ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Sute de mesaje de la fermieri: E timpul să se audă VOCEA NOASTRĂ! Este MARE nevoie de Partidul Agricultorilor!

Publicat: 25 iunie 2021 - 12:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Declarația fermierului Dimitrie Muscă, Arad, unul dintre marii fermieri români, despre lansarea unui partid al agricultorilor, unde să fie uniți fermieri și țărani, a generat mii de reacții din partea fermierilor, crescătorilor de animale, și sute de mesaje. Declarația publicată AICI de Agroinfo a fost distribuită de zeci de mii de fermieri. Cele mai multe mesaje susțin crearea acestui partid, ceea ce demonstrează că fermierii români vor să-și facă auzită vocea, vor să participe la luarea deciziilor care privesc țara.

În cele mai multe dintre mesaje, fermierii spun simplu și hotărât: susțin! Vom insera doar câteva dintre sutele de mesaje primite de la fermieri și crescători de animale, cu scuzele că nu le putem cuprinde pe toate:

Dorin Cătănaș: Agricultura a hrănit lumea dar a fost subjugată de aceia care nu fac nimic, trebuie să ne trezim măcar in al unsprezecelea ceas, aștept să ne putem înscrie în partidul care va aduce istoria la locul mult așteptat de treizeci de ani.

Dobre Aurelian: Ar fi benefic pentru Romània, dar mare grijă să nu nască ciocoi, precum actuala administrație locală. Totul depinde de calitatea celor ce- l vor conduce. Un astfel de partid ar realiza reprezentarea zonei rurale, reprezentare care în prezent nu există. Aștept să mă înscriu în acest partid.

Nelu Mitu: Este mare nevoie de unitate în rândul țăranilor!

Nicolae Oprea: De când așteaptă unii acest eveniment! Haideți să se pornească odată! S-a mai încercat, dar s-a pierdut pe drum! Cu oameni profesioniști și de valoare,poate se va rezolva ceva!!!

Ion Coman: Este momentul să putem influența politica agricola a guvernelor. În partid se pot lua decizii pentru toate tipurile de fermieri.

Constantin Rusu: Ar cam fi timpul să ne facem auziți.

Cheile Lucavei: Toate au un punct de plecare. PENTRU FERMIERI ACESTA ESTE CEL MAI BUN! CURAJ!

Mașca Aurel: Unirea face puterea.

Vasile Cioranu: Votez acest partid cu speranța că mai sunt patrioți în Romănia.

Emil Ungureanu: Muscă (fermierul Dimitrie Muscă n.r.) trebuia să fie ministrul agriculturii!

Stelică Voinea: Domnule Muscă... Nu-i nici târziu... Dar nici devreme nu este... Cu cât mai repede ne unim... SALVĂM ROMÂNIA... POPORUL ROMÂN...!! UNIREA DĂ RECOLTE BOGATE!!!

Racoviță Vasile: Este nevoie mare-mare de un partid care să aibă obiectivul principal agricultura, dar îmi este frică că fermierii mici o sa fie folosiți doar ptr. voturi și atât.

Vasile Trif: Doamne ajută! Susțin această inițiativă și cred că ea este absolut necesară. Sper ca tot mai mulți români să înțeleagă că e mai bine să ne producem noi alimentele decât sa ni le vândă alții pentru bani deloc, puțini.

Dan Valeriu Gheorghiță: Greu, domnule Muscă, după ce au vândut tot la străini la prețuri de nimic și se vând în continuare, ungurii nu au vândut o brazdă de pământ la străini, noi, la greu, au vândut până la geamul casei.

Carolina și Adrian Corfu: De acord, susțin această idee strălucită si va rog respectuos să o puneti in practica pe teritoriul României. Un om ca dumneavoastră trebuie sa ne reprezinte in Parlament.

Marian Vasile: Ar fi bine să facem un partid.

Costică Geaca: Cu acest partid, condus corect, fermierii ar fi o forță în România !!!

Aurel Călin: Sunt de acord cu domnul Muscă, trebuie dărâmat acest guvern de hoți, trădători, vânzători de țară și șobolani mafioți.

Florin Ciontea: Mare adevăr ați spus, domnule Muscă, trebuie făcut partidul și trebuie să ne unim

Gabriela Dumescu: Acest partid dacă s-ar înființa cu siguranță ar avea de câștigat agricultorii, crescătorii de animale!!! Dar să fie condus de cineva care are habar de agricultură!!!!!

Puiu Roșculeț: Corect. Fermierii sunt multi si puternici. Atrageți și țăranii de la sate, crescătorii de animale, să fții o forță in politică.

unitate-partid_b

Ilie Neacșu: Ideea este excelentă și necesară. Vă sprijin la Constanța și Vâlcea. Toți fermierii și locuitorii satelor, dar și cei care se hrănesc cu produse agricole românești trebuie să fie sub aceeași umbrelă politică.

Toma Nicu: Hai d-le inginer! Lăsați-i pe ăștia spălați pe creier de alde Iohannis! Să trecem la organizare!

Mihai Marian Nica: O idee extraordinara! Poate cea mai buna hotarare din ultimii 30 de ani luata in acest domeniu și ce este cel mai important este ca vine de la un fermier etalon, apreciat de tota breasla. Sper sa se materializeze și odată cu aceasta initiative sa reusim sa scoatem tara din acest impas in care suntem de din 89.

Lazăr Cătălin: Oameni buni, am o parere, o idee pentru partidul fermierilor, sunt un fermier mic si imi doresc sa ajung fermier mijlociu, cum poate acest partid sa ajute fermierii mici? Cum poate sa ne rezolve noua problemele care le intampinam de fiecare data cand primim refuzul primariilor , sau primarilor care spun ca nu au pamant sa dea in arenda?? Cum putem ajunge fermierii mijlocii ? Si fermierii mijloci sa ajunga mari? Atunci se va putea rezolva problemele in agricultura romaneasca.

Traian Balota: Rapid vreau sa ma înscriu în partidul ăsta. Dumnezeu v-o dat gândul asta. Doamne binecuvanteaza ROMÂNIA!

Augustin Ioniță: Sunt de acord cu acest partid și vreau să mă inscriu cât mai repede, să avem tîmp de campanie, să scăpăm odată pentru totdeauna de acești incompetenți.

Sunt și câteva voci sceptice, mult mai puține, ce-i drept, decât vocile celor care susțin formarea partidului agricultorilor:

Ioan Budiu: Niciodată cel mare nu va discuta cu cel mic, nu-i va susține problemele, nu ei sunt cei care sustin ca PPA s-a extins datorita gospodăriei populatiei si au cerut interzicerea creșterii porcului în gospodării, acum nu vor decît voturile noastre pentru ca suntem multi. Am mai trăit personal o astfel de experienta prin 1994 sau 1995 cînd s-a înființat Propact sindicat al tuturor din agricultura, inclusiv al celor care atunci aveau calitatea de acționari, iar la congres la Bucuresti (am participat) a iesit la iveală totul, scopul pentru a aduna voturi pentru anumite grupuri, la fel va fi si acum
Pe d-l Muscă nu-l vor lasa ceilalti mari din jurul dînsului să facă ceea ce spune (pt cei mici), îl cunosc, stiu ca este om de cuvînt, dar repet, sunt ceilalti multi rechini

Cătălin Ciprian Pavel: Mai bine ne vedem de treaba noastră!
La acest comentariu i-a răspuns un alt fermier:
Vasile Trif: Catalin Ciprian Pavel datorită acestui principiu enunțat de tine, unii miniștri incompetenți și unele guverne indiferente la hrana noastră, fac ce vor sau cum ii duce capul cu agricultura, acest domeniu extrem de important pentru orice țara din lume.

Iacob Petre: Din pacate, cred ca dl Musca face o mare greseala. In politica sunt toate scursurile societatii, toti prostii, oligofrenii si analfabetii acestei țări. Acesti veritabili sacali n-au scrupule si sentimente. Au un singur țel: banul. Pentru bani si-ar vinde si familiile . Dl Musca nu cred ca are ce sa caute in aceasta cloaca puturoasa. Doar pamantul in qdancimea lui ii poate linisti pe politicieni .

Alin Ion Feneșan: Omul asta are ambitii mari.Un partid care are la baza o meserie in actualul context politic european e noaptea mintii.Nu cred ca ar face baremul sa intre in parlament si exista riscul sa fie vandut unor partide istorice.

Marian Vișu Iliescu: Unii fermieri mari nu înțeleg că România Rurală nu are nevoie de un partid al agricultorilor, are mare nevoie de un partid al satului românesc ca întreg!

Înființarea unui partid în care să fie uniți fermieri mari, mici și țărani este susținută și de cei care nu se ocupă de agricultură, cum este doamna Lucreția, care a transmis către Agroinfo un mesaj în care mărturisește că-i este dor de gusturile românești.

Lucreția: Mă bucur că s-a luat această decizie. Cu toate că nu am nici pământ, nici casă la țară, deci, nu sunt implicată în mod direct, salut inițiativa. Mi-e dor de gusturile românești!

Vizualizat: 1697 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ANSVSA: Control pesta porcină africană!

ANSVSA: Control pesta porcină africană!

23 mai 2022 - 15:49

Îmbunătăţirea anchetelor epidemiologice şi a procedurii de acordare a despăgubirilor în cazul pestei porcine africane (PPA) au fost printre temele principale de discuţie abordate în cadrul misiunii de asistenţă tehnică a Comisiei Europene pentru PPA, desfăşurată în România în perioada 16 - 20 mai 2022.

Fermele mici, gunoiul de grajd și legea proastă!

Fermele mici, gunoiul de grajd și legea proastă!

23 mai 2022 - 08:52

Fermele mici sunt coloana vertebrală a agriculturii. Fără aceste mici ferme, satul ar dispărea, spune europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte al Comisiei AGRI, Parlament European. În același timp, există legi proaste care lovesc în această coloană vertebrală a agriculturii și satului, iar exemplul dat de eurodeputat este legislația privind gunoiul de grajd. 

Deputat: Ajutor fermieri de la 15.000 euro/fermier la 100.000 euro/fermier!

Deputat: Ajutor fermieri de la 15.000 euro/fermier la 100.000 euro/fermier!

23 mai 2022 - 08:01

Comisia Europeană a propus o schemă de sprijin pentru fermierii afectați de creșterile de prețuri din ultima perioadă. CE vine cu o măsură excepțională, finanțată prin FEADR, care permite statelor membre să plătească o sumă forfetară unică pentru fermierii și firmele din domeniul agricol afectate de aceste creșteri. Anunțul a fost făcut de deputatul Adrian Alda. 

Mesaj șeful APIA!

Mesaj șeful APIA!

23 mai 2022 - 07:11

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, obișnuiește să scrie la finalul fiecărei săptămâni un jurnal al activităților APIA pentru ca fermierii, crescătorii de animale să știe ce se întâmplă în fiecare săptămână la APIA.

AFIR: Fermă mică apicolă ajutor 15.000 euro/fermă!

AFIR: Fermă mică apicolă ajutor 15.000 euro/fermă!

20 mai 2022 - 10:25

Fermele mici apicole beneficiază de un ajutor de 15.000 euro/fermă, informează Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), care ne-a trimis poveștile a doi apicultori, unul cu o fermă mică, iar altul cu o afacere mare în apicultură. Primul a beneficiat de un ajutor de 15.000 euro, iar cel de-al doilea de o sumă mult mai mare, 189.895 euro.

AFIR ASTĂZI: Bani pentru achiziția de stupi, familii de albine!

AFIR ASTĂZI: Bani pentru achiziția de stupi, familii de albine!

20 mai 2022 - 10:08

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a finanțat până în prezent 5.495 de apicultori prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), care au primit sprijin nerambursabil pentru achiziția de stupi, familii de albine sau pentru procesarea mierii, anunță astăzi AFIR, într-un comunicat transmis Agroinfo

APIA: Modificări ajutoare apicultori!

APIA: Modificări ajutoare apicultori!

20 mai 2022 - 07:46

Hotărârea de Guvern 339 din 30 aprilie 2020 privind Programul Național Apicol pentru perioada 2020-2022, a normelor de aplicare, a valorii sprijinului financiar, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de aplicare a acesteia, a fost modificată și completată prin HG nr. 511 /2022 publicată în Monitorul Oficial 381/18.04.2022, anunță Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

APIA: Plată ajutor de stat!

APIA: Plată ajutor de stat!

20 mai 2022 - 07:16

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că 17 iunie 2022 este termenul final pentru depunerea Cererilor de plată aferente anului 2022 pentru Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafețe împădurite”, aferentă Măsurii 8 Investiții în dezvoltarea zonelor impădurite şi îmbunătățirea viabilității pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafețe împădurite” din cadrul PNDR 2014-2020.

Apelul fermierilor la Guvernul României pentru încasarea subvenției!

Apelul fermierilor la Guvernul României pentru încasarea subvenției!

19 mai 2022 - 19:38

Uniunea Salvăm Țăranul Român (USTR) face un apel public la Guvernul României, Președintele României, Parlamentului României și la toți decidenții politici ai acestei țări pentru a prelungi perioada de recoltare a tomatelor din Programul Tomata 2022, până la data data de 15.07.2022, pentru a acorda o șansă reală de a beneficia de sprijinul de 3000 euro/1000 de metri pătrați tuturor fermierilor înscriși în program. 

APIA: Subvenții APIA pentru acest an care pot fi încasate ACUM de fermieri, crescători de animale!

APIA: Subvenții APIA pentru acest an care pot fi încasate ACUM de fermieri, crescători de animale!

19 mai 2022 - 09:36

Fermierii, crescătorii de animale pot să încaseze acum, în avans, anumite subvenții APIA pe suprafață și plăți compensatorii acordate în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală, aferente acestui an de cerere. Banii sunt obținuți cu ajutorul unei adeverințe APIA, anunță Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Alexandru Baciu, un strateg al economiei circulare

Alexandru Baciu, un strateg al economiei circulare

Ferma Baciu este astăzi exemplul perfect pentru a înţelege ce înseamnă de fapt ideea de economie circulară. Alexandru Baciu îşi produce singur furajele, energia și fertilizanții! 

Atât adăposturile, cinci la număr, cât şi abatorul, precum şi instalaţia de Biogaz cu o capacitate de 635 kWh au fost construite de ROTA GUIDO după proiectele și îndrumările acestora.

Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica!

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii