Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

Subvenție APIA bunăstare vaci de lapte 100,18 euro!

Publicat: 21 octombrie 2022 - 09:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Creșterea nivelului de bunăstare a vacilor de lapte este o eco-schemă care poate fi accesată de crescătorii de vaci de lapte în perioada 2023-2027, conform Planului Național Strategic, transmis Comisiei Europene de Ministerul Agriculturii în data de 18 octombrie 2022. Cuantumul ajutorului este de 100,18 euro/cap.

Scopul subvenției este încurajarea fermierilor să utilizeze tehnici ce conduc la îmbunătățirea condițiilor de creștere și exploatare a vacilor de lapte.

"Prevenirea afecțiunilor mamare la vacile de lapte
Conform datelor furnizate de către asociații reprezentative din sectorul creșterii vacilor de lapte (ACV HolsteinRo, LAPAR și APRIL) în intervalul 01.01.2021 - 01.08.2022 incidența afecțiunilor mamare evidențiată prin analiza NTCS a fost de 33%.
Incidența NTCS pentru intervalul (01.01.2021-01.08.2022):
• 0 - 200.000, în procent de 67%;
• 200.000 - 400.000 (mamite subclinice), în procent de 11%;
• peste 400.000 (mamite clinice), în procent de 22%.
Aceasta măsură ar putea reduce considerabil incidența mamitelor clinice și subclinice, crescând astfel randamentul de procesare al laptelui.

Reducerea afecțiunilor podale la vacile de lapte
Confom datelor furnizate de către Asociația Medicilor Veterinari Specialiști în Patologia Rumegătoarelor, în anul 2022 afecțiunile podale au afectat peste 42% din efectivul de bovine lapte.
Având în vedere faptul ca majoritatea acestor probleme sunt cauzate de deficiențe ale activității de podotehnie a managementului defectuos al afecțiunilor podale, este necesară instituirea de urgență a unor noi protocoale care să asigure bunastare sporită a animalelor.

Sprijinul este destinat să acopere costurile suplimentare suportate și pierderile de venituri ca urmare a utilizării de soluții alternative care să conducă la reducerea utilizării antibioticelor, prevenirea afecțiunilor podale și mamare și îmbunătățirea nivelului de bunăstare a vacilor de lapte.
Asigurarea condițiilor de confort sporite în zona de odihnă a animalelor îmbunătățește bunăstarea vacilor de lapte.

ferma-vaci-jurnal_b

În urma studiilor furnizate de către asociațiile crescătorilor de vaci de lapte s-a constatat că suplimentarea cantitativă a așternutului duce la îmbunătățirea zonei de odihnă și creșterea nivelului de bunăstarea vacilor de lapte.
Intervenția se aplică următoarelor specii și categorii de animale: vaci de lapte.

Beneficiarul:
- Crescător de animale care se încadrează în categoria fermierilor activ
- deține o exploatație autorizată/înregistrată sanitar-veterinar și solicită sprijin prin această eco-schemă pentru bovine femele vaci de lapte adulte
- animalele să fie identificate și înregistrate conform sistemului oficial.

Cuantum total anual estimat:

1. Evitarea mulsului traumatic și bunăstarea ugerului - 50,26 euro/UVM euro/UVM/an,
2.Sănătatea ongloanelor - 29,09 euro/UVM euro/UVM/an
3. Îmbunătațirea zonei de odihnă – 20,83 euro/UVM
Total 50,26 euro/UVM +29,09 euro/UVM + 20,83 euro/UVM= 100,18 euro/UVM/an," precizează Planul Național Strategic 2023-2027, depus de MADR la Comisia Europeană.

Vizualizat: 3054 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

21 septembrie 2023 - 15:41

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM, pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, la secțiunea Comunicare/ Dezbatere publică.

Bani în plus pentru vaca de lapte!

Bani în plus pentru vaca de lapte!

21 septembrie 2023 - 15:15

"Îmbunătățim formele de sprijin pentru crescătorii de bovine prin acordarea subvenției la trei capete încărcătură pe hectar, pentru porumb siloz, ceea ce înseamnă că fermierii vor primi încă 260 de euro peste cei 200 de euro încasați," a anunțat ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu Asociaţia Crescătorilor de Taurine din România.

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

21 septembrie 2023 - 09:02

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a participat miercuri, 20 septembrie 2023, la ședința Asociației Crescătorilor de Taurine din România, la sediul IBNA Balotești.

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

21 septembrie 2023 - 08:38

Povestea unei văcuțe dintr-un sat din România a înduioșat membrii unui grup al crescătorilor de vaci Facebook. S-a pierdut pe 6 septembrie și-n zadar proprietarii de 80 de ani au fost ajutați să o caute cu o dronă, s-au rugat și au implorat, nici urmă de văcuță. Supărați și cu lacrimi în ochi au hotărât să cumpere o altă vacă. Ce s-a întâmplat atunci?

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

21 septembrie 2023 - 07:57

"În perioada 18 - 19 septembrie 2023, am reprezentat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la lucrările Consiliului de Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles," informează secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, pe Facebook. 

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

20 septembrie 2023 - 18:48

Cornel Constantin Turcescu, directorul general al APIA, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Băncii Transilvania, în contextul parteneriatelor solide pe care agenția le are cu mediul bancar pentru facilitarea accesului fermierilor la creditare în condiții avantajoase.

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

20 septembrie 2023 - 18:18

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că astăzi a făcut plățile pentru cei care beneficiază de renta agricolă viageră. 

Ministrul agriculturii vrea să înființeze stații de producere a biogazului în fermele de vaci!

Ministrul agriculturii vrea să înființeze stații de producere a biogazului în fermele de vaci!

20 septembrie 2023 - 14:45

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a spus marți, în exclusivitate la „Interviurile Digi24.ro”, că are în vedere un proiect de înființare a unor stații de producere a biogazului în cadrul fermelor românești de creșetere a bovinelor, pentru a fi folosit la sere în care să se producă legume pe tot parcursul anului.

Document Guvern taxe și impozite! Impozit special pe case și mașini!

Document Guvern taxe și impozite! Impozit special pe case și mașini!

20 septembrie 2023 - 13:47

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de lege privind noile măsuri fiscal-bugetare, pentru care Guvernul ar urma să îşi asume răspunderea în Parlament.

Trei familii de crescători au făcut o cooperativă și acum deschid o făbricuță de lapte!

Trei familii de crescători au făcut o cooperativă și acum deschid o făbricuță de lapte!

20 septembrie 2023 - 07:15

Trei familii de crescători de animale din comuna Zagra, Bistriția Năsăud, s-au asociat și au făcut Cooperativa Agricolă Haiducii Țibleșului, cu sediul în satul Suplai. Acum cooperativa a investește 3,66 milioane lei într-un centru de prelucrare a laptelui, urmând să scoată pe piață lapte pentru consum, caș și cascaval sub brand propriu.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Dilemă

- Cum îl cheamă pe taică-tău? Detalii