Adama
Vinasa Rompak

Italienii consumă tot mai multă carne de pasăre

Publicat: 07 septembrie 2010 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Creşterea producţiei dar şi a consumului de carne de pasăre în Italia este estimată să fie în acest an de 5%. Efectele negative ale crizei economice mondiale pe piaţa europeană şi a celei italiene au condus la o scădere a consumului de carne de pasăre cu 5%. Industria cărnii de pasăre a trecut cu mult mai uşor peste criză decât a făcut-o cea a cărnii de porc sau vită.

Italia este al şaptelea producător european de carne de pui, având una dintre cele mai mari rate de creştere anuală, de 2,7% în ultimii cinci ani. Pe plan intern, producţia este sub cea de vită sau carne de porc din punct de vedere a volumului sau a importanţei.

Chiar şi aşa, industria cărnii de pasăre este foarte eficientă şi bine integrată pe verticală. Totuşi, criza economică a condus la o scădere a creşterii, la doar 4% la jumătatea anului trecut, comparativ cu o creştere de 12% în 2008.

Carnea de pui a trecut cu mult mai bine peste criză datorită preţului mai mic al acestui tip de carne, la care s-a adăugat scăderea preţurilor la furaje şi la energia electrică, cu 10%. Estimările pentru acest an prevăd o creştere de 5% a pieţii cărnii de pasăre, ceea ce va aduce un profit în creştere şi pentru fermieri.

În ceea ce priveşte consumul italienilor, estimările se duc spre 11,5 kilograme pe fiecare locuitor, cu 64% din consum orientat spre pulpe şi piept, 21% produse preparate (pui umplut, cârnaţi sau cremwurşti) şi 15% pui întreg.

Vizualizat: 885 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii