Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

POPA, BANII ŞI ANTICORUPŢIA: Arhiepiscopul Tomisului, cercetat de DNA pentru SUBVENŢII ÎNCASATE ILEGAL de la APIA!

Publicat: 17 octombrie 2016 - 16:50
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

PAGUBĂ DE 1,35 MILIOANE LEI! Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, este urmărit penal de către procurorii anticorupţie pentru că ar fi minţit în documente ca să încaseze subvenţii de la APIA pentru o suprafaţă care nu era cultivată. Iată acuzaţiile prezentate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)!

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 17 octombrie 2016, faţă de inculpatul Petrescu Teodosie, arhiepiscop al Tomisului, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, anunţă un comunicat al DNA.

Procurorii DNA susţin că au date şi probe din care reiese că, în perioada 2010 - 2016, IPS Teodosie împreună cu alţi cinci inculpaţi au folosit şi prezentat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) declaraţii false, în scopul de a primi fonduri europene.

În declaraţiile prezentate la APIA, inculpaţii au declarat în mod nereal că utilizează anumite suprafeţe agricole având categoriile de folosinţă „vii pe rod cu struguri pentru vin”/„vii pe rod cu struguri nobili pentru vin”, în condiţiile în care, începând cu 2010, pe respectivele suprafeţe agricole nu mai existau astfel de culturi.

Un alt aspect fals prezent în cuprinsul declaraţiilor depuse în perioada respectivă a fost acela că s-au respectat normele privind bunele condiţii agricole şi de mediu (GAEC) şi cerinţele legale în materie de gestionare (SMR) privind mediul, sănătatea publică, sănătatea animalelor şi sănătatea plantelor, reglementate prin legislaţia naţională, pe toată suprafaţa agricolă a exploataţiei şi pentru activitatea agricolă pe care o desfăşoară, se arată într-un comunicat la DNA.

Procurorii anticorupţie susţin că Arhiepiscopia Tomisului ar fi primit pe nedrept fonduri europene în cadrul schemelor de plată pe suprafaţă unică (SAPS), totalizând 1.356.973 lei: în anul 2010 - 142.988,37 lei, în 2011 - 148.610,21 lei, în 2012 - 239.732,26 lei, în 2013 - 262.267,07 lei, în 2014 -281.733,52 lei, în 2015 - 281.633,28 lei, în anul 2016 plăţile nefiind încă autorizate (această faptă a rămas în faza tentativei).

În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal Beca Stere, Malaxa Bogdan-Petrişor, Nadoleanu Gheorghe, Cojocaru Ciprian-Ioan, mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului la data faptelor, şi Ştefan Aurelian, aceştia fiind acuzaţi de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În acelaşi dosar, IPS Teodosie mai este acuzat de procurorii DNA că ar fi primit mită de la o persoană suma de 500 de euro, pentru ca persoana respectivă să primească remuneraţie legală pentru activitatea pe care o desfăşura într-o parohie.

Vizualizat: 3675 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

ȘEF APIA în vizorul DNA, AVANSAT la București!

ȘEF APIA în vizorul DNA, AVANSAT la București!

DNA LA APIA. Adrian Pintea, proaspăt avansat de la Vâlcea în postul de adjunct al directorului general al Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), ar fi în vizorul Direcției Naționale Anticorupție. Ancheta inițiată de DNA la APIA Vâlcea este confirmată de actualul șef interimar al instituției!

Ce legătură are şeful Agrostar cu denunţul la DNA împotriva lui Ludovic Orban?

Ce legătură are şeful Agrostar cu denunţul la DNA împotriva lui Ludovic Orban?

Preşedintele Agrostar, Ștefan Niculae, respinge categoric orice legare a numelului său de denunţul la adresa lui Ludovic Orban, care este urmărit penal de DNA pentru că ar fi cerut 50.000 de euro pentru campania electorală de la un om de afaceri. Ce spune preşedintele Agrostar despre cum a ajuns numele său în acest scandal?

Fermier reținut de DNA! Subvenții de 193.776 de lei încasate cu acte false!

Fermier reținut de DNA! Subvenții de 193.776 de lei încasate cu acte false!

Fermierul Ion Dumitru a fost surprins de procurorii DNA în timp ce încerca să-l mituiască pe unul dintre directorii APIA Călărași cu 5.000 de lei pentru ca acesta să închidă ochii pentru subvențiile încasate pe acte false și declarații mincinoase.

Constanţa: Viceprimarul unei comune este anchetat de DNA pentru obţinere ilegală de subvenţii agricole

Constanţa: Viceprimarul unei comune este anchetat de DNA pentru obţinere ilegală de subvenţii agricole

Iulian Olteanu, viceprimar al comunei Mereni din judeţul Constanţa, a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Acesta este acuzat că a solicitat nelegal subvenţii de la Agenţa de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) pentru o exploatare agricolă.

DNA: Acţiune penală pentru alte şase persoane implicate în scandalul APIA

DNA: Acţiune penală pentru alte şase persoane implicate în scandalul APIA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi iniţierea controlului judiciar faţă de alţi şase inculpaţi în dosarul de corupţie de la APIA Suceava, printre care şi directorul executiv al instituţiei.

DNA: Primar ieşean trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri destinate suprafeţelor de păşune

DNA: Primar ieşean trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri destinate suprafeţelor de păşune

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată, alături de alte persoane, a lui Vasile Rusu, primar al comunei Ion Neculce, în legătură cu obţinerea, în mod nelegal, a sumei de 640.000 lei din fonduri europene destinate suprafeţelor de păşune. 

Alte articole in aceasta categorie

CE SE ÎNTÂMPLĂ ACUM CU SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

CE SE ÎNTÂMPLĂ ACUM CU SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

21 iulie 2020 - 10:30

DOUĂ VARIANTE! România a negociat zilele acestea suma pe care o va primi de la UE. Ce se va întâmpla cu subvențiile fermierilor români, cu banii pentru dezvoltare rurală? În timp ce europarlamentarul Carmen Avram (S&D) anunță pe pagina sa oficială că România a pierdut, că subvențiile vor fi mai mici și că Europa ne-a tăiat din banii pentru dezvoltare rurală, președintele României, Klaus Iohannis, declară că țara noastră a obținut o sumă colosală.

LEGE PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTELE IOHANNIS!

LEGE PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTELE IOHANNIS!

24 iunie 2020 - 19:30

COMUNICAT ADMINISTRAȚIA PREZIDENȚIALĂ. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi, 24 iunie 2020, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii fondului funciar nr. 18/1991.

RESTRICȚII la EXPORTUL CEREALELOR!

RESTRICȚII la EXPORTUL CEREALELOR!

02 aprilie 2020 - 11:48

DECIZII PE PIAȚA CEREALELOR. Rusia şi Ucraina, principalii exportatori de cereale din regiunea Mării Negre impun cote pentru exportul de cereale. Prin aceste măsuri doresc să limiteze creşterea preţurilor şi să protejeze piaţa internă. Acestă decizie vine în urma pandemiei de coronavirus care perturbă lanțurile de aprovizionare cu produse alimentare din întreaga lume. Ca efect imediat, decizia poate conduce la creșterea prețurilor FOB pentru grâu.

EMIL DUMITRU: CUM VOR FI DEPUSE CERERILE APIA PE 2020! SUTE DE MII DE FERMIERI AFECTAŢI!

EMIL DUMITRU: CUM VOR FI DEPUSE CERERILE APIA PE 2020! SUTE DE MII DE FERMIERI AFECTAŢI!

30 martie 2020 - 23:44

EXPLICAŢII OFICIALE PROCEDURĂ DE URGENŢĂ COVID-19. Sute de mii de fermieri români care nu au depus încă la APIA cererea unică pentru subvenţiile pe 2020 vor depune cererile online. Secretarul de stat în MADR Emil Dumitru a explicat pentru AGROINFO cum va funcţiona întregul proces.

Cum va arăta VIITORUL DUPĂ COVID-19?

Cum va arăta VIITORUL DUPĂ COVID-19?

28 martie 2020 - 12:46

În trecerea lui devastatoare prin lume, CoVid-19, inamicul invizibil, va lăsa urme adânci. Obiceiurile alimentare, deprinderile de consum, comerţul, relaţiile sociale şi cele de muncă, transporturile şi multe altele se vor schimba.

SONDAJ: Efectele coronavirusului în agricultură

SONDAJ: Efectele coronavirusului în agricultură

27 martie 2020 - 10:17

Pandemia de coronavirus poate să aibă un impact grav asupra fermelor şi companiilor din domeniul agricol, pe termen scurt, mediu şi lung.

EXPORT OVINE: „RĂZBOIUL” DECLARAŢIILOR şi ADEVĂRAŢII PERDANŢI!

EXPORT OVINE: „RĂZBOIUL” DECLARAŢIILOR şi ADEVĂRAŢII PERDANŢI!

01 septembrie 2019 - 23:46

BUNĂSTAREA ANIMALELOR. Animals International cere Comisiei Europene să demareze procedurile de infringement împotriva României, pe motiv că nu au fost respectate prevederi din regulamentul european pentru bunăstarea animalelor în cazul transportului oilor din ţara noastră în Golful Persic. Ministerul Agriculturii răspunde!

La pas, PE ULIŢA SATULUI

La pas, PE ULIŢA SATULUI

25 august 2019 - 14:42

SATUL ROMÂNESC. Eternul spaţiu transpus în versuri, cântat în doine, imortalizat în tablouri şi fotografii. O veşnicie pe care aşa ne-o dorim cu toţii, păstrată în poveştile copilăriei, în grădina cu legume, în plăcintele bunicilor noastre.

CITEŞTE Revista FERMA, ediţia 15-31 AUGUST 2019!

CITEŞTE Revista FERMA, ediţia 15-31 AUGUST 2019!

25 august 2019 - 14:21

Noutăţi despre subvenţiile APIA, despre fonduri UE pentru fermieri, starea culturilor agricole, reportaje în ferme, tehnică și tehnologii agricole noi, învăţământ agricol, noutăţi legislative, comentarii, evenimente şi anunţuri agricole, în revista Ferma, ediţia 15-31 august 2019!

NOUTĂŢI RALF 2019. MARI FERMIERI din 16 ŢĂRI se ÎNTÂLNESC la BUCUREŞTI!

NOUTĂŢI RALF 2019. MARI FERMIERI din 16 ŢĂRI se ÎNTÂLNESC la BUCUREŞTI!

22 august 2019 - 22:28

FORUMUL INTERNAŢIONAL AL MARILOR FERMIERI. Pentru al 4-lea an consecutiv, RALF - Romanian Agriculture Leadership Forum va reuni la București reprezentanții marilor ferme din România, alături de lideri din agricultură și fermieri invitați din Europa, America și Asia, în cea mai amplă ediție de până acum. Suprafața totală exploatată de fermierii participanți la ultima ediție RALF a fost de peste 520 de mii de hectare.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
patru
|
10. 20, 2016. Thursday 08:48

deschideti oare cutia pandorei? cred c-o sa va fie frica sa priviti in ea.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract a expus la Agromalim toată gama de tractoare McCormick, de la 35CP până la 310CP. Alături de acestea, au mai fost expuse maşini Krone pentru pregătirea şi condiţionarea furajelor vezi, brand pentru care Vest Tract este importator exclusiv în zona sa de activitate şi utilajele pentru pregătirea solului Maschio Gaspardo şi semănători Tume.
Interviu cu Sergiu Cristea, director vânzări Vest Tract.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Dorinţă

Dorinţă
Tăticule, ţie ţi s-a îndeplinit vreo dorinţă din copilărie? Detalii