Adama
Agreena
AGRICOVER

Samsar de bovine, elegant și cu limuzină, a escrocat mai mulți crescători de vaci!

Publicat: 07 ianuarie 2024 - 16:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Un tânăr de 27 de ani a fost condamnat definitiv la doi ani cu suspendare pentru înșelăciune după ce a cumpărat 16 tauri (12 de la un crescător de animale  și patru de la altul), iar apoi a refuzat să achite animalele.

Victimele au povestit la proces cum au ajuns să aibă încredere în escroc.Curtea de Apel Oradea a pronunțat sentința finală într-un dosar de înșelăciune într-un dosar în care a fost judecat pentru înșelăciune un tânăr de 27 de ani din Babadag, județul Tulcea, acuzat că a „țepuit” doi fermieri din Bihor care i-au acordat încredere și au acceptat să îi vândă 16 tauri,  cu plata într-un termen de o săptămână, scrie ziare.com

Potrivit sentinței de condamnare, faptele au fost comise în 2018. Unul dintre fermieri a postat pe OLX un anunț prin care arăta că are de vânzare 12 tauri. Escrocul l-a contactat pe fermier și s-a arătat interesat de achiziția animalelor.

limousine-vaci_b

Câteva zile mai târziu, samsarul de animale a mers la fermier să vadă taurii și au stabilit termenii tranzacției.„Persoana vătămată şi inculpatul s-au înţeles cu privire la vânzarea unui nr. de 12 bovine, stabilind că preţul îl va plăti după ce va vinde la rândul său bovinele, prin virament bancar într-un termen de maxim o săptămână, precizând că deja are comenzi pentru taurii pe care îi va cumpăra. În considerarea celor susținute de către inculpat și știind că există obiceiul ca în astfel de situaţii plata să nu se efectueze pe loc, ci ulterior, prin virament bancar, persoana vătămată a fost de acord să-i vândă inculpatului animalele, urmând ca plata să se efectueze prin virament bancar la data de 18.12.2018”, se arată în rechizitoriu. 

Considerând că samsarul este un om serios, crescătorul de animale l-a dus pe tânăr și la alți fermieri. Unul a fost de acord să îi vândă patru tauri, dar altul nu a vrut să vândă dacă nu se face plata pe loc. Pentru că, în ciuda înțelegerii, animalele nu au fost plătite, cei doi fermieri au început să caute informații despre samsar, descoperind că acesta a mai țepuit și alți fermieri prin aceeași metodă. Fiind convinși că au fost înșelați, agricultorii au depus plângere penală pentru înșelăciune, prejudiciul total fiind de peste 70.000 de lei.

La proces, victimele au declarat că au avut încredere în samsar pentru că „era prezentabil, s-a prezentat cu o maşină luxoasă, era îmbrăcat bine, vorbea frumos, elevat”. În timpul procesului, escrocul i-a dat banii unuia dintre păgubiți (celui care a vândut patru tauri), dar cea mai mare parte a rămas neachitată.

În final, samsarul, care mai are și alte condamnări, a primit doi ani de închisoare cu suspendare.„În privința modului şi circumstanțelor de comitere a faptei, instanţa reţine că, inculpatul a acţionat în mod premeditat şi organizat, inducând în eroare persoanele vătămate, cunoscând de la data purtării negocierilor cu acestea că nu va achita contravaloarea animalelor achiziţionate. În ceea ce priveşte starea de pericol concret creată pentru valoarea ocrotită, aceasta este determinată raportat la modalitatea de săvârşire a infracţiunii şi la personalitatea infractorului precum şi la valoarea socială ocrotită, respectiv dreptul de proprietate al persoanelor vătămate, cărora le-a fost produs un prejudiciu însemnat, în cuantum total de 76.230 lei. Referitor la persoana inculpatului, s-a reţinut faptul că acesta este tânăr, în vârstă de 27 de ani, fără loc de muncă”, se arată în sentința Curții de Apel Oradea, care este definitivă, citată de ziare.com

Vizualizat: 12597 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Fabricată în România, recunoscută în Europa!

Fabricată în România, recunoscută în Europa!

17 iulie 2024 - 18:35

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, 2024/1966 (seria L), s-a publicat astăzi, 17 iulie 2024, REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2024/1966 AL COMISIEI din 16 iulie 2024 de înregistrare a unei denumiri în Registrul specialităților tradiționale garantate [„Sardeluță marinată” (STG)].

Decizie MADR ASTĂZI irigații!

Decizie MADR ASTĂZI irigații!

17 iulie 2024 - 15:26

În contextul dificultăților întâmpinate în asigurarea volumelor necesare de apă, ministrul agriculturii, Florin Barbu, a inițiat consultări cu toți actorii implicați, în urma cărora a rezultat decizia de a suplimenta debitele de apă, prelevate din acumularea complexă Stânca-Costești de pe râul Prut pentru amenajarea Albița Fălciu din județul Vaslui și din acumularea Siriu de pe râul Buzău pentru amenajarea AHC Câmpia Buzăului din județele Buzău și Prahova.

Subvenția APIA de 230 euro/ha cu minim 3 vaci: Consumul anual maxim de porumb siloz pentru vaci!

Subvenția APIA de 230 euro/ha cu minim 3 vaci: Consumul anual maxim de porumb siloz pentru vaci!

17 iulie 2024 - 15:02

Crescătorii de vaci beneficiază începând cu acest an de o nouă schemă de ajutor, este vorba de sprijinul pentru porumbul de siloz. Cei care cresc minim 3 vaci și fac o producție de 18 tone porumb la hectar pot încasa de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) noua subvenție de 230 euro/ha. O altă condiție pentru bani se referă la consumul anual maxim de porumb siloz pentru bovine.

Control și supracontrol APIA plata ANT și SCZ cap animal!

Control și supracontrol APIA plata ANT și SCZ cap animal!

17 iulie 2024 - 12:39

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultura (APIA) a anunțat marți, 16 iulie 2024, că a extras eșantionul de control pentru acest an. Pentru controlul pe teren aferent schemelor de ajutor din sectorul zootehnic sunt verificați 5.356 crescători de animale dintre cei care au solicitat subvențiile APIA pe cap animal, cuvenite pentru anul 2024. 

Anunț făcut ASTĂZI de APIA! Plata subvenției APIA pășuni pentru anul ăsta!

Anunț făcut ASTĂZI de APIA! Plata subvenției APIA pășuni pentru anul ăsta!

16 iulie 2024 - 20:31

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu anul de cerere 2024 pe lângă standardul GAEC 3 - Interdicția de a incendia miriștile se pune în aplicare și standardul GAEC 10 - Interdicţia de a incendia vegetaţia pajiştilor permanente, ca parte a normelor de condiţionalitate ce trebuie respectate de către fermieri în vederea accesării intervențiilor sub formă de plăți directe și a unor intervenții și măsuri pentru dezvoltare rurală.

APIA OFICIAL! Cine e pe lista APIA pentru control subvenții APIA pentru acest an!

APIA OFICIAL! Cine e pe lista APIA pentru control subvenții APIA pentru acest an!

16 iulie 2024 - 19:54

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a fost extras eșantionul de control pentru Campania 2024, aferent schemelor de plată pe suprafață, măsurilor de dezvoltare rurală, schemelor de ajutor din sectorul zootehnic și condiționalitate din cererea de plată.

Crotaliile la control! Fermele de oi, vaci, verificate!

Crotaliile la control! Fermele de oi, vaci, verificate!

16 iulie 2024 - 17:42

Medicii veterinari oficiali, din cadrul Direcțiilor Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor – Serviciului Control Oficial Sănătate și Bunăstare Animală au efectuat un număr de 83 controale în exploatații profesionale și non profesionale din județul Satu Mare. Acțiunea de control se desfășoară în mai multe județe din țară. 

Vin banii pentru micii fermieri! Anunț OFICIAL ASTĂZI!

Vin banii pentru micii fermieri! Anunț OFICIAL ASTĂZI!

16 iulie 2024 - 14:54

Ministerul Agriculturii anunță astăzi că peste 180 milioane lei au fost virate către Direcțiile Agricole Județene pentru plata micilor fermieri cultivatori de tomate în spații protejate.

Cine sunt fermierii care iau un ajutor între 200 euro/ha și 250 euro/ha!

Cine sunt fermierii care iau un ajutor între 200 euro/ha și 250 euro/ha!

16 iulie 2024 - 06:53

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a anunțat luni, în emisiunea Agrostrategia de la TVR1 că fermierii care au culturile agricole afectate de secetă vor primi despăbugiri între 200 euro/ha și 250 euro/ha.

Anunț MADR ACUM: 550 de milioane de euro împărțite fermierilor!

Anunț MADR ACUM: 550 de milioane de euro împărțite fermierilor!

15 iulie 2024 - 17:43

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, anunță închiderea azi, 15 iulie 2024, a sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații și pentru DR-26 Înființarea sistemelor de irigații, intervenții finanțate cu fonduri nerambursabule din Planul Strategic 2023 – 2027.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Forma trupiţelor şi design-ul special al plugurilor Ovlac Mini permite amestecarea resturilor vegetale şi a solului, chiar în condiţii de secetă. Plugurile Mini sunt recomandate pentru arătura superficială, de mică adâncime, după culturile de vară şi permite combaterea mecanică a buruienilor. Cadru "on-land" permite o viteză mare de înaintare cu un consum mic de combustibil.

Un interviu cu Marius Mitra - reprezentant Ovlac în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Întrebare

Întrebare
Î: De ce nu pot lucra pisicile la calculator? Detalii