Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SUBVENȚIONAȚI PRODUCȚIA! DAȚI PREȚ CORECT MUNCII FERMIERULUI!

Publicat: 17 decembrie 2020 - 20:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FERMIERII AU CUVÂNTUL. AGROINFO le-a dat cuvântul astăzi fermierilor mulți, mici, medii sau mari. Ei, cei mulți, nu sunt consultați de autorități când se decid condițiile de acordare a subvențiilor agricole. Întrebarea noastră a fost: dacă ar putea continua fermierii, crescătorii români de animale fără minima subvenție plătită de APIA celor mulți, ajutorul național tranzitoriu. Fermierii, cu sutele, au răspuns cu mult curaj.

Ce propun fermierii, cum cred ei că ar trebui să fie acordate subvențiile într-o nouă politică agricolă comună, încât banii să ajungă la cei care muncesc, într-adevăr, într-o fermă, în ce condiții subvenția ar fi un plus și nu un colac de salvare:

Daniel Cristea (Dany Tma): Eliminare subvenție pe suprafață! Eliminare subvenție pe cap de animal! Subvenționați produsul!

Năstase George: Niciodată nu se va subvenționa producția în România, pentru că suntem slabi, mincinoși, curve, turnători, egoiști, proști, spălați pe creier!! Dacă se va subvenționa producția, adio milioane și milioane de euro din buzunarele asociațiilor, bani obținuți pentru nimic!! Dacă în România, 20% din fermieri pot obține SCZ-uri, sprijin cuplat zootehnic, exagerat de mari, aceștia se vor uita la ceilalți 80% de fermieri cum vor muri!!! Neavînd capacitatea intelectuală de a gândi pe viitor, pentru generațiile viitoare!!! Haide să facem acum un protest la București pentru a se subvenționa producția?!! Nu vine nimeni! Nimeni!! Știți de ce?! Pentru că în subconștientul lor, ei știu că nu sunt oameni/fermieri corecți, nu ai cum să ieși la protest pentru subvenționarea producției când tu declari vaci pentru ANT pe care nu le mai ai în baza de date de ani de zile!! Nu poți să vii cu inima deschisă la protest pentru ca stii ca ai depus cerere pentru ajutor covid iar tu nu ai nici o vaca in curte dar in baza de date 40 !!!!
Nu Poți sa vii la protest pentru ca terenurile luate de la primărie sunt luate cu ajutor politic , iar pășunea pe care ti a data o primăria nu are încărcătura necesară de animale in realitate si in realitate nu te ai îngrijit niciodată de ea !!!!
Nu poți sa vii la protesc când vinzi acte de berbeci prin posta !!!
Nu poți sa vii la protest Pentru ca tu stii ca ai acasă in realiate doar jumătate din vacile prinse la SCZ!!!!!
Si exemplele pot continua !!!!
Dacă fermierii sunt niște curve mincinoase care se leagă de orice mic artificiu pentru a fentea legea - statul - ceteteanul de rând care este contribuabil la subvenții .....nu înțeleg de ce sunt supărați când ajung la spitale unde sistemul sanitar este ca cel din agricultura romanesca iar medicii te fentează si tratează cu dispreț , aroganta si jecmăneala care se termina in clinica privată a doctorului la care ai fost pentru control in spitalul de stat ?!!

Rasnovean Georgiana: Păcat de cei pasionați de agricultura, zootehnie, etc care ar putea fi sprijiniți, tu doar cei sus numiți! Odată ce ne furam caciula unii altora e de înțeles!

Marian Marian: Din subvenție trăiesc mari agricultori & crescători de animale de la oraș , dacă se elimină dispar și ei cum dispare fumul în ceață, țăranul și adevăratul crescător de animale a crescut vite făra subvenții ..singurul lucru care l-a îngenunchiat a fost închiderea tîrgurilor ....

Rajmond Frunză: Doar subvenționarea producției va elimina speculanții si vânătorii de subvenții!

Mihaela Cristea: Adevărul este că cei care am facut agricultura inainte de subvenții o sa facem in continuare, dar va fi cu mult mai greu cei care au făcut agricultura doar de dragul subvențiilor vor cădea.

Boca Vasile: In primul rand, eu cand imi fac o ferma o fac din placere. Imi fac anumite calcule, imi cumpar utilaje in functie de m ai multe puncte de vedere. Ca sa nu ma extind peste masura.Statul imi da cat poate, exact ca si cu copii. Nu fac copii in baza Statului. Daca imi da ceva Statul e bine, daca nu, asta e. Daca nu sunt in stare sa cresc un copil, atunci nu l m ai fac. Dar nici sa astept sa mi l creasca altul. Asa si cu ferma.vrem multe de la Stat, dar noi facem multe pentru Stat? Cumparand multe produse straine, fabricile noastre dand faliment neavand vanzari. Banii ducandu se in strainatate. Uitati va numai pe strada majoritatea masinilor sunt straine, mașini de orgoliu sa se arate ca sunt straine. Si dupa tot acei vor multe de la Stat ei facand vanzare altor tari.

Laurențiu Cutlac: Nu există o lege pentru noi cei mici pentru că vine totul de dincolo de la UE.

Angela Mariș: Dacă toate ar fi plătite după munca care se depune într-adevăr poate nu am mai avea nevoie de ajutorul statului dar când îți dă 0,80 bani pe litru de lapte și 500-600 lei pe viţelu de 100kg atunci sunt totuși ceva și ăia.

Maria Lazăr: Se văd rezultatele subvențiilor, câți fermieri, lichidează fermele, câte animale sau dus la vapor anul acesta, câți fermieri se pot lăuda că trăiesc super bine, asta de ce nu o spuneți am ajuns cerșetorii sistemului suntem mai rău ca cei cu ajutoare sociale, luăm o dată pe an bani de mizerie, și cheltuim 365 de zile ptr fermă asta nu o specificați, praf în ochi la prostime.

Simoa Pîrvulețu: Pe unii subventiile i-au imbogatit.Primesc mii de euro pentru pasune si tin cateva animale imprastiate pe la altii.Altii cumpara tapi de origine si nu fac nicio ameliorare genetica.Taie iezii si ii aruna la caini,dar subventia o primesc.Si multe altele facute cu complicitatea medicilor veterinari.Dar pe autoritati nu le intereseaza acest aspect.

Ioan Suciu: Daca putem sau nu, asta au dovedit-o anii trecutț..In care am vandut mielul cu 5 lei, laptele cu 2,4, lana cu 2 lei ! Deci daca in acele conditi drastice, le spun eu pentru oieri, am ramas in picioare { cu sau fara un leu in buzunare sau chiar cu bani de imprumut, cazul meu } le tin si de acuma inainte,indiferent ca imi vor da cei 22 de ron sau nu ! Eu poate sunt cel mai sarac din toti ciobani din Romania, dar pentru aia sunt mandru ca tin oi și fac ce imi place! Problema este cu totul alta, vizavi de cei 22 de ron (cât este ajutorul național tranzitoriu n.r.)..Si noi { chiar daca suntem români} vrem sa fim egali cu cei din Europa ! Si aici apare diferenta vizibila intre noi si restul ....Adica ne uitam la un italian, că poate trai dupa 200 de oi și eu nu pot dupa 500 și  te intrebi cum? Pai aicea sunt diferentele, el primeste subventii, preturi la produse,cel putin duble decat noi și atunci e normal ca el să are cu un John Deere,si noi cu calul.....Ce va spuneam eu acuma 4-5 ani in urma, la unul îi dai sa bea suc cu 10 ron sticla si la unul cu 1 leu.....Si nu degeaba sustin si voi sustine in veci,TOTI CIOBANII EGALI ! Si cireasa de pe tort a fost tunul cu actele false la berbeci,in care unii au devenit multimiliardari și altii au trait de pe azi pe maine .....Dvs.aveti multe cunostinte,si va rog frumos,sa imi spuneti si mie,in ce tara din Europa,uni vand berbeci cu 500 euro{ de origini} si altii cu 50 de euro,cum a fost la noi !! Si pe aceasta cale tin sa-i urez Domnului Daea multa multa multa .....sanatate !! Pentru un om sarac, este bun si 2 lei daca-i primeste, se bucura de orice ......Si suntem prea saraci sa putem fi fuduli ....Si mult prea lași sa luam atitudine.....Se ne gandim ce ar fi facut francezii ,daca le da la unii pe litru de lapte 2 euro și la unii 4 { ca la noi } .......In 24 de ore erau TOTI IN STRADA ......La noi au iesit 20 de persoane din 860 de mi ........Deci ???

Mariana Caloian: Nu am nevoie de subvenție, dar să fie mielul plătit corect, nu cu 6 lei kg.

 

 

Vizualizat: 2111 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

11 aprilie 2021 - 20:47

AJUTOARE EUROPENE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că în maxim 10 zile vor fi lansate în consultare publică o parte dintre ghidurile pentru accesarea ajutoarelor europene din agricultură.

OIER: CONTROALE ȘI SUPRACONTROALE PÂNĂ SE DISTRUG FERMELE DE ANIMALE!

OIER: CONTROALE ȘI SUPRACONTROALE PÂNĂ SE DISTRUG FERMELE DE ANIMALE!

11 aprilie 2021 - 09:26

VOCEA CRESCĂTORULUI! Crescătorul de ovine Vasile Turculeț, Asociația Crescătorilor Montani de Ovine „Dealu Negru” Bistrița Năsăud, a transmis o scrisoare către AGROINFO în care spune cu amărăciune că atâtea controale și supracontroale vor duce la distrugerea fermelor de animale și nu la sprijinirea lor pentru a se dezvolta. Oierul subliniază cu ironie aberațiile impuse de autorități crescătorilor.

USAMV CLUJ VINDE PESTE 90.000 RĂSADURI LEGUME PRODUSE LA STAȚIUNEA DE CERCETARE HORTICOLĂ!

USAMV CLUJ VINDE PESTE 90.000 RĂSADURI LEGUME PRODUSE LA STAȚIUNEA DE CERCETARE HORTICOLĂ!

11 aprilie 2021 - 08:05

ANUNȚ! Peste 90.000 de răsaduri de legume produse la Stațiunea de Cercetare Horticolă, puse în vânzare de USAMV Cluj-Napoca! De luni, 12 aprilie 2021, puteți cumpăra răsaduri de la USAMV Cluj, anunță USAMV Cluj într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ANIMALELE TRANSPORTATE FĂRĂ ACTE SANITARE-VETERINARE, CONFISCATE ȘI UCISE!

ANIMALELE TRANSPORTATE FĂRĂ ACTE SANITARE-VETERINARE, CONFISCATE ȘI UCISE!

09 aprilie 2021 - 09:43

ATENȚIE, CRESCĂTORI! Animalele care sunt transportate fără documente sanitare-veterinare sunt confiscate și ucise de inspectorii sanitari-veterinari, avertizează Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, DSVSA Giurgiu, într-un comunicat transmis media.

CRESCĂTORI DE ANIMALE, VOCEA VOASTRĂ TREBUIE AUZITĂ ACUM LA BRUXELLES PÂNĂ NU E PREA TÂRZIU!

CRESCĂTORI DE ANIMALE, VOCEA VOASTRĂ TREBUIE AUZITĂ ACUM LA BRUXELLES PÂNĂ NU E PREA TÂRZIU!

09 aprilie 2021 - 08:26

TREZIȚI-VĂ! Crescătorii de animale din România trebuie să se trezească până nu e prea târziu! Trebuie să-și facă acum vocea auzită la Bruxelles! Deocamdată, acolo se aude acum doar vocea unor organizații care fac presiuni mari pentru interzicerea exportului de animale vii din România și reducerea numărului de animale crescute în ferme. Crescătorul de oi Iancu Polifronie din Dobrogea a declarat miercuri că pregătește o scrisoare către Comisia Europeană și Guvernul României.

AMENINȚARE PENTRU FERMELE DE ANIMALE!

AMENINȚARE PENTRU FERMELE DE ANIMALE!

09 aprilie 2021 - 06:47

CE LI SE PREGĂTEȘTE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE! De la interzicerea exportului și transportului animalelor vii la interzicerea înființări de noi ferme de animale sunt dezbaterile fierbinți de acum de la Bruxelles. Comisia Europeană urmărește să limiteze consumul de carne, să-l înlocuiască cu consumul de viermi și insecte, a anunțat europarlamentarul Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, care a organizat joi o dezbatere live cu crescători și exportatori de animale din România.

ASTĂZI, ÎN DIRECT! ZOOTEHNIA ROMÂNEASCĂ, SUB ASALT!

ASTĂZI, ÎN DIRECT! ZOOTEHNIA ROMÂNEASCĂ, SUB ASALT!

08 aprilie 2021 - 10:08

DEZBATERI. Eurodeputata Carmen Avram, membră a Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European (AGRI), organizează joi, 8 aprilie, de la ora 13:00, o dezbatere live, pe Facebook, pe tema provocărilor și amenințărilor la adresa zootehniei din România.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI!

08 aprilie 2021 - 08:52

OFICIAL! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2021, au fost înregistrate un număr de 395.027 cereri, pentru o suprafață de 2.232.129 ha.

MESAJUL FERMIERILOR: VENIM CU TRACTOARELE LA BUCUREȘTI!

MESAJUL FERMIERILOR: VENIM CU TRACTOARELE LA BUCUREȘTI!

08 aprilie 2021 - 08:40

PROTEST! Fermierii care au scos miercuri, 7 aprilie 2021, tractoarele în stradă la Iași și Botoșani anunță că vor merge cu utilajele agricole la București dacă nu le sunt rezolvate cererile. Asociația Producătorilor de Porumb din România a transmis un comunicat către AGROINFO.

SUBVENȚIILE TREBUIE SĂ AJUNGĂ LA ADEVĂRAȚII FERMIER! DEFINIȚIA NOULUI FERMIER!

SUBVENȚIILE TREBUIE SĂ AJUNGĂ LA ADEVĂRAȚII FERMIER! DEFINIȚIA NOULUI FERMIER!

08 aprilie 2021 - 08:07

SUBVENȚII AGRICOLE. A fost introdus conceptul privind noul fermier care va avea acces mult mai ușor la fonduri europene, la fel ca tânărul fermier. “Noul fermier” este definit astfel încât să includă următoarele elemente: condițiile pentru a fi „șeful exploatației”; formarea profesională și/sau competențele corespunzătoare; o limită de vârstă de peste 40 de ani, anunță europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Com AGRI, Parlamentul European.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii