Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Comisia Europeană propune o nouă cale spre prosperitate, respectând limitele ecologice ale planetei

Publicat: 03 decembrie 2012 - 09:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comisia Europeană a prezentat pe 29 noiembrie o propunere de program de acțiune pentru mediu (PAM), destinat să orienteze politica de mediu a UE până în 2020. 

În acest sens, CE a venit cu noi propuneri care vizează protejarea naturii, stimularea creșterii durabile, crearea de noi locuri de muncă și atingerea unui nivel ridicat de prosperitate și sănătate în Europa, respectând limitele planetei.

Astfel, printre măsurile concrete care trebuie luate se numără eliminarea progresivă a subvențiilor cu efect negativ asupra mediului, trecerea de la impozitarea muncii la impozitarea poluării, elaborarea de acorduri de parteneriat între statele membre și Comisie în ceea ce privește punerea în aplicare a legislației de mediu a UE, precum și dezvoltarea unui sistem de urmărire a cheltuielilor legate de mediu în cadrul bugetului UE.
„Noul program de acțiune stabilește drumul de parcurs pentru ca Europa să devină un loc în care oamenii trăiesc într-un mediu sigur și sănătos, în care progresul economic se bazează pe o economie durabilă și în care reziliența ecologică este o realitate”, a declarat comisarul pentru mediu, Janez Potočnik.

Obiectivele prioritare, menţionate de Comisie sunt:
• protejarea naturii și consolidarea rezilienței ecologice,
• stimularea creșterii durabile, eficiente din punctul de vedere al utilizării resurselor și cu emisii scăzute de dioxid de carbon și
• combaterea cu eficiență a amenințărilor legate de mediu la adresa sănătății.

Programul stabilește un cadru pentru sprijinirea realizării acestor obiective, printre altele, prin: o mai bună punere în aplicare a legislației de mediu a UE, știință de vârf, asigurarea investițiilor necesare în sprijinul politicii privind mediul și schimbările climatice, precum și îmbunătățirea modului în care preocupările și cerințele legate de mediu sunt reflectate în alte politici.

Vizualizat: 1791 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Semănătoarea pentru prăşitoare Chrono, premiată la SIMA 2019, a fost una dintre noutăţile prezentate de Maschio Gaspardo la Agromalim 2019. Alături de Chrono, au mai fost expuse alte semănători pentru păioase, discuri, tocători, combinatoare, scarificatoare şi alte utilaje pentru pregătirea solului.

Interviu cu Horia Codrianu – Director Comercial Maschio Gaspardo România

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite

Bancul zilei

Amânare

Amânare
Nu lăsa nimica pe mâine. Detalii