FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

SUBVENȚIONAȚI PRODUCȚIA! DAȚI PREȚ CORECT MUNCII FERMIERULUI!

Publicat: 17 decembrie 2020 - 20:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FERMIERII AU CUVÂNTUL. AGROINFO le-a dat cuvântul astăzi fermierilor mulți, mici, medii sau mari. Ei, cei mulți, nu sunt consultați de autorități când se decid condițiile de acordare a subvențiilor agricole. Întrebarea noastră a fost: dacă ar putea continua fermierii, crescătorii români de animale fără minima subvenție plătită de APIA celor mulți, ajutorul național tranzitoriu. Fermierii, cu sutele, au răspuns cu mult curaj.

Ce propun fermierii, cum cred ei că ar trebui să fie acordate subvențiile într-o nouă politică agricolă comună, încât banii să ajungă la cei care muncesc, într-adevăr, într-o fermă, în ce condiții subvenția ar fi un plus și nu un colac de salvare:

Daniel Cristea (Dany Tma): Eliminare subvenție pe suprafață! Eliminare subvenție pe cap de animal! Subvenționați produsul!

Năstase George: Niciodată nu se va subvenționa producția în România, pentru că suntem slabi, mincinoși, curve, turnători, egoiști, proști, spălați pe creier!! Dacă se va subvenționa producția, adio milioane și milioane de euro din buzunarele asociațiilor, bani obținuți pentru nimic!! Dacă în România, 20% din fermieri pot obține SCZ-uri, sprijin cuplat zootehnic, exagerat de mari, aceștia se vor uita la ceilalți 80% de fermieri cum vor muri!!! Neavînd capacitatea intelectuală de a gândi pe viitor, pentru generațiile viitoare!!! Haide să facem acum un protest la București pentru a se subvenționa producția?!! Nu vine nimeni! Nimeni!! Știți de ce?! Pentru că în subconștientul lor, ei știu că nu sunt oameni/fermieri corecți, nu ai cum să ieși la protest pentru subvenționarea producției când tu declari vaci pentru ANT pe care nu le mai ai în baza de date de ani de zile!! Nu poți să vii cu inima deschisă la protest pentru ca stii ca ai depus cerere pentru ajutor covid iar tu nu ai nici o vaca in curte dar in baza de date 40 !!!!
Nu Poți sa vii la protest pentru ca terenurile luate de la primărie sunt luate cu ajutor politic , iar pășunea pe care ti a data o primăria nu are încărcătura necesară de animale in realitate si in realitate nu te ai îngrijit niciodată de ea !!!!
Nu poți sa vii la protesc când vinzi acte de berbeci prin posta !!!
Nu poți sa vii la protest Pentru ca tu stii ca ai acasă in realiate doar jumătate din vacile prinse la SCZ!!!!!
Si exemplele pot continua !!!!
Dacă fermierii sunt niște curve mincinoase care se leagă de orice mic artificiu pentru a fentea legea - statul - ceteteanul de rând care este contribuabil la subvenții .....nu înțeleg de ce sunt supărați când ajung la spitale unde sistemul sanitar este ca cel din agricultura romanesca iar medicii te fentează si tratează cu dispreț , aroganta si jecmăneala care se termina in clinica privată a doctorului la care ai fost pentru control in spitalul de stat ?!!

Rasnovean Georgiana: Păcat de cei pasionați de agricultura, zootehnie, etc care ar putea fi sprijiniți, tu doar cei sus numiți! Odată ce ne furam caciula unii altora e de înțeles!

Marian Marian: Din subvenție trăiesc mari agricultori & crescători de animale de la oraș , dacă se elimină dispar și ei cum dispare fumul în ceață, țăranul și adevăratul crescător de animale a crescut vite făra subvenții ..singurul lucru care l-a îngenunchiat a fost închiderea tîrgurilor ....

Rajmond Frunză: Doar subvenționarea producției va elimina speculanții si vânătorii de subvenții!

Mihaela Cristea: Adevărul este că cei care am facut agricultura inainte de subvenții o sa facem in continuare, dar va fi cu mult mai greu cei care au făcut agricultura doar de dragul subvențiilor vor cădea.

Boca Vasile: In primul rand, eu cand imi fac o ferma o fac din placere. Imi fac anumite calcule, imi cumpar utilaje in functie de m ai multe puncte de vedere. Ca sa nu ma extind peste masura.Statul imi da cat poate, exact ca si cu copii. Nu fac copii in baza Statului. Daca imi da ceva Statul e bine, daca nu, asta e. Daca nu sunt in stare sa cresc un copil, atunci nu l m ai fac. Dar nici sa astept sa mi l creasca altul. Asa si cu ferma.vrem multe de la Stat, dar noi facem multe pentru Stat? Cumparand multe produse straine, fabricile noastre dand faliment neavand vanzari. Banii ducandu se in strainatate. Uitati va numai pe strada majoritatea masinilor sunt straine, mașini de orgoliu sa se arate ca sunt straine. Si dupa tot acei vor multe de la Stat ei facand vanzare altor tari.

Laurențiu Cutlac: Nu există o lege pentru noi cei mici pentru că vine totul de dincolo de la UE.

Angela Mariș: Dacă toate ar fi plătite după munca care se depune într-adevăr poate nu am mai avea nevoie de ajutorul statului dar când îți dă 0,80 bani pe litru de lapte și 500-600 lei pe viţelu de 100kg atunci sunt totuși ceva și ăia.

Maria Lazăr: Se văd rezultatele subvențiilor, câți fermieri, lichidează fermele, câte animale sau dus la vapor anul acesta, câți fermieri se pot lăuda că trăiesc super bine, asta de ce nu o spuneți am ajuns cerșetorii sistemului suntem mai rău ca cei cu ajutoare sociale, luăm o dată pe an bani de mizerie, și cheltuim 365 de zile ptr fermă asta nu o specificați, praf în ochi la prostime.

Simoa Pîrvulețu: Pe unii subventiile i-au imbogatit.Primesc mii de euro pentru pasune si tin cateva animale imprastiate pe la altii.Altii cumpara tapi de origine si nu fac nicio ameliorare genetica.Taie iezii si ii aruna la caini,dar subventia o primesc.Si multe altele facute cu complicitatea medicilor veterinari.Dar pe autoritati nu le intereseaza acest aspect.

Ioan Suciu: Daca putem sau nu, asta au dovedit-o anii trecutț..In care am vandut mielul cu 5 lei, laptele cu 2,4, lana cu 2 lei ! Deci daca in acele conditi drastice, le spun eu pentru oieri, am ramas in picioare { cu sau fara un leu in buzunare sau chiar cu bani de imprumut, cazul meu } le tin si de acuma inainte,indiferent ca imi vor da cei 22 de ron sau nu ! Eu poate sunt cel mai sarac din toti ciobani din Romania, dar pentru aia sunt mandru ca tin oi și fac ce imi place! Problema este cu totul alta, vizavi de cei 22 de ron (cât este ajutorul național tranzitoriu n.r.)..Si noi { chiar daca suntem români} vrem sa fim egali cu cei din Europa ! Si aici apare diferenta vizibila intre noi si restul ....Adica ne uitam la un italian, că poate trai dupa 200 de oi și eu nu pot dupa 500 și  te intrebi cum? Pai aicea sunt diferentele, el primeste subventii, preturi la produse,cel putin duble decat noi și atunci e normal ca el să are cu un John Deere,si noi cu calul.....Ce va spuneam eu acuma 4-5 ani in urma, la unul îi dai sa bea suc cu 10 ron sticla si la unul cu 1 leu.....Si nu degeaba sustin si voi sustine in veci,TOTI CIOBANII EGALI ! Si cireasa de pe tort a fost tunul cu actele false la berbeci,in care unii au devenit multimiliardari și altii au trait de pe azi pe maine .....Dvs.aveti multe cunostinte,si va rog frumos,sa imi spuneti si mie,in ce tara din Europa,uni vand berbeci cu 500 euro{ de origini} si altii cu 50 de euro,cum a fost la noi !! Si pe aceasta cale tin sa-i urez Domnului Daea multa multa multa .....sanatate !! Pentru un om sarac, este bun si 2 lei daca-i primeste, se bucura de orice ......Si suntem prea saraci sa putem fi fuduli ....Si mult prea lași sa luam atitudine.....Se ne gandim ce ar fi facut francezii ,daca le da la unii pe litru de lapte 2 euro și la unii 4 { ca la noi } .......In 24 de ore erau TOTI IN STRADA ......La noi au iesit 20 de persoane din 860 de mi ........Deci ???

Mariana Caloian: Nu am nevoie de subvenție, dar să fie mielul plătit corect, nu cu 6 lei kg.

 

 

Vizualizat: 2219 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

AFIR ASTĂZI: Ajutor micii fermieri 15.000 euro/fermier! Din 27 septembrie, punctaj mai mic pentru cereri!

AFIR ASTĂZI: Ajutor micii fermieri 15.000 euro/fermier! Din 27 septembrie, punctaj mai mic pentru cereri!

24 septembrie 2021 - 08:57

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a înregistrat până astăzi, la ora publicării știrii, 527 de cereri pentru zona montană și 359 de cereri pentru zona normală inclusiv ITI pentru ajutorul european de 15.000 de euro/fermă destinat fermelor mici. Vestea bună pentru micii fermieri este că din 27 septembrie 2021, punctajul pentru acceptarea cererilor de finanțare scade la jumătate.

Ministrul Oros vorbește de digitalizare când țăranii români încă ară cu vacile pe câmp!

Ministrul Oros vorbește de digitalizare când țăranii români încă ară cu vacile pe câmp!

23 septembrie 2021 - 22:36

Replici acide de la fermieri pentru ministrul agriculturii Adrian Oros la declarația acestuia că vor fi alocați bani în Planul Național Strategic pentru digitalizarea în agricultură.

Mesaj fermier: Nu mai trebuie plătite subvenții pe oi și vaci la toți!

Mesaj fermier: Nu mai trebuie plătite subvenții pe oi și vaci la toți!

23 septembrie 2021 - 21:02

Cornel Păduraru a transmis o scrisoare la redacția Agroinfo. Cititorul nostru spune că subvențiile APIA din zootehnie nu mai trebuie plătite la toți crescătorii. Doar celor care furnizează produse precum carne, lapte, brânză către centrele de prelucrare și celor care fac parte din asociații de producători.

Ministerul Agriculturii anunță că organizează Târg!

Ministerul Agriculturii anunță că organizează Târg!

23 septembrie 2021 - 19:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) împreună cu Federația LEADER organizează Târgul Produs în GAL, ca parte integrată a evenimentului „ROMÂNIA-LEADER de 10”. Acesta va avea loc în curtea sediului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din Bulevardul Carol I, nr. 2-4, sector 3, București, în perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2021, între orele 10:00-18:00, cu acces liber pentru vizitatori.

Ajutor pentru bunăstarea ovinelor și bovinelor!

Ajutor pentru bunăstarea ovinelor și bovinelor!

23 septembrie 2021 - 14:44

Bunăstarea animalelor este inclusă între eco-scheme sau schemele de ecologie, noile subvenții de care vor beneficia fermierii și crescătorii de animale din România. Așa cum a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Oros, pe 14 septembrie 2021, echipa Ministerului Agriculturii lucrează acum la stabilirea eco-schemelor. Așadar, în această perioadă se bat în cuie aceste eco-scheme. Crescătorii de oi și vaci nu trebuie să piardă șansa de a beneficia de un ajutor pentru bunăstarea animalelor.

Crescător: Dăm nas în nas cu ursul în grajd! Când să fim despăgubiți, ni se reproșează că nu ne păzim animalele!

Crescător: Dăm nas în nas cu ursul în grajd! Când să fim despăgubiți, ni se reproșează că nu ne păzim animalele!

23 septembrie 2021 - 09:21

Crescătorul de ovine Theodor Oncioiu din Câmpulung, județul Argeș, spune că urșii s-au mutat în sate, și-au făcut culcuș în grădini și servesc masa în grajd. Cel mai recent atac al sălbăticiunilor a fost în apropiere de localitatea Valea Mare din Argeș. Ursul a devorat un porc, a jupuit un altul de viu și a mutilat botul unui măgar. Când vine comisia să constate atacul și să acorde despăgubiri, crescătorii sunt luați la rost că nu-și păzesc animalele.

NOU Regulament: Registre detaliate cu perioada de pășunat, originea animalelor, tratamente veterinare!

NOU Regulament: Registre detaliate cu perioada de pășunat, originea animalelor, tratamente veterinare!

23 septembrie 2021 - 07:12

Un nou Regulament UE publicat în Jurnalul oficial UE pe 22 septembrie 2021 instituie obligativitatea crescătorilor de animale ale căror ferme sunt în sistem ecologic de a ține registre detaliate privind regimul alimentar al animalelor, perioadele de pășunat, tratamentele veterinare, originea animalelor, intrarea în exploatație sau ieșirea din exploatație.

Regulament NOU! Obligația apicultorilor de a ține registre și hărți!

Regulament NOU! Obligația apicultorilor de a ține registre și hărți!

23 septembrie 2021 - 06:21

Un nou Regulament european, REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2021/1691 AL COMISIEI de modificare a anexei II la Regulamentul (UE) 2018/848 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește cerințele referitoare la ținerea de registre aplicabile operatorilor din sectorul producției ecologice obligă apicultorii să țină registre cu operațiunile efectuate în stupi și o hartă a zonelor utilizate.

Crescător de animale: Am renunțat la oi! Capra este vaca omului sărac!

Crescător de animale: Am renunțat la oi! Capra este vaca omului sărac!

22 septembrie 2021 - 20:33

Un crescător de animale din județul Teleorman a renunțat la ovine, iar acum crește peste 300 de capre. Rasă autohtonă, Carpatina românească. Capra este vaca omului sărac, spune crescătorul. Din turma de capre reușește să-și întrețină familia. Chiar dacă sunt multe necazuri în zootehnia din România, iar subvențiile sunt puține și sumele mici, Tonel Roșu nu se vaietă.

Târgul Național AgriCultura - 30 septembrie 2021!

Târgul Național AgriCultura - 30 septembrie 2021!

22 septembrie 2021 - 18:35

Eveniment! A XXIV-a ediție a Târgului Național AgriCultura își va deschide porțile pe 30 septembrie.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. „Până la urmă, am comparat mai multe modele de tractoare cu acelaşi număr de cai putere iar concluzia a fost că cea mai bună soluţie pentru mine este acest Zetor. M-a interesat nu doar preţul de achiziţie, ci şi cât m-ar costa întreţinerea tractorului. Serviciile after-sales sunt foarte importante”, îmi spunea fermierul.

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021! Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței Povestea porumbului de Cărpiniş

Bancul zilei

Nume unic

Nume unic
- Domnisoara, de ce v-ati numit câinele "Boule"? Detalii