Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Spania reduce cu 10% cantitatea de zahăr, sare şi grăsimi din alimentaţie

Publicat: 09 februarie 2019 - 17:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producătorii de alimente, supermarketurile, lanţurile de restaurante, companiile de catering şi sectorul comercianţilor cu amănuntul au semnat oficial planul promovat de Ministerul spaniol al Sănătăţii pentru reducerea conţinutului de zahăr, grăsimi şi sare cu 10% în aproape 4.000 de alimente până în 2020!

Alimente_bAşa-numitul Plan de colaborare pentru îmbunătăţirea compoziţiei alimentelor şi băuturilor fusese anunţat încă de la începutul lunii februarie 2018, dar punerea sa în aplicare a necesitat ratificarea celor 20 de acorduri semnate cu asociaţiile patronale după primirea aprobării din partea autorităţii statale de avocatură şi trezoreriei.

Proiectul vizează treisprezece tipuri de alimente şi băuturi (gustări, băuturi răcoritoare, produse de patiserie, cereale pentru micul dejun, creme, produse din carne, biscuiţi, îngheţată, nectar, pâine ambalată, produse lactate şi sosuri) cu conţinut de sare, zahăr şi grăsimi, pentru fiecare dintre acestea fiind impusă reformularea reţetelor.

Ministrul Sănătăţii, Maria Luisa Carcedo, a descris această iniţiativă drept o "piatră de hotar", lansată de predecesorul ei - Dolors Montserrat, din Partidul Popular - şi la care au aderat în cele din urmă 398 de companii. "Trebuie să recunoaştem efortul enorm al industriei, este un pas foarte important pentru a atinge obiectivul de a obţine o alimentaţie mai sănătoasă pentru toţi cetăţenii", a declarat Carcedo, citată de agenţia EFE.

Obiective noi după 2020

Reprezentanta guvernului spaniol a catalogat acest acord drept "un exemplu de colaborare public-privată" şi a raportat că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) "o va include printre cele mai bune practici de recomandat în următoarele luni".

Maria Luisa Carcedo a încadrat acest plan în obiectivul guvernului de combatere a excesului de greutate (care afectează 54% dintre adulţii spanioli şi 40% din populaţia copiilor) şi obezitatea (de care suferă aproximativ 17% dintre adulţi şi 18% din rândul minorilor). În acest sens, ministrul a subliniat că datele Institutului Naţional de Statistică sugerează că familiile cu venituri mai scăzute sunt hrănite în mod semnificativ mai mult decât cele cu venituri mai mari şi exercită mai puţin activitate fizică.

Vizualizat: 289 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

SAM la Agromalim 2019

SAM la Agromalim 2019

Smart Agro Machines România a expus la Agromalim 2019 patru semănători Sola şi un tractor Versatile, alături de o gamă completă de maşini şi utilaje agricole: pluguri Ermo, scarificatoare Pasto, discuri şi combinatoare Expom, un încărcător telescopic şi remorcă tehnologică Faresin, un încărcător Hydramet, distribuitoare de îngărşăminte Agres, maşini de erbicidat AgroMekanica şi altele.
Interviu cu Ciprian Popa, manager Smart Agro Machines

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019 A inceput INDAGRA!

Bancul zilei

După spovedanie

După spovedanie
După ce termină spovedania, preotul îi spune în şoaptă unei tinere: Detalii