Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

WWF: Pași timizi în direcția unei PAC favorabile practicilor tradiționale și mediului înconjurător

Publicat: 15 martie 2013 - 12:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Parlamentul European a votat, pe 14 martie, în cadrul ședinței plenare, propria poziție pentru negocierile cu Statele Membre în privința Politicii Agricole Comune pentru perioada 2014-2020.

PE a respins o parte dintre cele mai nocive propuneri venite de la Comitetul pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală și chiar a optat pentru o atitudine pozitivă față de ”înverzirea” Politicii.

“Propunerea originală pentru CAP a Comisiei Europene, înaintată în anul 2011, a fost gândită în așa fel încât să stabilească trei principii importante: recompensarea agricultorilor pentru respectarea unor standarde de producție agricolă durabilă, abordarea problemelor de mediu cu care ne confruntăm în prezent și creșterea legitimitatății și a utilității publice. Deși poziția adoptată ieri de către Parlament nu poate crea condițiile pentru ca aceste 3 principii să fie urmate, ea reprezintă totuși o abordare mult mai realistă decât cea înaintată de Comitetul pentru Agricultură”, se arată într-un comunicat dat publicităţii.

Forma finală a viitoarei Politici Agricole Comune urmează a fi hotărâtă prin trialogul între instituțiile europene, un proces ce se va desfășura pe parcursul lunilor următoare.
„ Susținerea propunerii de a acorda 25% plăți adiționale pentru tinerii fermieri care dețin cel mult 100 ha este foarte benefică pentru dezvoltarea economiei locale, și din acesti motiv Statele Membre ar trebui să folosească această oportunitate, pentru a crește sprijinul acordat fermierilor care practică agricultura durabilă”, a declarat Monia Martini, Responsabil pentru Politică de Dezvoltare Rurală laa WWF.

Vizualizat: 1529 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fertilizarea cu rata variabila

Fertilizarea cu rata variabila

Distributia îngrasamintelor cu rata variabila deschide o noua era în practicile de cultivare a solului si managementul resurselor naturale. Dezvoltarea si implementarea acestui nou concept are drept scop promovarea unei agriculturi durabile, îmbunatatirea calitatii produselor agricole si a mediului.
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Ce face un nou angajat...

Ce face un nou angajat...
Un tânăr absolvent al secţiei de Management era foarte încântat de postul pe care se angajase într-o importantă companie multinaţională. Detalii