Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

CE relaxează controalele fitosanitare asupra tomatelor marocane

Publicat: 30 decembrie 2017 - 17:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comisia Europeană va aplica controale fitosanitare mai puţin stricte cu privire la exportul de tomate din Maroc către Uniunea Europeană, de la 1 ianuarie 2018.

rosii_gradina_b"Controlul fitosanitar pentru roşiile din Maroc va fi redus la doar 5% din volumul importat", se arată într-un comunicat de presă al Comisiei Europene, care consideră că "situaţia fitosanitară a producţiei de tomate din Maroc este în prezent satisfăcătoare".

Reducerea controalelor fitosanitare asupra tomatelor marocane de la graniţa Uniunii Europene nu va determina modificări ale controlului documentar. În consecinţă, procedurile actuale rămân neschimbate. Camioanele care intră pe teritoriul european vor trebui, totuşi, să prezinte toate certificatele fitosanitare emise de autorităţile competente din ţara de origine.

Autorităţile europene colaborează cu Oficiul Naţional pentru Sănătate şi Alimentaţie Alimentară din Maroc, pentru a ajuta cultivatorii marocani să se familiarizeze cu noile condiţii de import. Comisia Europeană îşi actualizează periodic regulamentele privind condiţiile fitosanitare de import pentru a preveni introducerea în spaţiul comunitar a produselor cu patologii, în special atunci când sunt introduse noi produse pe piaţa europeană.

Maroc este principala ţară de provenienţă a tomatelor importate în Uniunea Europeană, cu o cotă de piaţă de 82,5%.

Vizualizat: 481 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017 StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017 Francisc Mozer vrea 2 lei pe litrul de lapte

Bancul zilei

În deşert...

În deşert...
Doi nebuni mergeau prin deşert,unul cară în spate un butoi şi celălalt cară o uşă de maşină. Detalii