KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Trafic cu usturoi chinezesc pe piaţa UE

Publicat: 22 iulie 2010 - 09:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

28 de tone de usturoi proaspăt, traficat ilegal din China în UE, au fost capturate în Suedia, la începutul acestei luni, de către ofiţerii Biroului European Antifraudă (OLAF).

Potrivit unui comunicat al OLAF, circa 1.200 de tone de usturoi chinezesc, cu o valoare estimată a taxelor vamale de 1,5 milioane euro, au fost traficate ilegal în UE prin Norvegia, din 2009 până în prezent.

Taxele vamale pentru usturioul proaspăt importat din China sunt de 1.200 euro pe tonă şi se aplică pentru cantităţile ce depăşesc cota anuală de 33.700 tone (cota anuală de usturoi proaspăt scutită de taxe vamale este de 58.870 tone pentru toate statele care exportă în UE, excepţii fiind admise doar pentru state privilegiate prin acorduri comerciale).

Producţia foarte mare de usturoi a Chinei şi costurile foarte mici fac din traficul ilegal spre pieţe cu preţuri mai mari o afacere profitabilă.

Astfel, usturoiul este importat cu vaporul din China în Norvegia, ţară în care nu se plătesc taxe vamale, ci doar TVA, fiind apoi transportat cu camionul spre Suedia de unde ajunge, mai departe, şi spre alte pieţe din spaţiul comunitar.

Vizualizat: 1510 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

Ce păţeşte un hoţ...

Ce păţeşte un hoţ...
Un hoţ intră într-o casă şi începe să fure. Detalii