Adama
Agreena
AGRICOVER

Subvenții APIA hectar, cap animal pentru 2024! Data depunere cereri la APIA!

Publicat: 28 februarie 2024 - 05:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Anul acesta, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) nu va demara la 1 martie depunerea cererilor unice de plată pentru subvențiile agricole cuvenite fermierilor pentru 2024, așa cum obișnuia în fiecare an. Când va începe sesiunea de primire a cererilor APIA? Răspunde secretarul de stat MADR Adrian Pintea, fost director general APIA.

"În ceea ce privește campania de depunere a cererilor pentru anul 2024, eu preconizez că nu va începe la data de 1 martie. Undeva spre sfârșitul lunii martie, undeva la 1 aprilie. Dar aici, părerea mea, nu este niciun fel de problemă și nu încurcă cu nimic fermierul. Unu, odată și APIA realizează toate plățile care trebuiesc făcute (plățile pentru anul de cerere 2023, care au termen limită 30 iunie 2024 n.r.), le rămâne doar sprijinul cuplat în sectorul vegetal și aici vreau să le spun fermierilor, pentru că știm foarte bine că după data de 15 mai se vor face aceste plăți, de ce, pentru că e perioada până la care se depun anumite documente.

cerere apia 2023_b

La nivelul fiecărui centru local APIA, respectiv centru județean, s-a dispus de la nivel central, și noi așa i-am rugat pe cei de la APIA, în care fiecare salariat al APIA gestionează anumiți fermieri, în momentul în care să sune acei fermieri dacă au documente, fac și eu apel la fermieri, dacă au deja documentele, să le aducă din timp la APIA astfel încât aceste plăți să le începem mult mai repede. Pentru că dacă APIA și-a închis și a primit toate documentele, putem face aceste plăți și mai repede, dar condiția este ca fiecare sau toți să-și depună acele documente, astfel încât să putem stabili și cuantumul la sprijinul cuplat vegetal și să le dăm drumul la plăți cât mai repede.

De ce va fi această decalare de termen de depunere a acestor cereri? Deoarece știm foarte bine, încă pentru Gaec 7 nu a venit o clarificare de la Comisia europeană, doar pentru Gaec 8, dar încă domnul ministru este la Bruxelles pentru a mai face anumite clarificări sau solicitări ale României, astfel încât toate modificările, tot ceea ce ne dorim noi să facem în Comitetul de monitorizare, notificat la Comisia europeană și atunci automat vor fi aceste decalaje de termene. Dar, repet, nu va încurca cu nimic.

Se va stabili și se va ieși cu un comunicat oficial, dar undeva în jurul datei de 1 aprilie se va începe, cel mai târziu la 1 aprilie. Sigur nu va fi 1 martie.
Data limită (pentru depunerea cererilor n.r.) se va decala cu 30 de zile. Dacă va începe la 1 aprilie, se va decala cu 30 de zile data limită de depunere a acestor cereri," a anunțat marți secretarul de stat MADR Adrian Pintea, în emisiunea Agrostrategia, TVR1.

Vizualizat: 10612 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

În atenția crescătorilor de vaci! Cum recunoașteți semnele bolii care face ravagii în ferme!

În atenția crescătorilor de vaci! Cum recunoașteți semnele bolii care face ravagii în ferme!

17 mai 2024 - 11:56

Antraxul este o boală bacteriană contagioasă, cu potențial letal atât pentru animalele domestice, cât și pentru oamen, și reprezintă o amenințare serioasă în cadrul fermelor de creștere a bovinelor. Recunoașterea rapidă a simptomelor este esențială pentru intervenție și prevenirea răspândirii bolii.

Veste bună pentru micii fermieri, crescători de animale!

Veste bună pentru micii fermieri, crescători de animale!

16 mai 2024 - 18:41

Micii fermieri, crescători de animale au o soluție bună la îndemână pentru a-și vinde produsele din ferme, automatele. Cu această idee vine un fermier din județul Bihor, Jaroslav Zetocha.

Urgent! Se dau 200 euro/ha, termen limită 20 mai!

Urgent! Se dau 200 euro/ha, termen limită 20 mai!

16 mai 2024 - 16:08

Depuneți urgent cererile! Ajutorul de minimis pentru cartofi, în cuantum de 200 euro/ha, are termen limită 20 mai 2024, anunță Direcția pentru Agricultură Caraș Severin.

APROBATĂ ASTĂZI de Guvern! Sumă mai mare la plata subvenției APIA!

APROBATĂ ASTĂZI de Guvern! Sumă mai mare la plata subvenției APIA!

16 mai 2024 - 14:32

În ședința de Guvern din data de 16 mai 2024 s-a aprobat Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Decizie președinte Iohannis: Bani împărțiți fermierilor, crescătorilor animale!

Decizie președinte Iohannis: Bani împărțiți fermierilor, crescătorilor animale!

16 mai 2024 - 07:50

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele de promulgare a legilor care stabilesc instituirea unor scheme de ajutor pentru fermieri şi agricultori, în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, subvenţiile totale fiind de aproape 400 de milioane de euro, conform Agerpres.

Mesaj APIA fermieri, crescători animale!

Mesaj APIA fermieri, crescători animale!

15 mai 2024 - 20:26

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani reamintește fermierilor că termenul limită până la care pot depune Cererea de Plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024 este data de 07 iunie 2024.

Proiect hotărâre de Guvern în consultare pe site-ul MADR!

Proiect hotărâre de Guvern în consultare pe site-ul MADR!

15 mai 2024 - 20:03

MADR a publicat în transparență decizonală Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare.

Ministrul Barbu ASTĂZI: Imediat APIA dă drumul plăților pe hectar și pe animale!

Ministrul Barbu ASTĂZI: Imediat APIA dă drumul plăților pe hectar și pe animale!

15 mai 2024 - 16:49

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, anunță astăzi că încep plățile pentru fermieri, crescători de animale, așa-numitul ajutor Ucraina, achitat prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Video! Oier Sterp: Să afle toți oierii! Nu dați mieii la samsari! Țineți prețul sus, că vin contractele!

Video! Oier Sterp: Să afle toți oierii! Nu dați mieii la samsari! Țineți prețul sus, că vin contractele!

15 mai 2024 - 09:43

Crescătorul de ovine Ionică Sterp, Ianoșda, Bihor, vicepreședinte Asociația Ciobanilor Profesioniști din România, are un anunț important pentru toți oierii. Sunt pe cale să fie semnate contracte de export miei cu Marocul și Algeria, firmele exportatoare fiind din Spania.

Plata în cel mai scurt timp a subvenției de 100 euro/ha!

Plata în cel mai scurt timp a subvenției de 100 euro/ha!

15 mai 2024 - 07:32

Fermierii români amenință cu un protest masiv pe data de 27 mai 2024 dacă nu le vor fi îndeplinite revendicările. Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România ne-a transmis lista de revendicări a fermierilor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

11 COMBINE New Holland și 13.000 HA!

11 COMBINE New Holland și 13.000 HA!

Singura societate care exploatează terenuri agricole din România listată la bursă, Holde Agri, şi-a făcut un obicei în a cumpăra combine de recoltat marca New Holland. Nu mai puţin de 11 astfel de echipamente au fost achiziţionate de-a lungul anilor, toate model CR 9.90!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Anunţ

Anunţ
Afiş într-un bar: Detalii