Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

PROTEST LA GUVERN! FERMIERII AU CERUT DEMISIA MINISTRULUI OROS!

Publicat: 24 martie 2021 - 19:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PROTESTUL FERMIERILOR! Astăzi, în fața clădirii Guvernului din Piața Victoriei, București, fermierii din mai multe județe au scandat: O țară fără pâine este o țară fără mâine! Demisia ministrului agriculturii! Noi nu cerșim! Vrem despăgubirile pentru secetă! La manifestație au participat fermieri din mai multe județe.

Asociația Producătorilor Agricoli din Dobrogea, APAD, care s-a alăturat acestui protest al fermierilor ne-a transmis un comunicat.

Miercuri, 24.03.2021, între orele 11.00 și 14.00, a avut loc în București, în fața sediului Guvernului României din Piața Victoriei, un protest al fermierilor. Prin acest  demers fermierii își exprimă nemulțumirea față de neincluderea în bugetul anului 2021 a  sumelor promise pentru despăgubirea culturilor de primăvară afectate de seceta din anul  2020 și solidaritatea față de cei afectați de secetă.

Asociația Producătorilor Agricoli din Dobrogea (APAD) se alătură acestui demers organizat de partenerii din Asociația Producătorilor de Porumb din România, participând  cu o delegație. Susținem astfel demersurile colegilor fermieri din țară și împărtăsim doleanțele acestora si ale noastre implicit, exprimate în scrisoarea deschisă adresată Primului Ministru cu ocazia acestei adunări publice.

Asociația Producătorilor Agricoli din Dobrogea (APAD) militează pentru  drepturile agricultorilor dobrogeni și solicită de urgență punerea în aplicare a unei strategii  agricole durabile, cu obiective naționale clare, dar adaptate specificului local, iar pe termen scurt, principala măsură de sprijin a fermierilor afectați de secetă, o reprezintă onorarea promisiunilor guvernanților de a plăti despăgubirile.

Trebuie înțeles că situația fermierilor afectați de secetă se deteriorează pe zi ce trece, în lipsa măsurilor de sprjin din partea statului. Astfel,:
- numeroși fermieri au întârzieri la plata facturilor pentru materii prime, riscând  intrarea în insolvență, chiar faliment, iar acordarea despăgubirilor ar acoperi costurile cu achiziția îngrăsămintelor, care în ultima vreme au cunoscut creșteri
substanțiale de preț;
- acordarea despăgubirilor ar ajuta la înființarea noilor culturi de primăvară;
- costul carburanților a crescut cu 15% din noiembrie 2020 și până în prezent;
- distribuitorii de inputuri nu mai finanțează fermierii cu datorii pentru că nu au  încredere că își vor recupera banii, iar fermierii riscă să piardă bunurile
- mulți fermieri, care nu și-au onorat contractele de livrări de produse agricole, sunt  penalizați și executați;
- fermierii afectați plătesc dobânzi și penalități la credite, apelează, din disperare la  restructurări și refinanțări, pentru că nu au beneficiat de facilități de amânare la  plata, deși un ciclu agricol calamitat afectează activitatea pe durata a cel puțin 2 ani;
- o agricultură calamitată creează atât probleme economice în lanț cu efecte asupra zootehniei și industriei alimentare, per total, cât și probleme sociale, satul românesc  fiind în continua depopulare.

Suplimentar față de aceste probleme, abia anunțată reducere a Ajutorului Național  Tranzitoriu și mai ales neacordarea acestor despăgubiri, creează premisele restrângerii  activităților în domeniul agriculturii, în special în zone aride precum Dobrogea, creând probleme și mișcări sociale.

Totodată reiterăm importanța deosebită a alocării de resurse financiare prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență pentru reabilitarea sistemului primar de irigații din Dobrogea, așa cum ne-a fost promis în nenumărate rânduri.

Conducerea APAD

Unul dintre sloganurile scandate astăzi de fermieri în Piața Victoriei a fost: Azi cu binișorul, mâine cu tractorul, ceea ce sugerează că ar urma un protest cu tractoarele.

 

Vizualizat: 3608 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

23 septembrie 2023 - 06:06

O turmă de oi a mâncat 300 de kilograme de canabis în Grecia. Oile au intrat într-o seră din cea mai mare plantație de canabis medical din Grecia, iar proprietarul fermei a povestit pentru publicația hellas.postsen.com care a fost efectul asupra lor. 

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

22 septembrie 2023 - 06:58

Întrebarea a fost adresată pe un grup de oierit Facebook ciobanilor adevărați de către Paul Miron. "Cer un sfat ciobanilor adevărați. Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?"

MADR: Ziua satului românesc!

MADR: Ziua satului românesc!

21 septembrie 2023 - 20:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 22 -24 septembrie 2023, interval orar 9:00-19:00, la cea de-a treia ediție a „Târgului pâinii”, în cadrul căruia se va marca „Ziua Satului Românesc”. Evenimentul va avea loc în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, București.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

21 septembrie 2023 - 15:41

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM, pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, la secțiunea Comunicare/ Dezbatere publică.

Bani în plus pentru vaca de lapte!

Bani în plus pentru vaca de lapte!

21 septembrie 2023 - 15:15

"Îmbunătățim formele de sprijin pentru crescătorii de bovine prin acordarea subvenției la trei capete încărcătură pe hectar, pentru porumb siloz, ceea ce înseamnă că fermierii vor primi încă 260 de euro peste cei 200 de euro încasați," a anunțat ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu Asociaţia Crescătorilor de Taurine din România.

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

21 septembrie 2023 - 09:02

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a participat miercuri, 20 septembrie 2023, la ședința Asociației Crescătorilor de Taurine din România, la sediul IBNA Balotești.

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

21 septembrie 2023 - 08:38

Povestea unei văcuțe dintr-un sat din România a înduioșat membrii unui grup al crescătorilor de vaci Facebook. S-a pierdut pe 6 septembrie și-n zadar proprietarii de 80 de ani au fost ajutați să o caute cu o dronă, s-au rugat și au implorat, nici urmă de văcuță. Supărați și cu lacrimi în ochi au hotărât să cumpere o altă vacă. Ce s-a întâmplat atunci?

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

21 septembrie 2023 - 07:57

"În perioada 18 - 19 septembrie 2023, am reprezentat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la lucrările Consiliului de Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles," informează secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, pe Facebook. 

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

20 septembrie 2023 - 18:48

Cornel Constantin Turcescu, directorul general al APIA, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Băncii Transilvania, în contextul parteneriatelor solide pe care agenția le are cu mediul bancar pentru facilitarea accesului fermierilor la creditare în condiții avantajoase.

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

20 septembrie 2023 - 18:18

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că astăzi a făcut plățile pentru cei care beneficiază de renta agricolă viageră. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile reprezintă o alternativă modernă și eficientă pentru depozitarea cerealelor, dar și a nutrețurilor. Versatilitatea lor, împreună cu costurile scăzute asociate, le fac un instrument deosebit de util pentru toți cei care doresc să își depoziteze produsele, fără să investească în construcția unor silozuri clasice sau magazii. Cum funcționează, puteți vedea în materialul următor.

Ești interesat de depozitare cereale în saci tip siloz?

0739 682 107

info@grainbags.ro

http://grainbags.ro/utilaje/

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Adevăr...

Adevăr...
Deoarece Dumnezeu nu reuşeşte să urmărească chiar totul, a creat bătrânele şi băncile din curte. Detalii