KWS+
Reclama header after big part 2

PREȚUL PE KG DE VITĂ ȘI DE OAIE LA ABATOR! LISTA ABATOARELOR UNDE POT VINDE CRESCĂTORII!

Publicat: 17 decembrie 2020 - 11:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV AGROINFO. Care sunt abatoarele care achiziționează în această perioadă animale vii? Cu cât pot să-și vândă crescătorii români de animale vitele, oile la abatoarele din țară? Care este prețul pe care-l dau abatoarele la achiziția de animale vii și la carcasă? AGROINFO a făcut lista cu abatoare din diferite zone ale țării și cu prețurile practicate acum de acestea.

AGROINFO s-a interesat astăzi pentru crescătorii noștri de animale care este prețul pe care-l oferă abatoarele din România pentru kilogramul de bovină în viu și carcasă și pentru kilogramul de oaie, în viu și carcasă și care abatoare cumpără, în această perioadă, animale.

Prețurile oferite de abatoarele contactate de noi sunt cam aceleași, cu mici diferențe. Astfel, pentru kilogramul de vită în viu, prețul pe care-l pot obține crescătorii de la abator este de 6 lei/kg - 6,5 lei/kg cu 5% scăzământ, iar pentru kilogramul de oaie în viu este 4 lei/kg. Dacă vorbim de carcasă, prețul crește. Pentru carcasa de ovine, prețul pe care-l plătesc abatoarele este între 11 lei/kg și 13 lei/kg, pentru ovine femele se plătește un preț de 11 lei/kg - 12 lei/kg, iar pentru berbeci, 13 lei/kg. Pentru carcasa de vită, la bovina adultă prețul este între 11 lei/kg și 11,5 lei/kg, la tineret este 12 lei/kg - 13,5 lei/kg, la carcasa de tăurași prețul practicat de abatoare ajunge și la 14 lei/kg.

Abatoarele care achiziționează de la fermieri evaluează, de obicei, animalele, iar prețul crește în funcție de calitatea animalului. Condiția esențială pusă  de abatoare la achiziționarea animalelor este: identificarea animalelor. Adică, animalele trebuie să aibă crotalii, iar pentru vaci, pașapoarte.

Listă abatoare, cu numerele de telefon, unde puteți vinde animalele:

SAMCOM AS SRL, județul Botoșani. Trimitem mașina abatorului la fermele care vând, aducem animalele, le sacrificăm, ne-au spus cei de la abator. Telefon:  0735519139 sau 0747708842. 

DOLY COM SRL, județul Botoșani.  Prețul cu valorificare la carcasă. La tauri 13 lei/kg de carcasă, 6,5 lei/kg în viu cu 5% scăzământ, 13 lei/kg carcasă de ovine și 4 lei/kg în viu. Animalele sunt evaluate și-n funcție de asta stabilim prețul, ne-au spus cei de la abator care se ocupă de achiziția animalelor. Nu putem să ne deplasăm cu camionul pentru câte 20 de oi și 3 viței. Într-un camion de 7,5 tone încap 10-11 animale, în TIR, 40 de animale. Preluăm animalele de la ferme, dar să fie organizate să umplem camionul sau TIR-ul, ne-au precizat cei de la abator.  La abator merge orice, tânără, bătrână oaia sau vaca. Important este să aibă crotalii, pașapoarte la vaci. Deci, toate animalele să fie identificate, menționează cei de la abator. Telefon: 0744666287. Pentru județele din sud: 0758088310.

MARAGET PROD SRL, Ploiești - Achiziționează viței, oi mai puțin. Telefon: 0723505053

EMANUEL COM SRL, Răchiți, Botoșani -Achiziționează bovine și oi.  Telefon: 0748.305.867.

ABATOR TAVI BOGDAN, Mihai Bravu, județul Bihor. Achiziționează suine, bovine și ovine. Telefon: 0756210812.

MONTANA POPA SRL, Blaj, județul Alba - Vom achiziționa animale după  data de 4 ianuarie 2021. Vă pot spune orientativ prețurile: la bovină adultă 11 lei/kg - 11,5 lei/kg, tineret  bovin 12 lei/kg - 13,5 lei/kg, tăurași 13 lei/kg și 14 lei/kg, Pentru carcasă ovine: 11 lei/kg și 12 lei/kg, berbecii și 13 lei/kg, ne-a informat cu amabilitate șeful abatorului.  Telefon: 0744535818

Precizăm că această listă nu este epuizată, rămâne deschisă, iar pe măsură ce aflăm informații despre abatoarele care cumpără din ferme, despre prețurile pe care le oferă, le vom publica.

 

Vizualizat: 4478 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

23 ianuarie 2021 - 20:16

ESTE LEGE! Pentru că ne întreabă zilele acestea tot mai mulți fermieri, crescători de animale dacă vor fi nevoiți și anul acesta să solicite adeverință pentru APIA de la registrul agricol al primăriilor, publicăm prevederile Legii 288/2020, care modifică Ordonanța subvențiilor, OUG 3/2015, și care a apărut pe data de 9 decembrie 2020 în Monitorul Oficial.

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

23 ianuarie 2021 - 18:59

CÂND NE DEȘTEPTĂM?! În țări dezvoltate din Uniunea Europeană, Germania, Austria, Franța, grajdurile cu animale sunt în mijlocul satului, crescătorii au magazine de desfacere a produselor chiar la fermă. La noi, nici vorbă de așa ceva. Chiar dacă sunt mulți crescători de animale în sat sau în comună, magazinele de comună nu vând produse locale de la fermieri, pune punctul pe i un medic veterinar.  

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

23 ianuarie 2021 - 18:04

FERMIERII NE SCRIU! AGROINFO primește în fiecare zi mesaje de la fermieri. Multe dintre aceste mesaje arată nedreptățile sau dezvăluie cazuri care sunt de competența procurorilor, în multe rânduri, fermierii își strigă necazul, nemulțumirea față de autorități, furia pentru cum sunt gestionați banii pentru agricultură. Deși trăim, măcar teoretic, în democrație, multor fermieri le este teamă să-și expună punctul de vedere. Le este teamă că autoritățile, fie locale, fie centrale, se vor răzbuna pe ei.

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

23 ianuarie 2021 - 10:52

ANALIZĂ APIA. Țăranii de ieri au devenit FERMIERII de SUCCES de astăzi. De la Tânăr Fermier la Mic Fermier, într-un timp destul de scurt, dar cu multa dăruire și muncă, se poate ajunge Mare Fermier cu peste 50 de hectare de pământ în exploatație, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Cluj, Ioan Merca, într-o analiză făcută pentru revista oficială APIA.

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

23 ianuarie 2021 - 10:09

PLATA SUBVENȚIILOR APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 93% din fermierii eligibili care au solicitat sprijin pentru Campania 2020, iar până la acest moment a fost identificat un număr de circa 10.000 de fermieri care nu sunt eligibili la plata subvențiilor APIA aferente anului 2020, a anunțat directorul general APIA, Adrian Pintea.

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

22 ianuarie 2021 - 11:58

ANCHETĂ. Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a suspendat activitatea singurului incinerator de animale din judeţ, în urma unor suspiciuni că ovinele înecate în urmă cu peste un an în Portul Midia au fost îngropate în loc să fie incinerate, şi a amendat proprietarul acestuia cu 1.200 de lei din cauza neconformităţilor constatate, miercuri, în timpul unui control. Procurorii anchetează cazul și au emis mandate de percheziție.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii