Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Încă un VOT NUL pentru GLIFOSAT! MARE FERMIER ROMÂN: Nu poate sta SECURITATEA ALIMENTARĂ într-o DECIZIE EMOŢIONALĂ!

Publicat: 13 noiembrie 2017 - 11:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ÎNCĂ UN VOT EŞUAT PENTRU REAUTORIZAREA GLIFOSATULUI ÎN UE. Propunerea Comisiei Europene cu privire la utilizarea glifosatului în UE încă cinci ani nu a reuşit să obţină majoritatea necesară, la votul din 9 noiembrie 2017. Autorizaţia expiră la finalul acestui an. Care sunt următorii paşi?

decizie parlament_bReprezentanţii Statelor Membre UE reuniţi, pe 9 noiembrie 2017, în Comitetul Permanent pentru Plante, Animale, Alimente şi Furaje NU au reuşit să ajungă la un acord privind reautorizarea utilizării glifosatului în UE pentru o perioadă de cinci ani:
- 14 state au votat PENTRU, însă acestea reprezintă doar 37% din populaţia UE, iar o majoritate calificată necesită cel puţin 65% din totalul populaţiei UE.
- 9 state au votat ÎMPOTRIVĂ (32% din populaţia UE). Franţa, care are un vot „cu greutate”, s-a opus, declarându-se în favoarea prelungirii autorizaţiei pentru doar trei ani.
- 5 state, printre care Germania, S-AU ABŢINUT de la vot (31% din populaţia UE).

Comisia Europeană a anunţat că propunerea a fost trimisă Comitetului de Apel, care se va reuni la finalul lunii noiembrie 2017. Comitetul de Apel este alcătuit din reprezentanţi ai statelor membre, dar la un nivel mai înalt de reprezentare decât Comitetul permanent.

Propunerile anterioare ale Comisiei Europene vizau reautorizarea glifosatului pentru 15 ani, respectiv 10 ani.

Pe 25 octombrie 2017, membrii Comitetului pentru Plante, Animale, Alimente şi Furaje nu au ajuns la un acord privind reautorizarea glifosatului în UE pentru încă 10 ani. Cu o zi înainte, Parlamentul European a votat o rezoluţie fără caracter obligatoriu pentru interzicerea totală a glifosatului începând cu 2022. Vezi detalii aici: FERMIERII PIERD LUPTA pentru GLIFOSAT!

„Le dă cu virgulă” undeva. Nu ne îngrijorează. În cinci ani de zile se schimbă multe, se schimbă şi raportul de putere, sunt şi alegeri europarlamentare, se pot schimba foarte multe. Eu cred că încă nu au negociat suficient, de aia au apărut atât de multe variante. (...) Activiştii „verzi” nu sunt atât de mulţi, doar că sunt foarte vocali. Eu chiar nu am nici o grijă. Lucrurile nu vor putea rămâne aşa, pentru că vă daţi seama ce se va întâmpla la nivel european, ori fermierii nu vor putea sta cu mâinile în sân. Ei aşteaptă să vadă o decizie finală.

(...) Eu nu îmi fac probleme. Eu tot îmi fac treaba în următorii cinci ani, haideţi să vedem care va fi raportul de forţe politice peste cinci ani, cred că de asta au şi amânat. Partea proastă este că aşa zişii apărători ai mediului deşi sunt foarte puţini, vorbesc în numele celor mulţi. Dar să vedem pe cine reprezintă. Ei spun că reprezintă societatea civilă, care e compusă din trei inşi, dar sunt foarte gălăgioşi, deşi nu au dovezi. Există o decizie a Curţii Europene care atenţionează Comisia să nu mai ia decizii dacă nu au dovezi ştiinţifice.

Gândiţi-vă că e o chestiune de securitate alimentară. NU POATE SĂ STEA SECURITATEA ALIMENTARĂ ÎNTR-O DECIZIE EMOŢIONALĂ A UNUI GRUP RESTRÂNS! În jumătate de secol de când se produce glifosatul şi se aplică, dacă era atât de periculos, ar fi trebuit să fi rărit puternic populaţia, a declarat, pentru AGROINFO, Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR.

Vizualizat: 1577 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!