Adama
Agreena
AGRICOVER

SUBVENȚIONAȚI PRODUCȚIA! DAȚI PREȚ CORECT MUNCII FERMIERULUI!

Publicat: 17 decembrie 2020 - 20:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FERMIERII AU CUVÂNTUL. AGROINFO le-a dat cuvântul astăzi fermierilor mulți, mici, medii sau mari. Ei, cei mulți, nu sunt consultați de autorități când se decid condițiile de acordare a subvențiilor agricole. Întrebarea noastră a fost: dacă ar putea continua fermierii, crescătorii români de animale fără minima subvenție plătită de APIA celor mulți, ajutorul național tranzitoriu. Fermierii, cu sutele, au răspuns cu mult curaj.

Ce propun fermierii, cum cred ei că ar trebui să fie acordate subvențiile într-o nouă politică agricolă comună, încât banii să ajungă la cei care muncesc, într-adevăr, într-o fermă, în ce condiții subvenția ar fi un plus și nu un colac de salvare:

Daniel Cristea (Dany Tma): Eliminare subvenție pe suprafață! Eliminare subvenție pe cap de animal! Subvenționați produsul!

Năstase George: Niciodată nu se va subvenționa producția în România, pentru că suntem slabi, mincinoși, curve, turnători, egoiști, proști, spălați pe creier!! Dacă se va subvenționa producția, adio milioane și milioane de euro din buzunarele asociațiilor, bani obținuți pentru nimic!! Dacă în România, 20% din fermieri pot obține SCZ-uri, sprijin cuplat zootehnic, exagerat de mari, aceștia se vor uita la ceilalți 80% de fermieri cum vor muri!!! Neavînd capacitatea intelectuală de a gândi pe viitor, pentru generațiile viitoare!!! Haide să facem acum un protest la București pentru a se subvenționa producția?!! Nu vine nimeni! Nimeni!! Știți de ce?! Pentru că în subconștientul lor, ei știu că nu sunt oameni/fermieri corecți, nu ai cum să ieși la protest pentru subvenționarea producției când tu declari vaci pentru ANT pe care nu le mai ai în baza de date de ani de zile!! Nu poți să vii cu inima deschisă la protest pentru ca stii ca ai depus cerere pentru ajutor covid iar tu nu ai nici o vaca in curte dar in baza de date 40 !!!!
Nu Poți sa vii la protest pentru ca terenurile luate de la primărie sunt luate cu ajutor politic , iar pășunea pe care ti a data o primăria nu are încărcătura necesară de animale in realitate si in realitate nu te ai îngrijit niciodată de ea !!!!
Nu poți sa vii la protesc când vinzi acte de berbeci prin posta !!!
Nu poți sa vii la protest Pentru ca tu stii ca ai acasă in realiate doar jumătate din vacile prinse la SCZ!!!!!
Si exemplele pot continua !!!!
Dacă fermierii sunt niște curve mincinoase care se leagă de orice mic artificiu pentru a fentea legea - statul - ceteteanul de rând care este contribuabil la subvenții .....nu înțeleg de ce sunt supărați când ajung la spitale unde sistemul sanitar este ca cel din agricultura romanesca iar medicii te fentează si tratează cu dispreț , aroganta si jecmăneala care se termina in clinica privată a doctorului la care ai fost pentru control in spitalul de stat ?!!

Rasnovean Georgiana: Păcat de cei pasionați de agricultura, zootehnie, etc care ar putea fi sprijiniți, tu doar cei sus numiți! Odată ce ne furam caciula unii altora e de înțeles!

Marian Marian: Din subvenție trăiesc mari agricultori & crescători de animale de la oraș , dacă se elimină dispar și ei cum dispare fumul în ceață, țăranul și adevăratul crescător de animale a crescut vite făra subvenții ..singurul lucru care l-a îngenunchiat a fost închiderea tîrgurilor ....

Rajmond Frunză: Doar subvenționarea producției va elimina speculanții si vânătorii de subvenții!

Mihaela Cristea: Adevărul este că cei care am facut agricultura inainte de subvenții o sa facem in continuare, dar va fi cu mult mai greu cei care au făcut agricultura doar de dragul subvențiilor vor cădea.

Boca Vasile: In primul rand, eu cand imi fac o ferma o fac din placere. Imi fac anumite calcule, imi cumpar utilaje in functie de m ai multe puncte de vedere. Ca sa nu ma extind peste masura.Statul imi da cat poate, exact ca si cu copii. Nu fac copii in baza Statului. Daca imi da ceva Statul e bine, daca nu, asta e. Daca nu sunt in stare sa cresc un copil, atunci nu l m ai fac. Dar nici sa astept sa mi l creasca altul. Asa si cu ferma.vrem multe de la Stat, dar noi facem multe pentru Stat? Cumparand multe produse straine, fabricile noastre dand faliment neavand vanzari. Banii ducandu se in strainatate. Uitati va numai pe strada majoritatea masinilor sunt straine, mașini de orgoliu sa se arate ca sunt straine. Si dupa tot acei vor multe de la Stat ei facand vanzare altor tari.

Laurențiu Cutlac: Nu există o lege pentru noi cei mici pentru că vine totul de dincolo de la UE.

Angela Mariș: Dacă toate ar fi plătite după munca care se depune într-adevăr poate nu am mai avea nevoie de ajutorul statului dar când îți dă 0,80 bani pe litru de lapte și 500-600 lei pe viţelu de 100kg atunci sunt totuși ceva și ăia.

Maria Lazăr: Se văd rezultatele subvențiilor, câți fermieri, lichidează fermele, câte animale sau dus la vapor anul acesta, câți fermieri se pot lăuda că trăiesc super bine, asta de ce nu o spuneți am ajuns cerșetorii sistemului suntem mai rău ca cei cu ajutoare sociale, luăm o dată pe an bani de mizerie, și cheltuim 365 de zile ptr fermă asta nu o specificați, praf în ochi la prostime.

Simoa Pîrvulețu: Pe unii subventiile i-au imbogatit.Primesc mii de euro pentru pasune si tin cateva animale imprastiate pe la altii.Altii cumpara tapi de origine si nu fac nicio ameliorare genetica.Taie iezii si ii aruna la caini,dar subventia o primesc.Si multe altele facute cu complicitatea medicilor veterinari.Dar pe autoritati nu le intereseaza acest aspect.

Ioan Suciu: Daca putem sau nu, asta au dovedit-o anii trecutț..In care am vandut mielul cu 5 lei, laptele cu 2,4, lana cu 2 lei ! Deci daca in acele conditi drastice, le spun eu pentru oieri, am ramas in picioare { cu sau fara un leu in buzunare sau chiar cu bani de imprumut, cazul meu } le tin si de acuma inainte,indiferent ca imi vor da cei 22 de ron sau nu ! Eu poate sunt cel mai sarac din toti ciobani din Romania, dar pentru aia sunt mandru ca tin oi și fac ce imi place! Problema este cu totul alta, vizavi de cei 22 de ron (cât este ajutorul național tranzitoriu n.r.)..Si noi { chiar daca suntem români} vrem sa fim egali cu cei din Europa ! Si aici apare diferenta vizibila intre noi si restul ....Adica ne uitam la un italian, că poate trai dupa 200 de oi și eu nu pot dupa 500 și  te intrebi cum? Pai aicea sunt diferentele, el primeste subventii, preturi la produse,cel putin duble decat noi și atunci e normal ca el să are cu un John Deere,si noi cu calul.....Ce va spuneam eu acuma 4-5 ani in urma, la unul îi dai sa bea suc cu 10 ron sticla si la unul cu 1 leu.....Si nu degeaba sustin si voi sustine in veci,TOTI CIOBANII EGALI ! Si cireasa de pe tort a fost tunul cu actele false la berbeci,in care unii au devenit multimiliardari și altii au trait de pe azi pe maine .....Dvs.aveti multe cunostinte,si va rog frumos,sa imi spuneti si mie,in ce tara din Europa,uni vand berbeci cu 500 euro{ de origini} si altii cu 50 de euro,cum a fost la noi !! Si pe aceasta cale tin sa-i urez Domnului Daea multa multa multa .....sanatate !! Pentru un om sarac, este bun si 2 lei daca-i primeste, se bucura de orice ......Si suntem prea saraci sa putem fi fuduli ....Si mult prea lași sa luam atitudine.....Se ne gandim ce ar fi facut francezii ,daca le da la unii pe litru de lapte 2 euro și la unii 4 { ca la noi } .......In 24 de ore erau TOTI IN STRADA ......La noi au iesit 20 de persoane din 860 de mi ........Deci ???

Mariana Caloian: Nu am nevoie de subvenție, dar să fie mielul plătit corect, nu cu 6 lei kg.

 

 

Vizualizat: 2602 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

07 iunie 2024 - 21:19

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. prin care se finanțează achiziții simple de utilaje agricole.

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

07 iunie 2024 - 16:17

În ședința de Guvern din 6 iunie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

07 iunie 2024 - 16:10

2,29 miliarde euro au intrat în conturile fermierilor români de la începutul acestui an și până în prezent, bani europeni rambursați de către Comisia Europeană pentru finanțarea măsurilor de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

07 iunie 2024 - 14:47

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1, din cadrul PNDR 2020. Ghidul este postat spre informarea publicului larg pe o perioadă de 7 zile calendaristice, urmând ca după această să poată fi lansată sesiunea pentru depunerea proiectelor.

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

07 iunie 2024 - 14:25

Ordinul prin care se dispune realocarea de sume disponibile și se stabilește cuantumul unitar al plății către beneficiarii intervențiilor aferente sprijinului cuplat în sectorul vegetal/zootehnic și ecoscheme a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 523/2024.

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

06 iunie 2024 - 15:25

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că s-a luat decizia prelungirii campaniei de primire a cererilor pentru plata subvențiilor agricole până la data de 12 iunie 2024.

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

06 iunie 2024 - 09:05

Au crescut subvențiile APIA pentru 2023! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le va plăti fermierilor, crescătorilor de animale o sumă suplimentară pentru anumite subvenții APIA aferente anului 2023. Sunt scheme de plată la care li s-au transferat sume rămase neutilizate pentru alte subvenții. Agroinfo vă pune la dispoziție lista oficială a subvențiilor APIA pentru care veți primi diferența dintre cuantumul inițial și cel final.

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

06 iunie 2024 - 07:31

A crescut subvenția APIA la oi și capre! Ministerul Agriculturii a anunțat miercuri, 5 iunie 2024, că a transferat suma de un milion de euro către PD 24 – Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine, pentru asigurarea unui cuantum cât mai apropiat de cel unitar planificat în Planul Național Strategic 2023-2027 pentru anul 2023. 

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

05 iunie 2024 - 18:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că un număr de 484 de proiecte eligibile fără finanțare ale tinerilor fermieri din zona montană și non montană vor beneficia de finanțare în urma suplimentării bugetului aferent sub-măsurii 6.1 cu valoarea de 20,84 milioane EURO.

APIA ACUM: Banii de subvenții în conturi!

APIA ACUM: Banii de subvenții în conturi!

05 iunie 2024 - 17:39

Peste 44 milioane de euro au fost rambursate de către Comisia Europeană, anunță acum Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Suma reprezintă plățile directe pe hectar și cap animal achitate fermierilor, crescătorilor de animale pentru anul 2023.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!

Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!

Bine ați venit la Ferma de Cerbi din Poiana Neamțului!

Vă invitâm la o scurtă prezentare realizată de Daniel Stoica din care veți afla cum să deosebiți Căprioarele de Ciute și multe alte informații interesante despre Cerbi.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii