FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Subvenția APIA la bovine de 225 milioane de LEI! NU DE EURO!

Publicat: 28 iulie 2021 - 17:58
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Crescătorii de vaci întreabă Agroinfo: au fost alocate 225 de milioane de EURO pentru plata ajutorului Covid 19 bovine, pentru acest an, sau suma aceasta de 225 de milioane este în LEI? În ce monedă e suma alocată pentru plata subvenției APIA la bovine?! Diferența dintre euro și lei este uriașă la o sumă atât de mare. 225 de milioane de euro înseamnă cu mult mai mulți bani pentru crescători decât  225 de milioane de lei.

Confuzia produsă în rândul crescătorilor de vaci a pornit de la declarația ministrului agriculturii, Adrian Oros, făcută ieri, 27 iulie, la conferința de presă. Ministrul Oros a greșit și a spus euro în loc de lei când a vorbit despre ajutorul Covid 19 la bovine. Greșeala din discursul ministrului agriculturii ar putea fi pusă pe seama faptului că Adrian Oros vorbise înainte de fonduri europene.

Agroinfo a publicat ieri declarația ministrului agriculturii, însă, pentru corecta informare a crescătorilor de vaci, recunoaștem, am corectat declarația ministrului Adrian Oros. 

"Anunțăm fermierii, deținători de bovine, în 9 august, este ultima dată când se pot depune cereri. Și reamintesc că sunt bani pe care-i folosim din ajutorul național tranzitoriu tocmai pentru a-i da pe animale reale și animale din baza de date și animale care acum există în gospodării și ferme, 225 de milioane de euro," este declarația ministrului agriculturii. Noi am corectat declarația ministrului, înlocuind euro cu lei. ATENȚIE! SUMA ALOCATĂ PENTRU PLATA AJUTORULUI LA BOVINE ESTE ÎN LEI! Dacă am fi lăsat greșeala ministrului și nu am fi precizat că este vorba de lei, nicidecum de euro, am fi contribuit cu bună știință la răspândirea unei informații false.

Potrivit ORDONANȚEI DE URGENȚĂ nr. 58 din 24 iunie 2021 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2021, în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial nr. 632 din 28 iunie 2021:
(4) Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de 225.537.713,79 lei, se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2021, și este repartizată astfel:
a) 182.708.014,97 lei pentru ajutorul prevăzut la art. 4 alin. (1) lit. a);
b) 42.829.698,82 lei pentru ajutorul prevăzut la art. 4 alin. (1) lit. b).

Articolul 5, alin.4 din OUG 58/2021.

De asemenea, Ghidul APIA pentru solicitanții acestui ajutor precizează:

"Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat în sectorul bovin este de 225.537.713,79 lei și se asigură de la bugetul de stat în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2021 și este repartizată după cum urmează:
- 182.708.014,97 lei pentru ajutorul acordat pentru efectivele de bovine cu vârsta de minimum 16 luni la data de 31 ianuarie 2021 și / sau efectivele de bovine cu vârsta de minimum 7 luni la data de 31 ianuarie 2021;
- 42.829.698,82 lei pentru ajutorul acordat pentru cantitatea de lapte produsă și valorificată în luna ianuarie 2021".

Deci, valoarea totală pentru plata subvenției APIA la bovine este de 225 de milioane LEI. Nicidecum 225 de milioane de euro.

Vă reamintim că sunt două scheme de ajutor Covid bovine, așa cum este menționat și-n Ordonanța de Urgență, și-n Ghidul APIA, una pentru efectivele de animale și cea de-a doua pentru cantitatea de lapte produsă și livrată de ferme în ianuarie 2021. Termenul limită de depunere a cererilor la APIA este 9 august 2021.

Vizualizat: 1577 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Decizie MADR astăzi! Plățile pentru fermieri, crescători de animale!

Decizie MADR astăzi! Plățile pentru fermieri, crescători de animale!

20 septembrie 2021 - 19:05

Ministerul Agriculturii a publicat astăzi pe site-ul oficial, în dezbatere, un proiect de hotărâre de Guvern prin care este stabilită suma pentru acest an pentru plata subvenției APIA la motorina utilizată în agricultură.

Export din fermele românești! Se deschide o nouă piață!

Export din fermele românești! Se deschide o nouă piață!

20 septembrie 2021 - 18:57

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a semnat astăzi, 20 septembrie 2021, un protocol pentru o nouă piață unde vor putea exporta fermierii români. Ministerul Agriculturii a transmis un comunicat pentru Agroinfo.

Vin subvențiile APIA! Mesajul de ASTĂZI al șefului APIA pentru fermieri, crescători de animale!

Vin subvențiile APIA! Mesajul de ASTĂZI al șefului APIA pentru fermieri, crescători de animale!

20 septembrie 2021 - 18:18

Ne apropiem cu pași repezi de startul plăților în avans aferente Campaniei 2021, le transmite directorul general APIA, Adrian Pintea, fermierilor, crescătorilor de animale, într-un mesaj publicat de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Specie nouă de insectă descoperită de cercetătorii USAMV Cluj, botezată cu numele Simonei Halep!

Specie nouă de insectă descoperită de cercetătorii USAMV Cluj, botezată cu numele Simonei Halep!

20 septembrie 2021 - 17:49

O specie nouă de insectă, descoperită de cercetătorii USAMV Cluj-Napoca în județul Constanța, a fost denumită oficial în onoarea Simonei Halep, anunță USAMV Cluj Napoca într-un comunicat transmis Agroinfo.

Fermierii români îi cer ministrului agriculturii să devină aliatul lor!

Fermierii români îi cer ministrului agriculturii să devină aliatul lor!

20 septembrie 2021 - 11:01

Federația Națională PRO AGRO a transmis astăzi, pentru Agroinfo, o scrisoare deschisă adresată ministrului agriculturii, Adrian Oros. Fermierii îi cer șefului MADR să devină aliatul lor în lupta pentru un preț corect al produselor din fermele românești.

Model de tânăr fermier!

Model de tânăr fermier!

20 septembrie 2021 - 10:05

Tânărul fermier Alex Merka lucrează 10 hectare în comuna Bârcea Mare din județul Hunedoara. Cultivă legume și fructe, iar produsele muncii lui le vinde și la piață, dar și la un aprozar. Tânărul fermier a absolvit Facultatea de Horticultură, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, USAMV Cluj, iar acum este masterand.

Anunț AFIR: Start de ASTĂZI depunere cereri pentru aceste ajutoare europene!

Anunț AFIR: Start de ASTĂZI depunere cereri pentru aceste ajutoare europene!

20 septembrie 2021 - 09:12

Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunţă lansarea în perioada 20 septembrie – 20 decembrie 2021 a primei sesiuni din 2021 de depunere a Cererilor de finanţare pentru submăsura 5.1 „Sprijin pentru investiții în acțiuni preventive menite să reducă consecințele dezastrelor naturale, evenimentelor adverse și catastrofale - pentru beneficiarii privați” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Ajutoare europene fermieri, crescători animale în septembrie 2021!

Ajutoare europene fermieri, crescători animale în septembrie 2021!

20 septembrie 2021 - 07:50

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță pe site-ul oficial calendarul estimativ al ajutoarelor europene pentru fermieri, crescători animale care vor fi lansate până la sfârșitul acestei luni.

Dosar penal pentru primarul comunei gata de răscoală!

Dosar penal pentru primarul comunei gata de răscoală!

19 septembrie 2021 - 21:30

Primarul comunei Şuletea, Vaslui, Ciprian Tamaş, este cercetat pentru instigare publică după ce a postat pe pagina sa personală de Facebook un mesaj împotriva obligativităţii vaccinării, în care afirmă că politicienii care vor lua o astfel de măsură vor fi aşteptaţi "cu furcile, coasele şi securile".

Ministrul Oros: Primul efect va fi falimentul fermierilor!

Ministrul Oros: Primul efect va fi falimentul fermierilor!

19 septembrie 2021 - 20:57

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat, la acest sfârșit de săptămână, la Cluj că fermierii sunt amenințați cu falimentul în ciuda subvențiilor agricole de care beneficiază în situația în care în UE sunt importate din țări terțe produse agroalimentare la prețuri mult mai mici.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021! Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței Povestea porumbului de Cărpiniş

Bancul zilei

Găini străine

Găini străine
Un ardelean, la piaţă: Detalii