Adama
Vinasa Rompak

Dacian Cioloş, nemulţumit de atacurile la adresa reformei PAC

Publicat: 07 noiembrie 2011 - 21:48
Comenteaza   | Galerie   | Video 1 2   | Print | Trimite unui prieten

Comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Dacian Cioloş şi-a exprimat nemulţumirea faţă de unele reacţii şi comentarii apărute în presă referitor la o parte dintre propunerile privind reforma Politicii Agricole Comune (PAC). Acesta a apărat propunerea Comisiei Europene, afirmând că unele concluzii sunt pripite şi eronate şi subliinind importanţa dialogului şi a comunicării pentru a putea ajunge la un acord.

Cioloş: „Am auzit deja comentarii asupra unor propuneri pe care Comisia nu le-a făcut”

Potrivit Agerpres, Cioloş a recunoscut că este normal să existe reacţii diverse, deoarece „cu toţii (n.r. - Comisie, Parlament şi Consiliu) vom fi implicaţi în procesul de luare a deciziilor”, însă şi-a exprimat nemulţumirea faţă de unele reacţii apărute în presă după prezentarea, în 12 octombrie 2011, a propunerilor Comisiei Europene de reformă a Politicii Agricole Comune (PAC) pentru perioada 2014-2020.

„În presă am auzit deja reacţii în legătură cu anumite puncte care nu au fost aprofundate. Se fac deja comentarii asupra unor propuneri pe care Comisia nu le-a făcut. Se trag concluzii asupra unor elemente care niciodată nu au fost prezentate ca atare în propunerea legislativă a Comisiei”, a afirmat Cioloş, citat de Agerpres, în deschiderea unei dezbateri privind reforma Politicii Agricole Comune, care a avut loc în Parlamentul European (PE) şi la care au participat membrii Comisiei pentru Agricultură a PE şi miniştrii Agriculturii din Statele Membre.

Aprobarea PAC: Decizii politice asupra unor chestiuni tehnice

Dacian Cioloş a recunoscut şi că documentul propus de Comisie este unul „stufos”, dar că „este foarte important să fie studiat în profunzime conţinutul acestor propuneri”. „Este important să se înţeleagă tot ce s-a propus”, a subliniat comisarul european.

„Am început cu dezbaterea de anul trecut, care acum continuă, însă de data aceasta va trebui să ajungem la o decizie legată de toate elementele propuse. Acesta este şi specificul politicii comunitare. Trebuie să ajungem la o înţelegere pentru ca politica comunitară să-şi menţină coerenţa”, a mai afirmat Cioloş, care a admis, în acelaşi timp, că „se vor lua decizii politice pe marginea unor chestiuni tehnice”.

UE_b

PAC trebuie să mulţumească şi agricultorii şi pe ceilalţi cetăţeni ai UE

Cioloş a subliniat, totodată, că noua propunere privind reforma PAC este „perfect coerentă” cu cea din comunicarea Comisiei din luna noiembrie a anului trecut, răspunzând astfel unei afirmaţii făcute în cadrul aceleeaşi dezbateri de preşedintele Comisiei pentru Agricultură din PE, Paolo de Casto, care a spus că iniţiativele din 2010 privind reforma PAC nu au fost urmate de măsuri la fel de ambiţioase în acest an.

Comisarul pentru Agricultură a mai afirmat că noile propuneri fac parte „dintr-o viziune de ansamblu privind reforma PAC, care ţine cont de nevoile agriculturilor, dar şi de aspiraţiile cetăţenilor europeni”. „PAC este o politică publică, iar dacă nu reuşim să împăcăm cele două părţi direct implicate - agricultorii şi publicul larg - atunci nu vom face decât să adâncim decalajul care există între ele. Agricultorii trebuie sprijiniţi pentru a-şi desfăşura munca în interesul societăţii”, a mai spus Cioloş.

Parlamentul European a găzduit în 7 noiembrie 2011 o dezbatere privind pachetul legislativ referitor la PAC în perioada 2014-2020, la care au participat membrii Comisiei de Agricultură din PE, miniştrii Agriculturii din UE şi comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Dacian Cioloş.

Vizualizat: 2065 | Video Video 1 2 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Spania respinge reforma PAC şi va solicita retragerea din cadrul proiectului

Spania respinge reforma PAC şi va solicita retragerea din cadrul proiectului

Ministrul spaniol al mediului înconjurător, mediului rural şi maritim, Rosa Aguilar, au fost de acord luni, la finalul conferinţei sectoriale şi a comitetului consultativ al comunităţilor autonome spaniole, să prezinte o poziţie comună de „respingere completă” şi cerere pentru retragerea din cadrul proiectului de reformă a Politicii agricole comune (PAC), prezentate de Bruxelles.

WWF: Reforma PAC aduce prea multe riscuri pentru România

WWF: Reforma PAC aduce prea multe riscuri pentru România

Fondul Mondial pentru Natură (WWF) consideră că propunerea pentru viitoarea Politică Agricolă Comună (PAC) prezentată de Comisia Europeană creează avantaje doar pentru fermele mari, alocând 372 miliarde de euro pentru practicile agricole intensive, iar peste 20% din totalul fermelor din România vor fi dezavantajate, se atară într-un comunicat al WWF.

Cioloş discută cu autorităţile române noul pachet legislativ de reformă a PAC

Cioloş discută cu autorităţile române noul pachet legislativ de reformă a PAC

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, va fi prezent în România, în perioada 13 - 17 octombrie 2011, în prima dintr-o serie de vizite în statele membre ale Uniunii Europene după lansarea pachetului legislativ de reforma a Politicii Agricole Comune, informează Comisia Europeană.

Franţa şi Polonia nu susţin propunerile CE de reformă a PAC

Franţa şi Polonia nu susţin propunerile CE de reformă a PAC

Franţa a criticat miercuri propunerile Comisiei Europene de reformă a Politicii Agricole Comune (PAC), anunţând că va prezenta propriile contra-propuneri la reuniunea miniştrilor europeni de resort din 20 octombrie.

Marea Britanie critică propunerile de reformare a PAC

Marea Britanie critică propunerile de reformare a PAC

Executivul britanic critică recentele propuneri ale Comisiei Europene (CE) pentru reformarea PAC şi le cataloghează drept „o dare înapoi a ceasului cu mai multe decenii”, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

PAC 2014-2020:  Dezvoltarea rurală

PAC 2014-2020: Dezvoltarea rurală

Elementele principale ale conceptului de dezvoltare rurală, bazat pe scheme multianuale, cofinanţate de statele membre (sau regiunile lor), care funcţionează foarte bine, vor fi menţinute. 

PAC 2014-2010: Mecanismele de Gestionare a Pieţei

PAC 2014-2010: Mecanismele de Gestionare a Pieţei

Sistemele existente de intervenţie publică şi ajutor pentru stocaj privat şi-au dovedit eficienţa ca mecanisme de siguranţă pentru sprijinirea producătorilor în momentul în care pe piaţă apare o criză. Reforma PAC propune flexibilizarea şi eficientizarea lor.

PAC 2014-2020:  Reorganizarea plăţilor directe

PAC 2014-2020: Reorganizarea plăţilor directe

În prezent, criteriile pe baza cărora se acordă plăţile directe nu sunt uniforme. Vechile state membre ale UE (UE 15) au un sistem bazat pe o Schemă Unică de Plăţi – care cuprinde referinţe istorice legate de producţia de pe vremea când aceasta era subvenţionată, sau o plată pe hectar, sau combinaţii între cele două. 

Ce presupune reforma PAC 2014-2020? Un nou parteneriat între Europa și fermieri

Ce presupune reforma PAC 2014-2020? Un nou parteneriat între Europa și fermieri

Plafonarea plăților la hectar pentru fermieri, la 300.000 de euro/an, indiferent de suprafața terenurilor și crearea unui nou ajutor pentru instalare pentru tinerii care doresc să se implice în sectorul agricol sunt câteva din propunerile Comisiei Europene, lansate astăzi în cadrul proiectului de reformă a politicii agricole comune (PAC) pentru perioada de după 2013.

PAC - prezentarea propunerii de reformă

PAC - prezentarea propunerii de reformă

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală Dacian Cioloş va prezenta propunerea de reformă a Politicii Agricole Comune în cadrul unei reuniuni cu membrii Comisiei pentru agricultură a Parlamentului European. 

Reforma PAC: plafonarea ajutoarelor pentru agricultori

Reforma PAC: plafonarea ajutoarelor pentru agricultori

Comisia Europeană are în vedere o plafonare a plăţilor directe către marii agricultori în cadrul reformei Politicii Agricole Comune (PAC), proiect privit cu suspiciune de mai multe state membre.

Costul PAC pe zi pentru fiecare cetăţean european este egal cu preţul unei ţigarete

Costul PAC pe zi pentru fiecare cetăţean european este egal cu preţul unei ţigarete

Comisia Europeană s-a reunit miercuri seară pentru a adopta propunerile sale pentru bugetul multinanual al Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020, nivelul alocat ajutoarelor agricole urmând să rămână nemodificat în ansamblul bugetului comunitar.

Austria: Nu putem împărţi matematic subvenţiile în cadrul PAC, declară Dacian Cioloş

Austria: Nu putem împărţi matematic subvenţiile în cadrul PAC, declară Dacian Cioloş

'Am spus clar, în cadrul Comisiei, că avem nevoie de o repartizare echilibrată a fondurilor. Aici nu este vorba de o chestiune legată de Est sau Vest, sau de membrii mai vechi sau mai noi ai Uniunii Europene. Este o problemă legată de regiuni. Este nevoie de o repartiţie echilibrată care să ţină cont de diferenţele dintre un sector sau altul, de la ţară la ţară. Nu am spus niciodată să fie o repartizare matematică a bugetului', a subliniat comisarul european.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii