Adama
Vinasa Rompak

Cioloş: Fermierii români vor putea beneficia de încă 3 miliarde de euro, prin noua PAC

Publicat: 20 martie 2012 - 14:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agricultorii din România prin noua PAC vor putea să beneficieze de 3 miliarde de euro în plus, faţă de alocarea bugetară care există în perioada bugetară actuală, a spus comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, într-o înregistrare pentru reprezentanţii Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), prezentată într-o conferinţă pe teme agricole.

Potrivit comisarului european, în timp ce pentru România va creşte alocarea financiară prin noua PAC, pentru alte state ale Uniunii Europene ar putea scădea. „România este unul din puţinele state membre pentru care alocarea financiară pentru PAC pe următoarea perioadă va creşte, atâta vreme cât va exista un număr mare de state dintre vechile state membre pentru care plăţile directe vor scădea în anii următori şi alte state care vor rămâne cam la acelaşi nivel de plăţi directe”, a adăugat Cioloş.

Noua PAC este prima reformă profundă la care România participă ca membru al UE
Noua politică comună este prima reformă profundă la care România ia parte în calitate de stat membru al Uniunii Europene, susţine comisarul pentru agricultură. „Unul dintre obiectivele pe care le-am avut a fost să putem menţine un buget solid, consistent şi pentru perioada următoare bugetară în ciuda presiunilor care continuă să existe asupra bugetului european din cauza situaţiei economice şi bugetare dificile prin care trec majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene. Va trebui să venim cu o reformare a unor intrumente ale politicii agricole comune care să o facă mai credibilă în ochii contribuabilului european. De aici mai multe măsuri, mai multă transparenţă, o ţintire mai precisă a utilizării fondurilor europene prin PAC, o redefinire a sistemului de plăţi directe, propunerea de limitare a plăţilor directe pentru fermele mari şi foarte mari şi această schemă de plată simplificată pentru fermierii mici. Asta nu înseamnă că este o reformă împotriva fermelor mari. Este o reformă care are mai multă echitate, claritate, transparenţă şi eficienţă în utilizarea fondurilor”, a explicat oficialul european. 

Potrivit acestuia, chiar dacă plăţile directe vor fi plafonate, fondurile degajate vor rămâne în România. „Chiar dacă aplicăm această plafonare a plăţilor directe pentru fermele mari şi foarte mari fondurile care sunt degajate din această plafonare rămân în România. Toate fermele vor putea beneficia de această finanţare în realizarea anumitor proiecte de investiţii sau alte proiecte necesare pentru dezvoltarea capacităţii de producţie, a calităţii, a dezvoltării de noi pieţe şi aşa mai departe”, a spus Dacian Cioloş.

Vizualizat: 2309 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

PAC 2014–2020: România este împotriva plafonării suprafeţelor pentru care se acordă subvenţii

PAC 2014–2020: România este împotriva plafonării suprafeţelor pentru care se acordă subvenţii

România nu este de acord cu plafonarea suprafeţelor pentru care se acordă subvenţii în cadrul viitoarei Politici Agricole Comune, a declarat preşedintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor, Adrian Rădulescu, la o întâlnire cu o delegaţie a Comisiei pentru alimentaţie, agricultură şi protecţia consumatorului din Bundestag (Parlamentul german).

CE are de recuperat 54,3 milioane euro din cheltuielile PAC

CE are de recuperat 54,3 milioane euro din cheltuielile PAC

Un număr de 20 de state membre ale Uniunii Europene mai au de restituit în total 54,3 milioane euro din fondurile politicii agricole cheltuite în mod necuvenit.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii