Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Şeful APIA: După 15 mai NU SE MAI PRIMESC CERERI pentru SUBVENŢII, nici cu PENALIZĂRI!

Publicat: 08 mai 2018 - 19:39
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

ULTIMA ZI CA SĂ CEREŢI SUBVENŢIILE PE 2018. Mai mulţi fermieri ne-au întrebat dacă vor mai putea depune cereri pentru subvenţii la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi după data de 15 mai, cum s-a întâmplat în unii din anii trecuţi. AGROINFO a aflat răspunsul chiar de la Adrian Pintea, directorul general al APIA.

Ca şi anul trecut, după 15 mai nu se mai primesc cereri de plată, nici cu penalizare. Nici anul trecut nu au fost depuse cereri după această dată. Este legislaţia prin care fiecare stat membru poate decide dacă acceptă sau nu să se depună cereri cu penalităţi. Ăsta a fost şi motivul pentru care noi am lucrat şi în weekenduri, tocmai pentru a veni toţi fermierii, şi cei restanţi, ca să depună cererea până la data limită de 15 mai. Cu siguranţă, aşa cum nu au fost probleme anul trecut, vor depune şi în acest an, a declarat, pentru AGROINFO, Adrian Pintea.

APIA a anunţat, pe 7 mai, că termenul limită de depunere a Cererilor Unice de Plată, în cadrul Campaniei 2018, este data de 15 mai a.c., inclusiv, conform Ordinului Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 15/17.01.2018 privind stabilirea modalităţii de coordonare a implementării schemelor de plăţi directe şi a Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii care se aplică în agricultură, la nivelul MADR şi al APIA.
Până pe 7 mai, au fost depuse, la Centrele judeţene/locale APIA şi al Municipiului Bucureşti, un număr de 715.077 Cereri Unice de Plată, pentru o suprafaţă de 5.141.135,62 hectare. Detalii AICI: ULTIMA ORĂ de la APIA! VEŞTI despre SUBVENŢIILE FERMIERILOR!

În anii trecuţi, fermierii mai puteau depune cereri pentru subvenţii încă 25 de zile calendaristice după termenul limită de depunere fără penalităţi, dar, în acest caz, pierdeau 1% pe zi din suma cuvenită de plată. În 2017, ministrul Petre Daea a schimbat regulile. Şi în acest an, prin OMADR 15/2018, modificat prin OMADR 24/2018, termenele stabilite pentru subvenţii sunt următorele:

- 1 martie - 15 mai 2018 - depunerea cererilor unice de plată la APIA, fără penalităţi
- 1 iunie - 1 iulie 2018 - efectuarea controlului administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plată, eşantionarea acestora şi transmiterea eşantioanelor
- 1 iulie - 1 octombrie 2018 - efectuarea controlului la faţa locului pentru cererile unice de plată eşantionate la control pe teren, iar controlul aferent al unor obligaţii specifice, în iarna sau primăvara anului următor.
- 16 octombrie - 30 noiembrie 2018 - plata avansului pentru anul de cerere 2018
- 1 decembrie 2018 - 31 martie 2019 - plata finală ca diferenţă între cuantumul acodrat în avans şi cuantumul calculat pentru anul de cerere 2018.

Comisia Europeană a anunţat, pe 30 aprilie, că va permite amânarea cu o lună, până pe 15 iunie 2018, a termenului limită pentru depunerea cererilor pentru subvenţii, fără penalizări de plată, însă decizia de a aplica acest termen va putea fi luată de fiecare stat membru în parte.

Noi nu am primit nici o informare oficială în acest sens, a comentat directorul APIA, Adrian Pintea, întrebat de AGROINFO dacă această prelungire ar putea fi aplicată şi în România.

Vezi AICI ANUNŢUL de ULTIMĂ ORĂ al COMISIEI EUROPENE privind SUBVENŢIILE pe 2018 şi EXPLICAŢIA ministrului Agriculturii PETRE DAEA!

Vizualizat: 7960 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Costica Oieru’
|
05. 08, 2018. Tuesday 20:09
Poate citiți d-le director și Ord. 619, semnat de Dl. Min. D’aea, care spune ca cererile se pot depune, cu penalizări de 1%/zi lucrătoare și după 15 Mai.
De asemenea se pot face completări ale cererii pana pe 31 mai, fără penalizări. Poate nu ar fi rău ca măcar presa sa spună adevarul și sa nu mai preia toate declarațiile “năstrușnice” ale unor înalți oficiali hipnotizați de mirajul comunismului revenit printre noi...
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

SAM la Agromalim 2019

SAM la Agromalim 2019

Smart Agro Machines România a expus la Agromalim 2019 patru semănători Sola şi un tractor Versatile, alături de o gamă completă de maşini şi utilaje agricole: pluguri Ermo, scarificatoare Pasto, discuri şi combinatoare Expom, un încărcător telescopic şi remorcă tehnologică Faresin, un încărcător Hydramet, distribuitoare de îngărşăminte Agres, maşini de erbicidat AgroMekanica şi altele.
Interviu cu Ciprian Popa, manager Smart Agro Machines

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019 A inceput INDAGRA!

Bancul zilei

După spovedanie

După spovedanie
După ce termină spovedania, preotul îi spune în şoaptă unei tinere: Detalii