Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE SĂ FIE DATĂ DOAR CELOR CARE AU ANIMALE!

Publicat: 11 februarie 2021 - 07:45
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

PLATĂ SUBVENȚII! De subvenția APIA pe hectarul de pășune să beneficieze doar crescătorii de animale, este una dintre propunerile pe care le face Asociația Crescătorilor de Bovine de Carne din România, ACBCR, pentru următorul exercițiu financiar 2023-2027. În prezent, de această subvenție beneficiază și cei care nu au animale, dar desfășoară o minimă activitate agricolă, cum este cositul pășunii.

În prezent, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le achită subvenția pe hectarul de pășune fermierilor care asigură încărcătura pe pășune cu animale, minim 0,3 UVM/ha, și celor care nu au animale, nu asigură încărcătura, dar cosesc o dată pe an pășunea și vând fânul.

Crescătorii de bovine s-au întâlnit miercuri, 10 februarie 2021, cu ministrul agriculturii, Adrian Oros, pentru a discuta subvențiile pentru zootehnie pentru anii 2021-2022, dar și propunerile pentru Planul Național Strategic 2023-2027.

Crescătorul de bovine Dumitru Grigorean, președintele Asociației Crescătorilor de Bovine de Carne din România, a participat ieri la ședința cu ministrul agriculturii și cu echipa de conducere MADR. Pentru următorul exercițiu financiar, 2023-2027, una dintre propuneri este ca subvenția pe hectarul de pășune să fie acordată exclusiv celor care dețin animale în proprietate și asigură încărcătura cu animale, să fie excluși de la plata acestei subvenții cei care nu au animale.

Așa cum bine a subliniat domnul ministru, în vegetal sunt fermieri care au teren arabil și au doar adeverința de la primărie, dar, în realitate, acel teren e dat în arendă la fermieri care-l lucrează și el se duce și își ia subvenția, același lucru se poate constata și la pășuni și fânațe, unde sunt foarte mulți fermieri care încasează subvenții mari spre foarte mari, în zona de munte, 470 de euro pe hectar, aproape 500 de euro pe hectar, și ei nu mai desfășoară niciun fel de activitate agricolă acolo.

Adică, propunerea este ca doar fermierii care au animale în proprietate să beneficieze de sprijin pentru aceste suprafețe de pășuni și fânațe. Nu am înaintat încă această propunere, urmează după ce apare regulamentul european pentru următorul exercițiu financiar (2023-2027), dar ar fi una dintre propunerile venite de la fermieri, de la colegii din țară, în special, din zona de munte unde sunt foarte, foarte multe cazuri în care sprijinul îl primește cel care, în anumite situații, nici nu mai știe unde are terenul. Merge la primărie, scoate adeverința o duce la APIA și așteaptă luna octombrie când îi intră banii în cont.

Ca să nu mai vorbim de faptul că ăștia primesc banii primii, pentru că ei nu au animale și neavînd schemă de ANT (ajutor național tranzitoriu n.r.) sau SCZ (sprijin cuplat zootehnic n.r.) intră la plata pe teren mai repede. Și unii chiar mai și râd de noi, cei care avem animale, că ei au subvenția în cont.

Atunci, cel care are pășunea poate să opteze, dacă vrea, poate să-și cumpere animale, dacă nu-i convine și are altă ocupație, poate să dea terenul în arendă cu acte către un crescător de animale. Și atunci, în funcție de calitatea terenului, de zonă, de cererea pieței, poate să obțină o arendă sau poate să renunțe cu totul la acel teren. Proprietarul de teren are trei variante, una: să nu mai ceară subvenție pentru că nu are animale, să lase terenul acolo în paragină, dar să nu ia subvenția, a doua: să-și cumpere animale și să pășuneze cu animalele proprii, iar a treia: să-l dea în arendă. Nu ar fi corect să se meargă în continuare așa. Sunt fermieri care completează toamna o filă, două din carnetul de comercializare, precum că a vândut fânul către un fermier care are vaci, acel fermier, săracul, nici nu știe că el a cumpărat fânul. Sunt foarte multe situații din astea. Adică, el, ca dovadă că a lucrat terenul, declară la APIA că a cosit și a vândut fânul, dar în realitate nu s-a întâmplat așa. Dacă nu e în eșantionul de control APIA, nu-l întreabă nimeni și scapă, dacă este, se duce și cosește repede, peste noapte, lasă fânul acolo.

Și aici s-ar putea extinde ca subvenția să se dea pentru utilizatorii pășunii, adică dacă utilizatorul terenului este cel care are animale, acel utilizator să primească subvenția, să facă dovada clară că are animale în proprietate. Și aici e o măsură complementară care nu costă nimic ministerul, că nu trebuie să dea bani în plus, dar pentru fermierii veritabili, cum e termenul în regulamentul european, ar fi o gură mare de oxigen, a declarat crescătorul de bovine Dumitru Grigorean, președintele Asociației Crescătorilor de Bovine de Carne din România, exclusiv pentru AGROINFO.

Click aici pentru a te abona la Newsletterul AGROINFOhttps://www.agroinfo.ro/newsletters/subscribe.html

 

Vizualizat: 8119 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

LEGEA BUGETULUI DE STAT 2021, VOTATĂ ÎN PARLAMENT!

LEGEA BUGETULUI DE STAT 2021, VOTATĂ ÎN PARLAMENT!

02 martie 2021 - 19:37

ADOPTAT. Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, marţi, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021. S-au înregistrat 234 de voturi "pentru" şi 170 de voturi "împotrivă".

DIRECTOR APIA: PLĂȚILE RESTANTE CĂTRE FERMIERI!

DIRECTOR APIA: PLĂȚILE RESTANTE CĂTRE FERMIERI!

02 martie 2021 - 18:39

SUBVENȚII APIA 2021. Toţi fermierii, chiar şi cei care nu şi-au primit încă subvenţiile din Campania 2020, din cauza unor probleme apărute în teren, pot depune acum cererile unice de plată în Campania 2021, fără nicio interdicţie, a anunțat Dumitru Stepanescu, directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Caraș-Severin. El a mai precizat că sunt în curs de rezolvare contestațiile făcute de fermieri la controlul prin teledetecție.

DATE DE REFERINȚĂ SUBVENȚIA APIA BOVINE pentru ACEST AN!

DATE DE REFERINȚĂ SUBVENȚIA APIA BOVINE pentru ACEST AN!

02 martie 2021 - 17:51

SUBVENȚII APIA 2021. Data de referință se stabilește în funcție de data înființării exploatației cu cod ANSVSA. Data înființării este data intrării primului animal în exploatația cu cod ANSVSA conform înregistrărilor existente în baza națională de date (RNE) a ANSVSA, informează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

NU LE DAȚI SUBVENȚII LA ȚĂRANII CU O VACĂ, DOUĂ, DAR LE DAȚI LA ĂIA CARE NU SE MAI OCUPĂ DE VACI!

NU LE DAȚI SUBVENȚII LA ȚĂRANII CU O VACĂ, DOUĂ, DAR LE DAȚI LA ĂIA CARE NU SE MAI OCUPĂ DE VACI!

02 martie 2021 - 12:59

NU A DISPĂRUT NEDREPTATEA! Subvenția mică din zootehnie, cum o numesc crescătorii de animale, ajutorul național tranzitoriu pentru bovine va fi luată și anul acesta de cei care au deținut vaci la data de referință 31 ianuarie 2013. Condiția impusă anul acesta este deținerea măcar a unei singure vaci în exploatația agricolă. Această schimbare făcută anul acesta prin Ordinul ministrului agriculturii nu înlătură nedreptatea. Micii crescători, dar și specialiști APIA, au transmis mesaje către AGROINFO.

SUBVENȚIA APIA DE 160 EURO/ANIMAL PE CARE O ÎNCASAȚI pentru UN SINGUR ANIMAL!

SUBVENȚIA APIA DE 160 EURO/ANIMAL PE CARE O ÎNCASAȚI pentru UN SINGUR ANIMAL!

02 martie 2021 - 10:42

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! Crescătorii români de animale încasează anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) o subvenție de circa 160 de euro pe cap de animal chiar dacă dețin un singur animal eligibil la plată. Despre ce subvenție este vorba?

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru TOȚI FERMIERII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru TOȚI FERMIERII!

02 martie 2021 - 09:25

OFICIAL! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 01 martie 2021, a demarat Campania de primire a Cererilor Unice de Plată în anului 2021, anunță APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

PLATA AJUTORULUI NAȚIONAL TRANZITORIU BOVINE CARNE! ACTE NECESARE!

PLATA AJUTORULUI NAȚIONAL TRANZITORIU BOVINE CARNE! ACTE NECESARE!

02 martie 2021 - 08:57

SUBVENȚII APIA FERME BOVINE. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță actele obligatorii pentru obținerea ajutorului național tranzitoriu, pentru acest an, pentru bovinele de carne.

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! FORMULARUL OBLIGATORIU pentru SUBVENȚII APIA 2021!

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! FORMULARUL OBLIGATORIU pentru SUBVENȚII APIA 2021!

02 martie 2021 - 08:37

SUBVENȚII APIA 2021! Formularul cererii unice de plată APIA pentru anul 2021 a fost publicat luni, 1 martie 2021, în Monitorul Oficial. Acest formular este stabilit prin Ordinul ministrului agriculturii nr.46/2021.

AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU 2021 VACI DE LAPTE! PERIOADE DE REFERINȚĂ!

AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU 2021 VACI DE LAPTE! PERIOADE DE REFERINȚĂ!

01 martie 2021 - 21:03

SUBVENȚII APIA 2021. Perioadele de referință, condițiile și actele pentru obținerea ajutorului național tranzitoriu, pentru acest an, pentru vacile de lapte sunt anunțate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

APIA: ADEVERINȚELE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIA APIA MARE LA OVINE/CAPRINE!

APIA: ADEVERINȚELE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIA APIA MARE LA OVINE/CAPRINE!

01 martie 2021 - 19:29

SUBVENȚII APIA 2021-2022. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță crescătorii de animale care sunt adeverințele obligatorii pe care trebuie să le depună la APIA pentru obținerea subvenției mari din zootehnie, sprijin cuplat. APIA anunță și termenul limită de depunere a acestor adeverințe. Cuantumul sprijinului cuplat ovine/caprine pentru anul 2020 este de 17,90 euro/ovină/caprină.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Muresan Doru
|
02. 11, 2021. Thursday 23:44
Sigur ca da... Si, daca se poate sa fie pasunile altor persoane, pe care sa le "foloseasca moca : asa zisii "crescatori de ovine si bovine" si pentru care sa mai si primeasca, tot ei subventii ?!... Dar, cu proprietarii pasunilor cum ramane ?... Despre dreptul de proprietate ati auzit ?
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Romantism

Romantism
- De ce plângi? Detalii