Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Subvenția APIA de 200 euro/animal pe care a încasat-o un singur crescător de bovine!

Publicat: 25 ianuarie 2023 - 09:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Un singur crescător de bovine din România a beneficiat anul trecut de plata compensatorie pentru bovinele din rasele tradiționale în pericol de abandon, conform Planului Național Strategic 2023-2027.

Potrivit documentului care stă la baza acordării tuturor subvențiilor agricole, Planul Național Strategic, crescătorii de bovine beneficiază și-n acest an de plata compensatorie pentru Sura de Stepă și Bivolul românesc, rase de bovine considerate în pericol de abandon. Cuantumul acestei subvenții APIA pentru acest an este de 200 euro/UVM/an.

"În România sprijinul acordat pentru angajamentele voluntare de creștere a animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon a fost introdus inițial în PNDR 2014-2020 prin Măsura 10 - agro-mediu și climă, pachetul 8 - creșterea animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon. În cadrul acestui pachet, la nivelul anului 2020 au beneficiat de sprijin, în valoare totală de 282.153 euro, un număr de 120 de crescători de animale (1 crescător de bovine, 4 crescători de caprine, 25 crescători de ecvidee, 41 crescători de ovine și 49 crescători de suine)," se arată în Planul Național Strategic 2023-2027.

Așadar, un singur crescător de bovine a încasat de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) acești bani.

Beneficiarii subvenției „Creșterea animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon” sunt anul acesta fermierii care cresc femele adulte de reproducție de rasă pură din rasele locale în pericol de abandon. În cazul bovinelor, este vorba despre rasele Sura de Stepă și Bivolul românesc.

La nivelul anului 2020, în țara noastră erau 29 de capete bovine femele adulte rasa Sura de Stepă și 122 capete femele adulte rasa Bivolul românesc, conform aceluiași document.

Subvenția este acordată doar pentru bovine femele adulte. "În România, șeptelul femel adult de reproducție este înscris/înregistrat și actualizat în registrele genealogice ale raselor înființate și menținute de societăţile de ameliorare recunoscute de către Agenţia Naţională pentru Zootehnie „Prof. Dr. G. K. Constantinescu” – ANZ. În perioada 2023-2027 se va continua implementarea prin PNS a angajamentelor destinate creșterii animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon corespunzătoare pachetului 8 al Măsurii 10 din PNDR 2014-2020," precizează PNS. 

Condiții de eligibilitate aplicabile beneficiarului intervenției „Creșterea animalelor din rase locale în pericol de abandon”

• deține femele de reproducție de rasă pură locală în pericol de abandon din speciile și rasele prevăzute în PNS, înscrise în registrul genealogic al rasei,
• se angajează să menţină angajamentul pentru o perioadă de 5 ani, de la data semnării acestuia,
• se angajează să respecte cerinţele de bază relevante și cerinţele specifice pentru animalele angajate,
• se angajează să ţină o evidenţă a activităţilor agricole corelate cu implementarea cerinţelor de bază şi specifice la nivelul efectivelor aflate sub angajament, conform PNS 2023-2027. 

Vizualizat: 7309 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

UE a importat mai puţine îngrășăminte din Rusia

UE a importat mai puţine îngrășăminte din Rusia

31 ianuarie 2023 - 12:53

Restricțiile UE privind importurile de îngrășăminte din Rusia în cadrul pachetelor de sancțiuni își fac simțit efectul. Conform Oficiului de Statistică al Uniunii Europene (Eurostat), ponderea importurilor de îngrășăminte ale UE-27 din Rusia a scăzut de la 29% în medie pentru întregul an 2021, la 17% în al treilea trimestru al anului 2022.

Un proiect feroviar alternativ la transportul maritim prin Bosfor

Un proiect feroviar alternativ la transportul maritim prin Bosfor

31 ianuarie 2023 - 10:03

Grecia și Bulgaria intenționează să construiască un coridor feroviar de transport de marfă "Sea2Sea" pentru a conecta nordul Greciei și porturile din Bulgaria cu granița României. Acest proiect va realiza conectarea porturilor dunărene cu portul grec Salonic şi ar putea avea un impact semnificativ asupra vânzărilor de cereale sârbești, românești și bulgare, dar şi din Ucraina, modificând astfel fluxurile comerciale din Marea Neagră pe termen mediu (3-5 ani).

APIA ASTĂZI: Crescătorii de vaci eligibili pentru subvenția de 100 euro/vacă!

APIA ASTĂZI: Crescătorii de vaci eligibili pentru subvenția de 100 euro/vacă!

30 ianuarie 2023 - 19:12

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi care sunt crescătorii de bovine care se încadrează la noua subvenție din zootehnie de 100 euro/vaca de lapte/an. APIA explică pe înțelesul tuturor care sunt condițiile pentru obținerea acestor bani.

ANSVSA ASTĂZI: Verificări în ferme și măsuri drastice!

ANSVSA ASTĂZI: Verificări în ferme și măsuri drastice!

30 ianuarie 2023 - 18:44

A fost confirmat al doilea focar secundar de gripă aviară cu subtipul H5N1 la o altă fermă de curcani, BRAVCOD SRL – F5, de pe platforma zootehnică Codlea, localizată tot în apropierea fermei unde a fost diagnosticat focarul primar, anunță astăzi Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. ANSVSA verifică toate exploatațiile de păsări și avertizează că nicio pasăre de curte sau animal nu iese din exploatație fără autorizare veterinară. 

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

30 ianuarie 2023 - 18:21

Baza de date cu echipamente, mașini și utilaje va cuprinde doar elemente conforme cerințelor de mediu, anunță Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), într-un comunicat transmis Agroinfo.

Hotărâre MADR: Ajutor de stat anul acesta pentru creșterea animalelor!

Hotărâre MADR: Ajutor de stat anul acesta pentru creșterea animalelor!

30 ianuarie 2023 - 09:23

Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul oficial Hotărârea pentru completarea art.19 din Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor.

Ministrul Daea, ASTĂZI la Bruxelles!

Ministrul Daea, ASTĂZI la Bruxelles!

30 ianuarie 2023 - 08:48

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, va participa astăzi, 30 ianuarie 2023, la prima reuniune a Consiliului AgriFish din anul 2023, anunță un comunicat MADR, transmis acum Agroinfo. 

Oierii spun prețul mieilor din acest an!

Oierii spun prețul mieilor din acest an!

30 ianuarie 2023 - 08:28

Sperăm să fie prețul măcar acceptabil, să ne scoatem și noi cheltuielile, spune crescătorul de ovine Nicolae Vaidianu din Gorj, pentru PRO TV, care adaugă că prețul depinde mult de piața arabă însă și pe piața internă prețul corect este între 20 de lei/kg în viu și 40 de lei/kg tranșat. 

Șeful APIA: Subvenții APIA virate în conturile fermierilor!

Șeful APIA: Subvenții APIA virate în conturile fermierilor!

29 ianuarie 2023 - 19:53

"Săptămâna aceasta am continuat autorizarea la plată a fermierilor. Astfel, un număr de 1.644 de fermieri vor avea în conturi suma de 15,08 milioane de euro, sumă autorizată în perioada 25-27 ianuarie 2023," a anunțat Adrian Pintea, director general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

APIA: Subvenție suplimentară anul acesta de 85,50 euro/ha! Beneficiari, condiții!

APIA: Subvenție suplimentară anul acesta de 85,50 euro/ha! Beneficiari, condiții!

28 ianuarie 2023 - 07:54

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că fermierii beneficiază în acest an de o plată suplimentară de 85,50 euro/ha. Care sunt condițiile pentru obținerea banilor? Vă explică APIA.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

O colaborare de peste 12 ani între ProCredit și ProCereal Agrosan! ProCereal Agrosan este o companie care produce până la 20.000 tone de cereale pe an, dezvoltată de către domnul Micu Cosmin. Vezi în video-ul de mai jos cum a pornit totul și cât de frumos s-a conturat o idee dezvoltată cu pasiune.

Soiul de grâu IRIS, producţie de peste 11 tone la hectar, cu genetica ITC Seeds! Cich: îngrășăminte chimice azotoase și fosforice produse la Năvodari! Cum se pastrează merele peste iarnă!

Bancul zilei

Apel la Poliţie

Apel la Poliţie
- Alo, Poliţia, am călcat un curcan pe DN 70, ce să fac? Detalii