ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

SUBVENȚIONAȚI PRODUCȚIA! DAȚI PREȚ CORECT MUNCII FERMIERULUI!

Publicat: 17 decembrie 2020 - 20:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FERMIERII AU CUVÂNTUL. AGROINFO le-a dat cuvântul astăzi fermierilor mulți, mici, medii sau mari. Ei, cei mulți, nu sunt consultați de autorități când se decid condițiile de acordare a subvențiilor agricole. Întrebarea noastră a fost: dacă ar putea continua fermierii, crescătorii români de animale fără minima subvenție plătită de APIA celor mulți, ajutorul național tranzitoriu. Fermierii, cu sutele, au răspuns cu mult curaj.

Ce propun fermierii, cum cred ei că ar trebui să fie acordate subvențiile într-o nouă politică agricolă comună, încât banii să ajungă la cei care muncesc, într-adevăr, într-o fermă, în ce condiții subvenția ar fi un plus și nu un colac de salvare:

Daniel Cristea (Dany Tma): Eliminare subvenție pe suprafață! Eliminare subvenție pe cap de animal! Subvenționați produsul!

Năstase George: Niciodată nu se va subvenționa producția în România, pentru că suntem slabi, mincinoși, curve, turnători, egoiști, proști, spălați pe creier!! Dacă se va subvenționa producția, adio milioane și milioane de euro din buzunarele asociațiilor, bani obținuți pentru nimic!! Dacă în România, 20% din fermieri pot obține SCZ-uri, sprijin cuplat zootehnic, exagerat de mari, aceștia se vor uita la ceilalți 80% de fermieri cum vor muri!!! Neavînd capacitatea intelectuală de a gândi pe viitor, pentru generațiile viitoare!!! Haide să facem acum un protest la București pentru a se subvenționa producția?!! Nu vine nimeni! Nimeni!! Știți de ce?! Pentru că în subconștientul lor, ei știu că nu sunt oameni/fermieri corecți, nu ai cum să ieși la protest pentru subvenționarea producției când tu declari vaci pentru ANT pe care nu le mai ai în baza de date de ani de zile!! Nu poți să vii cu inima deschisă la protest pentru ca stii ca ai depus cerere pentru ajutor covid iar tu nu ai nici o vaca in curte dar in baza de date 40 !!!!
Nu Poți sa vii la protest pentru ca terenurile luate de la primărie sunt luate cu ajutor politic , iar pășunea pe care ti a data o primăria nu are încărcătura necesară de animale in realitate si in realitate nu te ai îngrijit niciodată de ea !!!!
Nu poți sa vii la protesc când vinzi acte de berbeci prin posta !!!
Nu poți sa vii la protest Pentru ca tu stii ca ai acasă in realiate doar jumătate din vacile prinse la SCZ!!!!!
Si exemplele pot continua !!!!
Dacă fermierii sunt niște curve mincinoase care se leagă de orice mic artificiu pentru a fentea legea - statul - ceteteanul de rând care este contribuabil la subvenții .....nu înțeleg de ce sunt supărați când ajung la spitale unde sistemul sanitar este ca cel din agricultura romanesca iar medicii te fentează si tratează cu dispreț , aroganta si jecmăneala care se termina in clinica privată a doctorului la care ai fost pentru control in spitalul de stat ?!!

Rasnovean Georgiana: Păcat de cei pasionați de agricultura, zootehnie, etc care ar putea fi sprijiniți, tu doar cei sus numiți! Odată ce ne furam caciula unii altora e de înțeles!

Marian Marian: Din subvenție trăiesc mari agricultori & crescători de animale de la oraș , dacă se elimină dispar și ei cum dispare fumul în ceață, țăranul și adevăratul crescător de animale a crescut vite făra subvenții ..singurul lucru care l-a îngenunchiat a fost închiderea tîrgurilor ....

Rajmond Frunză: Doar subvenționarea producției va elimina speculanții si vânătorii de subvenții!

Mihaela Cristea: Adevărul este că cei care am facut agricultura inainte de subvenții o sa facem in continuare, dar va fi cu mult mai greu cei care au făcut agricultura doar de dragul subvențiilor vor cădea.

Boca Vasile: In primul rand, eu cand imi fac o ferma o fac din placere. Imi fac anumite calcule, imi cumpar utilaje in functie de m ai multe puncte de vedere. Ca sa nu ma extind peste masura.Statul imi da cat poate, exact ca si cu copii. Nu fac copii in baza Statului. Daca imi da ceva Statul e bine, daca nu, asta e. Daca nu sunt in stare sa cresc un copil, atunci nu l m ai fac. Dar nici sa astept sa mi l creasca altul. Asa si cu ferma.vrem multe de la Stat, dar noi facem multe pentru Stat? Cumparand multe produse straine, fabricile noastre dand faliment neavand vanzari. Banii ducandu se in strainatate. Uitati va numai pe strada majoritatea masinilor sunt straine, mașini de orgoliu sa se arate ca sunt straine. Si dupa tot acei vor multe de la Stat ei facand vanzare altor tari.

Laurențiu Cutlac: Nu există o lege pentru noi cei mici pentru că vine totul de dincolo de la UE.

Angela Mariș: Dacă toate ar fi plătite după munca care se depune într-adevăr poate nu am mai avea nevoie de ajutorul statului dar când îți dă 0,80 bani pe litru de lapte și 500-600 lei pe viţelu de 100kg atunci sunt totuși ceva și ăia.

Maria Lazăr: Se văd rezultatele subvențiilor, câți fermieri, lichidează fermele, câte animale sau dus la vapor anul acesta, câți fermieri se pot lăuda că trăiesc super bine, asta de ce nu o spuneți am ajuns cerșetorii sistemului suntem mai rău ca cei cu ajutoare sociale, luăm o dată pe an bani de mizerie, și cheltuim 365 de zile ptr fermă asta nu o specificați, praf în ochi la prostime.

Simoa Pîrvulețu: Pe unii subventiile i-au imbogatit.Primesc mii de euro pentru pasune si tin cateva animale imprastiate pe la altii.Altii cumpara tapi de origine si nu fac nicio ameliorare genetica.Taie iezii si ii aruna la caini,dar subventia o primesc.Si multe altele facute cu complicitatea medicilor veterinari.Dar pe autoritati nu le intereseaza acest aspect.

Ioan Suciu: Daca putem sau nu, asta au dovedit-o anii trecutț..In care am vandut mielul cu 5 lei, laptele cu 2,4, lana cu 2 lei ! Deci daca in acele conditi drastice, le spun eu pentru oieri, am ramas in picioare { cu sau fara un leu in buzunare sau chiar cu bani de imprumut, cazul meu } le tin si de acuma inainte,indiferent ca imi vor da cei 22 de ron sau nu ! Eu poate sunt cel mai sarac din toti ciobani din Romania, dar pentru aia sunt mandru ca tin oi și fac ce imi place! Problema este cu totul alta, vizavi de cei 22 de ron (cât este ajutorul național tranzitoriu n.r.)..Si noi { chiar daca suntem români} vrem sa fim egali cu cei din Europa ! Si aici apare diferenta vizibila intre noi si restul ....Adica ne uitam la un italian, că poate trai dupa 200 de oi și eu nu pot dupa 500 și  te intrebi cum? Pai aicea sunt diferentele, el primeste subventii, preturi la produse,cel putin duble decat noi și atunci e normal ca el să are cu un John Deere,si noi cu calul.....Ce va spuneam eu acuma 4-5 ani in urma, la unul îi dai sa bea suc cu 10 ron sticla si la unul cu 1 leu.....Si nu degeaba sustin si voi sustine in veci,TOTI CIOBANII EGALI ! Si cireasa de pe tort a fost tunul cu actele false la berbeci,in care unii au devenit multimiliardari și altii au trait de pe azi pe maine .....Dvs.aveti multe cunostinte,si va rog frumos,sa imi spuneti si mie,in ce tara din Europa,uni vand berbeci cu 500 euro{ de origini} si altii cu 50 de euro,cum a fost la noi !! Si pe aceasta cale tin sa-i urez Domnului Daea multa multa multa .....sanatate !! Pentru un om sarac, este bun si 2 lei daca-i primeste, se bucura de orice ......Si suntem prea saraci sa putem fi fuduli ....Si mult prea lași sa luam atitudine.....Se ne gandim ce ar fi facut francezii ,daca le da la unii pe litru de lapte 2 euro și la unii 4 { ca la noi } .......In 24 de ore erau TOTI IN STRADA ......La noi au iesit 20 de persoane din 860 de mi ........Deci ???

Mariana Caloian: Nu am nevoie de subvenție, dar să fie mielul plătit corect, nu cu 6 lei kg.

 

 

Vizualizat: 2348 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

I-au dispărut 11 bovine de pe pășune!

I-au dispărut 11 bovine de pe pășune!

11 august 2022 - 19:58

Un crescător de bovine din județul Argeș spune că a rămas fără 11 bovine, paguba fiind calculată la circa 80.000 de lei. Animalele erau într-un țarc, pe pășune, supravegheate de un cioban. Crescătorul a anunțat Poliția.

Plan Național Strategic: Noua dată de referință subvenții APIA bovine!

Plan Național Strategic: Noua dată de referință subvenții APIA bovine!

11 august 2022 - 10:42

Odată cu noua Politică Agricolă Comună 2023-2027, se schimbă data de referință sau data istorică pentru ajutoarele naționale tranzitorii, ANT, acordate crescătorilor de bovine. Anul de referință va fi 2018. Deci, de la anul, nu mai este valabilă actuala dată de referință, 31 ianuarie 2013.

VIDEO! Crescătorie clandestină de porci!

VIDEO! Crescătorie clandestină de porci!

11 august 2022 - 09:49

Porci neidentificați, fără crotalii, ascunși în hala unei ferme pe care era pus lacătul. Proprietarul fermei a găsit porcii când a vrut să dea în chirie hala.

Interveniți de urgență pentru a salva fermierii români!

Interveniți de urgență pentru a salva fermierii români!

11 august 2022 - 08:24

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită Ministerului Agriculturii să intervină de urgență pentru a salva fermierii români. FACIAS a transmis un comunicat media. 

MADR ASTĂZI: Ghid de bune practici agricole privind efectele schimbărilor climatice!

MADR ASTĂZI: Ghid de bune practici agricole privind efectele schimbărilor climatice!

10 august 2022 - 20:36

La inițiativa ministrului Petre Daea, o echipă formată din specialiști ai MADR și ai ASAS, coordonată de secretarul de stat Dragoș-Costin Telehuz, a elaborat un Ghid de bune practici agricole privind efectele generate de schimbările climatice, anunță astăzi Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Bani agricultură APROBAȚI ASTĂZI de Guvern!

Bani agricultură APROBAȚI ASTĂZI de Guvern!

10 august 2022 - 17:13

Guvernul a aprobat astăzi, 10 august 2022, Hotărârea privind stabilirea bugetului pentru implementarea Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2022-2023.

MADR ASTĂZI: Plățile pentru fermierii din Programul Tomata!

MADR ASTĂZI: Plățile pentru fermierii din Programul Tomata!

10 august 2022 - 16:50

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit de la alte 10 județe deconturi în vederea efectuării plăților pentru beneficiarii Programului Tomata. Față de săptămâna trecută, numărul cererilor transmise pentru decontare a crescut considerabil, astfel că, s-au primit cereri pentru 4.388 de beneficiari, în valoare de 66.256.920 milioane lei.

APIA ACUM: Start plata micrograntului APIA 5.000 euro/fermier!

APIA ACUM: Start plata micrograntului APIA 5.000 euro/fermier!

10 august 2022 - 16:29

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi, 10 august 2022, că a început plățile pentru beneficiarii micrograntului de 5.000 euro/fermier. 

Date oficiale MADR! Câte ferme mici de vaci au dispărut în decurs de 7 ani?!

Date oficiale MADR! Câte ferme mici de vaci au dispărut în decurs de 7 ani?!

10 august 2022 - 11:54

Din 2013 până-n 2020, au dispărut 213.752 de mici ferme de creștere a vacilor, cu efective între 1-10 capete bovine, susține o analiză a Ministerului Agriculturii, concepută pentru Planul Național Strategic 2023-2027.

Document MADR: Ajutor național tranzitoriu (ANT) ovine/caprine 27 euro/cap animal!

Document MADR: Ajutor național tranzitoriu (ANT) ovine/caprine 27 euro/cap animal!

10 august 2022 - 09:38

Ministerul Agriculturii estimează în setul de documente atașate Planului Național Strategic 2023-2027 cuantumul ajutorului național tranzitoriu, ANT, pentru crescătorii de ovine/caprine. Suma pe cap de animal, conform documentului obținut de Agroinfo, ar urma să fie începând din 2023, de anul viitor, 27 euro/cap de animal.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării”

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării”

FlexiTech Agro, fertilizare integrată: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” - Mihaela Radu, director de marketing Naturevo

Starea culturilor în Vest! De vorbă cu fermierul Varga Ștefan din Nădlac Krone Highland – chemarea muntelui Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare

Bancul zilei

La psihiatru

La psihiatru
- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Detalii