KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Sute de mesaje de la fermieri: E timpul să se audă VOCEA NOASTRĂ! Este MARE nevoie de Partidul Agricultorilor!

Publicat: 25 iunie 2021 - 12:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Declarația fermierului Dimitrie Muscă, Arad, unul dintre marii fermieri români, despre lansarea unui partid al agricultorilor, unde să fie uniți fermieri și țărani, a generat mii de reacții din partea fermierilor, crescătorilor de animale, și sute de mesaje. Declarația publicată AICI de Agroinfo a fost distribuită de zeci de mii de fermieri. Cele mai multe mesaje susțin crearea acestui partid, ceea ce demonstrează că fermierii români vor să-și facă auzită vocea, vor să participe la luarea deciziilor care privesc țara.

În cele mai multe dintre mesaje, fermierii spun simplu și hotărât: susțin! Vom insera doar câteva dintre sutele de mesaje primite de la fermieri și crescători de animale, cu scuzele că nu le putem cuprinde pe toate:

Dorin Cătănaș: Agricultura a hrănit lumea dar a fost subjugată de aceia care nu fac nimic, trebuie să ne trezim măcar in al unsprezecelea ceas, aștept să ne putem înscrie în partidul care va aduce istoria la locul mult așteptat de treizeci de ani.

Dobre Aurelian: Ar fi benefic pentru Romània, dar mare grijă să nu nască ciocoi, precum actuala administrație locală. Totul depinde de calitatea celor ce- l vor conduce. Un astfel de partid ar realiza reprezentarea zonei rurale, reprezentare care în prezent nu există. Aștept să mă înscriu în acest partid.

Nelu Mitu: Este mare nevoie de unitate în rândul țăranilor!

Nicolae Oprea: De când așteaptă unii acest eveniment! Haideți să se pornească odată! S-a mai încercat, dar s-a pierdut pe drum! Cu oameni profesioniști și de valoare,poate se va rezolva ceva!!!

Ion Coman: Este momentul să putem influența politica agricola a guvernelor. În partid se pot lua decizii pentru toate tipurile de fermieri.

Constantin Rusu: Ar cam fi timpul să ne facem auziți.

Cheile Lucavei: Toate au un punct de plecare. PENTRU FERMIERI ACESTA ESTE CEL MAI BUN! CURAJ!

Mașca Aurel: Unirea face puterea.

Vasile Cioranu: Votez acest partid cu speranța că mai sunt patrioți în Romănia.

Emil Ungureanu: Muscă (fermierul Dimitrie Muscă n.r.) trebuia să fie ministrul agriculturii!

Stelică Voinea: Domnule Muscă... Nu-i nici târziu... Dar nici devreme nu este... Cu cât mai repede ne unim... SALVĂM ROMÂNIA... POPORUL ROMÂN...!! UNIREA DĂ RECOLTE BOGATE!!!

Racoviță Vasile: Este nevoie mare-mare de un partid care să aibă obiectivul principal agricultura, dar îmi este frică că fermierii mici o sa fie folosiți doar ptr. voturi și atât.

Vasile Trif: Doamne ajută! Susțin această inițiativă și cred că ea este absolut necesară. Sper ca tot mai mulți români să înțeleagă că e mai bine să ne producem noi alimentele decât sa ni le vândă alții pentru bani deloc, puțini.

Dan Valeriu Gheorghiță: Greu, domnule Muscă, după ce au vândut tot la străini la prețuri de nimic și se vând în continuare, ungurii nu au vândut o brazdă de pământ la străini, noi, la greu, au vândut până la geamul casei.

Carolina și Adrian Corfu: De acord, susțin această idee strălucită si va rog respectuos să o puneti in practica pe teritoriul României. Un om ca dumneavoastră trebuie sa ne reprezinte in Parlament.

Marian Vasile: Ar fi bine să facem un partid.

Costică Geaca: Cu acest partid, condus corect, fermierii ar fi o forță în România !!!

Aurel Călin: Sunt de acord cu domnul Muscă, trebuie dărâmat acest guvern de hoți, trădători, vânzători de țară și șobolani mafioți.

Florin Ciontea: Mare adevăr ați spus, domnule Muscă, trebuie făcut partidul și trebuie să ne unim

Gabriela Dumescu: Acest partid dacă s-ar înființa cu siguranță ar avea de câștigat agricultorii, crescătorii de animale!!! Dar să fie condus de cineva care are habar de agricultură!!!!!

Puiu Roșculeț: Corect. Fermierii sunt multi si puternici. Atrageți și țăranii de la sate, crescătorii de animale, să fții o forță in politică.

unitate-partid_b

Ilie Neacșu: Ideea este excelentă și necesară. Vă sprijin la Constanța și Vâlcea. Toți fermierii și locuitorii satelor, dar și cei care se hrănesc cu produse agricole românești trebuie să fie sub aceeași umbrelă politică.

Toma Nicu: Hai d-le inginer! Lăsați-i pe ăștia spălați pe creier de alde Iohannis! Să trecem la organizare!

Mihai Marian Nica: O idee extraordinara! Poate cea mai buna hotarare din ultimii 30 de ani luata in acest domeniu și ce este cel mai important este ca vine de la un fermier etalon, apreciat de tota breasla. Sper sa se materializeze și odată cu aceasta initiative sa reusim sa scoatem tara din acest impas in care suntem de din 89.

Lazăr Cătălin: Oameni buni, am o parere, o idee pentru partidul fermierilor, sunt un fermier mic si imi doresc sa ajung fermier mijlociu, cum poate acest partid sa ajute fermierii mici? Cum poate sa ne rezolve noua problemele care le intampinam de fiecare data cand primim refuzul primariilor , sau primarilor care spun ca nu au pamant sa dea in arenda?? Cum putem ajunge fermierii mijlocii ? Si fermierii mijloci sa ajunga mari? Atunci se va putea rezolva problemele in agricultura romaneasca.

Traian Balota: Rapid vreau sa ma înscriu în partidul ăsta. Dumnezeu v-o dat gândul asta. Doamne binecuvanteaza ROMÂNIA!

Augustin Ioniță: Sunt de acord cu acest partid și vreau să mă inscriu cât mai repede, să avem tîmp de campanie, să scăpăm odată pentru totdeauna de acești incompetenți.

Sunt și câteva voci sceptice, mult mai puține, ce-i drept, decât vocile celor care susțin formarea partidului agricultorilor:

Ioan Budiu: Niciodată cel mare nu va discuta cu cel mic, nu-i va susține problemele, nu ei sunt cei care sustin ca PPA s-a extins datorita gospodăriei populatiei si au cerut interzicerea creșterii porcului în gospodării, acum nu vor decît voturile noastre pentru ca suntem multi. Am mai trăit personal o astfel de experienta prin 1994 sau 1995 cînd s-a înființat Propact sindicat al tuturor din agricultura, inclusiv al celor care atunci aveau calitatea de acționari, iar la congres la Bucuresti (am participat) a iesit la iveală totul, scopul pentru a aduna voturi pentru anumite grupuri, la fel va fi si acum
Pe d-l Muscă nu-l vor lasa ceilalti mari din jurul dînsului să facă ceea ce spune (pt cei mici), îl cunosc, stiu ca este om de cuvînt, dar repet, sunt ceilalti multi rechini

Cătălin Ciprian Pavel: Mai bine ne vedem de treaba noastră!
La acest comentariu i-a răspuns un alt fermier:
Vasile Trif: Catalin Ciprian Pavel datorită acestui principiu enunțat de tine, unii miniștri incompetenți și unele guverne indiferente la hrana noastră, fac ce vor sau cum ii duce capul cu agricultura, acest domeniu extrem de important pentru orice țara din lume.

Iacob Petre: Din pacate, cred ca dl Musca face o mare greseala. In politica sunt toate scursurile societatii, toti prostii, oligofrenii si analfabetii acestei țări. Acesti veritabili sacali n-au scrupule si sentimente. Au un singur țel: banul. Pentru bani si-ar vinde si familiile . Dl Musca nu cred ca are ce sa caute in aceasta cloaca puturoasa. Doar pamantul in qdancimea lui ii poate linisti pe politicieni .

Alin Ion Feneșan: Omul asta are ambitii mari.Un partid care are la baza o meserie in actualul context politic european e noaptea mintii.Nu cred ca ar face baremul sa intre in parlament si exista riscul sa fie vandut unor partide istorice.

Marian Vișu Iliescu: Unii fermieri mari nu înțeleg că România Rurală nu are nevoie de un partid al agricultorilor, are mare nevoie de un partid al satului românesc ca întreg!

Înființarea unui partid în care să fie uniți fermieri mari, mici și țărani este susținută și de cei care nu se ocupă de agricultură, cum este doamna Lucreția, care a transmis către Agroinfo un mesaj în care mărturisește că-i este dor de gusturile românești.

Lucreția: Mă bucur că s-a luat această decizie. Cu toate că nu am nici pământ, nici casă la țară, deci, nu sunt implicată în mod direct, salut inițiativa. Mi-e dor de gusturile românești!

Vizualizat: 1573 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Egiptul a cumpărat 240.000 de tone de grâu din România!

Egiptul a cumpărat 240.000 de tone de grâu din România!

01 decembrie 2021 - 17:09

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, a anunţat luni că a cumpărat 600.000 de tone de grâu din România, Rusia şi Ucraina, cu livrare în perioada 9-20 ianuarie 2022, transmite Reuters.

Tânăr crescător de animale, ajuns primar pe fapte, nu pe vorbe!

Tânăr crescător de animale, ajuns primar pe fapte, nu pe vorbe!

01 decembrie 2021 - 16:39

Trăim vremuri în care ne pierdem încrederea în cei care ne conduc, atât la nivel local cât și mai sus, pentru că nu fac mare lucru. În Barcani, Covasna primarul Nicolae Pastor, tânăr crescător de animale, în vârstă de 32 de ani, își dă silința să demonstreze că regula are excepții. E tânăr, e independent, școlit și muncește cât e ziua de mare. Rezultatele se văd la tot pasul!

Start plăți APIA! Lista subvențiilor APIA la plată din 2 decembrie 2021!

Start plăți APIA! Lista subvențiilor APIA la plată din 2 decembrie 2021!

01 decembrie 2021 - 07:45

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) începe din data de 2 decembrie 2021 plata finală a subvențiilor agricole aferente acestui an. Termenul limită de achitare a plăților către fermieri, crescători de animale este 30 iunie 2022. Pe lângă plata finală a subvențiilor aferente acestui an, APIA va demara în decembrie și plata unor ajutoare de minimis.

Ordinul dat de ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu!

Ordinul dat de ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu!

01 decembrie 2021 - 06:59

"În Ministerul Agriculturii se va lucra pe bază de indicatori de rezultat, cu termene și calendare de implementare pentru fiecare program." A dat ordin ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu. 

Mesaj APIA de ASTĂZI pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

Mesaj APIA de ASTĂZI pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

01 decembrie 2021 - 06:18

Astăzi este ziua noastră națională, zi în care toți românii, indiferent în cel colț al lumii s-ar afla, sunt cu gândul și sufletul acasă.

Ultima oră METEO: Ninsori abundente și viscol! VEZI județele afectate!

Ultima oră METEO: Ninsori abundente și viscol! VEZI județele afectate!

30 noiembrie 2021 - 19:25

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare Cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol în zonele montane din 10 judeţe, până miercuri dimineaţa, precum şi o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori în zone din 24 de judeţe.

Termen plată subvenții APIA - 31 decembrie 2021!

Termen plată subvenții APIA - 31 decembrie 2021!

30 noiembrie 2021 - 09:46

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii că termenul limită pentru plata unor subvenții APIA pe hectar este 31 decembrie 2021. Până la această dată, fermierii care au solicitat aceste scheme de plată trebuie să depună la APIA actele doveditoare.

Ministrul agriculturii: Am suplimentat cu 200 milioane lei subvențiile APIA ale fermierilor, crescătorilor de animale!

Ministrul agriculturii: Am suplimentat cu 200 milioane lei subvențiile APIA ale fermierilor, crescătorilor de animale!

30 noiembrie 2021 - 08:17

"Am suplimentat cu 200 milioane lei bugetul pentru subvenții, astfel încât sumele necesare sprijinului pentru motorină și pentru susținerea sectorului de ameliorare în zootehnie să fie asigurate", a anunțat ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu. 

Ministrul Adrian Chesnoiu: Fermierii români vor beneficia din nou de acest ajutor!

Ministrul Adrian Chesnoiu: Fermierii români vor beneficia din nou de acest ajutor!

30 noiembrie 2021 - 07:43

Potrivit ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, odată cu formarea noului Guvern s-a stabilit efectuarea mai multor vizite în teren pentru a afla cu exactitate nevoile din sectoarele de agricultură pe care România le are, dar mai ales pentru a fi conectați cu realitățile din teren. Șeful MADR a anunțat reluarea unui ajutor de care au beneficiat în anii trecuți fermierii români. 

Noile ajutoare pentru apicultorii români! TOATE DETALIILE!

Noile ajutoare pentru apicultorii români! TOATE DETALIILE!

30 noiembrie 2021 - 07:26

Ministerul Agriculturii a publicat pe 23 noiembrie 2021, în setul de acte ale Planului Național Strategic, tipurile de intervenții din sectorul apicol pentru perioada 2023-2027. Pentru ajutoarele din apicultură este alocat plafonul total de 28.742.348,7 euro.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

Prășitoarea STEKETEE s-a descurcat de minune în demo la ferma Emiliana West ROM (jud. Timiș). În video vedeți imagini cu cea de a doua prasila în cultura de soia în sistem ecologic. Steketee IC-Light este tehnologia de recunoaștere a rândurilor, iar EC-Steer este cadrul care ghidează întreaga prășitoare pentru o precizie de până la 2cm de rândul de plante.

KRONE BiG Pack – Randament și densitate! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

În gară

În gară
Doi ardeleni în gară, la ghişeul de bilete: Detalii