Adama
Agreena
AGRICOVER

Sute de mesaje de la fermieri: E timpul să se audă VOCEA NOASTRĂ! Este MARE nevoie de Partidul Agricultorilor!

Publicat: 25 iunie 2021 - 12:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Declarația fermierului Dimitrie Muscă, Arad, unul dintre marii fermieri români, despre lansarea unui partid al agricultorilor, unde să fie uniți fermieri și țărani, a generat mii de reacții din partea fermierilor, crescătorilor de animale, și sute de mesaje. Declarația publicată AICI de Agroinfo a fost distribuită de zeci de mii de fermieri. Cele mai multe mesaje susțin crearea acestui partid, ceea ce demonstrează că fermierii români vor să-și facă auzită vocea, vor să participe la luarea deciziilor care privesc țara.

În cele mai multe dintre mesaje, fermierii spun simplu și hotărât: susțin! Vom insera doar câteva dintre sutele de mesaje primite de la fermieri și crescători de animale, cu scuzele că nu le putem cuprinde pe toate:

Dorin Cătănaș: Agricultura a hrănit lumea dar a fost subjugată de aceia care nu fac nimic, trebuie să ne trezim măcar in al unsprezecelea ceas, aștept să ne putem înscrie în partidul care va aduce istoria la locul mult așteptat de treizeci de ani.

Dobre Aurelian: Ar fi benefic pentru Romània, dar mare grijă să nu nască ciocoi, precum actuala administrație locală. Totul depinde de calitatea celor ce- l vor conduce. Un astfel de partid ar realiza reprezentarea zonei rurale, reprezentare care în prezent nu există. Aștept să mă înscriu în acest partid.

Nelu Mitu: Este mare nevoie de unitate în rândul țăranilor!

Nicolae Oprea: De când așteaptă unii acest eveniment! Haideți să se pornească odată! S-a mai încercat, dar s-a pierdut pe drum! Cu oameni profesioniști și de valoare,poate se va rezolva ceva!!!

Ion Coman: Este momentul să putem influența politica agricola a guvernelor. În partid se pot lua decizii pentru toate tipurile de fermieri.

Constantin Rusu: Ar cam fi timpul să ne facem auziți.

Cheile Lucavei: Toate au un punct de plecare. PENTRU FERMIERI ACESTA ESTE CEL MAI BUN! CURAJ!

Mașca Aurel: Unirea face puterea.

Vasile Cioranu: Votez acest partid cu speranța că mai sunt patrioți în Romănia.

Emil Ungureanu: Muscă (fermierul Dimitrie Muscă n.r.) trebuia să fie ministrul agriculturii!

Stelică Voinea: Domnule Muscă... Nu-i nici târziu... Dar nici devreme nu este... Cu cât mai repede ne unim... SALVĂM ROMÂNIA... POPORUL ROMÂN...!! UNIREA DĂ RECOLTE BOGATE!!!

Racoviță Vasile: Este nevoie mare-mare de un partid care să aibă obiectivul principal agricultura, dar îmi este frică că fermierii mici o sa fie folosiți doar ptr. voturi și atât.

Vasile Trif: Doamne ajută! Susțin această inițiativă și cred că ea este absolut necesară. Sper ca tot mai mulți români să înțeleagă că e mai bine să ne producem noi alimentele decât sa ni le vândă alții pentru bani deloc, puțini.

Dan Valeriu Gheorghiță: Greu, domnule Muscă, după ce au vândut tot la străini la prețuri de nimic și se vând în continuare, ungurii nu au vândut o brazdă de pământ la străini, noi, la greu, au vândut până la geamul casei.

Carolina și Adrian Corfu: De acord, susțin această idee strălucită si va rog respectuos să o puneti in practica pe teritoriul României. Un om ca dumneavoastră trebuie sa ne reprezinte in Parlament.

Marian Vasile: Ar fi bine să facem un partid.

Costică Geaca: Cu acest partid, condus corect, fermierii ar fi o forță în România !!!

Aurel Călin: Sunt de acord cu domnul Muscă, trebuie dărâmat acest guvern de hoți, trădători, vânzători de țară și șobolani mafioți.

Florin Ciontea: Mare adevăr ați spus, domnule Muscă, trebuie făcut partidul și trebuie să ne unim

Gabriela Dumescu: Acest partid dacă s-ar înființa cu siguranță ar avea de câștigat agricultorii, crescătorii de animale!!! Dar să fie condus de cineva care are habar de agricultură!!!!!

Puiu Roșculeț: Corect. Fermierii sunt multi si puternici. Atrageți și țăranii de la sate, crescătorii de animale, să fții o forță in politică.

unitate-partid_b

Ilie Neacșu: Ideea este excelentă și necesară. Vă sprijin la Constanța și Vâlcea. Toți fermierii și locuitorii satelor, dar și cei care se hrănesc cu produse agricole românești trebuie să fie sub aceeași umbrelă politică.

Toma Nicu: Hai d-le inginer! Lăsați-i pe ăștia spălați pe creier de alde Iohannis! Să trecem la organizare!

Mihai Marian Nica: O idee extraordinara! Poate cea mai buna hotarare din ultimii 30 de ani luata in acest domeniu și ce este cel mai important este ca vine de la un fermier etalon, apreciat de tota breasla. Sper sa se materializeze și odată cu aceasta initiative sa reusim sa scoatem tara din acest impas in care suntem de din 89.

Lazăr Cătălin: Oameni buni, am o parere, o idee pentru partidul fermierilor, sunt un fermier mic si imi doresc sa ajung fermier mijlociu, cum poate acest partid sa ajute fermierii mici? Cum poate sa ne rezolve noua problemele care le intampinam de fiecare data cand primim refuzul primariilor , sau primarilor care spun ca nu au pamant sa dea in arenda?? Cum putem ajunge fermierii mijlocii ? Si fermierii mijloci sa ajunga mari? Atunci se va putea rezolva problemele in agricultura romaneasca.

Traian Balota: Rapid vreau sa ma înscriu în partidul ăsta. Dumnezeu v-o dat gândul asta. Doamne binecuvanteaza ROMÂNIA!

Augustin Ioniță: Sunt de acord cu acest partid și vreau să mă inscriu cât mai repede, să avem tîmp de campanie, să scăpăm odată pentru totdeauna de acești incompetenți.

Sunt și câteva voci sceptice, mult mai puține, ce-i drept, decât vocile celor care susțin formarea partidului agricultorilor:

Ioan Budiu: Niciodată cel mare nu va discuta cu cel mic, nu-i va susține problemele, nu ei sunt cei care sustin ca PPA s-a extins datorita gospodăriei populatiei si au cerut interzicerea creșterii porcului în gospodării, acum nu vor decît voturile noastre pentru ca suntem multi. Am mai trăit personal o astfel de experienta prin 1994 sau 1995 cînd s-a înființat Propact sindicat al tuturor din agricultura, inclusiv al celor care atunci aveau calitatea de acționari, iar la congres la Bucuresti (am participat) a iesit la iveală totul, scopul pentru a aduna voturi pentru anumite grupuri, la fel va fi si acum
Pe d-l Muscă nu-l vor lasa ceilalti mari din jurul dînsului să facă ceea ce spune (pt cei mici), îl cunosc, stiu ca este om de cuvînt, dar repet, sunt ceilalti multi rechini

Cătălin Ciprian Pavel: Mai bine ne vedem de treaba noastră!
La acest comentariu i-a răspuns un alt fermier:
Vasile Trif: Catalin Ciprian Pavel datorită acestui principiu enunțat de tine, unii miniștri incompetenți și unele guverne indiferente la hrana noastră, fac ce vor sau cum ii duce capul cu agricultura, acest domeniu extrem de important pentru orice țara din lume.

Iacob Petre: Din pacate, cred ca dl Musca face o mare greseala. In politica sunt toate scursurile societatii, toti prostii, oligofrenii si analfabetii acestei țări. Acesti veritabili sacali n-au scrupule si sentimente. Au un singur țel: banul. Pentru bani si-ar vinde si familiile . Dl Musca nu cred ca are ce sa caute in aceasta cloaca puturoasa. Doar pamantul in qdancimea lui ii poate linisti pe politicieni .

Alin Ion Feneșan: Omul asta are ambitii mari.Un partid care are la baza o meserie in actualul context politic european e noaptea mintii.Nu cred ca ar face baremul sa intre in parlament si exista riscul sa fie vandut unor partide istorice.

Marian Vișu Iliescu: Unii fermieri mari nu înțeleg că România Rurală nu are nevoie de un partid al agricultorilor, are mare nevoie de un partid al satului românesc ca întreg!

Înființarea unui partid în care să fie uniți fermieri mari, mici și țărani este susținută și de cei care nu se ocupă de agricultură, cum este doamna Lucreția, care a transmis către Agroinfo un mesaj în care mărturisește că-i este dor de gusturile românești.

Lucreția: Mă bucur că s-a luat această decizie. Cu toate că nu am nici pământ, nici casă la țară, deci, nu sunt implicată în mod direct, salut inițiativa. Mi-e dor de gusturile românești!

Vizualizat: 2266 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Fabricată în România, recunoscută în Europa!

Fabricată în România, recunoscută în Europa!

17 iulie 2024 - 18:35

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, 2024/1966 (seria L), s-a publicat astăzi, 17 iulie 2024, REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2024/1966 AL COMISIEI din 16 iulie 2024 de înregistrare a unei denumiri în Registrul specialităților tradiționale garantate [„Sardeluță marinată” (STG)].

Decizie MADR ASTĂZI irigații!

Decizie MADR ASTĂZI irigații!

17 iulie 2024 - 15:26

În contextul dificultăților întâmpinate în asigurarea volumelor necesare de apă, ministrul agriculturii, Florin Barbu, a inițiat consultări cu toți actorii implicați, în urma cărora a rezultat decizia de a suplimenta debitele de apă, prelevate din acumularea complexă Stânca-Costești de pe râul Prut pentru amenajarea Albița Fălciu din județul Vaslui și din acumularea Siriu de pe râul Buzău pentru amenajarea AHC Câmpia Buzăului din județele Buzău și Prahova.

Subvenția APIA de 230 euro/ha cu minim 3 vaci: Consumul anual maxim de porumb siloz pentru vaci!

Subvenția APIA de 230 euro/ha cu minim 3 vaci: Consumul anual maxim de porumb siloz pentru vaci!

17 iulie 2024 - 15:02

Crescătorii de vaci beneficiază începând cu acest an de o nouă schemă de ajutor, este vorba de sprijinul pentru porumbul de siloz. Cei care cresc minim 3 vaci și fac o producție de 18 tone porumb la hectar pot încasa de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) noua subvenție de 230 euro/ha. O altă condiție pentru bani se referă la consumul anual maxim de porumb siloz pentru bovine.

Control și supracontrol APIA plata ANT și SCZ cap animal!

Control și supracontrol APIA plata ANT și SCZ cap animal!

17 iulie 2024 - 12:39

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultura (APIA) a anunțat marți, 16 iulie 2024, că a extras eșantionul de control pentru acest an. Pentru controlul pe teren aferent schemelor de ajutor din sectorul zootehnic sunt verificați 5.356 crescători de animale dintre cei care au solicitat subvențiile APIA pe cap animal, cuvenite pentru anul 2024. 

Anunț făcut ASTĂZI de APIA! Plata subvenției APIA pășuni pentru anul ăsta!

Anunț făcut ASTĂZI de APIA! Plata subvenției APIA pășuni pentru anul ăsta!

16 iulie 2024 - 20:31

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu anul de cerere 2024 pe lângă standardul GAEC 3 - Interdicția de a incendia miriștile se pune în aplicare și standardul GAEC 10 - Interdicţia de a incendia vegetaţia pajiştilor permanente, ca parte a normelor de condiţionalitate ce trebuie respectate de către fermieri în vederea accesării intervențiilor sub formă de plăți directe și a unor intervenții și măsuri pentru dezvoltare rurală.

APIA OFICIAL! Cine e pe lista APIA pentru control subvenții APIA pentru acest an!

APIA OFICIAL! Cine e pe lista APIA pentru control subvenții APIA pentru acest an!

16 iulie 2024 - 19:54

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a fost extras eșantionul de control pentru Campania 2024, aferent schemelor de plată pe suprafață, măsurilor de dezvoltare rurală, schemelor de ajutor din sectorul zootehnic și condiționalitate din cererea de plată.

Crotaliile la control! Fermele de oi, vaci, verificate!

Crotaliile la control! Fermele de oi, vaci, verificate!

16 iulie 2024 - 17:42

Medicii veterinari oficiali, din cadrul Direcțiilor Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor – Serviciului Control Oficial Sănătate și Bunăstare Animală au efectuat un număr de 83 controale în exploatații profesionale și non profesionale din județul Satu Mare. Acțiunea de control se desfășoară în mai multe județe din țară. 

Vin banii pentru micii fermieri! Anunț OFICIAL ASTĂZI!

Vin banii pentru micii fermieri! Anunț OFICIAL ASTĂZI!

16 iulie 2024 - 14:54

Ministerul Agriculturii anunță astăzi că peste 180 milioane lei au fost virate către Direcțiile Agricole Județene pentru plata micilor fermieri cultivatori de tomate în spații protejate.

Cine sunt fermierii care iau un ajutor între 200 euro/ha și 250 euro/ha!

Cine sunt fermierii care iau un ajutor între 200 euro/ha și 250 euro/ha!

16 iulie 2024 - 06:53

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a anunțat luni, în emisiunea Agrostrategia de la TVR1 că fermierii care au culturile agricole afectate de secetă vor primi despăbugiri între 200 euro/ha și 250 euro/ha.

Anunț MADR ACUM: 550 de milioane de euro împărțite fermierilor!

Anunț MADR ACUM: 550 de milioane de euro împărțite fermierilor!

15 iulie 2024 - 17:43

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, anunță închiderea azi, 15 iulie 2024, a sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații și pentru DR-26 Înființarea sistemelor de irigații, intervenții finanțate cu fonduri nerambursabule din Planul Strategic 2023 – 2027.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Forma trupiţelor şi design-ul special al plugurilor Ovlac Mini permite amestecarea resturilor vegetale şi a solului, chiar în condiţii de secetă. Plugurile Mini sunt recomandate pentru arătura superficială, de mică adâncime, după culturile de vară şi permite combaterea mecanică a buruienilor. Cadru "on-land" permite o viteză mare de înaintare cu un consum mic de combustibil.

Un interviu cu Marius Mitra - reprezentant Ovlac în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Întrebare

Întrebare
Î: De ce nu pot lucra pisicile la calculator? Detalii