Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Mesaj ADRIAN OROS pentru Comisia Europeană: Daţi drumul ALIMENTELOR la FRONTIERE!

Publicat: 26 martie 2020 - 20:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CRIZĂ COVID-19. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a cerut Comisiei Europene şi Consiliului de miniştri ai Agriculturii din Uniunea Europeană să asigure libera circulaţie a mărfurilor agroalimentare pe teritoriul UE.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) informează că ministrul Adrian Oros a luat parte, în data de 25 martie 2020, la videoconferinţa miniștrilor agriculturii și pescuitului din UE, pentru a discuta despre implicaţiile pandemiei de Covid-19 pentru sectorul agricol și al pescuitului. La iniţiativa Președinţiei Croate s-a realizat astfel un schimb de informaţii între statele membre în ceea ce privește criza determinată de pandemia de coronavirus, cu scopul de a identifica împreună și cu sprijinul Comisiei, cele mai bune acţiuni care trebuie luate pentru a face faţă acestei situaţii foarte dificile.

La videoconferinţă au participat, de asemenea, cei doi comisari europeni pentru Agricultură și pentru Mediu, oceane și pescuit, Janusz Wojciechowski și Virginijus Sinkevičius, precum și secretarul general al COPA-COGECA, Pekka Pesonen.

Ministrul Adrian Oros a afirmat în intervenţia sa: În România, odată cu declararea stării de urgenţă ca urmare a pandemiei COVID-19, din data de 16 martie a.c., au fost adoptate o serie de măsuri care afectează toate sectoarele economiei, inclusiv sectorul agroalimentar. În scrisoarea transmisă Preşedinţiei şi Comisiei, am prezentat principalele probleme, iar propunerile din documentul Preşedinţiei corespund, în linii generale, solicitărilor României.

În acest sens, aş dori să menţionez o serie de aspecte, extrem de importante pentru noi. În primul rând, considerăm esenţială coordonarea de către Comisie a menţinerii integrităţii pieţei unice de către statele membre prin asigurarea faptului că verificările la frontiere nu perturbă în mod inutil libera circulaţie a mărfurilor pe teritoriul UE. Nu ar trebui să se permită, în niciun caz, întârzieri ale livrărilor de alimente la punctele de frontieră, se arată într-un comunicat transmis de MADR către AGROINFO.

VEZI ce măsuri de sprijin a cerut MADR, inclusiv pentru fermierii din sectoarele viticol şi piscicol: AVANS MAI MARE din PLĂŢILE DIRECTE şi O PLATĂ FORFETARĂ pentru fermierii români afectaţi de COVID-19!

Vizualizat: 3358 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!