Adama
Agreena
AGRICOVER

PROTEST LA GUVERN! FERMIERII AU CERUT DEMISIA MINISTRULUI OROS!

Publicat: 24 martie 2021 - 19:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PROTESTUL FERMIERILOR! Astăzi, în fața clădirii Guvernului din Piața Victoriei, București, fermierii din mai multe județe au scandat: O țară fără pâine este o țară fără mâine! Demisia ministrului agriculturii! Noi nu cerșim! Vrem despăgubirile pentru secetă! La manifestație au participat fermieri din mai multe județe.

Asociația Producătorilor Agricoli din Dobrogea, APAD, care s-a alăturat acestui protest al fermierilor ne-a transmis un comunicat.

Miercuri, 24.03.2021, între orele 11.00 și 14.00, a avut loc în București, în fața sediului Guvernului României din Piața Victoriei, un protest al fermierilor. Prin acest  demers fermierii își exprimă nemulțumirea față de neincluderea în bugetul anului 2021 a  sumelor promise pentru despăgubirea culturilor de primăvară afectate de seceta din anul  2020 și solidaritatea față de cei afectați de secetă.

Asociația Producătorilor Agricoli din Dobrogea (APAD) se alătură acestui demers organizat de partenerii din Asociația Producătorilor de Porumb din România, participând  cu o delegație. Susținem astfel demersurile colegilor fermieri din țară și împărtăsim doleanțele acestora si ale noastre implicit, exprimate în scrisoarea deschisă adresată Primului Ministru cu ocazia acestei adunări publice.

Asociația Producătorilor Agricoli din Dobrogea (APAD) militează pentru  drepturile agricultorilor dobrogeni și solicită de urgență punerea în aplicare a unei strategii  agricole durabile, cu obiective naționale clare, dar adaptate specificului local, iar pe termen scurt, principala măsură de sprijin a fermierilor afectați de secetă, o reprezintă onorarea promisiunilor guvernanților de a plăti despăgubirile.

Trebuie înțeles că situația fermierilor afectați de secetă se deteriorează pe zi ce trece, în lipsa măsurilor de sprjin din partea statului. Astfel,:
- numeroși fermieri au întârzieri la plata facturilor pentru materii prime, riscând  intrarea în insolvență, chiar faliment, iar acordarea despăgubirilor ar acoperi costurile cu achiziția îngrăsămintelor, care în ultima vreme au cunoscut creșteri
substanțiale de preț;
- acordarea despăgubirilor ar ajuta la înființarea noilor culturi de primăvară;
- costul carburanților a crescut cu 15% din noiembrie 2020 și până în prezent;
- distribuitorii de inputuri nu mai finanțează fermierii cu datorii pentru că nu au  încredere că își vor recupera banii, iar fermierii riscă să piardă bunurile
- mulți fermieri, care nu și-au onorat contractele de livrări de produse agricole, sunt  penalizați și executați;
- fermierii afectați plătesc dobânzi și penalități la credite, apelează, din disperare la  restructurări și refinanțări, pentru că nu au beneficiat de facilități de amânare la  plata, deși un ciclu agricol calamitat afectează activitatea pe durata a cel puțin 2 ani;
- o agricultură calamitată creează atât probleme economice în lanț cu efecte asupra zootehniei și industriei alimentare, per total, cât și probleme sociale, satul românesc  fiind în continua depopulare.

Suplimentar față de aceste probleme, abia anunțată reducere a Ajutorului Național  Tranzitoriu și mai ales neacordarea acestor despăgubiri, creează premisele restrângerii  activităților în domeniul agriculturii, în special în zone aride precum Dobrogea, creând probleme și mișcări sociale.

Totodată reiterăm importanța deosebită a alocării de resurse financiare prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență pentru reabilitarea sistemului primar de irigații din Dobrogea, așa cum ne-a fost promis în nenumărate rânduri.

Conducerea APAD

Unul dintre sloganurile scandate astăzi de fermieri în Piața Victoriei a fost: Azi cu binișorul, mâine cu tractorul, ceea ce sugerează că ar urma un protest cu tractoarele.

 

Vizualizat: 3759 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Subvenții APIA hectar URGENT în conturi! Cuantum, termen final plată!

Subvenții APIA hectar URGENT în conturi! Cuantum, termen final plată!

20 iunie 2024 - 10:47

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) urgentează plata subvențiilor APIA pe hectar, aferente anului de cerere 2023. Termenul final pentru achitarea plăților directe, stabilit de regulamentele europene, este 30 iunie 2024, așa că APIA mai are doar câteva zile. Ce subvenții APIA pe hectar trebuie să ajungă la fermieri, cuantum pentru fiecare?

Subvenții APIA cap animal la plată! Cuantum, termenul la care se încheie plățile!

Subvenții APIA cap animal la plată! Cuantum, termenul la care se încheie plățile!

20 iunie 2024 - 08:08

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are termen 30 iunie 2024 pentru a finaliza plățile din zootehnie, aferente anului de cerere 2023. Ce subvenții APIA pe cap animal ajung la crescătorii de vaci, oi și capre în aceste zile?

Fermierii în câmp la 40 de grade Celsius!

Fermierii în câmp la 40 de grade Celsius!

19 iunie 2024 - 20:04

Pe o zi cu o căldură năucitoare, 40 de grade Celsius, combinele au duduit pe câmpuri. Fermierii au început să recolteze grâul pentru că se anunţă producţie-record. Nu vor să lase niciun bob să se usuce în căldura deşertică. Cu utilajele moderne, munca la câmp se face acum ca la birou: pe răcoare, în briza aerului condiţionat.

Tăiați de pe lista de plată APIA!

Tăiați de pe lista de plată APIA!

19 iunie 2024 - 18:24

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) îi exclude de la plata subvențiilor APIA pentru acest an pe fermierii, crescătorii de animale ale căror terenuri sau efective de animale sunt declarate și-n alte cereri depuse la APIA. Agroinfo a obținut informații de la APIA. 

Verificați-vă contul! APIA a făcut noi plăți ASTĂZI!

Verificați-vă contul! APIA a făcut noi plăți ASTĂZI!

19 iunie 2024 - 15:18

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 17 – 19 iunie 2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în suma totală 239.990.840,43 lei (48.281.256,73 euro), anunță astăzi Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Ce face APIA dacă crescătorii au încasat ANT care nu li se cuvine sau alte subvenții APIA!

Ce face APIA dacă crescătorii au încasat ANT care nu li se cuvine sau alte subvenții APIA!

19 iunie 2024 - 08:27

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) recuperează sumele acordate necuvenit în cadrul unei campanii de plată. Cum procedează APIA? Agroinfo a obținut informații de la APIA.

Ce verificări face APIA anul acesta pentru plata subvențiilor APIA hectar și cap animal!

Ce verificări face APIA anul acesta pentru plata subvențiilor APIA hectar și cap animal!

19 iunie 2024 - 07:30

Sesiunea de primire a cererilor unice pentru plata subvențiilor aferente acestui an s-a încheiat pe data de 12 iunie 2024. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este ocupată în această perioadă cu verificarea cererilor și pregătirea controalelor în teren. Ce verificări face APIA în acest an pentru plata subvențiilor APIA?

Șef APIA anunță data pentru plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

Șef APIA anunță data pentru plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

18 iunie 2024 - 18:15

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pregătește următoarea etapă la plata subvențiilor APIA, cuvenite pentru acest an fermierilor, crescătorilor de animale, în așa fel încât la data de 15 octombrie 2024 să fie demarată plata avansului APIA.

Nou ajutor pentru fermieri lansat ACUM!

Nou ajutor pentru fermieri lansat ACUM!

18 iunie 2024 - 12:01

Agențiile Judeţene pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță că fermierii care angajează în perioada vacanței elevi sau studenți pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă, valoarea ISR, actualizată în 2024 este de 660 lei, astfel fermierii angajatori beneficiază de jumătate din această sumă pentru fiecare angajat elev sau student.

Lege plată subvenție micii fermieri!

Lege plată subvenție micii fermieri!

18 iunie 2024 - 09:13

Pe masa președintelui Klaus Iohannis se află pentru promulgare Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de tomate în spații protejate și cultura de usturoi, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Recondiționarea și comercializarea modelelor de generație mai veche este un segment de piață important pentru multe industrii. Am vrut să vedem ce presupune și ce avantaje oferă acest model de business clienților finali de pe piața utilajelor agricole. În acest sens, am vorbit cu fermierul Cherecheș Mihai Alexandru din Lehliu-Gară (jud. Călărași) și cu Vlad Miron, managerul general al diviziei IPSO Utilaje de Ocazie.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Lucruri mici...

Lucruri mici...
Adevărata fericire constă în lucrurile mici: Detalii