Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Șeful APIA: Săptămână plină la APIA!

Publicat: 19 iunie 2022 - 20:35
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La fiecare sfârșit de săptămână, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, postează pe Facebook un Jurnal de fermier cu toate activitățile desfășurate de APIA, evenimentele, activitățile APIA programate pentru săptămâna următoare.

"O altă săptămână plină de activități la APIA. Seria conferințelor demarate în luna mai și dedicate promovării măsurilor delegate de AFIR către APIA din Programul National de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 a ajuns în județul Gorj, la Târgu Jiu.jurnal fermier_b

Sala a fost plină, fermierii gorjeni fiind foarte interesați de subiectele discutate și participând activ, cu întrebări adresate lectorilor noștri.
Ne-a fost alături importante oficialități locale, respectiv, domnul Marcel Petrică IACOBESCU, Prefectul județului Gorj, domnul Marcel Laurențiu ROMANESCU, Primarul Municipiului Târgu Jiu și domnul Ionel DOBRE, Manager Public în cadrul Consiliului județean Gorj, care au transmis fermierilor beneficiari ai fondurilor europene mesaje de susținere din partea administrației locale.

Apoi a venit rândul fermierilor din Dâmbovița să dialogheze cu reprezentanții APIA, evenimentul bucurându-se de prezența domnului Chiru-Cătălin CRISTEA, Secretar General în cadrul Primăriei Municipiului Târgoviște, care a ținut să transmită beneficiarilor de fonduri europene mesajul său de susținere și de apreciere a eforturilor pe care aceștia le întreprind pentru o agricultură modernă și performantă.
Următoarele sesiuni de informare sunt programate să se desfășoare în județele Timiș și Bihor, unde contăm din nou pe prezența în număr cât mai mare a fermierilor noștri.
Uniunea Europeană este ca de fiecare dată în sprijinul potențialilor beneficiari ai măsurii privind acțiunile de informare și promovare pentru produsele agricole, puse în aplicare pe piața internă și în țările terțe.
Astfel, pavilioane ale UE vor fi organizate în țări terțe, după cum urmează:
“Fine Food Australia”, în perioada: 05-08 Septembrie 2022 la Melbourne- https://rea.ec.europa.eu/.../eu-pavilion-fine-food...;
“FHA Singapore”, în perioada: 05-08 septembrie 2022;
“FHC Shanghai”, în perioada: 08-10 noiembrie 2022;
“Food & Hotel Vietnam”, în perioada 07-09 decembrie 2022;
“Winter Fancy Food Show, USA”, propus pentru perioada 15-17 ianuarie 2023.
Seminariile privind măsurile sanitare și fitosanitare/politica de calitate vor fi organizate în Dubai, în perioada 13-14 Decembrie 2022.

Pe măsură ce Comisia Europeană va transmite informații suplimentare privind evenimentele menționate, acestea vor fi comunicate public.
Închei Jurnalul de fermier dedicat acestei săptămâni cu cele mai bune gânduri", a anunțat șeful APIA pe pagina sa Facebook. 

Vizualizat: 2785 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Decizie ASTĂZI ferme de vaci!

Decizie ASTĂZI ferme de vaci!

28 noiembrie 2023 - 18:40

S-a discutat astăzi la Bruxelles. Directiva DEI (Directiva Emisii Industriale) ar putea pune în pericol fermele de vaci care nu vor avea mijloacele necesare de a investi. Potrivit Euractiv, trei europarlamentari solicită Comisiei să se excludă vacile de la aplicarea acestei directive.

Cu cât se mai vinde o Bălțată Românească cu origine, dar fără origine!

Cu cât se mai vinde o Bălțată Românească cu origine, dar fără origine!

28 noiembrie 2023 - 14:09

Care este prețul cu care se vinde, în această perioadă, o vacă din rasa Bălțată Românească, neînscrisă în registrul genealogic al rasei, și cu cât se vinde un exemplar înscris în secțiunea principală a registrului genealogic?

Procurorii DNA, percheziții ASTĂZI la cei care au obținut ilegal terenuri!

Procurorii DNA, percheziții ASTĂZI la cei care au obținut ilegal terenuri!

28 noiembrie 2023 - 12:53

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014-2023, în legătură cu obținerea pe nedrept a unor imobile (24 de terenuri) aflate în proprietatea statului, situate pe raza municipiului București.

Subvenție specială pentru fermele mici care cresc animale, dar cultivă și pământ!

Subvenție specială pentru fermele mici care cresc animale, dar cultivă și pământ!

28 noiembrie 2023 - 12:12

O nouă plată directă se pregătește pentru fermele mixte, mai ales pentru cele mici sau de familie, a anunțat comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski.

MADR: Precizări importante ajutor de stat!

MADR: Precizări importante ajutor de stat!

28 noiembrie 2023 - 11:51

Ministerul Agriculturii face precizări importante vizavi de accesarea ajutoarelor de stat din cadrul Programului Investalim.

Comisar UE mesaj de la fermieri: Nu ne dați nicio subvenție, asta e pomană!

Comisar UE mesaj de la fermieri: Nu ne dați nicio subvenție, asta e pomană!

27 noiembrie 2023 - 09:36

Comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, a declarat că primește mesaje de la unii dintre fermieri care-i spun să nu se mai dea subvențiile agricole, pentru că sunt o pomană. Prețul corect la produsele agricole, produsele din fermă ar fi în avantajul fermierilor, crescătorilor de animale. Din 2027, s-ar putea să dispară subvențiile agricole.

Micii fermieri până-n 10 ha sunt scutiți de această condiție pentru subvenții APIA!

Micii fermieri până-n 10 ha sunt scutiți de această condiție pentru subvenții APIA!

27 noiembrie 2023 - 07:38

Micii fermieri care lucrează până-n 10 ha sunt scutiți de respectarea normei de eco-condiționalitate, Gaec 8, atât de discutată în ultimul timp. Această condiție este obligatorie pentru încasarea subvențiilor APIA pe suprafață, excepție fac micii fermieri. Ce presupune? Necultivarea unui procent din teren. Pentru acest an, fermierii au avut derogare, dar anul viitor vor trebui să respecte condiția dacă vor subvenții. 

Ajutor 186 milioane euro pentru fermieri!

Ajutor 186 milioane euro pentru fermieri!

27 noiembrie 2023 - 06:29

În 2024, Comisia Europeană va aloca un total de 185,9 milioane EUR pentru finanțarea activităților de promovare a vânzării de produse agricole și alimentare ale UE durabile și de înaltă calitate în UE și în întreaga lume.

Programul Solarul pentru micii fermieri!

Programul Solarul pentru micii fermieri!

26 noiembrie 2023 - 20:15

Fermierii apreciază ajutorul obținut prin programul „Tomata”, dar Costel Vânătoru, directorul Băncii de Resurse Genetice Vegetale (BRGV) Buzău, crede că ar trebui îmbunătățit pentru a favoriza zestrea genetică națională de semințe de tomate și legume, nu pe cea din import.

Crescătorii își dau oile gratis ca să scape de cheltuieli!

Crescătorii își dau oile gratis ca să scape de cheltuieli!

26 noiembrie 2023 - 15:06

Excesul de carne de oaie din Australia a făcut ca preţurile să scadă, iar unii fermieri îşi sacrifică sau îşi dau oile gratis pentru a reduce costurile, în loc să le crească la ferme, relatează CNBC și News.ro.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Una dintre cele mai vechi rase de bovine din Europa s-a adaptat de minune pe păşunile de lângă Agnita, unde Bogdan Varga a preluat de câteva luni afacerea tatălui său. Exploatate exclusiv pentru producţia de carne, cele 110 exemplare de Galloway sunt ţinute tot timpul anului pe păşune.

Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radis

Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

Ninge...

Ninge...
De când a început să ningă, barbatul meu stă şi se uită non-stop pe geam. Detalii