Adama
Vinasa Rompak

Să dispară registrele genealogice ovine cu date din pix!

Publicat: 23 octombrie 2023 - 18:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Reacții virulente la articolul publicat de Agroinfo în care Asociația Profesională a Ciobanilor din România dezvăluie că este făcut din birou controlul oficial al performanțelor (COP) când aceste performanțe în fermele de animale corect este să fie constatate în teren după o evaluare a animalelor supuse controlului. Odată deschis subiectul incendiar, oierii au răbufnit cu forță.

Oierii sunt revoltați. Ies la suprafață lucruri trecute sub tăcere până acum, pentru că sunt la limita legaltății. Oierii spun cu vehemență să dispară registrele genealogice ale raselor, pentru că datele înscrise acolo nu ar corespunde realității, iar performanțele și genetica cu care se laudă asociațiile ce dețin registrele ar fi mereu aduse în discuție doar cu scopul obțnerii unor ajutoare de la stat. Cu alte cuvinte, vorbe fără suport în fapte. Oierii spun că aceste registre trebuie refăcute de la zero. Buba s-a spart când s-a decis modificarea condițiilor pentru sprijinul cuplat zootehnic SCZ ovine, subvenția europeană cu cel mai mare cuantum pe cap animal. Inclusiv anul acesta subvenția este legată de registrele genealogice. 

berbeci-hateg_b

Câteva dintre replicile acide ale oierilor la ARTICOLUL NOSTRU, mesaje cu țintă asociațiile crescătorilor:

"Vasile Vasile: SA DISPARA TOTI CU ASOCIATIE ȘI GENETICA, MAI MULȚI SINTEM ASTIA CARE NU SINTEM LA ASOCIATIE SI NU AVEM GENETICĂ,,SI NOI MUNCIM CINSTIT,,IN TARINA,,VOR SA TRAIASCA NUMAI EI, LA MUNCA, LA COADA OI SAU A VACII, SA MIROASA SI EI A BALEGA,AU DUS-O CEL MAI BINE ,PE SPINAREA CELOR CARE AVEM ANIMALE SI NU LUĂM SUBVENTIE PENTRU CA NU AVEM BERBECI CU ACTE ,,,TOȚI MUNCIM LA FEL,

Marcu Ioan: Domnilor daca dispar registrele va fi foarte mare harababura...atunci sa va vedem cum va descurcati fara asociatii si registre....haos total.....veti pierde mult mai mult...

Ciobanu Ionica: Marcu Ioan, cu tot respectul, nu a zis nimeni să dispară registru. Am cerut banii Europeni să vină pentru toate oile din România.
Registrele iau bani foarte mulți de la stat, adică 30 lei pe cap. Și asociațiile mai iau și ele 35 lei pe cap. Nu e de ajuns atât mai ia și de la cioban 15 lei pe cap. Păi despre ce vorbim despre genetică sau despre o afacere la un nivel foarte mare. Să nu mai zicem de certificate false. Să nu mai zicem de berbeci cumpărați din complexe. Chiar au ajuns ciobanii care muncesc cu adevărat să-și bată joc toți băieții deștepți de ei.

Stefan Stefan: Din nefericire, cred ca ar trebui să dispară și refăcute de la zero pt că, după 2014, cred că au ajuns un haos odată ce a fost condiționat scz [având în primi ani un coantum foarte mare pe cap animal datoria nr mic de animale care erau eligibile] de deținerea berbecilor cu origine s-a creat o cerere ft mare)au început falsurile (dovedite in instanta)care au început sa contamineze ulterior registrele astfel că astăzi nu mai prezintă date conforme probabil în procent considerabil. În plus, COP la Hunedoara s-a făcut ca medie pe turma datele fiind înregistrate în urma unor algoritmi de calcul, nu individual cum era legal, lucru pe care l-am dedus din vizionare video cu,,super berbeci de la Călan" și confirmat ulterior involuntar de o persoana din anturajul respectiv. 

Cismas Marius: Cine a făcut ameliorare pe BUNE o s-o facă și în continuare indiferent de forma de sprijin, doar ca majoritatea au facut-o numa pentru subvenții de aia striga acum ! Știm și noi ce ameliorare ați făcut și până acum. Lasati banii pentru toți crescătorii de oi din țara. Voi cei cu registre primiți bani in continuare de la Guvern pentru mentinerea registrelor de rasa!

Dan Acbcr: Să înțelegem că “ciobani adevărați” sunt doar cei care nu vor RG, adică reguli, ameliorare, progres genetic, etc., restul sunt “decât” niște hoți?!? Deci doar 3 ciobani sunt buni, Ghiță (tele)portatul, Dan Petrescu și mai unul, ceilalți “ciocul mic”, că noi suntem mai răi de gură!
Stefan Dumitrache: Mai ales la noi la Dobrotesti Teleorman e mama hoților.

Nicola Entu: Asa este, nenorociti astia cu asociatiile, nu se mai satura de bani, se folosesc de bani doar sefii, membri asociatiei doar cotizează.

Iulian Candet: Asocierea să se facă între crescători, nu între balconări și hoții care nu au pisica la ușă și sunt președinți de asociații

Viorel Clăian: Toți trebuie să facem la fel joș mafia de pe spinarea fermierilor !!!!

Ionuţ Adrian: În România, Asociația nu a funcționat și nici nu va funcționa nici o dată, de câștigat au numai cei din birouri ,sînt mulți care bat din gură cu animalele în sertare,dacă nu sar mai da nici o subvenție de stat atunci să îi vedem care sunt adevărații crescători de animale și agricultorii

Marin Malos: LA VACI LA FEL AMELIORARE PE HIRTIE.

Maricica Niță: Toate asociațiile fac bani pe spinarea crescătorilor!!Au luat izlazurile și nu au făcut nimic pe ele! Bani în case și mașini!! Proprietari cu sute de mii de euro!! Și ciobani datori vânduți!!

Cernat Romica: Cam asta e cu toate asociațiile din România. Numai hoții. Asa ca nu mai îndemnați oamenii sa se asocieze în veci. La noi nu merg. Unde sunt doi fură amândoi, unde sunt mai mulți fură care poate.

Necolae Viorel: O activitate nobilă și necesară, a ajuns activitate infracțională. Lucrul cel mai grav, toată lumea tace!

Tatiana Cason: Da, din păcate asa se face.Vrem sa facem progres genetic în direcția prod.de lână, lână care o aruncam și în producția de lapte.Vrem nu vrem noi tot facem selecție asa empiric ,noi selectam produși cei mai performanți și ii alegem și ii păstrăm pentru reproducție. Alegem sau cumpărăm reproducători care au o înălțime bună,  îmbrăcați în lână din parinti cu performate incele doua directii cu alte cuvinte reproducător care aduc progres genetic.Cei de la Asociații ce parametri introduc în programele lor? Nu este vorba de scurgeri de bani pentru Cineva? De ce dați domnilor atâtea bani nemunciți Asociaților,pentru ce ? Sa aibă salari mai mari decât președintele tarii ?Nu le ajunge cât le da statul ca mai cer și de la proprietari de oi ajungând la sume care aproape depases subventia fermierilor.Da suna bine ne țin Registrele genealogice cu date făcute din pix și te obliga sa-ti mai cumperi berbeci cu ORIGiNE sa se îmbogățească unii dintre ei care si-au făcut Asociații.Stim ce se întâmplă dar asta se numește Mafie.

Iuliana SI Danut Vatrai: Si eu sunt crescător de oi. Trebuie sa ia toata lumea SCZ chiar daca se va da mai puțin. Toți MUNCESC LA FEL. CAT DESPRE ASOCIAȚII, SA NE LASE CA NOI STIM SA FACEM PERFORMANTA, NU EI."

 

 

 

Vizualizat: 3960 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii