Adama
Agreena
AGRICOVER

S-a terminat cu subvenția APIA pe pășune dată celor care nu au animale! Se schimbă regulile!

Publicat: 03 octombrie 2023 - 07:12
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Ministrul agriculturii Florin Barbu a anunțat, săptămâna trecută, la Agro TV, că va da un act normativ privind contractele încheiate de primării pentru pășuni și încărcătura de animale care trebuie asigurată. Șeful MADR va demara un control la sânge al contractelor încheiate de primării pentru pășune. Florin Barbu suspectează că încărcătura de 0,3 UVM/ha este realizată cu aceleași animale pentru mai multe suprafețe.

Unde se va găsi că s-au folosit aceleași animale pentru a asigura încărcătura în mai multe părți va anula contractele de concesiune.

Subvenția APIA pe pășune scade anul acesta cu 60 de euro pe hectar, pentru că, brusc, s-a mărit suprafața de pășune declarată la APIA pentru încasarea plății aferentă acestui an.

"Nu s-a tăiat subvenția. S-au declarat mai multe pășuni și normal că sprijinul care a fost s-a împărțit la suprafața de pășune care a fost declarată. O spun în premieră, voi începe o reformă și asupra pășunilor pentru că în perioada următoare voi clarifica cu ANSVSA, cu ASAS, încărcătura pe hectar, că vorbim de ovine, că vorbim de bovine, de caprine, că vorbim de bovine de carne, de lapte, voi legifera încărcătura UVM pe hectar. Și voi lua o măsura foarte drastică și, bineînțeles, cu unitățile adminstrativ-teritoriale. Sper ca în România, așa cum se discută pe la colțuri, că cu aceeași încărcătură de animale au concesionat în mai multe unități administrativ-teritoriale. Sper să nu fie lucrul ăsta. Dacă se întâmplă lucrul ăsta, contractele vor fi reziliate.

subventie-pajiste_b

Verificăm să aibă încărcătura pe UVM pe suprafața concesionată. Dacă a concesionat mai multă suprafața decât are încărcătura de animale, pentru acea suprafață se reziliază contractele de concesiune. Voi da chiar act normativ pe lucrul acesta.

Da, a scăzut cu 60 de euro (subvenția APIA pe hectarul de pășune n.r.) pentru că suprafața s-a mărit foarte mult anul acesta. Au fost depuse foarte multe cereri pentru plata la pășune. Și asta m-a dus pe mine cu gândul că atâta timp cât nu cresc efectivele de animale, tu mereu declari mai mare suprafață la pășune. Nu-ți dă un semn de întrebare că e o ruptură undeva?

Ruptura asta o s-o clarific așa cum am spus. Voi da act normativ prin care voi face UVM pe hectar și atunci unde se identifică că nu ai încărcătura de animale, acele contracte trebuie reziliate.

Sau poți să ții acele contracte, dar nu mai beneficiezi de plata directă prin APIA," a spus ministrul agriculturii, la Agricultura la Raport.

 

 

Vizualizat: 31035 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Subvenții APIA hectar URGENT în conturi! Cuantum, termen final plată!

Subvenții APIA hectar URGENT în conturi! Cuantum, termen final plată!

20 iunie 2024 - 10:47

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) urgentează plata subvențiilor APIA pe hectar, aferente anului de cerere 2023. Termenul final pentru achitarea plăților directe, stabilit de regulamentele europene, este 30 iunie 2024, așa că APIA mai are doar câteva zile. Ce subvenții APIA pe hectar trebuie să ajungă la fermieri, cuantum pentru fiecare?

Subvenții APIA cap animal la plată! Cuantum, termenul la care se încheie plățile!

Subvenții APIA cap animal la plată! Cuantum, termenul la care se încheie plățile!

20 iunie 2024 - 08:08

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are termen 30 iunie 2024 pentru a finaliza plățile din zootehnie, aferente anului de cerere 2023. Ce subvenții APIA pe cap animal ajung la crescătorii de vaci, oi și capre în aceste zile?

Fermierii în câmp la 40 de grade Celsius!

Fermierii în câmp la 40 de grade Celsius!

19 iunie 2024 - 20:04

Pe o zi cu o căldură năucitoare, 40 de grade Celsius, combinele au duduit pe câmpuri. Fermierii au început să recolteze grâul pentru că se anunţă producţie-record. Nu vor să lase niciun bob să se usuce în căldura deşertică. Cu utilajele moderne, munca la câmp se face acum ca la birou: pe răcoare, în briza aerului condiţionat.

Tăiați de pe lista de plată APIA!

Tăiați de pe lista de plată APIA!

19 iunie 2024 - 18:24

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) îi exclude de la plata subvențiilor APIA pentru acest an pe fermierii, crescătorii de animale ale căror terenuri sau efective de animale sunt declarate și-n alte cereri depuse la APIA. Agroinfo a obținut informații de la APIA. 

Verificați-vă contul! APIA a făcut noi plăți ASTĂZI!

Verificați-vă contul! APIA a făcut noi plăți ASTĂZI!

19 iunie 2024 - 15:18

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 17 – 19 iunie 2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în suma totală 239.990.840,43 lei (48.281.256,73 euro), anunță astăzi Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Ce face APIA dacă crescătorii au încasat ANT care nu li se cuvine sau alte subvenții APIA!

Ce face APIA dacă crescătorii au încasat ANT care nu li se cuvine sau alte subvenții APIA!

19 iunie 2024 - 08:27

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) recuperează sumele acordate necuvenit în cadrul unei campanii de plată. Cum procedează APIA? Agroinfo a obținut informații de la APIA.

Ce verificări face APIA anul acesta pentru plata subvențiilor APIA hectar și cap animal!

Ce verificări face APIA anul acesta pentru plata subvențiilor APIA hectar și cap animal!

19 iunie 2024 - 07:30

Sesiunea de primire a cererilor unice pentru plata subvențiilor aferente acestui an s-a încheiat pe data de 12 iunie 2024. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este ocupată în această perioadă cu verificarea cererilor și pregătirea controalelor în teren. Ce verificări face APIA în acest an pentru plata subvențiilor APIA?

Șef APIA anunță data pentru plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

Șef APIA anunță data pentru plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

18 iunie 2024 - 18:15

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pregătește următoarea etapă la plata subvențiilor APIA, cuvenite pentru acest an fermierilor, crescătorilor de animale, în așa fel încât la data de 15 octombrie 2024 să fie demarată plata avansului APIA.

Nou ajutor pentru fermieri lansat ACUM!

Nou ajutor pentru fermieri lansat ACUM!

18 iunie 2024 - 12:01

Agențiile Judeţene pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță că fermierii care angajează în perioada vacanței elevi sau studenți pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă, valoarea ISR, actualizată în 2024 este de 660 lei, astfel fermierii angajatori beneficiază de jumătate din această sumă pentru fiecare angajat elev sau student.

Lege plată subvenție micii fermieri!

Lege plată subvenție micii fermieri!

18 iunie 2024 - 09:13

Pe masa președintelui Klaus Iohannis se află pentru promulgare Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de tomate în spații protejate și cultura de usturoi, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Marius Gh
|
10. 03, 2023. Tuesday 17:05
Nu mai mințiți că sa mărit numărul de ha dr pășune spuneți ca ministrul Chesnoiu când era la butoane a tăiat subvenția pentru înverzire la pășuni cei 48 de € de asta a scăzut suma la ha nu că a crescut numărul de ha.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Recondiționarea și comercializarea modelelor de generație mai veche este un segment de piață important pentru multe industrii. Am vrut să vedem ce presupune și ce avantaje oferă acest model de business clienților finali de pe piața utilajelor agricole. În acest sens, am vorbit cu fermierul Cherecheș Mihai Alexandru din Lehliu-Gară (jud. Călărași) și cu Vlad Miron, managerul general al diviziei IPSO Utilaje de Ocazie.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Lucruri mici...

Lucruri mici...
Adevărata fericire constă în lucrurile mici: Detalii