunci aveau calitatea de acționari, iar la congres la Bucuresti (am participat) a iesit la iveală totul, scopul pentru a aduna voturi pentru anumite grupuri, la fel va fi si acum
Pe d-l Muscă nu-l vor lasa ceilalti mari din jurul dînsului să facă ceea ce spune (pt cei mici), îl cunosc, stiu ca este om de cuvînt, dar repet, sunt ceilalti multi rechini

Cătălin Ciprian Pavel: Mai bine ne vedem de treaba noastră!
La acest comentariu i-a răspuns un alt fermier:
Vasile Trif: Catalin Ciprian Pavel datorită acestui principiu enunțat de tine, unii miniștri incompetenți și unele guverne indiferente la hrana noastră, fac ce vor sau cum ii duce capul cu agricultura, acest domeniu extrem de important pentru orice țara din lume.

Iacob Petre: Din pacate, cred ca dl Musca face o mare greseala. In politica sunt toate scursurile societatii, toti prostii, oligofrenii si analfabetii acestei țări. Acesti veritabili sacali n-au scrupule si sentimente. Au un singur țel: banul. Pentru bani si-ar vinde si familiile . Dl Musca nu cred ca are ce sa caute in aceasta cloaca puturoasa. Doar pamantul in qdancimea lui ii poate linisti pe politicieni .

Alin Ion Feneșan: Omul asta are ambitii mari.Un partid care are la baza o meserie in actualul context politic european e noaptea mintii.Nu cred ca ar face baremul sa intre in parlament si exista riscul sa fie vandut unor partide istorice.

Marian Vișu Iliescu: Unii fermieri mari nu înțeleg că România Rurală nu are nevoie de un partid al agricultorilor, are mare nevoie de un partid al satului românesc ca întreg!

Înființarea unui partid în care să fie uniți fermieri mari, mici și țărani este susținută și de cei care nu se ocupă de agricultură, cum este doamna Lucreția, care a transmis către Agroinfo un mesaj în care mărturisește că-i este dor de gusturile românești.

Lucreția: Mă bucur că s-a luat această decizie. Cu toate că nu am nici pământ, nici casă la țară, deci, nu sunt implicată în mod direct, salut inițiativa. Mi-e dor de gusturile românești!

Vizualizat: 1339 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

02 august 2021 - 08:44

Autoritatea Națională Sanitară Vaterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) susține cu vehemență, într-un comunicat, că nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, țăranul poate să țină câți porci vrea și să-i vândă. Cu condiția să respecte regulile stabilite printr-un ordin comun ANSVSA și Ministerul Agriculturii. Iar de reguli, ANSVSA nu suflă o vorbă în comunicat. De fapt, aceste reguli îl determină pe țăran să renunțe singur la creșterea porcilor.

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

02 august 2021 - 06:51

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis către Agroinfo un comunicat prin care face precizări legate de creșterea porcilor în gospodăriile țărănești. ANSVSA nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, susține ANSVSA. Inserăm integral precizările ANSVSA.

Prezentați actele la controlul APIA!

Prezentați actele la controlul APIA!

02 august 2021 - 06:24

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii care sunt incluși în eșantionul de control că au obligația de a prezenta toate documentele solicitate de inspectorii APIA.

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

30 iulie 2021 - 20:01

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, s-a întâlnit astăzi cu fermierii din Bihor. Șeful MADR le-a spus care este suma alocată pentru plata subvențiilor APIA pentru anii 2021 și 2022, dar și suma pentru măsurile de dezvoltare rurală.

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

30 iulie 2021 - 16:17

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, la Oradea, că tinerii fermieri care muncesc prin țări străine sunt așteptați în țară ca să preia gospodăriile bunicilor sau pe ale părinților și să le consolideze ca ferme. Ajutorul financiar pe care-l primesc tinerii care au decis să revină în România este de maxim 50.000 de euro/fermier, sprijin pentru instalarea tânărului fermier, componenta diaspora. Până acum, 160 de tineri români din diaspora vor beneficia de acest ajutor.

Banii transferați în conturile fermelor mici!

Banii transferați în conturile fermelor mici!

30 iulie 2021 - 11:13

Peste 244 de milioane de euro transferate în conturile fermierilor mici! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță că până la această dată cele mai multe proiecte finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală, PNDR 2020, au fost cele pentru dezvoltarea fermelor mici.

Plata suplimentată pe care APIA o face după rectificarea bugetară!

Plata suplimentată pe care APIA o face după rectificarea bugetară!

30 iulie 2021 - 10:39

Banii pentru această subvenție APIA trebuie alocați la rectificarea bugetară! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va demara plata ajutorului de stat la motorina folosită în agricultură în trimestrul 2 al acestui an după rectificarea bugetară. Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat joi că va aloca mai mulți bani pentru plata subvenției la motorina folosită în agricultură.

Subvențiile agricole moștenite de la Dragnea pe care vrea să le elimine premierul Florin Cîțu!

Subvențiile agricole moștenite de la Dragnea pe care vrea să le elimine premierul Florin Cîțu!

30 iulie 2021 - 09:52

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat, joi, că vrea să elimine subvențiile agricole moștenite de la Dragnea. Sunt ajutoare de minimis lansate pe vremea fostului ministru al agriculturii, Petre Daea, pentru cultivatorii de usturoi, dar și pentru crescătorii de animale.

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

30 iulie 2021 - 09:20

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că a început să efectueze plățile aferente ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, perioada 01.01 – 31.03.2021 (trimestrul I/2021), în conformitate cu prevederile HG nr.1174/2014 și OMADR nr.1727/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Ministerul Agriculturii: Banii pe hectar virați de APIA în conturile fermierilor care cultivă legume!

Ministerul Agriculturii: Banii pe hectar virați de APIA în conturile fermierilor care cultivă legume!

30 iulie 2021 - 07:45

Ministerul Agriculturii a publicat, joi, 29 iulie 2021, lista subvențiilor de care beneficiază un fermier român care cultivă legume.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021!

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021!

În ultimii ani, mulţi producători au prezentat prototipuri ale unor "roboţi" - adevărate tractoare autonome. Dar AgBot, dezvoltat de AgXeed, va fi comercializat curând în Regatul Unit.

Robotul dezvoltat de startup-ul olandez AgXeed este acţionat de un motor standard Deutz, cu patru cilindri, de 156 CP, cuplat la un generator electric. La primul prototip, viteza maximă atinsă, cu ajutorul transmisiei electrice, este de 13,5 km/oră.

Tractorul autonom poate tracta şi acţiona echipamente electrice prin intermediul conectorilor săi de până la 136 CP/700 V. În toamna anului trecut, AgBot a fost testat în combinaţie cu numeroase implemente Imants, inclusiv sapă rotativă şi subsoliator, transformate pentru acţionare electrică.

Mai multe informații despre AgXeed aici: https://www.revista-ferma.ro/articole/agricultura-viitorului/primul-agbot-este-in-camp

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Pisica neagră

Pisica neagră
Un copil întreabă la radio: Detalii