Adama
Vinasa Rompak

APDRP a solicitat eliminarea corecţiilor financiare aplicate României. Răspunsul CE a fost negativ

Publicat: 27 februarie 2013 - 13:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a susţinut încă din 2009 eliminarea corecţiilor financiare aplicate României pentru deficienţe pe o serie de proiecte finanţate prin PNDR, însă Comisia Europeană şi-a menţinut punctul de vedere şi a solicitat marţi returnarea sumei de 17,7 milioane de euro.

“Corecţiile financiare aplicate pentru dezvoltare rurală sunt rezultatul unei misiuni de audit desfăşurate de Comisia Europeană în anul 2009 pentru derularea măsurii 121 - Modernizarea exploataţiilor agricole prin PNDR. Agenţia a avut numeroase întâlniri bilaterale pentru a susţine eliminarea acestor corecţii, dar în final Comisia Europeană şi-a menţinut punctul de vedere şi, implicit, suma solicitată”, a declarat directorul general al APDRP, George Turtoi.

CE vrea controale mai multe şi mai stricte
Potrivit sursei citate, auditul european a considerat că la nivelul anului 2009 nu a fost verificat suficient de bine riscul creării unor condiţii artificiale pentru obţinerea finanţării sau pentru achiziţiile de vehicule de transport specializate. “Experţii europeni au recomandat întărirea controalelor şi suplimentarea verificărilor, lucru pe care APDRP l-a şi făcut, schimbând procedurile de lucru şi implementând verificări amănunţite. Unul din reproşuri a fost că nu sunt suficiente controale pentru a se asigura o cheltuială eligibilă sigură. În opinia Comisiei Europene, aceste corecţii reprezintă consecinţa financiară pentru o serie de proiecte finanţate prin PNDR şi la care au fost descoperite anumite probleme privind condiţiile de eligibilitate”, a explicat şeful APDRP.

Comisia Europeană a solicitat marţi returnarea sumei totale de 414 milioane de euro de la statele membre, reprezentând fonduri din cadrul politicii agricole a UE cheltuite în mod incorect de statele membre. Din această sumă, României îi sunt imputate 17,7 milioane de euro pentru diverse deficienţe în controale şi în aplicarea de sancţiuni, din care s-au recuperat deja circa 2,2 milioane de euro. sursa: Agerpres

Vizualizat: 2395 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Lipsa cofinanţării sau a unor avize, cele mai frecvente probleme ale solicitanţilor de fonduri UE pentru agricultură

Lipsa cofinanţării sau a unor avize, cele mai frecvente probleme ale solicitanţilor de fonduri UE pentru agricultură

Cele mai frecvente probleme cu care se confruntă solicitanţii de fonduri europene prin PNDR sunt lipsa unor avize şi certificate, generată de depunerea cu întârziere a actelor pentru obţinerea documentelor menţionate, precum şi asigurarea cofinanţării, relevă un comunicat al APDRP.

Comisia Europeană solicită României returnarea a 17,7 milioane euro pentru deficienţe în gestionarea fondurilor PAC

Comisia Europeană solicită României returnarea a 17,7 milioane euro pentru deficienţe în gestionarea fondurilor PAC

Comisia Europeană (CE) a solicitat marţi returnarea sumei totale de 414 milioane de euro de la statele membre, reprezentând fonduri din cadrul politicii agricole a UE cheltuite în mod incorect de statele membre.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii