Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Scenarii climatice pentru România! Raport ce va fi lansat în decembrie!

Publicat: 21 septembrie 2022 - 20:02
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Peste 120 de reprezentaţi-cheie ai sistemului public, privat, civic şi academic dezbat, pe 21 şi 22 septembrie, în cadrul a opt grupuri de lucru tehnice scenariile climatice pentru România anului 2030, iar concluziile vor fi incluse într-un raport ce va fi lansat în luna decembrie a acestui an.

"Speranţa noastră este ca aceste grupuri de lucru să genereze scenarii plauzibile şi soluţii reale la provocările specifice fiecărui domeniu vizat, astfel încât România anului 2030 să fie una mai prietenoasă cu mediul şi cu mai multă grijă pentru viitor. Colaborarea este singurul mijloc prin care putem atinge acest obiectiv. De aceea, ne dorim ca aceste sesiuni să aducă împreună oameni cu scopuri comune, dar din medii relativ neconectate şi să faciliteze noi parteneriate între aceştia", a declarat Ciprian Stănescu, preşedintele Social Innovation Solutions (SIS), organizaţie activă în sustenabilitate, impact social şi inovaţie.

Sesiunile de lucru vor avea loc la Palatul Victoria, iar printre cei care vor lua parte la discuţii se află: Ana Gheorghiu (Bayer), Florian Ciolacu (Clubul Fermierilor Români), Ionuţ Georgescu (Fepra), Silvia Dinică (Senator), Şerban Stoica (Green Group), Bogdan Giubega (Transelectrica), Mihai Macarie (Centrul Român al Energiei), Anca Dragu (Senator), Cătălin Gugiu (London Stock Exchange Group), Johan Gabriels (BEROCC), Remus Dănilă (Bursa de Valori Bucureşti), Iuliana Tiba (BRD Groupe), Orieta Hulea (WWF), Ana-Maria Stancu (Bucharest Promo Robots), Dragoş Fundulea (Roland Berger), Radu Puchiu (H.appyCities), Teodora Vasâlca-Cimpoi (NewsEnergy); Alexandra Toderiţă (CRPE), Alexandru Ciuncan (UNSAR), Teia Ciulacu (Viitor Plus) şi Teodora Ghenciu (eEco).

Proiectul "Scenarii Climatice pentru România 2030" are opt grupuri de lucru pe teme importante - Energie verde, Agricultură sustenabilă, Rezilienţa climatică a oraşelor, Biodiversitate, Finanţări, investiţii şi PNRR, Economie circulară, Soluţii de tehnologie pentru climă şi Legislaţie climatică.

Fiecare sesiune va avea structura unui grup de lucru moderat, în care participanţii colaborează pentru a dezvolta scenarii şi a identifica provocări, oportunităţi şi soluţii. Grupurile de lucru reunesc reprezentanţi ai corporaţiilor, întreprinderilor mici şi mijlocii, ONG-urilor, administraţiilor locale, Guvernului, Parlamentului şi instituţiilor europene, precum şi antreprenori şi tineri lideri.

"BRD Groupe Societe Generale facilitează acest demers colaborativ cu scopul de a identifica soluţii coerente, aplicabile şi necesare la nivel naţional în materie de economie verde, energie şi agricultură sustenabilă sau investiţii şi finanţări sustenabile. Avem încredere că aducând laolaltă specialişti din diverse domenii, decidenţi, oameni din mediul de bussines, vom reuşi împreună să identificăm aceste soluţii de care cu toţii avem nevoie", a afirmat Flavia Popa, secretar general BRD Groupe Societe Generale.

Concluziile sesiunilor vor fi incluse în "Scenarii Climatice pentru România 2030", un raport ce va fi lansat în decembrie 2022 şi care va servi drept mijloc de conştientizare a scenariilor cele mai probabile şi a soluţiilor la acestea pentru factorii de decizie, mediul de business şi cel asociativ, precum şi de a promova exemplele scalabile de bună practică.

Seria "Scenarii Climatice pentru România 2030" are avea loc în cadrul Climate Change Summit - o iniţiativă a BRD Groupe Societe Generale ce va avea loc pe 4 şi 5 octombrie, cu ajutorul Social Innovation Solutions, organizaţie activă în sustenabilitate, impact social şi inovaţie.

Misiunea Social Innovation Solutions (SIS) este de a susţine indivizi şi organizaţii să înţeleagă transformările viitorului şi să dezvolte soluţii sustenabile de tehnologie, politici publice şi antreprenoriale. SIS organizează mai multe incubatoare şi acceleratoare în România şi Europa Centrală şi de Est, lucrând cu peste o sută de start-up-uri în fiecare an.

De asemenea, organizaţia dezvoltă mai multe platforme de conversaţii despre sustenabilite, trenduri de viitor şi economie circulară ca Future Summit, Sustainable Futures sau Climate Change Summit şi oferă consultanţă şi programe de executive education în foresight, inovaţie şi sustenabilitate.

BRD - Groupe Societe Generale este unul dintre liderii pieţei bancare din România. Banca operează o reţea de 499 de unităţi şi are active totale în valoare de 71 miliarde de lei (la 31 martie 2022).

Climate Change Summit face parte din filosofia BRD Lumea9, platforma de sustenabilitate care reuneşte teme din domeniile sus-menţionate, pe care banca le consideră importante pentru construirea unui viitor mai bun.

sursa. Agerpres

Vizualizat: 559 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Scheme de ajutor de stat în valoare de 4 miliarde euro!

Scheme de ajutor de stat în valoare de 4 miliarde euro!

21 septembrie 2022 - 20:37

Premierul României, Nicolae Ionel Ciucă a anunțat semnarea convențiilor de garantare pentru IMM Invest Plus, programul prin care Guvernul alocă 4 miliarde euro pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii din România.

Ministrul Daea ASTĂZI: Crescătorii de animale vor primi, în premieră, anul acesta avansul APIA!

Ministrul Daea ASTĂZI: Crescătorii de animale vor primi, în premieră, anul acesta avansul APIA!

21 septembrie 2022 - 16:48

”Crescătorii de animale care beneficiază de sprijinul cuplat în sectorul zootehnic vor primi, în premieră anul acesta, avansul APIA", a anunțat astăzi ministrul agriculturii, Petre Daea, la finalul ședinței de Guvern. Executivul a aprobat astăzi, așa cum a anunțat deja Agroinfo, plafoanele alocate pentru plata sprijinului cuplat zootehnic (SCZ). 

Primăria unei comune vrea să cedeze 50 ha pășune pentru o centrală fotovoltaică! Crescătorii se opun!

Primăria unei comune vrea să cedeze 50 ha pășune pentru o centrală fotovoltaică! Crescătorii se opun!

21 septembrie 2022 - 08:53

Primăria comunei Gura Foii, județul Dâmbovița, este în negocieri pentru concesionarea unei suprafețe de 50 ha de pășune pentru construirea unei centrale fotovoltaice. Comuna are 130 ha de pășune și-n localitate mai sunt 10 crescători de animale. Crescătorii se opun acestei decizii a primăriei.

Guvern ASTĂZI: Aprobarea cuantumului sprijinului cuplat zootehnic pentru acest an!

Guvern ASTĂZI: Aprobarea cuantumului sprijinului cuplat zootehnic pentru acest an!

21 septembrie 2022 - 07:38

Pe lista proiectelor supuse astăzi, 21 septembrie 2022, aprobării Guvernului, în ședința săptămânală, se află proiectul de hotărâre de Guvern pentru aprobarea plafoanelor alocate schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, precum și pentru stabilirea cuantumului acestora, pentru anul de cerere 2022, informează un comunicat al Executivului.

Amendă uriașă pentru un crescător de vaci!

Amendă uriașă pentru un crescător de vaci!

20 septembrie 2022 - 17:51

Un crescător de vaci din localitatea Țânțăreni, județul Gorj, a fost amendat cu 20.000 de lei de inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj pentru că avea în fermă un lucrător angajat "la negru".

MADR ASTĂZI: Modificare la plata ajutoarelor excepționale pentru fermieri!

MADR ASTĂZI: Modificare la plata ajutoarelor excepționale pentru fermieri!

20 septembrie 2022 - 16:40

Ministerul Agriculturii anunță astăzi, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, că a modificat Hotărârea Guvernului nr. 1032/2022 privind acordarea unor ajutoare excepţionale producătorilor agricoli din sectorul vegetal. Modificarea vizează bugetul alocat pentru plata ajutoarelor excepționale de care beneficiază fermierii din sectorul vegetal.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

20 septembrie 2022 - 11:14

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale aduce la cunoștința beneficiarilor publici decizia emisă de Comisia Europeană în data de 12 septembrie 2022 privind aprobarea modificării Programului Național de Dezvoltare Rurală, prin care sunt aplicabile beneficiarilor PNDR prevederile Ordonanței de Urgență (OUG) nr. 64/ 2022 privind ajustarea prețurilor și a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile.

Șeful ADS: Din noiembrie, atribuim teren tinerilor fermieri!

Șeful ADS: Din noiembrie, atribuim teren tinerilor fermieri!

20 septembrie 2022 - 07:47

Avem sute de cereri din partea tinerilor fermieri, ceea ce ne-a determinat să urgentăm inventarierea suprafețelor, inventariere care este supusă și unor presiuni mari de ordin de fond funciar, de reconstituirea dreptului de proprietate, a spus directorul Agenției Domeniilor Statului, George Sava, la TVR1. Acesta a anunțat că din noiembrie se reiau sesiunile pentru atribuirea de teren tinerilor fermieri. 

DAJ: Plată despăgubiri pentru fermierii afectați de secetă!

DAJ: Plată despăgubiri pentru fermierii afectați de secetă!

20 septembrie 2022 - 06:43

Conducerea Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului (DAJ) Bihor a solicitat primăriilor să se implice mai mult în precompletarea datelor din dosarele pentru acordarea de despăgubiri pentru fermierii afectaţi de seceta pedologică.

Prognoza agrometeorologică 20-26 septembrie 2022!

Prognoza agrometeorologică 20-26 septembrie 2022!

19 septembrie 2022 - 21:07

Caracteristici meteorologice. În acest interval va predomina o vreme mai rece decât în mod normal, în aproape toată țara.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica! LIVIU STANIMIR: Costul inputurilor scade marja de profit

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii