Adama
Vinasa Rompak

CE extinde perioada pentru consultările publice și creează un serviciu de alertă

Publicat: 04 ianuarie 2012 - 13:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Începând cu data de 1 ianuarie, Comisia Europeană pune la dispoziția cetățenilor, întreprinderilor și organizațiilor neguvernamentale, o perioadă de timp de cel puțin 12 săptămâni pentru a formula observații cu privire la proiectele de noi politici și acte legislative, comparativ cu perioada utilizată anterior, de 8 săptămâni.

Acest lucru va facilita implicarea cetățenilor europeni în elaborarea politicilor UE dintr-un stadiu incipient al acestora.
De asemenea, Comisia a introdus un serviciu de alertă pentru inițiativele în curs de pregătire: organizațiile care se înscriu în registrul de transparență se pot abona la acest serviciu de alertă pentru a obține din vreme informații cu privire la foile de parcurs ale inițiativelor noi, din domeniile care îi interesează, cu aproximativ un an înainte de adoptarea acestora.

„Pentru a avea garanția că politicile noastre dau rezultate, este esențial să îi ascultăm pe cei care vor fi afectați de ele. Prelungind perioada dedicată consultărilor, vom acorda o mai mare greutate vocii cetățenilor, întreprinderilor și organizațiilor care ne ajută să ne modelăm politicile în beneficiul tuturor”, a declarat președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

În aceste condiţii, CE speră ca prin prelungirea perioadei de consultare și prin intermediul noului serviciu de alertă se va asigura o participare sporită în cadrul consultărilor sale, în special din partea acelor grupuri care până în prezent au fost slab reprezentate.

Aceste politici au drept scop „o reglementare inteligentă”, iar Comisia are ca obiectiv implicarea cetățenilor și a întreprinderilor în procesul legislativ pentru a se asigura că ține seama de toate elementele și preocupările relevante atunci când elaborează o propunere legislativă.

Vizualizat: 1201 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Comisia de agricultură a PE propune etichetarea alimentelor cu două date de expirare: una comercială şi alta de consum

Comisia de agricultură a PE propune etichetarea alimentelor cu două date de expirare: una comercială şi alta de consum

Comisia pentru agricultură a Parlamentului European a făcut apel la măsuri urgente pentru a reduce la jumătate risipa alimentară în UE până în 2025 şi pentru a îmbunătăţi accesul cetăţenilor europeni defavorizaţi la alimente, una dintre recomandări fiind introducerea etichetării cu două date de expirare, una comercială şi alta de consum.

Orezul chinezesc, motiv de îngrijorare pentru Comisia Europeană

Orezul chinezesc, motiv de îngrijorare pentru Comisia Europeană

Uniunea Europeană a înăsprit controalele la importurile de produse din orez provenite din China, după ce în mai multe transporturi au fost descoperite urme de contaminare cu orez modificat genetic, neautorizat pe teritoriul UE.

Comisia Europeană a aprobat primele scheme de verificare a durabilităţii biocarburanţilor

Comisia Europeană a aprobat primele scheme de verificare a durabilităţii biocarburanţilor

Comisia Europeană a recunoscut săptămâna trecută şapte scheme voluntare (ISCC, Bonsucro EU, RTRS EU RED, RSB EU RED, 2BSvs, RSBA şi Greenergy) prin care se verifică durabilitatea biocarburanţilor, în condiţiile în care aceştia pot reprezenta un înlocuitor ecologic al combustibililor fosili.

Comisia Europeană: o politică de viitor în domeniul pescuitului

Comisia Europeană: o politică de viitor în domeniul pescuitului

În propunerile sale de reformă majoră a politicii comune în domeniul pescuitului (PCP) a UE, Comisia Europeană a stabilit o abordare radicală în ceea ce priveşte gestionarea pescuitului în Europa. Planurile vor asigura atât conservarea stocurilor de peşte, cât şi menţinerea în viitor a mijloacelor de subzistenţă ale pescarilor, punând capăt în acelaşi timp pescuitului excesiv şi epuizării stocurilor de peşte.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii