Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Schimbări climatice: Germania anticipează pierderile

Publicat: 27 noiembrie 2015 - 23:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Urmările schimbărilor climatice se vor face simțite pe viitor și în Germania. Până la mijlocul acestui secol va crește pericolul producerii de inundații și a valurilor de arșiță. Prin urmare vor crește și prejudiciile pe care schimbările climatice le vor aduce naturii, societății și economiei.

Acesta este rezultatul așa-zisei analize de vulnerabilitate, un studiu elaborat realizat la nivelul întregii Germanii pentru a analiza gradul de vulnerabilitate la schimbările climaterice. Pe această analiză se bazează măsurile de precauție ale Guvernului federal, ea fiind utilizată pentru a elabora strategia germană de adaptare la schimbările de climă.

Valuri de arșiță în est și în regiunea Rheintal/pe valea Rinului
Regiunile din Germania vor fi afectate în mod diferit de schimbările climaterice. Astfel, zonele urbane aglomerate din Germania de est și în regiunea Rheintal vor avea de suferit de pe urma arșiței. În aceste regiuni, numărul zilelor caniculare va putea crește până la mijlocul secolului la 15 până la 25 de astfel de zile pe an. Astăzi se înregistrează 8 până la 12 zile cu temperaturi de minimum 30 de grade Celsius în decursul unui an calendaristic.
În câmpia din nordul Germaniei ar putea crește riscul inundațiilor prin umflarea albiei râurilor, în Germania de sud inundațiile s-ar putea datora mai ales precipitațiilor abundente.

Secetă accentuată primăvara şi vara
Ca urmare a schimbărilor din structura speciilor, schimbările climatice vor influența mai ales acele plante și animale care nu se pot adapta acestor schimbări ale vremii.
În cea de-a doua jumătate a secolului se va înregistra secetă tot mai des primăvara și vara. Acest lucru va influența alegerea culturilor și veniturile din agricultură și silvicultură. În același timp însă, agricultura germană poate profita de o perioadă prelungită de vegetație, cultivând plante iubitoare de căldură, precum soia, sorg și mei.
Analiza de vulnerabilitate se axează pe două scenarii potențiale care aduc cu sine schimbări climatice și social-economice. Chiar dacă schimbarea climei va fi una redusă, sunt de așteptat deficiențe, în timp ce o schimbare climatică puternică va aduce cu sine pierderi mari.

Rețeaua Vulnerabilitate/ Netzwerk Vulnerabilität a fost creată în 2011 de către Guvernul german. Din rețea fac parte, la momentul actual, 16 direcții și instituții din nouă departamente, precum și un consorțiu științific, finanțat de către Ministerul pentru Protecția Mediului, al Construcţiilor și al Securităţii Nucleare (BMUB) și coordonat prin centrul de competență în domeniul schimbărilor climatice și adaptării la acestea.

seceta_b

Vizualizat: 2236 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

2 decembrie este ultima zi în care fermierii pot solicita despăgubiri de secetă

2 decembrie este ultima zi în care fermierii pot solicita despăgubiri de secetă

Fermierii ale căror culturi au fost afectate de secetă în vara acestui an pot depune cererile pentru despăgubiri la centrele locale sau judeţene ale APIA la care au depus cererea de plată pe suprafaţă până pe 2 decembrie 2015 inclusiv, anunţă APIA Timiş.

De ce fermierii cu PFA și întreprinderi individuale primesc despăgubiri mai mici pentru secetă?

De ce fermierii cu PFA și întreprinderi individuale primesc despăgubiri mai mici pentru secetă?

Centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) au fost asaltate de fermieri nemulțumiți. Agricultorii spun că sunt nedreptățiți pentru că suma cu care sunt despăgubiți pe hectarul afectat de secetă este jumătate din suma acordată persoanelor juridice, adică societăților comerciale și asociațiilor. Iată de unde a pornit această diferențiere!

640 de milioane de lei despăgubiri pentru secetă!

640 de milioane de lei despăgubiri pentru secetă!

640 de de milioane de lei vor fi împărțite agricultorilor care au avut de pătimit de pe urma secetei, a anunțat Daniel Constantin, ministrul agriculturii.

Câţi fermieri vor primi despăgubiri pentru secetă?

Câţi fermieri vor primi despăgubiri pentru secetă?

170.000 de fermieri persoane fizice şi juridice se încadrează, până în acest moment, pentru a primi compensaţii financiare pentru pierderile provocate de seceta din acest an, susţine ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Acesta speră că Guvernul va putea plăti despăgubirile până la sfârşitul anului, aşa cum a anunţat deja.

Fermierii vor fi informați oficial dacă îi amenință o secetă sau ploi abundente!

Fermierii vor fi informați oficial dacă îi amenință o secetă sau ploi abundente!

Nou! Primul protocol între liderii fermierilor și conducerea Institutului Național de Meteorologie și Hidrologie (INMH)! Marți, 6 octombrie, liderii fermierilor din producția vegetală și conducerea INMH au încheiat o înțelegere potrivit căreia fermierii vor fi anunțați din timp dacă se arată secetă sau ploaie.

Germania ia startul pentru interzicerea culturilor OMG

Germania ia startul pentru interzicerea culturilor OMG

Germania a început demersurile pentru a  interzice culturile de organisme modificate genetic (OMG) pe teritoriul ţării, în conformitate cu normele Uniunii Europene, anunţă Agenţia Reuters.

Ce subvenții primește un crescător de bovine din Germania?

Ce subvenții primește un crescător de bovine din Germania?

Georg Rohrmoser, secretarul general al Asociației Europene de Bălțată tip Simmental, nu este fermier. Este un simplu funcționar. Fratele lui are, în regiunea Bavaria, o fermă cu 60 de vaci de lapte rasa Bălțată. Iată ce spune Georg Rohrmoser, cum o duc crescătorii de bovine din Germania!

România se fereşte de un nou episod de gripă aviară. Au fost confirmate focare în Germania, Olanda şi Marea Britanie

România se fereşte de un nou episod de gripă aviară. Au fost confirmate focare în Germania, Olanda şi Marea Britanie

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a luat în calcul toate măsurile şi restricţiile care se impun pentru a feri România de un nou episod de gripa aviară. Recent au fost confirmate mai multe focare în ţările europene Germania, Olanda şi Marea Britanie.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Oferta Guttler la Agromalim 2019

Oferta Guttler la Agromalim 2019

Recunoscută pentru tăvălugii specifici, compania Guttler are în portofoliu o gamă diversă de utilaje pentru prelucrarea solului, pregătirea patului germinativ şi întreţinerea păşunilor. Despre avantajele utilizării cultivatorul multifuncţional Guttler SuperMaxx ne-a vorbit fermierul Florin Iova din judeţul Hunedoara.

Interviu cu: Dana Culda - TESA SRL, Florin Iova - fermier, jud. Hunedoara şi Sorin Giru - reprezentant vânzări Guttler România.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii