Adama
Agreena
AGRICOVER

Subvenția APIA de 200 euro/animal pe care a încasat-o un singur crescător de bovine!

Publicat: 25 ianuarie 2023 - 09:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Un singur crescător de bovine din România a beneficiat anul trecut de plata compensatorie pentru bovinele din rasele tradiționale în pericol de abandon, conform Planului Național Strategic 2023-2027.

Potrivit documentului care stă la baza acordării tuturor subvențiilor agricole, Planul Național Strategic, crescătorii de bovine beneficiază și-n acest an de plata compensatorie pentru Sura de Stepă și Bivolul românesc, rase de bovine considerate în pericol de abandon. Cuantumul acestei subvenții APIA pentru acest an este de 200 euro/UVM/an.

"În România sprijinul acordat pentru angajamentele voluntare de creștere a animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon a fost introdus inițial în PNDR 2014-2020 prin Măsura 10 - agro-mediu și climă, pachetul 8 - creșterea animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon. În cadrul acestui pachet, la nivelul anului 2020 au beneficiat de sprijin, în valoare totală de 282.153 euro, un număr de 120 de crescători de animale (1 crescător de bovine, 4 crescători de caprine, 25 crescători de ecvidee, 41 crescători de ovine și 49 crescători de suine)," se arată în Planul Național Strategic 2023-2027.

Așadar, un singur crescător de bovine a încasat de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) acești bani.

Beneficiarii subvenției „Creșterea animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon” sunt anul acesta fermierii care cresc femele adulte de reproducție de rasă pură din rasele locale în pericol de abandon. În cazul bovinelor, este vorba despre rasele Sura de Stepă și Bivolul românesc.

La nivelul anului 2020, în țara noastră erau 29 de capete bovine femele adulte rasa Sura de Stepă și 122 capete femele adulte rasa Bivolul românesc, conform aceluiași document.

Subvenția este acordată doar pentru bovine femele adulte. "În România, șeptelul femel adult de reproducție este înscris/înregistrat și actualizat în registrele genealogice ale raselor înființate și menținute de societăţile de ameliorare recunoscute de către Agenţia Naţională pentru Zootehnie „Prof. Dr. G. K. Constantinescu” – ANZ. În perioada 2023-2027 se va continua implementarea prin PNS a angajamentelor destinate creșterii animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon corespunzătoare pachetului 8 al Măsurii 10 din PNDR 2014-2020," precizează PNS. 

Condiții de eligibilitate aplicabile beneficiarului intervenției „Creșterea animalelor din rase locale în pericol de abandon”

• deține femele de reproducție de rasă pură locală în pericol de abandon din speciile și rasele prevăzute în PNS, înscrise în registrul genealogic al rasei,
• se angajează să menţină angajamentul pentru o perioadă de 5 ani, de la data semnării acestuia,
• se angajează să respecte cerinţele de bază relevante și cerinţele specifice pentru animalele angajate,
• se angajează să ţină o evidenţă a activităţilor agricole corelate cu implementarea cerinţelor de bază şi specifice la nivelul efectivelor aflate sub angajament, conform PNS 2023-2027. 

Vizualizat: 8185 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Dovezi necesare la APIA plata subvențiilor APIA pe hectar!

Dovezi necesare la APIA plata subvențiilor APIA pe hectar!

12 aprilie 2024 - 13:24

Cum demonstrează fermierii că terenul pentru care cer subvenții se află la dispoziția lor? În Ghidul APIA pentru subvențiile aferente acestui an se găsește lista de dovezi obligatoriu de prezentat Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Subvenție de 435 euro/animal pentru crescătorii de porci!

Subvenție de 435 euro/animal pentru crescătorii de porci!

11 aprilie 2024 - 20:26

Crescătorii de porci din Polonia primesc subvenţii de 1,7 ori mai mari pentru bunăstarea porcilor decât cei din România, scrie Ziarul Financiar.

Ungaria introduce noi restricții la importurile de cereale ucrainene

Ungaria introduce noi restricții la importurile de cereale ucrainene

11 aprilie 2024 - 20:03

Guvernul ungar va introduce noi restricţii la importurile de produse agricole ucrainene, o măsură destinată să îi protejeze pe fermieri de fluctuaţiile pieţei provocate de importurile ieftine din Ucraina, a declarat joi ministrul Agriculturii, Istvan Nagy, care acuză UE că-i trădează pe fermierii din țara sa, informează AP, preluat de Agerpres.

APIA ACUM: Banii în conturile crescătorilor de vaci!

APIA ACUM: Banii în conturile crescătorilor de vaci!

11 aprilie 2024 - 15:11

Sprijin financiar în valoare de peste 51 milioane lei pentru crescătorii de bovine! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță acum că face plata ajutorului de 100 euro/bovină.

Familii de albine fictive! Cum au fraudat APIA 21 de apicultori!

Familii de albine fictive! Cum au fraudat APIA 21 de apicultori!

11 aprilie 2024 - 14:11

Procurorii anticorupție au trimis în judecată 21 de apicultori care ar fi încasat bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe baza unor acte false. Concret, apicultorii ar fi achiziționat doar pe hârtie familii de albine.

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

11 aprilie 2024 - 07:36

Fermierii care cultivă legume în sere sau solarii beneficiază și anul acesta de sprijinul cuplat pentru venit, subvenție europeană cu un cuantum substanțial pe hectar. O condiție obligatorie este cultivarea legumelor în pământ, serele hidroponice, de exemplu, fiind excluse de la această plată.

Lege contract de arendă!

Lege contract de arendă!

10 aprilie 2024 - 19:28

Propunerea de modificare, în Codul Civil, a prevederilor privind contractul de arendă a fost respinsă de Camera Deputaților cu 164 de deputați au votat „pentru”, 60 au votat „împotrivă”, iar 18 s-au abținut. Nemulțumiți, fermierii ne-au transmis un comunicat.

Fraudă subvenții APIA de peste 400.000 euro!

Fraudă subvenții APIA de peste 400.000 euro!

10 aprilie 2024 - 18:30

A luat subvențiile APIA pe hectar care i s-ar fi cuvenit fermierului care lucrează terenul. Procuorii DNA au trimis-o în judecată pentru încasarea fără drept a sumei de peste 400.000 de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Subvențiile APIA pășune ale crescătorilor luate de președintele asociației!

Subvențiile APIA pășune ale crescătorilor luate de președintele asociației!

10 aprilie 2024 - 17:40

Președintele unei asociații de crescători de animale din Bistrița Năsăud a recunoscut în fața procurorilor anticorupție că a depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) tabele și declarații false cu scopul de a încasa subvenția APIA pe hectarul de pășune. Suma încasată circa 390.000 euro care ar fi trebuit să ajungă la crescătorii de animale. 

Noua subvenție APIA din zootehnie: Încărcătura 3 UVM/ha!

Noua subvenție APIA din zootehnie: Încărcătura 3 UVM/ha!

10 aprilie 2024 - 13:26

Din acest an, crescătorii de vaci beneficiază de o nouă subvenție pe hectar, sprijin cuplat pentru venit - porumb pentru siloz (PD-26). Una dintre condiții este asigurarea unei încărcături minime de 3 UVM/ha de cultură/an.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii