Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Sute de mesaje de la fermieri: E timpul să se audă VOCEA NOASTRĂ! Este MARE nevoie de Partidul Agricultorilor!

Publicat: 25 iunie 2021 - 12:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Declarația fermierului Dimitrie Muscă, Arad, unul dintre marii fermieri români, despre lansarea unui partid al agricultorilor, unde să fie uniți fermieri și țărani, a generat mii de reacții din partea fermierilor, crescătorilor de animale, și sute de mesaje. Declarația publicată AICI de Agroinfo a fost distribuită de zeci de mii de fermieri. Cele mai multe mesaje susțin crearea acestui partid, ceea ce demonstrează că fermierii români vor să-și facă auzită vocea, vor să participe la luarea deciziilor care privesc țara.

În cele mai multe dintre mesaje, fermierii spun simplu și hotărât: susțin! Vom insera doar câteva dintre sutele de mesaje primite de la fermieri și crescători de animale, cu scuzele că nu le putem cuprinde pe toate:

Dorin Cătănaș: Agricultura a hrănit lumea dar a fost subjugată de aceia care nu fac nimic, trebuie să ne trezim măcar in al unsprezecelea ceas, aștept să ne putem înscrie în partidul care va aduce istoria la locul mult așteptat de treizeci de ani.

Dobre Aurelian: Ar fi benefic pentru Romània, dar mare grijă să nu nască ciocoi, precum actuala administrație locală. Totul depinde de calitatea celor ce- l vor conduce. Un astfel de partid ar realiza reprezentarea zonei rurale, reprezentare care în prezent nu există. Aștept să mă înscriu în acest partid.

Nelu Mitu: Este mare nevoie de unitate în rândul țăranilor!

Nicolae Oprea: De când așteaptă unii acest eveniment! Haideți să se pornească odată! S-a mai încercat, dar s-a pierdut pe drum! Cu oameni profesioniști și de valoare,poate se va rezolva ceva!!!

Ion Coman: Este momentul să putem influența politica agricola a guvernelor. În partid se pot lua decizii pentru toate tipurile de fermieri.

Constantin Rusu: Ar cam fi timpul să ne facem auziți.

Cheile Lucavei: Toate au un punct de plecare. PENTRU FERMIERI ACESTA ESTE CEL MAI BUN! CURAJ!

Mașca Aurel: Unirea face puterea.

Vasile Cioranu: Votez acest partid cu speranța că mai sunt patrioți în Romănia.

Emil Ungureanu: Muscă (fermierul Dimitrie Muscă n.r.) trebuia să fie ministrul agriculturii!

Stelică Voinea: Domnule Muscă... Nu-i nici târziu... Dar nici devreme nu este... Cu cât mai repede ne unim... SALVĂM ROMÂNIA... POPORUL ROMÂN...!! UNIREA DĂ RECOLTE BOGATE!!!

Racoviță Vasile: Este nevoie mare-mare de un partid care să aibă obiectivul principal agricultura, dar îmi este frică că fermierii mici o sa fie folosiți doar ptr. voturi și atât.

Vasile Trif: Doamne ajută! Susțin această inițiativă și cred că ea este absolut necesară. Sper ca tot mai mulți români să înțeleagă că e mai bine să ne producem noi alimentele decât sa ni le vândă alții pentru bani deloc, puțini.

Dan Valeriu Gheorghiță: Greu, domnule Muscă, după ce au vândut tot la străini la prețuri de nimic și se vând în continuare, ungurii nu au vândut o brazdă de pământ la străini, noi, la greu, au vândut până la geamul casei.

Carolina și Adrian Corfu: De acord, susțin această idee strălucită si va rog respectuos să o puneti in practica pe teritoriul României. Un om ca dumneavoastră trebuie sa ne reprezinte in Parlament.

Marian Vasile: Ar fi bine să facem un partid.

Costică Geaca: Cu acest partid, condus corect, fermierii ar fi o forță în România !!!

Aurel Călin: Sunt de acord cu domnul Muscă, trebuie dărâmat acest guvern de hoți, trădători, vânzători de țară și șobolani mafioți.

Florin Ciontea: Mare adevăr ați spus, domnule Muscă, trebuie făcut partidul și trebuie să ne unim

Gabriela Dumescu: Acest partid dacă s-ar înființa cu siguranță ar avea de câștigat agricultorii, crescătorii de animale!!! Dar să fie condus de cineva care are habar de agricultură!!!!!

Puiu Roșculeț: Corect. Fermierii sunt multi si puternici. Atrageți și țăranii de la sate, crescătorii de animale, să fții o forță in politică.

unitate-partid_b

Ilie Neacșu: Ideea este excelentă și necesară. Vă sprijin la Constanța și Vâlcea. Toți fermierii și locuitorii satelor, dar și cei care se hrănesc cu produse agricole românești trebuie să fie sub aceeași umbrelă politică.

Toma Nicu: Hai d-le inginer! Lăsați-i pe ăștia spălați pe creier de alde Iohannis! Să trecem la organizare!

Mihai Marian Nica: O idee extraordinara! Poate cea mai buna hotarare din ultimii 30 de ani luata in acest domeniu și ce este cel mai important este ca vine de la un fermier etalon, apreciat de tota breasla. Sper sa se materializeze și odată cu aceasta initiative sa reusim sa scoatem tara din acest impas in care suntem de din 89.

Lazăr Cătălin: Oameni buni, am o parere, o idee pentru partidul fermierilor, sunt un fermier mic si imi doresc sa ajung fermier mijlociu, cum poate acest partid sa ajute fermierii mici? Cum poate sa ne rezolve noua problemele care le intampinam de fiecare data cand primim refuzul primariilor , sau primarilor care spun ca nu au pamant sa dea in arenda?? Cum putem ajunge fermierii mijlocii ? Si fermierii mijloci sa ajunga mari? Atunci se va putea rezolva problemele in agricultura romaneasca.

Traian Balota: Rapid vreau sa ma înscriu în partidul ăsta. Dumnezeu v-o dat gândul asta. Doamne binecuvanteaza ROMÂNIA!

Augustin Ioniță: Sunt de acord cu acest partid și vreau să mă inscriu cât mai repede, să avem tîmp de campanie, să scăpăm odată pentru totdeauna de acești incompetenți.

Sunt și câteva voci sceptice, mult mai puține, ce-i drept, decât vocile celor care susțin formarea partidului agricultorilor:

Ioan Budiu: Niciodată cel mare nu va discuta cu cel mic, nu-i va susține problemele, nu ei sunt cei care sustin ca PPA s-a extins datorita gospodăriei populatiei si au cerut interzicerea creșterii porcului în gospodării, acum nu vor decît voturile noastre pentru ca suntem multi. Am mai trăit personal o astfel de experienta prin 1994 sau 1995 cînd s-a înființat Propact sindicat al tuturor din agricultura, inclusiv al celor care atunci aveau calitatea de acționari, iar la congres la Bucuresti (am participat) a iesit la iveală totul, scopul pentru a aduna voturi pentru anumite grupuri, la fel va fi si acum
Pe d-l Muscă nu-l vor lasa ceilalti mari din jurul dînsului să facă ceea ce spune (pt cei mici), îl cunosc, stiu ca este om de cuvînt, dar repet, sunt ceilalti multi rechini

Cătălin Ciprian Pavel: Mai bine ne vedem de treaba noastră!
La acest comentariu i-a răspuns un alt fermier:
Vasile Trif: Catalin Ciprian Pavel datorită acestui principiu enunțat de tine, unii miniștri incompetenți și unele guverne indiferente la hrana noastră, fac ce vor sau cum ii duce capul cu agricultura, acest domeniu extrem de important pentru orice țara din lume.

Iacob Petre: Din pacate, cred ca dl Musca face o mare greseala. In politica sunt toate scursurile societatii, toti prostii, oligofrenii si analfabetii acestei țări. Acesti veritabili sacali n-au scrupule si sentimente. Au un singur țel: banul. Pentru bani si-ar vinde si familiile . Dl Musca nu cred ca are ce sa caute in aceasta cloaca puturoasa. Doar pamantul in qdancimea lui ii poate linisti pe politicieni .

Alin Ion Feneșan: Omul asta are ambitii mari.Un partid care are la baza o meserie in actualul context politic european e noaptea mintii.Nu cred ca ar face baremul sa intre in parlament si exista riscul sa fie vandut unor partide istorice.

Marian Vișu Iliescu: Unii fermieri mari nu înțeleg că România Rurală nu are nevoie de un partid al agricultorilor, are mare nevoie de un partid al satului românesc ca întreg!

Înființarea unui partid în care să fie uniți fermieri mari, mici și țărani este susținută și de cei care nu se ocupă de agricultură, cum este doamna Lucreția, care a transmis către Agroinfo un mesaj în care mărturisește că-i este dor de gusturile românești.

Lucreția: Mă bucur că s-a luat această decizie. Cu toate că nu am nici pământ, nici casă la țară, deci, nu sunt implicată în mod direct, salut inițiativa. Mi-e dor de gusturile românești!

Vizualizat: 2098 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Fermierii: La subvenții APIA ne-ați furat de ne-ați rupt, iar banii de la AFIR nu ajung la cei mici!

Fermierii: La subvenții APIA ne-ați furat de ne-ați rupt, iar banii de la AFIR nu ajung la cei mici!

30 noiembrie 2023 - 14:21

Un val mare de nemulțumiri se ridică din rândul fermierilor și crescătorilor de animale în ultima perioadă. Pulsul accelerat, dezamăgirile crunte legate de ajutoarele care li se cuvin răzbat din reacțiile lor la comunicatele făcute de către cele două agenții de plăți din agricultura României, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

APIA, o nouă tranșă de subvenții în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

APIA, o nouă tranșă de subvenții în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

30 noiembrie 2023 - 12:11

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este pregătită să demareze de luni, 4 decembrie 2023, plățile finale aferente anului de cerere 2023. În fiecare an, tranșa a doua de plată a început în prima zi lucrătoare ulterioară datei de 1 decembrie. 

Lansare nouă sesiune bani europeni!

Lansare nouă sesiune bani europeni!

30 noiembrie 2023 - 10:54

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale lansează sesiunea de depunere a Strategiilor de Dezvoltare Locală din cadrul intervenției DR-36 - LEADER - Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității, cuprinsă în Planul Strategic PAC 2023-2027.

Ajutor minimis APROBAT!

Ajutor minimis APROBAT!

30 noiembrie 2023 - 10:39

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț Barbu, a aprobat pe 29 noiembrie 2023, ordinul ce modifică și completează anexa la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 107/2017 privind aprobarea schemei de ajutor de minimis „Sprijin pentru implementarea acţiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală”.

Ministrul Barbu acuzat că face ghidurile ca să ia banii șmecherii!

Ministrul Barbu acuzat că face ghidurile ca să ia banii șmecherii!

30 noiembrie 2023 - 10:16

Ministrul agriculturii Florin Barbu este acuzat că ar face ghidurile pentru ajutoarele de stat astfel încât banii să fie obținuți de băieții deștepți. Acuzațiile sunt lansate în spațiul public de fostul ministru al agriculturii Adrian Oros.

Nu mai are cine mulge o oaie!

Nu mai are cine mulge o oaie!

29 noiembrie 2023 - 18:44

Fermierii, crescătorii de animale încep să apeleze din ce în ce mai mult la tehnologie de ultimă generație, pentru că nu mai găsesc lucrători care să fie dispuși să muncească în ferme. 

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

29 noiembrie 2023 - 18:36

Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de fermieri la începutul campaniei de semănat. Cu toate acestea, compania Corteva Agriscience, prin hibrizii Pioneer®, a contribuit la ridicarea productivității pe hectar și a lansat campania Fermieri campioni la floarea-soarelui.

Poftim, din România!

Poftim, din România!

29 noiembrie 2023 - 17:29

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 și cu Cooperativa Agricolă Caprirom Sud Muntenia, organizează, în perioada 1 – 3 decembrie 2023, târgul „Poftim, din România!”, în Parcul Tudor Arghezi din sectorul 4, București.

Șef APIA, calcul ACUM suma APIA pe hectarul de pășune pentru acest an!

Șef APIA, calcul ACUM suma APIA pe hectarul de pășune pentru acest an!

29 noiembrie 2023 - 14:55

Pășunile sunt foarte râvnite pentru sumele mari pe hectar care se pot încasa, în fiecare an, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Scandalul în jurul acestor suprafețe este departe de a se stinge atât timp cât tentantele subvenții APIA îi lasă pe crescătorii de animale fără pășuni.

Prezentați-vă la APIA în termen de 10 zile pentru subvenții! Anunț făcut de un șef APIA!

Prezentați-vă la APIA în termen de 10 zile pentru subvenții! Anunț făcut de un șef APIA!

29 noiembrie 2023 - 13:58

Fermierii, crescătorii de animale trebuie să anunțe la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) orice schimbare produsă în fermă, în termen de 10 zile. Respectarea acestui termen le garantează fermierilor că vor primi subvențiile agricole la care au dreptul. Explică directorul executiv APIA Hunedoara, Veronica Topor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Originar din orașul Tecuci, jud. Galați, tânărul Ștefan Slavu a lucrat și a locuit aproximativ 15 ani în Vestul Europei. Acolo a dezvoltat două businessuri, însă a visat mereu să facă ceva acasă. Cu banii și experiența acumulată s-a întors în România și s-a apucat de agricultură. Din 2018 până în prezent a crescut de la 38 ha la aproximativ 200 ha, iar anul trecut și-a modernizat parcul de utilaje cu ajutorul fondurilor europene. Cum a decurs achiziția și de ce a ales modelul 5713M de la Massey Ferguson.

SIGMA România

contact: Strada Biharia, Nr. 26, Etaj 4, 013981,

București, Romania

T: + 40 21 233 10 64; office@saracakis.ro; www.saracakis.ro

Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

Ploaie torenţială

Ploaie torenţială
Un beţiv se împiedică şi cade într-o băltoacă. Cineva vrea să-l ridice, dar el protestează: Detalii