Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Subvenția APIA vaci de lapte 130 euro/vacă, modificări condiții pentru 2024!

Publicat: 27 decembrie 2023 - 09:55
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Crescătorii de vaci de lapte beneficiază anul viitor, în 2024, de subvenția APIA PD-07 Creșterea nivelului de bunăstare a vacilor de lapte, este una dintre eco-schemele din zootehnie, introdusă în acest an. Ministerul Agriculturii, în înțelegere cu asociațiile crescătorilor a modificat pentru 2024 condițiile de obținere a acestor bani.

PD-07 Creșterea nivelului de bunăstare a vacilor de lapte. Modificări pentru 2024. 

"Modificările vizează:
• Actualizarea prețurilor;
• Completarea standardelor naționale obligatorii:
1. Podeaua zonei de odihnă trebuie să fie solidă, acoperită cu un strat izolator ori materiale higroscopice sub formă de aşternut, cum ar fi paie sau alte produse cu proprietăţi absorbante, în vederea asigurării confortului şi pentru reducerea riscului de rănire a animalelor. În cazul în care se utilizează materiale higroscopice sub formă de aşternut, cantitatea minimă trebuie să fie de 2 kg/cap/zi.
2. Echipamentele de muls trebuie menţinute în stare corespunzătoare pentru a preveni apariţia de traumatisme în timpul mulsului, iar modul de funcţionare a acestora trebuie verificat minimum o dată pe an. Manşoanele aparatelor de muls trebuie înlocuite cel puţin o dată pe an.
3. Înaintea mulsului şi mai ales după muls trebuie să se facă igiena mameloanelor prin aplicarea unei soluţii destinate în acest sens. Anual, cantitatea de soluţie aplicată trebuie să fie de minimum 1 litru/cap animal, cu respectarea indicaţiilor de utilizare din avizul în vigoare al produsului biocid utilizat.
• Completarea condițiilor suplimentare de bunăstare:
a. reducerea cantități de paie asigurată în condiții superioare de la 2kg la 1kg;
b.introducerea unei noi soluții tehnice în cazul zonelor de odihnă prevăzute cu saltele acestea se vor acoperi cu o cantitate de minim 300 g/cap/zi de materiala absorbant (talaș, rumeguș, paie tocate).
• Eliminarea Directivei 2008/119/CE a Consiliului din 18 decembrie 2008 de stabilire a normelor minime privind protecția vițeilor: articolele 3 și 4 din secțiunea aferentă baseline-ului
• Actualizarea legislației:
- Înlocuire Proiect de Ordin al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor pentru aprobarea Normei sanitare veterinare ce stabilește standarde minime pentru protecția bovinelor și a Normei sanitare veterinare ce stabilește standarde minime pentru protecția ovinelor și caprinelor- art. 12 cu Ordinul nr. 10/2023 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare ce stabileşte standarde minime pentru protecţia bovinelor din exploataţiile comerciale – art.13 cu modificările ulterioare
• Introducerea cerinței privind faptul că solicitanții de sprijin trebuie să îndeplinească toate angajamentele din cadrul acestei intervenții
În urma actualizării metodologilor de calcul a ratelor de sprijin au fost modificate ratele de sprijin.

vaci-lapte-munte_b

Actualizarea prețurilor, criza provocată de Războiul din Ucraina a determinat o creștere a prețurilor a furajelor și a combustibililor.

În urma analizelor la diversele ferme de vaci de lapte s-a constat că suplimentarea cu 2 kg/cap/zi de paie este prea mare și că 1kg/cap/zi de paie suplimentare sunt suficiente pentru acoperirea zonei de odihnă iar în cazul fermelor cu zone de odihnă prevăzute cu saltele este suficient aplicarea suplimentară a 300 g/cap/zi materiale higroscopice sub formă de fibre vegetale mărunțite sau tocate (talaș, rumeguș, paie tocate) peste stratul izolator.

Pentru a fi îndeplinit obiectivul de asigurare a unei bunăstării superioare a animalelor s-a introdus cerința că solicitanții de sprijin trebuie să îndeplinească toate angajamentele din cadrul acestei intervenții.

Alocarea intervenției a scăzut de la 142.756.500 la 80.947.460 euro.

Cuantum total anual estimat:
1. Evitarea mulsului traumatic și bunăstarea ugerului - 70,24 euro/UVM;
2. Sănătatea ongloanelor - 38,46 euro/UVM;
3. Îmbunătațirea zonei de odihnă – 22,13 euro/UVM

Total 70,24 euro/UVM + 38,46 euro/UVM + 22,13 euro/UVM= 130,84 euro/UVM/an.
Solicitanții de sprijin trebuie să îndeplinească toate angajamentele din cadrul acestei intervenții."

Informații obținute de Agroinfo din Planul Național Strategic. 

Vizualizat: 7430 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Comunicat APIA ACUM: Banii în conturile fermierilor!

Comunicat APIA ACUM: Banii în conturile fermierilor!

23 februarie 2024 - 14:11

“Am aprobat Ordinul pentru deblocarea plăților pentru ecoschemele în sectorul vegetal PD – 04, PD - 05, PD – 06 și intervenția în sectorul zootehnic PD -25” este mesajul transmis fermierilor de către ministrul agriculturii, Florin Ionuț Barbu.

Bani pentru crescătorii de oi, vaci, capre, aprobați ASTĂZI de Guvern!

Bani pentru crescătorii de oi, vaci, capre, aprobați ASTĂZI de Guvern!

22 februarie 2024 - 20:03

Guvernul a aprobat astăzi, 22 februarie 2024, în ședință, o Hotărâre prin care sectorul creșterii animalelor va beneficia de o schemă de ajutor de stat în anul 2024, în valoare de aproximativ 390 milioane de lei, reprezentând credite de angajament și credite bugetare.

Oficial! Cuantum pe hectar subvenții APIA ferme mici și plata pe înverzire!

Oficial! Cuantum pe hectar subvenții APIA ferme mici și plata pe înverzire!

22 februarie 2024 - 19:54

Ministrul Florin Barbu a semnat astăzi, 22 februarie 2024, Ordinul pentru aprobarea cuantumului unitar al plăților directe aferente cererilor de plată depuse în anul 2023, finanțate din FEGA prin intervențiile din cadrul Planului strategic PAC 2023-2027, anunță comunicatul MADR transmis Agroinfo. 

Noua subvenție de 200 euro/ha aprobată ASTĂZI de Guvern!

Noua subvenție de 200 euro/ha aprobată ASTĂZI de Guvern!

22 februarie 2024 - 19:04

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi, 22 februarie 2024, schema „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de cartof de consum”.

Aprobat ASTĂZI de Guvern: Ajutor de stat micii fermieri!

Aprobat ASTĂZI de Guvern: Ajutor de stat micii fermieri!

22 februarie 2024 - 18:50

Guvernul  a aprobat astăzi, 22 februarie, Ordonanța de urgență privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de tomate în spații protejate și cultura de usturoi, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Sumele ANT pe hectar virate în lei în conturile fermierilor!

Sumele ANT pe hectar virate în lei în conturile fermierilor!

22 februarie 2024 - 11:29

Ministerul Agriculturii a anunțat astăzi că a fost deblocată plata ajutorului național tranzitoriu pe hectar, ANT pentru anul 2023, subvenție achitată fermierilor de la bugetul de stat. MADR a anunțat și cuantumurile pe hectar, stabilite în euro. Fermierii primesc plata în lei la un curs euro-leu cu care lucrează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

ANT ajutor național tranzitoriu tăiat la jumătate!

ANT ajutor național tranzitoriu tăiat la jumătate!

22 februarie 2024 - 10:59

Ministerul Agriculturii a anunțat astăzi cuantumurile pe hectar pentru ajutorul național tranzitoriu, ANT, aferent anului de cerere 2023. Cultura pentru care suma pe hectar a fost tăiată la jumătate pentru anul 2023 prin comparație cu anul 2022 este tutunul. La fel, ANT 6 sfeclă de zahăr, suma pe hectar a scăzut de la cca 180 euro/ha la 98 euro/ha.

Anunț OFICIAL! ANT la plată! Cuantum ajutor național tranzitoriu!

Anunț OFICIAL! ANT la plată! Cuantum ajutor național tranzitoriu!

22 februarie 2024 - 10:28

MADR a demarat procesul de autorizare la plată a Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT) sector vegetal, an de cerere 2023, după ce APIA a stabilit cuantumurile aferente acestor forme de sprijin.

Șef APIA: Situația la zi a plăților către fermieri, crescători animale!

Șef APIA: Situația la zi a plăților către fermieri, crescători animale!

22 februarie 2024 - 07:30

Directorul executiv al Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui, Răzvan Arteni, a prezentat în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural situația la zi la plata subvențiilor agricole aferente anului 2023. Șeful APIA Vaslui a spus că nu se știe data la care va demara anul acesta campania pentru depunerea cererilor unice la APIA. 

Anchetă la plata subvențiilor APIA! Plăți blocate!

Anchetă la plata subvențiilor APIA! Plăți blocate!

22 februarie 2024 - 06:46

Fostul șef al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Ionuț Lupu ar fi audiat de cei de la Parchetul European într-un dosar privind mai multe subvenții din agricultură.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii