Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Subvenții APIA 2021! Cuantum sprijin cuplat lucernă și soia pentru anul 2021!

Publicat: 13 septembrie 2021 - 07:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Un document al Comisiei Europene din data de 1 septembrie 2021, transmis pentru Agroinfo, precizează valoarea medie pe hectar în Uniunea Europeană, pentru anul 2021, pentru sprijinul cuplat la lucernă și la soia. De asemenea, în document este menționat numărul de hectare notificat de România la Comisia Europeană pentru fiecare dintre cele două culturi, pentru acest an, și sumele alocate în 2021 pentru plata acestei subvenții europene către fermierii români.

Potrivit documentului CE, "sumele alocate au scăzut ușor cu 0,55% de la 474,9 milioane EUR pentru anul 2020 la 472,4 milioane EUR în anul 2021.

Sectorul culturilor proteice a fost întotdeauna și rămâne pentru anul de revendicare 2021 unul dintre cei mai mari beneficiari ai sprijinului cuplat (după sectorul zootehnic) și cel mai mare beneficiar al sprijinului cuplat pe suprafață. Cota sa din sprijin cuplat vegetal, SCV, a rămas puțin peste 11%, ceea ce reprezintă aproximativ 1,3% din plafonul național anual alocat pentru toate plățile directe."

Valoarea europeană medie pe hectar estimată a subvenției, pentru anul 2021, este de 114 euro/ha.

"Per sumă unitară (estimare prealabilă): în 2021, a scăzut la 114 EUR / ha față de precedent 116,5 EUR / ha în 2019 și 115 EUR / ha (media UE27 din anul de revendicare 2020)."

Documentul a fost elaborat în urma notificărilor făcute în acest an de către statele membre UE cu privire la plățile directe acordate, în 2021, fermierilor, crescătorilor de animale.

Pentru schema de sprijin cuplat pentru soia, România a notificat la Comisia Europeană, pentru anul 2021, 79.800 de hectare, iar bugetul pentru plata acestei subvenții, în acest an, este de 33.892.000 euro.

Pentru schema de sprijin cuplat pentru lucernă, România a notificat la Comisia Europeană, pentru anul 2021, 344.300 de hectare, iar bugetul pentru plata acestei subvenții pe hectar, pentru acest an, este de 17.215.000 euro.

În total, România a notificat 424.100 de hectare, bugetul pentru plățile către fermierii români fiind de 51.107.000 euro.

"În 2021, 13 state membre (Bulgaria, Croația, Finlanda, Franța, Ungaria, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Spania și Slovacia) au efectuat modificări ale măsuri deja existente. Aceste modificări au vizat pachetul financiar (BG, EL, ES, FI, FR,HU, IT, LV, LT, PL, SK), ștergerea ratei unitare modulate (PL) și condițiile de eligibilitate (EL, HR, LT, RO)," menționează documentul Comisiei Europene.

Pentru anul de cerere 2020, cuantumul pe hectar al sprijinului cuplat la soia și lucernă comunicat de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA):

Soia: 236,4418 euro/ha = 1.152,0626 lei/ha
Lucernă: 103,8155 euro/ha = 505,8410 lei/ha

Vizualizat: 9620 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Video! Ministrul Barbu: Protejăm gospodăria țărănească!

Video! Ministrul Barbu: Protejăm gospodăria țărănească!

03 decembrie 2023 - 19:18

Ministrul agriculturii a declarat la târgul Poftim, din România, ținut la acest sfârșit de săptămână, că este pentru păstrarea tradițiilor românești și protejarea gospodăriei țărănești. 

Sumele APIA hectar și cap animal pentru tranșa a doua de plată APIA!

Sumele APIA hectar și cap animal pentru tranșa a doua de plată APIA!

03 decembrie 2023 - 07:36

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează de luni, 4 decembrie 2023, tranșa a doua de plată a subvențiilor APIA aferente acestui an, plata finală al cărui termen limită este 30 iunie 2024. Plățile directe care sunt pe lista APIA și suma pe hectar și cap animal pentru această tranșă de plată.

Interzis porcul în gospodăriile țărănești?! Anunțul de ULTIMĂ ORĂ al ministrului Barbu!

Interzis porcul în gospodăriile țărănești?! Anunțul de ULTIMĂ ORĂ al ministrului Barbu!

03 decembrie 2023 - 06:40

Anunțul făcut sâmbătă de ministrul agriculturii, Florin Barbu, legat de interzicerea creșterii porcilor în gospodăriile țărănești. Ce spune șeful de la Agricultură?

Mesaj ASTĂZI ministrul agriculturii pentru fermieri!

Mesaj ASTĂZI ministrul agriculturii pentru fermieri!

01 decembrie 2023 - 15:42

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a transmis astăzi un mesaj fermierilor, crescătorilor de animale.

Fermierii: La subvenții APIA ne-ați furat de ne-ați rupt, iar banii de la AFIR nu ajung la cei mici!

Fermierii: La subvenții APIA ne-ați furat de ne-ați rupt, iar banii de la AFIR nu ajung la cei mici!

30 noiembrie 2023 - 14:21

Un val mare de nemulțumiri se ridică din rândul fermierilor și crescătorilor de animale în ultima perioadă. Pulsul accelerat, dezamăgirile crunte legate de ajutoarele care li se cuvin răzbat din reacțiile lor la comunicatele făcute de către cele două agenții de plăți din agricultura României, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

APIA, o nouă tranșă de subvenții în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

APIA, o nouă tranșă de subvenții în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

30 noiembrie 2023 - 12:11

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este pregătită să demareze de luni, 4 decembrie 2023, plățile finale aferente anului de cerere 2023. În fiecare an, tranșa a doua de plată a început în prima zi lucrătoare ulterioară datei de 1 decembrie. 

Lansare nouă sesiune bani europeni!

Lansare nouă sesiune bani europeni!

30 noiembrie 2023 - 10:54

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale lansează sesiunea de depunere a Strategiilor de Dezvoltare Locală din cadrul intervenției DR-36 - LEADER - Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității, cuprinsă în Planul Strategic PAC 2023-2027.

Ajutor minimis APROBAT!

Ajutor minimis APROBAT!

30 noiembrie 2023 - 10:39

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț Barbu, a aprobat pe 29 noiembrie 2023, ordinul ce modifică și completează anexa la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 107/2017 privind aprobarea schemei de ajutor de minimis „Sprijin pentru implementarea acţiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală”.

Ministrul Barbu acuzat că face ghidurile ca să ia banii șmecherii!

Ministrul Barbu acuzat că face ghidurile ca să ia banii șmecherii!

30 noiembrie 2023 - 10:16

Ministrul agriculturii Florin Barbu este acuzat că ar face ghidurile pentru ajutoarele de stat astfel încât banii să fie obținuți de băieții deștepți. Acuzațiile sunt lansate în spațiul public de fostul ministru al agriculturii Adrian Oros.

Nu mai are cine mulge o oaie!

Nu mai are cine mulge o oaie!

29 noiembrie 2023 - 18:44

Fermierii, crescătorii de animale încep să apeleze din ce în ce mai mult la tehnologie de ultimă generație, pentru că nu mai găsesc lucrători care să fie dispuși să muncească în ferme. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Pentru a avea succes tranziţia la agricultura biologică trebuie pregătită din timp, atât în ceea ce înseamnă combaterea principalelor buruieni şi a dăunătorilor problemă, rotaţia culturilor, dar şi pregătirea solului. Sfaturi utile pentru fermierii care doresc să "intre" în cultura biologică găsiţi în cartea lui Paolo Barchetta.

„Agricultura Biologică” vol. 1 și 2 pot fi achiziționate de aici https://www.mondobio.eu/carte/

Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii